PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
20 APR 2020 6:25PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
.A total of 17,265 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 2547 persons i.e. 14.75 % of total cases have been cured/discharged after recovery. A total of 543 deaths have been reported so far due to COVID-19.The doubling rate of COVID-19 cases calculated using growth over the past seven days indicates that India’s doubling rate for the week before lockdown was 3.4 and has improved to 7.5 as on 19th April, 2020 (for the last seven days).
For details:
Life in the era of COVID-19
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared a few thoughts on Linkedin, which would interest youngsters and professionals.He said “Today, the world is in pursuit of new business models.India, a youthful nation known for its innovative zeal can take the lead in providing a new work culture.” Prime Minister further added that he envisions this new business and work culture being redefined on the following vowels-Adaptability,Efficiency, Inclusivity, Opportunity, and Universalism.
For details:
Central Government constitutes 6 Inter-Ministerial Teams to make assessment of situation & augment State efforts to fight & contain spread of COVID-19 effectively
The Centre has constituted 6 Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs), two each for West Bengal and Maharashtra and one each for Madhya Pradesh and Rajasthan, to make on-spot assessment of situation and issue necessary directions to State Authorities for its redressal and submit their report to Central Government in larger interest of general public.
For details:
States must ensure Smooth Movement of the entire Supply Chain of Essential Goods, including by e-Commerce
MHA has communicated to all States/UTs and requested them to clarify to all the field agencies and also adequately disseminate directions amongst the general public so as to ensure smooth movement of the entire supply chain of essential goods, including by e-commerce. It has also been communicated that the guidelines/ Orders issued by the State Governments/ UT Administration in pursuance to MHA Orders may be suitably modified to reflect the correct position.
For details,
Government launches online data pool of critical human resource for combating and containing Covid-19
Union Government has created an online data pool on https://covidwarriors.gov.in of doctors including AYUSH doctors, nurses and other health care professionals, volunteers from NYKs, NCC NSS, PMGKVY, ex Servicemen etc for use by the ground level administration at state, district or municipal levels. The information has been uploaded on a dashboard which is regularly updated. Informing about this very critical human resource for combating and containing Covid-19.
For details,
G20 Health Ministers Meeting deliberates on steps to control COVID-19
Forge cooperation and mutually respectful and useful collaborations to deal with COVID-19 disease, stressed Dr. Harsh Vardhan during the Video Conference of the Health Ministers of G20 countries, an international forum for the governments of 19 countries and the European Union (EU). Dr. Harsh Vardhan reiterated India’s support to the global health agenda, and said, “India looks forward towards working with G20 member countries to pursue unified efforts towards mitigation of COVID-19.”
For details,
Despite COVID -19 lockdown, Production and Movement of Fertilizers going on to meet the demand of farmers
On 17th April, 41 highest number of Fertilizer Rakes moved from plants & ports, the highest movement during lockdown period in a day
For details,
North East operations of FCI during lockdown
FCI moved 158 train loads carrying about 4,42,000 MT food grains during 25 days of lockdown to North Eastern states at double its average of about 80 Train loads per month. Rail movement was supplemented by large scale road movement to reach remote NER areas
For details,
Telephone Conversation between PM and President of the Maldives
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Mr. Ibrahim Mohamed Solih, President of the Maldives.The leaders updated each other about the current state of COVID-19 infections in their countries. They expressed satisfaction that the coordination modalities agreed between SAARC countries were being implemented actively.
For details,
Army Extends Support to Narela Quarantine Centre
Narela Quarantine Centre in Delhi is amongst the largest centres in the country for managing the COVID suspects at Delhi. The centre was established by the Delhi Government in mid of March 2020.A team of Army Doctors and Nursing staff have been assisting the Civil administration at Narela Quarantine Centre since 01 April 20. From 16 April 20, the Army has taken the initiative to manage the facility from morning 8:00 am to evening 8:00 pm relieving the Delhi Government Doctors and medical staff to manage the facility only during the night.
For details
Road Ministry launched dashboard containing list of Dhabas and Truck Repair Shops on its website
Ministry of Road Transport and Highways has created a dashboard link on its website for providing list and details of Dhabas and Truck repair shops available across the country by various organisations like NHAI, States, Oil Marketing companies. This is intended to facilitate the truck / cargo drivers and cleaners in their movement while traveling between different places of the country for delivering required goods in the present challenging times of lockdown announced to curb Covid-19 pandemic.
For details:
KendriyaVidyalayaSangathan has taken various steps to contribute in the on-going fight against COVID-19
As on date, 80 KendriyaVidyalayas have been assigned to various competent authorities for using them as Quarantine Centres. 32,247 teachers are taking online classes of 7,07,312 students through various online platforms
For details:
District administrations and Gram Panchayats all across the country responding with various activities to check the spread of the COVID-19 pandemic
Various actions being taken include formation of advisory committees; wall paintings to create awareness about the disease; local stitching and distribution of masks; free distribution of cooked meals/ rations to the needy; and sanitization of public spaces
For details:
Dr. Harsh Vardhan visits Rajiv Gandhi Super Specialty Hospital to review status of COVID-19 management
Keeping in view the emerging requirements for hospital preparedness, Rajiv Gandhi Super Specialty Hospital is functioning as dedicated 450-bedded COVID-19 hospital, consisting of adequate isolation wards and beds. Dr. Harsh Vardhan also stated that the prevention, containment and management of COVID-19 in the country is being monitored regularlyat highest levels in collaboration with the States.
For details,
Indian Railways provides over 20 lakh free meals to needy people
Distribution of free hot cooked meals by Indian Railways during the national lockdown due to COVID-19 crossed the two million mark today, with a total of more than 20.5 lacs.Indian Railways staff from a number of Railway organizations have worked tirelessly since 28th March 2020 to provide hot cooked meals to needy people after the lockdown due to COVID-19. Railways has been providing bulk cooked food with paper plates for lunch and food packets for dinner through IRCTC base kitchens, RPF resources and contribution of NGOs. While delivering the food to needy persons, social distancing and hygiene is being observed.
For details:
Coal and Mines PSUs extending best possible support in fighting Covid-19: ShriPralhad Joshi
National Aluminum Company (NALCO) and Coal India subsidiary Mahanadi Coalfields Limited (MCL) will fully fund two dedicated COVID-19 hospitals in Odisha inaugurated by Shri Naveen Patnaik, Chief Minister, Odisha along with Union Minister of Petroleum & Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan and Union Minister of Coal & Mines ShriPralhad Joshi through Video Conferencing today. The hospitals started by Government of Odisha will be run with the help of different medical hospitals of the state.
For details:
Chandigarh city uses Vehicle tracking applications and GPS enabled smart watches for waste collection drivers in its fight against Covid-19
As soon as the first COVID positive case was reported in Chandigarh, the City started quarantine of all the persons who came in contact with the positive case. The quarantined persons are also being tacked through CVD Tracker App. Special provisions were made for serving Essential items to quarantined families.
For details:
Lifeline Udan flights cover over 3 lakh km to deliver essential medical cargo to various part of India
Lifeline Udan flights have covered over 3 lakh km of aerial distance to transport around 507.85 tons of essential medical cargo. 301 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers.
For details:
CSIR supports efforts to develop a drug to save lives of critically ill patients suffering from Gram-negative sepsis
CSIR, is now initiating a randomized, blinded, two arms, active comparator-controlled clinical trial to evaluate the efficacy of the drug for reducing mortality (deaths) in critically ill COVID-19 patients
For details:
India Post delivers medicines urgently to child suffering from cancer in Una
India Post delivered medicines to an 8 year old girl Shalini(name changed) from Una in Himachal Pradesh who was suffering from Cancer.
For details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab : The Punjab Mandi Board has made elaborate arrangements to strictly observe health protocol by providing 1.50 lakh masks and 15,000 bottles of sanitizers to its 5,600 officers/officials so as to ensure smooth and hassle-free procurement of wheat in wake of difficult phase due to COVID19 pandemic. The Rural Development and Panchayat Department, Punjab has provided three lac masks to the Government departments which were made by the women self-help groups under the National Rural Livelihood Mission.
• Himachal Pradesh: The Himachal Pradesh government has urged the citizens to follow the advisory issued by Ministry of AYUSH which recommends some self-care guidelines for preventive health measures and boosting immunity with special reference to respiratory health.
• Arunachal Pradesh: In the state lockdown, 1669 violators booked, 492 people arrested, 750 vehicles seized, total 161 FIRs registered &Rs 6.5 lakhs collected as fine.
• Assam: Health Minister, HimantaBiswaSarma tweeted that the state government has released Rs.2000 each for 86,000 people stranded outside the state.
• Manipur: CM hands over 12 newly acquired patrol cars to newly created Special Patrol Units of Imphal East and West Districts.
• Mizoram: State Board of School Education has postponed the class 12th examination which was scheduled to take place from 22 April due to nationwide lockdown.
• Nagaland:Undertrials’ Review Committee meetings conducted in different districts. So far 109 undertrials and 8 juveniles released on parole to reduce congestion in jails amidst COVID-19 pandemic.
• Nagaland:Kohima&Dimapur observe Sabbath Day amid lockdown. As Church Deacons read out the scriptures through loudspeakers, residents came out on terraces, balconies, doors & windows of their homes and prayed.
• Sikkim: In Sikkim, Powergrid has provided a monetary contribution of Rs 7.85 Lakhs for 10 ventilators to DC WEST, Rs 7 Lakhs each to DC East and DC North for rations and PPE kits and Rs 3 Lakhs to DC South for the same to fight against NCOVID-19.
• Tripura: StateGovt has brought out a memorandum today permitting 16 different Industries & Industrial Establishments (Govt& Private) which will be allowed to operate, subject to compliance of the Government guidelines.
• Kerala: Following directive from the Centre, Govt corrects lockdown relaxations in the State. An Italian citizen after being cured of Corona virus, bids good bye to the state after expressing gratitude. 13 recoveries & 2 new cases yesterday. 129 are undergoing treatment.
• Tamil Nadu: State to maintain lockdown till May 3rd. Locals at Kilpauk deny burial of doctor who died of Covid19; later buried in another place. Total cases till now 1477; deaths 16; discharged 411. Chennai (290), Coimbatore(133) &Tirupur(108) report maximum cases.
• Karnataka : 5 new cases confirmed today, all from Kalburgi district. Total cases till now 395; Deaths:16,Discharged:112. Attack on Asha workers & Police in Bengaluru city prompts State to bring ordinance to protect corona warriors, on the lines of Kerala & UP.
• Andhra Pradesh: 75 new cases in the last 24 hours; total cases reach 722. Death toll rises to 20. 92 patients so far. State’s initiative to distribute 3 free masks to every individual by making 16 crore masks through SHGs is providing employment to around 40K women who are earning Rs 500 per day. Districts leading in +ve cases: Kurnool (174), Guntur (149), Krishna (80), Nellore (67), Chittoor (53).
• Telangana : Hyderabad-based T-Works in collaboration with multiple startups develops bag-valve-mask (BVM) based ventilator for emergency use under the guidance of NIMS. Lockdown extended till May 7 in the State. Total number of cases reach 858. Active cases: 651, Deaths: 21, Discharged: 186.
• Maharashtra: The number of Covid 19 positive cases in Maharashtra has crossed 4,000 to reach 4,203. The state has witnessed 223 deaths, while 507 people have been cured so far. Nearly two-thirds of the people who have tested positive in Maharashtra were asymptomatic and showed no signs of infection at the time of the test.
• Goa: 265 British nationals took off for the UK in a special flight from the Goa International Airport today. This was the 27th special flight flying foreign tourists out of the Goa International Airport. In all, more than 5,000 foreign tourists, including those from Russia, France, US, Canada, have been repatriated since the announcement of Covid 19 lockdown on 24th March.
• Gujarat: 139 new coronavirus cases were reported from Gujarat taking the state tally to 1,743. Among the total people infected as on date, 105 have recovered and 63 have passed away. Meanwhile, in view of surge in demand for the anti-malarial Hydroxyl Chloroquine (HCQ), pharmaceutical companies based in Gujarat have ramped up production to meet domestic as well as global demand. The Food & Drug Control Administration, Gujarat has granted 20 product licenses to 13 pharma companies in the state.
• Rajasthan: In Rajasthan, the number of Covid 19 positive cases has increased to 1,478 with 14 fatalities till date. In a bid to control the cases of Coronovirus, the Rajasthan Government has partnered with healthcare start-up MedCords to provide 24 x 7 online consultation and medicine delivery to the people through its integrated solution – Aayu and SehatSathi App.
• Madhya Pradesh: In the state, the number of corona infected people has increased to 1,407. 131 people have completely recovered from this disease while 72 have died so far. Indore has the highest number of 890 patients and Bhopal has 214 patients.
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
কোভিদ-১৯ গী মতাংদা পি আই বীগী নুমিৎ খুদিংগী বুল্লেতিন
20 APR 2020 6:25PM by PIB Imphal
(প্রেস রিলিজশিং অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা থোকখিবা কোভি-১৯গা মরী লৈনবশিং,ফিল্ড ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, সোসিয়েল মেদিয়াগী থবকশিং অমসুং পি আই বীগী ফেক চেকশিং য়াওরি )
প্রেস ইনফোরমেসন বিউরো
ইনফোরমেসন অমসুং ব্রোর্দকাস্তিং মিনিস্ত্রি
ভারত সরকার
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
লৈবাক অসিদা অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ১৭,২৬৫ য়ৌরে । অপুনবা কেসকী চাদা ১৪.৭৫ হায়বদি মীওই ২৫৪৭ অনাবা ফবদগী দিসচার্জ তৌখ্রে । কোভিদ-১৯না হৌজিক ফাওবদা মীওই ৫৪৩ শিহল্লে । অথিংবা থমদ্রিঙৈ মমাংদা ভারতকী শরুক অনি হেনগৎপগী চাং অসি ৩.৪ ওইরম্বদগী ২০২০গী এপ্রিল ১৯দা ৭.৫ ওইখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616415
কোভিদ-১৯ মতমগী পুন্সি
নহারোলশিং অমসুং শীনফম কয়াগী মীওইশিংনা পাম্নগদবা ৱাখল্লোল খর প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লিঙ্কইনদা ফোংদোক্লি । মহাক্না হায়খি ঙসিদি মালেম অসি অনৌবা ললোন-ইতিক্কী নমুনাশিংদা মাইওনশিল্লে । মসিগী অনৌবা থবকশিংগী মমিং চৎলিবা নহারোলশিংগী লৈবাক অমা ওইরবা ভারতনা থবক শুবগী অনৌবা চৎনবী হৌদোকপদা মাংজিল থাবা ঙমগনি । মহাক্না মখা তানা হায়খি মসিগী অনৌবা ললোল-ইতিক্কী থবকশিং অমসুং থবক শুবগী চৎনবী অসি মখাগী ভোৱেলশিং- এদাবতেবিলিতি, ইফিসিয়েন্সি, ইনক্লুসিবিতি, ওপুরচুনিতি অমসুং য়ুনিভর্সেলিজমদা অমুক হন্না মশক তাবা য়াগনি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1616108
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং শন্দোরকপা থিংনবা রাজ্যগী থবকশিং মতেং পাংনবা অমসুং ফিবম য়েংশিন্নবা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তর-মিনিস্ত্রিয়েল তিম ৬ শেম্লে
মীয়ামগী য়াইফনবা রাজ্য সরকারশিংদা দরকার ওইবা পাউতাকশিং পীনবা অমসুং থেংনরিবা ফিবমশিং চৎতুনা য়েংশিন্নবা কেন্দ্র সরকারনা ইন্তর-মিনিস্ত্রিয়েল তিম ৬ শেম্লে । নোংচুপ বেঙ্গলদা অমসুং মহারাস্ত্রাগী ২/২ অমসুং মৈধ্য প্রদেস অমসুং রাজাস্থানগী ১/১ শেম্লে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616325
ই-কম্মর্সগী য়াওনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা রাজ্যশিংনা থবক নিংথিনা পায়খৎকদবনি
ই-কম্মর্সগী য়াওনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং মীয়ামদা মরাং কাইনা য়ৌহন্নবা এম ঐচ এনা রাজ্যশিং/য়ু তিশিংদা খঙহনখ্রে । হৌজিক থেংনরিবা ফিবম অসি চুমথোক্নবা রাজ্য সরকারশিং অমসুং য়ু তিশিংদা এম ঐচ এনা পীখিবা চৎন-কাংলোনশিং অমশুং ওর্দরশিং শেমদোকপা য়াই ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616113
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং থেংননবা মরুওইবা মীওইশিংগী ওনলাইন দেতা পুল অমা সরকারনা হৌদোক্লে
রাজ্য, জিলা অমসুং মিনিউসিপালগী থাকশিংদা শীজিন্ননবা দোক্তরশিং, অয়ুস দোক্তরশিং, নর্সশিং, হকশেলগী মীওইশিং, এন ৱাই কে, এন সি সি, এন এস এস অমসুং পি এম জি কে ভি ৱাই ভোলুন্তিয়রশিং অমসুং এক্স-সর্বিসমেনশিং য়াওবা ওনলাইন দেতা পুল অমা https://covidwarriors.gov.in দা কেন্দ্র সরকারনা শেমলে । চাংনাইনা নৌথোকহনবা দাসবোর্দ অমদা ই-পাউশিং থাগৎলে । মসিগী পাউ অসি কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং থেংননবা মরুওইবা মীওইশিং মরমদা খঙহল্লি ।
অকুপ্পা মরোলগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616142
কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা থবকশিং পায়খৎনবা জি-২০ হেল্থ মিনিস্তরশিংগী মীফম পাংথোকখি
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা পাংথোকখিবা জি-২০ হেল্থ মিনিস্তরশিংগী মীফমদা দোক্তর হর্স ভরধন্না হায়খি কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা মতেং পীনবা অমসুং অমনা অমবু ইকায়খুম্নবা উৎপা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্নবা দরকার ওই । মালেমগী হকশেলগী পান্দম ফংনবা ভারতনা শৌগৎপা অদু দোক্তর হর্স ভরধন্না অমুক হন্না পনখি অমসুং হায়খি কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমতা ওইনা থবক তৌমিন্ননবা জি-২০ লৈবাকশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ভারতনা থাজবা থম্লি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616206
কোভিদ-১৯গী অথিংবা লৈরবসু, লৌমীশিংগী দরকার ওইবা ফংনবা হার মখলশিংগী শুংবা অমসুং পুথোক-পুশিনগী থবক পায়খৎলি
অথিংবা মনুংদা, নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্না পুবা ওইনা এপ্রিল ১৭দা প্লান্তশিং অমসুং হিথাংফমশিংদগী ফরতিলাইজর রেকসশিং মশিং খ্বাইদগী য়াম্না হোনখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616089
অথিংবা মনুংদা অৱাং-নোংপোক্ত এফ সি আইগী থবকশিং
নুমিৎ ২৮গী অথিংবা মনুংদা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংদা এফ সি আইনা এম তি ৪,৪২,০০০গী চানবা চেং ত্রেন মপোৎ ১৫৮ পুখি, মসি মমাংগী থাদা চাংচত্ত ত্রেন মপোৎ ৮০ পুরম্বা অদুদগী শরুক অনি হেনগৎলবনি । অৱাং-নোংপোক্কী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিং য়ৌনবা রেলনা পুরিবা অসিদা লম্বীদা অমুক পুদুনা মতেং পাংখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616175
প্রধান মন্ত্রী অমসুং মালদিবসকী প্রসিদেন্তগী মরক্ত তেলিফোন্দা ৱারি শানখি
ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালদিবসকী প্রসিদেন্ত ইব্রাহিম মোহমদ সোলিহগা তেলিফোনদা ৱারি শানখি । মখোয়গী লৈবাকশিংদা হৌজিক ওইরিবা কোভদ-১৯গী ফিবমশিং লুচিংবশিংনা ফোংদোক্নখি । সার্ক লৈবাকশিংগী মরক্ত মতেং পাংনরিবা অসিদা মখোয়না অপেনবা ফোংদোকখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616310
নারেলা ক্বারেনতাইন সেন্তরদা লান্মীনা মতেং পাংলি
দিল্লিদা কোভি-১৯ চিংনবা মীওইশিং থম্লিবা খ্বাইদগী চাউবা মফমশিংগী মনুংদা দিল্লিদা লৈবা নারেলা ক্বারেনতাইন সেন্তর য়াওরি । সেন্তর অসি ২০২০গী মার্চ ময়াইদা দিল্লি সরকারনা লিংখৎখিবনি । এপ্রিল ১দগী সেন্তর অসিদা লান্মীগী দোক্তরশিং অমসুং নর্স কাংবু অমনা লৈঙাক্কী মতেং পাংদুনা লাকলি । এপ্রিল ১৬দগী সেন্তর অসি শেন্নবগী থবক লান্মীনা অয়ুক পুং ৮দগী নুমিদাংগী পুং ৮ ফাওবা পাংথোক্লি অমসুং দিল্লি সরকারগী দোক্তরশিং অমসুং মেদিকেলগী মীওইশিংনা নুমিদাংগী মতম খক্তদা থবক তৌরি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616144
কোভিদ-১৯গী মায়োক্ত হৌজিক শোক্নরিবা লাল অসিদা মতেং পাংনবা কেন্দ্র বিদ্যলায়া সঙ্গথন্না থবক কয়া পায়খৎলি
কোভিদ-১৯গী মায়োক্ত হৌজিক শোক্নরিবা লাল অসিদা মতেং পাংনবা কেন্দ্র বিদ্যলায়া সঙ্গথন্না থবক কয়া পায়খৎলি । হৌজিক ফাওবদা কেন্দ্র বিদ্যলায়া ৮০ মরী লৈনবা ওথোরিতিশিংদা ক্বারেনতাইন সেন্তর ওইনা শীজিন্ননবা মখোয়দা শীন্নখ্রে । তোঙান তোঙানবা ওনলাইন প্লেতফোর্মশিংগী খুৎথাংদা ওজা ৩২,২৪৭না ক্লাস ৭, ৮গী মহৈরোয় ৩১২ ক্লাস লৌরি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616312
লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিংদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা জিলা থাক্কী লৈঙাক অমসুং গ্রাম পঞ্জায়তশিংনা মতেং পাংলি
পাউতাক পীনবা কম্মিতিশিং শেম্বা; লায়না অসিগী মরমদা মীয়ামদা খঙহন্নবা ফক্লাংদা লাই য়েকপা; মাক্স শাবা; লায়রবশিংদা চানবা য়েন্থোকপা অমসুং মীয়ামগী মফমশিং হিদাক কাপথোকপা য়াওনা থবক কয়া পায়খৎলি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616303
কোভিদ-১৯ লায়েংবগী পায়খৎলিবা থবকশিং অমুক হন্না য়েংশিন্নবা রজিব গান্ধী সুপর স্পিসিয়েলিতি হোস্পিতালদা দোক্তর হর্স ভরধন চৎখি
অথু-অকায়গী শেম-শাবা ওইনা রজিব গান্ধী সুপর স্পিসিয়েলিতি হোস্পিতালদা কোভিদ-১৯গী আইসোলেসন ৱার্দশিং অমসুং ফম্মুংশিং য়াওনা ফম্মুং ৪৫০ থৌরাং তৌদুনা থম্লি । মিনিস্তরনা হায়খি রাজ্যশিংগা খুৎশম্নদুনা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ লাকশিনবা অমসুং লায়েংবগী থবকশিং অৱাংবা থাক্তা চাংনাইনা য়েংশিল্লি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616096
উনাদা কেন্সর নারিবা অঙাং অমদা ইন্দিয়া পোস্তনা হিদাক য়ৌহনখি
হিমাচল প্রদেসকী উনাদগী কেন্সর নারিবী চহি ৮শুরবী সালিনি(মমিং হোংলে)গীদমক ইন্দিয়া পোস্তনা হিদাক-লাংথকশিং য়ৌহনখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616103
ধাবাশিং অমসুং ত্রক শেম্নবা দুকানশিং য়াওবা লিস্ত য়াওবা দাসবোর্দ রোদ মিনিস্ত্রিনা মসিগী ৱেবসাইত্ত হৌদোক্লে
ধাবাশিং অমসুং ত্রক শেম্নবা দুকানশিং য়াওবা লিস্ত য়াওবা দাসবোর্দ রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মিনিস্ত্রিনা মসিগী ৱেবসাইত্ত হৌদোক্লে । মসিনা কোভি-১৯ লাইচৎকী অথিংবা মনুংদা লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা পোৎ পুনবা ত্রকশিং অমসুং কার্গো দ্রাইভরশিং চৎপদা মতেং পাংগনি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616391
ভারত রেলৱেজনা লায়রবশিংদা চাক্লেন লাখ ২০ হেন্না লেম্না পীজখি
কোভি-১৯গী অথিংবা মনুংদা ভারত রেলৱেজনা লেম্না ফোং ফোং শাবা চাক পুখমশিং য়েন্থোকপা ঙসি লাখ ২০.৫ হেল্লে । কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা অথিংবা থমখিবদগী ২০২০গী মার্চ ২৮দগী ভারত রেলৱেজগী মীওইশিংনা চোকথবা লৈতনা লায়রবশিংদা অশাবা চাক পীজদুনা লাক্লি । আই আর সি তি সিগী চাকখুমশিং, আর পি এফ অমসুং এন জি ওশিং য়াওনা রেলৱেজনা পুন্না থোকপা চাক চেগী প্লেতশিংদা অয়ুক অমসুং নুমিদাংদা ফংহল্লি । লায়রবশিংদা চানবা য়েন্থোকপা মতমদা মীয়াম থাপ্না লৈনখি।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616340
কোভিদ-১৯ থেংননবা কোয়লা অমসুং মাইন্সকী পি এস য়ুশিংনা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোকলি : প্রালহাদ জোসি
ঙসি কয়লা অমসুং মাইন্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর প্রালহাদ জোজি, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধাননা ওদিসাগী চীফ মিনিস্তর নবিন পাতনাইক য়াওনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা শঙ্গাখিবা কোভিদ-১৯গী হোস্পিতাল অনি নেসনেল এলুমিনিয়ম কম্পেনি অমসুং কোয়ল ইন্দিয়াগী সবসিদিয়ারি মহানদি কোয়েলফিল্দস লিমিতেদনা শেন পুথোক্লি । ওদিসা সরকারনা হৌদোকখিবা হোস্পিতালশিং অসি রাজ্য অসিগী তোঙান-তোঙানবা মেদিকেল হোস্পিতালশিংগী মতেংগা লোয়ননা থবক তৌগনি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616347
কোভিদ-১৯ লান্থেংনরিবা অমোৎপা খোম্বা দ্রাইভরশিংগী গারিশিংদা চান্দিগর সিতিনা গারি খোঙ্গুল লীনবা এপ্পস অমসুং জি পি এস য়াওবা স্মার্দ ঘরিশিং শীজিন্নরি
চান্দিগরদা অহানবা কোভিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা হেক থেংনবগা, মীওই অদুগা শম্নরুবা মীওইশিং সহর অসিনা ক্বারেনতাইন তৌবা হৌখি । ক্বারেনতাইন তৌরিবা মীওইশিং অদু সি ভি দি ত্রেক্তর এপ্প শীজিন্নদুনা খোঙ্গুল লীখি । ক্বারেনতাইন তৌরিবা ইমুংশিংদা তঙাইফদনা চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং ফংহনখি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616393
ভারতকী মফম কয়াদা মেদিকেল কার্গোশিং য়ৌহন্নবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা কিলোমিতর লাখ ৩ হেন্না পাইখি
তঙাইফদবা মেদিকেল কার্গো তন ৫০৭.৮৫ য়ৌহন্নবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা কিলোমিতর লাখ ৩ হেন্না পাইখি । লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইন্স এয়র, আই এ এফ অমসুং লনাই এয়রলাইনশিংগী ফ্লাইত ৩০১ থবক তৌরি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616345
গ্রাম-নেগেতিব সেপসিস অনাবা মীওইশিংগী পুন্সি কন্নবা সি এস আই আরনা মতেং পীদুনা হিদাক অমা পুথোক্নবা থবক পায়খৎলি
কোভিদ-১৯ অনাবা অকনবা মীওইশিং শিবগী চাং হন্থহন্নবা হিদাক অমা কয়া য়াম্না ফহনবা ঙম্বগে হায়বগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল অমা হৌজিক সি এস আই আরনা পাংথোক্লি ।
অকুপ্পা মরোলশিংগীদমক:https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1616379
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• পঞ্জাব : লাইচৎ মনুং অসিদা অপনবা লৈতনা গেহু লৈবা য়ানবা পঞ্জাব মন্দি বোর্দনা মাক্স লাখ ১.৫০ অমসুং সেনিতাইজর লিক্লি ১৫,০০০ মসিগী ওফিসিয়েল ৫,৬০০দা য়েন্থোকখ্রে । নুপীশিংনা শাবা মাক্স লাখ ৩ হেন্না সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংদা য়েন্থোকখি ।
• হিমাচল প্রদেস : মীয়াম অনা-অয়েকশিংদগী ঙাকথোক্নবা অয়ুস মিনিস্ত্রিনা পীবা পাউতাকশিং ইন্নবা হিমাচল প্রদেস সরকারনা মীয়ামদা তকশিনখি ।
• অরুনাচল প্রদেস : অথিংবা থুগাইবা ১৬৬৯ বুক তৌখি, মীওই ৪৯২ ফাখি , গারি ৭৫০ ফাখি অমসুং এফ আই আর ১৬১ পান্দুনা লুপা লাখ ৬.৫ ফাইনা ওইনা খোমগৎখি ।
• অসাম : রাজ্য অসিগী ৱাংমদা পন্দুনা লৈরিবা মীওই ৮৬,০০০দা লুপা ২০০০ হাপখি হায়না হেল্থ মিনিস্তর হিমান্তানা তুইত তৌখি ।
• মনিপুর : ইম্ফাল ৱেস্ত অমসুং ইস্ত জিলাশিংগী অখন্নবা পেত্রোল য়ুনিতশিংগী নৌনা লৈবা কারশিং সি এমনা শীন্নখি ।
• মিজোরম : অথিংবনা মরম ওইদুনা এপ্রিল ২২দগী হৌগদবা স্তেৎ বোর্দকী ক্লাস ১২গী পরিখা য়ৈথোক্লে ।
• নাগালেন্দ : ত্রাইয়েলদা লৈরিবশিং অমুক হন্না য়েংশিনবগী মীফম জিলাশিংদা পাংথোকখ্রে । কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী হৌজিক ফাওবদা অন্দরত্রাইয়েল ১০৯ অমসুং অঙাং ৮ থাদোকখ্রে ।
• সিক্কিম : কোভিদ-১৯ থেংননবা পৱরগ্রিদনা দি সি ৱেস্ততা লুপা লাখ ৭.৮৫, দি সি ইস্ত অমসুং দি সি নোর্থতা লুপা লাখ ৭/৭ অমসুং দি সি সাউথতা লুপা লাখ ৩ পীখি ।
• ত্রিপুরা : সরকারগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না, সরকার অমসুং লনাইগী ইন্দস্ত্রি ১৬ থবক হৌবা সরকারনা অয়াবা পীরে ।
• কেরলা : ইতালিগী মীওই অমা কোরোনা ভাইরস ফরবা মতুংদা রাজ্য অদু থাদোকখ্রে । ঙরাং ফাওবদা মীওই ১৩ অনাবা ফখি অমসুং অনৌবা কেস ২ থেংনখি , হৌজিক মীওই ১২৯ লায়েংলি ।
• তামিলনাদু : কোভিদ-১৯না শিখিবা দোক্তর অমা কিলপাউকতা ফুম্বদা লৈকায়গী মীয়াম্না য়াদবদগী অতোপ্পা মফম অমদা ফুমখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ১৪৭৭; শিখিবা ১৬; দিসচার্জ ৪১১ নি ।
• করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ৫ থেংনখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৩৯৫; শিখিবা ১৬; দিসচার্জ ১১২ নি ।
• অন্ধ্র প্রদেস : হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭৫ থেংনখি । অপুনবা কেস ৭২২ য়ৌরে অমসুং অপুনবা শিখিবা মীওই ২০ য়ৌরে । রাজ্য অসিদা মীওই অমমমদা মাক্স ৩ লেম্না পীনবা থবক পায়খৎলে ।
• তেলাঙ্গানা : রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস ৫৮৫ য়ৌরে । একতিব কেসনা ৬৫১; শিখিবা ২১ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবা ১৮৬ নি ।
• মহারাস্ত্রা : রাজ্য অসিগী অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ৪,২০৩ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা মীওই ২২৩ শিখ্রে অমসুং মীওই ৫০৭ অনাবা ফখ্রে । পোজিতিব ওইখিবা মীওই শরুক অহুম থোকপগী শরুক অনিদি লাইওং উৎতবা মীওইশিংনি ।
• গৱা : অখন্নবা ফ্লাইত অমদা ঙসি বৃতিসমচা ২৬৫ য়ু কেগীদমক গৱা থাদোকখ্রে । মসি গৱাদগী পাইখৎখিবা মপানগী লমকোয়বা মীওইশিং পুখিবা ২৭শুবা অখন্নবা ফ্লাইতনি । মার্চ ২৪দা অথিংবা থমখিবদগী রুসিয়া, ফ্রান্স, য়ু এস, কানাদাগী য়াওনা মপানগী লমকোয়বা মীওই ৫,০০০ হেন্না পন্দুনা লৈখি ।
• গুজরাত : অনৌবা কেস ১৩৯ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কোরোনাভাইরস কেস ১৭৪৩ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা মীওই ১০৫ অনাবা ফখ্রে অমসুং মীওই ৬৩ শিখ্রে । গুজরাত সরকারনা রাজ্য অদুগী ফারমা কম্পেনি ১৩দা হিদাক শানবা লাইসেন্স ২০ পীখ্রে ।
• রাজাস্থান : রাজ্য অসিদা কোভিদ-১৯ কেস হৌজিক ফাওবদা ১,৪৭৮ য়ৌরে অমসুং মীওই ১৪ শিখ্রে । লাইচৎ অসি ঙাকথোক্নবা রাজ্য সরকারনা আয়ু অমসুং সেহাত সাথি এপ্প অপুনবা অমগী খুৎথাংদা মীয়ামদা হিদাক অমসুং লায়েংবগী খুদোংচাবা ফংহল্লি ।
• মৈধ্য প্রদেস : রাজ্য অসিদা পোজিতিব ওইবা মীওই ১,৪০৭ য়ৌরে অমসুং মীওই ১৩১ অনাবা ফরে অমসুং মীওই ৭২ শিখ্রে ।
Fact Check on #Covid19