PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
25 JUN 2020 6:25PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা ১৩,০১২ নাবা ফদুনা অপুনবা নাবা ফবা মশিং ২,৭১,৬৯৬ য়ৌখি অমসুং রিকোবরী রেৎশু ৫৭.৪৩%দা হেনগৎখ্রে
• লৈবাক অসিদা হৌজিক এক্তিব কেস ১,৮৬,৫১৪ লৈরি
• হৌখিবা পুং ২৪গী লাখ ২ য়াওরগা হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত লাখ ৭৫ হেন্না তৌখ্রে
• তেস্তিং ফেসিলিতী হেনগৎলকপগী শরুক অমা ওইনা ভারত্তা হৌজিক দাইগ্নোস্তিক লেব ১০০৭ লৈরে
• দাইরেক্ত তেক্স অমসুং বেনামি লোগী মখাদা লৈবা মতমগী অকক্নবশিং শাংদোকখ্রে
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালইয়গী কোবিদ-১৯গী অপদেৎ; কমুলেতিব তেস্ত লাখ ৭৫ হেনখ্রে;
ফগৎখিবগী চাং চাদা ৫৭.৪৩ য়ৌখ্রে;
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবশিং অসি অখন্নবা মওং অমদা হেনগৎহনখিবদগী ভারত্তা হৌজিক দাইগ্নোস্তিক লেব ১০০৭ লৈরে। মসিদা সরকারগী সেক্তরগী ৭৩৪ অমসুং লন্নাইগী ২৭৩গী লেবশিং য়াওই। জানুৱারী ২০২০দা অকক্নবা মওংদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌখি, হৌখিবা পুং ২৪সিদা তেস্ত ২,০৭, ৮৭১ পাংথোকখিদুনা কমুলেতিব তেস্ত অসি ৭৫,৬০,৭৮২ ওইদুনা লাক্ষ ৭৫ লানখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই পুন্না ১৩,০১২ ফগৎপা ঙমখ্রে। অপুনবা ওইনা পুন্না মীওই ২,৭১,৬৯৬ ফগৎখ্রে। কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎখিবগী চাং অসি চাদা ৫৭.৪৩ ওইরে। হৌজিকক্কী ওইনা, এক্তিব ওইবা কেস মশিং অসি ১,৮৬,৫১৪নি অদুগা পুম্নমক নিংথিজনা লায়েং চত্থরি। মালেমগী ওইনা কেস ১২০.২১/লাক্ষ ওইবা মতমদা ভারত্তা হৌজিক মী মশিং লাক্ষ অমদা ৩৩.৩৯ ওইরি। অশিবা/লাক্ষ অসিসু হৌজিক মালেমদা ১.০৬অশিবা/লাক্ষ ওইবদা ভারত্তা ১.০৬অশিবা/লাক্ষ ওইদুনা খ্বাইদগী চাং হন্থবশিংগী মরক্তা চল্লি। হকশেল মসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী লব অগর্ৱালনা লুচিংবা তীম অমা জুন ২৬, ২০২০দা গুজরাত, মহারাস্ত্র অমসুং তেলঙ্গনাদা য়েংশিন খোংচৎ চৎকদৌরি। তীম অসিনা রাজ্যশিং অদুগী ওফিসিএলশিংগা ৱারী শান্নগনি অমসুং কোবিদ-১৯গী শিল্লি-লাংলিবশিং অদু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী থবক্তা মতেং পাংগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634228
দাক্তর হর্শ বর্ধন্না রেদ ক্রোস সোসাইতীগী “ই. ব্লদসর্বিস” মোবাইল এপ হৌদোকখ্রে
এপ্লিকেসন অসি সেন্তর ফোর দিবেলপমেন্ত ওফ এদবান্সদ কম্প্যুতিংগী ই.-রক্তকোশ তিম্না শাবনি। মীওই খরদি মখোয়গী ইমুং মনুংগী ওইবা করিগুম্বা মেদিকেল ফিভম অমদগী ঈগী মরী লৈনবা সেবা কয়া তোয়না তঙাই ফদবা লৈ হায়না মহাক্না মখা তাখি। এপ অসিগী খুত্থাংদা মতম অমতদা ঈগী য়ুনিৎ ৪ ফাওবদি লৌবা য়াই অমসুং ব্লদ বেঙ্কনা মীওইদুনা ঈ লৌখিনবা পুং ১২ ফাওবা ঙাইগনি। মসিগী এপ অসিনা আই.আর.সি.এস. এন.ঐচ.ক্যু.দগী তঙাই ফদবা ঈগী য়ুনিৎ লৌনবা হায়জবদা অরায়বা অমা ওইহল্লি। লৈবাক অসিনা লায়চৎ থেংনরিঙৈ মতমসিদা এপ অসিনা ঈ য়াম্না তঙাই ফদবা মীওইশিংদা ঈ পীগনি হায়না হায়খি। দাঃ হর্শ বর্ধন্না হৌজিক কোবিদ-১৯ শন্দোক্লিঙৈ মতমসিদা মশান য়ানা ঈ পীরিবা মীওইশিংসু থাগৎপা ফোংদোকখি। রেদ ক্রোসনা ঈ পীনিংবশিংগী চত্থোক চৎশিন তৌনবা পাম্বৈ শিল লাংদুনা অমসুং মশাগী ময়ুমদগী ঈ পীবা য়ানবা ব্লদ কলেক্সন মোবাইল ভানসু শিজিন্নরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634231
ভারতনা কোবিদ লান্থেংনরিঃ বি.এম.সি.না মুম্বাইগী অৱাংথংবা মফমশিংদা ভাইরস লাকশিনবা ঙম্নবা ‘ধারাবিমোদেল’ শিজিন্নরি
এসিয়াগী খ্বাইদগী শ্লম ওইরিবা ধারাবিদগী কোরোনা ভাইরস থেংনবগী তমখিবা পরাশিং অসি শিজিন্নদুনা বি.এম.সি.না হৌজিক শহরসিগী অৱাংথংবা মফমশিংগী ওইনা রেপি এক্সন প্লান অমা থবক ওইনা পাংথোকপা হৌখ্রে। মুম্বাইগী হোৎস্পোৎ ওইরিবা ৱর্লি অমসুং ধারাবিদা ফিভম য়াম্না ফজনা লাকশিনবা ঙমখ্রে অমসুং তুংদা মুম্বাইগী অৱাংথংবা মফমশিংদা নুংতিগী ওইনা কেস মশিং য়াম্না লাক্লি। ৱর্লি অমসুং ধারাবিদা লাকশিনখিবগী মওংদা য়ুম্ফম ওইরগা রেপিদ এক্সন প্লান্না থবক থৌরম কয়া মসিগী মতুং ইন্না শেম্লি অমসুং মসিগী তুং ইনবা ওইনা মফমশিং অসিদা এম্বুলেন্সতা মোবাইল ফিবর ক্লিনিক ৫০ চলায়রি।
জুন ২৬ ইরাই নুমিৎতা প্রধান মন্ত্রীনা আত্মনির্ভর উত্তর প্রদেশ রোজগার অভিয়ানহৌদোক্কনি
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা শিন্মীশিং অমসুং মরুওইনা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মীশিংদা অচৌবা চৈথেং অমা পীরে। মশিং য়াম্লবা শিন্মী কয়া মখোয়গী রাজ্যশিংদা হল্লকখ্রে। কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী অৱাবা অসিগী মথক্তা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মীশিং অমসুং খুঙ্গংগী শিন্মীশিংদা তঙাইফদবশিং অমসুং হিংনবা লম্বী পীনবা হোৎনবদা অমুক্কা হেন্না অৱাবা ওইহল্লে। তোঙান-তোঙানবা হিরমশিং ফগৎহন্নবা ভারত সরকারনা আত্ম নির্ভর ভারত অভিয়ান পেকেজ লাউথোক্লে। লৈবাক অসিগী চাউখৎত্রিবা মফমশিংদা মচাক-মথুমশিং শেমগৎপগা লোয়ননা থবক ফংহন্নবা ২০২০গী জুন ২০দা গরীব কল্যান রোজগার অভিয়ান হৌদোকখি। উত্তর প্রদেশতা চাউরাক্না অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী শিন্মীশিং লাখ ৩০ হল্লকখি। উত্তর প্রদেশকী জিলা ৩১দা অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী ময়ুমদা হল্লক্লবা শিন্মী ২৫,০০০ হেন্না লৈরি। মসিগী মনুংদা এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক্ত ৫ য়াওরি। উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী য়াওনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ২০২০গী জুন ২৬গী অয়ুক পুং ১১দা প্রধান মন্ত্রীনা অভিয়ান অসি হৌদোক্কনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634226
দাইরেক্ত তেক্স অমদি বেনামি লোগী মখাদা তোঙান তোঙানবা মখলগী মতমগী লিমিত শাংদোকপা
নোবেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯) শন্দোরকপনা মরম ওইরগা সেক্তর খুদিংমক্তা লৈরিবা স্তেতুতরী অমদি রিগুলেতরীশিং ইনবগী তঙাইফদবদু ঙম্ননবা হোৎনবদা তেক্স থিরিবশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংদা মীৎয়েং থম্লগা লৈঙাক অসিনা তোঙান তোঙানবা মখলগী মতমগী লিমিত শাংদোকহল্লিবা তেক্সেসন এন্দ অদর লোজ (রিলেক্সেসন ওফ সরতেন প্রোভিজন্স) ওর্দিনান্স, ২০২০ (দি ওর্দিনান্স) মার্চ ৩১, ২০২০দা চৎনহনখ্রে‍। তেক্স থীরিবা মীওইশিংদা মখা তানা মখল কয়াগী ইনগদবা ৱাফমশিংদা তেংবাং পীননবগীদমক লৈঙাক অসিনা জুন ২৪, ২০২০দা নেতিফিকেসন অমা থোকখ্রে। শেনবা চহি ২০১৮-১৯ (এসেসমেন্ত চহি ২০১৯-২০)গী ওরিজিনেল অমদি রিভাইজ ইনকম-তেক্স রিতর্ন ফাইল তৌবগী মতম জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। শেনবা চহি ২০১৯-২০ (এসেসমেন্ত ইয়র ২০২০-২১)গী ইনকম তেক্স রিতর্নগী অরোয়বা মতম নভেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোকখ্রে‍। স্মোল অমদি মিদ্দল ক্লাসকী তেক্স থীরিবা মীওইশিংদা তেংবাং পীননবগীদমক সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স লাইএবিলিতী লুপা লাখ ১ ফাওবদা লৈবা তেক্স থীরিবা মীওইশিংগী সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স থীবগী মতমসু নভেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে‍। অদুম ওইনমক সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স লাইএবিলিতী লুপা লাখ ১গী মথক্তা লৈবা তেক্স থীরিবা মীওইশিংগীদমক্তদি মতম শংংদোকপা লৈরোই হায়না শেংদোক্লি‍। মসিগী মতাংদদি মপুং ফাবা সেল্ফ-এসেসমেন্ত তেক্স অদু ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১ (আই. তি. এক্ত)কী মখাদা পীরিবা অরোয়বা তাং ফাওবগী মনুংদা থীদোক্কদবনি অমদি থেংথনা থীরবদি আই. তি. এক্তকী সেক্সন ২৩৪এগী মখাদা শেন্দোয় হাপ্নিংঙাই ওইগনি‍।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634070
অর্বান মিসনগী ৫শুবা এন্নিবর্সরী- প্রধান মন্ত্রী অৱস য়োজনা (অর্বান), স্মার্ত সিতী মিসন অমসুং অতল মিসন ফোর রিজুবিনেসন এন্দ অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন
রাজ্যগী হাউসিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্স (আই./সি.)গী মন্ত্রী শ্রী হরদীপ সিংহ পুরীনা ঙসি পাংথোকখিবা ৱেবিনার সেসন অমদা ভারতনা মালেমসিগী পুৱারীদা খ্বাইদগী কুংবা অর্বান ওর্গানাইজেসনগী প্রোগ্রাম অমা পাংথোকখ্রে হায়খ্রে। কোবিদ থেংননবা মথৌ তৌবা ইন্তিগ্রেতেদ কন্ত্রোল এন্দ কম্মান্দ সেন্তর (আই.সি.সি.সি.)৪৭শিজিন্নদুনা কোবিদ থেংনবদা মশক থোকপা থবক পাংথোকখি। স্মার্ত রোদ, স্মার্ত সোলার, স্মার্ত ৱাতর, পি.পি.পি.শিং অমসুং ভাইব্রেন্ত পব্লিক স্পেস প্রোজেক্ত কয়া খুমাং চাউশিন্না পায়খৎলি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634268
কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপশিং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা থাগৎ্খ্রে, ৱারেপশিং শিংথানিংঙাই” ওই হায়খি
ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ৱারেপশিং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা থাগৎলি, ৱারেপশিং “শিংথানিংঙাই” ওই হায়খি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎলদুনা মহাক্না হায়খি “মশা-মরোমদোম হিংজনবা, লায়রবশিং য়াইফনবা অমসুং ৱারবা মতম অসিদা শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহন্নবা মোদী সরকারনা থাজবা পীরিবশিং ঙসিগী ৱারেপশিং অসিদা উবা ফংলে”।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634061
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ২৪/৬/২০২০ ফাওবদা পি.পি.ই. গাউন লাখ ১.৯১, সেনিতাইজর কিলোলীতর ৬৬.৪ অমসুং মাস্ক লাখ ৭.৩৩ পুথোকখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অতোপ্পা মন্ত্রালয় অমসুং রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসি থেংননবা ফ্রন্তলাইন থৌমীশিং অমসুং অতোপ্পা মীওইশিংবু তেক্ত কায়দনা থম্নবা হায়দুনা খুদোংচাদবা কয়া থেংননবা শেম শাবা লোয়খ্রে। মসিনা লৈজবা রিসোর্স খুদিংমক শিজিন্নদুনা মখোয়গী ফেসিলিতীশিং ফগৎহন্নবা হোৎনরি। রেলৱেজকী ৱর্কশোপশিংনা পি.পি.ই., সেনিতাইজর, মাস্ক অমসুং ফমুংশিং পুথোক্নবা থবক পায়খৎলি। পোৎলমশিং অসি শানবা পোৎ-চৈশিংশু ফিল্দ য়ুনিৎনা লৈশিনখ্রে। ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ২৪/৬/২০২০ ফাওবদা পি.পি.ই. গাউন লাখ ১.৯১, সেনিতাইজর কিলোলীতর ৬৬.৪ অমসুং মাস্ক লাখ ৭.৩৩ পুথোকখ্রে। জুন অমসুং জুলাইদা পি.পি.ই. কোবর-ওল শাবগী পান্দম অসি থাগী ওইনা লাখ ১.৫দা থমখ্রবনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634280
শ্রী মান্দাবিয়ানা লাইচৎ অসিগী মনুংদা শেন্মিৎলোনগী খোংজেল লেপহন্দনবা হোৎনরিবা হিরোইশিংগী থৌদাংশিংবু মশক খঙবা উৎখ্রে
শিপ্পিং স্তেৎ (আই/সি.)গী মন্ত্রী শ্রী মনশুখ মান্দাবিয়ানা নেস্নেল মেরিতাইম দে সেলেব্রেসন কমিতীনা ঙসি পাংথোকখিবা মালেমগী হিরোইশিংগী নুমিৎকী থৌরমদা চীফ গেস্ত ওইনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে। হন্দক্কী চহিগী হিরোইশিংগী চহিগী ওইবা থৌরম অসিগী হিরমদি “হিরোইশিংসি মরু ওইবা থৌমীশিংনি’ হায়বসিনি। হিরম অসিনা হিরোইশিংনা মালেম শিনবা থুংনা পোৎ চৈ য়ৌহল্লিবা, মালেমগী ত্রেদকী ৯০% অসি ঈশিং লম্বীদা চৎলি, অসিবু মীয়ামদা শক খঙহল্লি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634278
শ্রী গৌদানা হৌদোকখ্রবা বল্ক দ্রগ অমসুং মেদিকেল দিবাইস পার্ককী হীরম কয়া খন্ননবা ফার্মাস্যুতিকেল ওফিসারশিংগা মীফম ফমখ্রে
কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌদানা ঙরাং ফার্মাস্যুতিকেল বিভাগকী সেনিয়র ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা লৈবাক শিনবা থুংনা বল্ক দ্রগ পার্ক অমসুং মেদিকেল দিবাইস পার্ককী হীরম কয়া খন্ননবা ফার্মাস্যুতিকেল ওফিসারশিংগা মীফম ফমখ্রে। এম.ও.এস. শ্রী মনশুখ মান্দাবিয়াশু মীফম অদুদা শরুক য়াখি। শ্রী গৌদা অমসুং শ্রী মান্দাবিয়া পার্ককী মফম খনবগী মতাং খন্নখি অমসুং পার্ক অসিবু নিংথিনা শেমগৎপা য়ানবা পি.এল.আই. স্কিমগী মখাদা লৈগদবা বেনিফিসরীশিংগী মতাংদশু খন্নখি। স্কিম অসিনা লৈবাক মনুংগী ওইনা হিদাক য়াম্না পুথোকপা অমসুং মেদিকেল দিবাইশিংগী চাংয়েংনবা অমা লৈহনগদবা অসিনা মতমগা চান্নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লোজিস্তিক্কী ফেসিলিতীশিংগী ক্লস্তরদা য়াম্না কান্নবা পীগনি হায়না শ্রী গৌদানা হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1633977
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• কেরলাঃ রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রী কে. শাইলাজানা রাজ্যসিদা মিৎকুপ অমা হেক্তদা কোবিদ-১৯গী কম্ম্যুনিতী ত্রান্সমিসন থোকপা য়াই হায়না চেকশিনৱা হায়খ্রে। রাজ্যগী কোনুং য়াওনা শহর ৬ চেকশিন্না লৈনবা খংহনখ্রে হায়খ্রে। দি.জি.পি. লোকানাথ বেহেরানা হায়খিবদা কোবিদকী কাংলোন ইন্দবশিংগী মথক্তা অনিরক হন্না হায়দনা অকনবা চৈরাক পীরগনি হায়খ্রে। রাজ্যসিগী ৱাংমদা কেরালাইৎ অনি অমসু কোবিদতগী লৈখিদ্রে। ঙরাং রাজ্যসিদা নোংমদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা কেস ১৫২ লাকখি। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ ওইরে খংবা অপুনবা কেস মশিং ৩৬০৩ লৈরে অমসুং মীওই ১৬৯১ অমনা লায়েংলি। রাজ্যগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা মীওই ১৫৪৭৫৯ নিংথিনা য়েংশিন্দুনা লৈরি।
• তমিল নাদুঃ ইরান্দা কোবিদ-১৯গী মরম্না পন্দুনা লৈরুবা রাজ্যসিগী তোঙান তোঙানবা জিলাশিংদগী ঙামী ৭০০ আই.এন.এস. জলাস্বা তোংদুনা ময়ুমদা হল্লকখ্রে। রাজ্যসিনা জুন ৩০ ফাওবা ইন্ত্রা-জোনগী ত্রান্সপোর্তশিং লেপহনখ্রে। পুলিসশিংবু তেক্ত কায়দনা লৈহন্নবা হায়দুনা দি.জি.পি.না মী ফাবগী এস.ও.পি. পীখ্রে। রামানাথাপুরম জিলাদা লৈবা নেভেল এয়র স্তেসন আই.এন.এস. পারুন্দুদা লৈবা নেভেল পর্সোন্নেল ২৯ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ২৮৬৫ লাক্তুনা অপুনবা মশিং ৬৭৪৬৮ য়ৌখ্রে অমসুং মীওই ৩৩ লৈখিদবদগী অপুনবা মশিং ৮৬৬ য়ৌখ্রে। রাজ্যসিদা এক্তিব কেস ২৮৮৩৬ লৈরি অমসুং মসিগী মনুংদা ১৮৬৭৩দি চেন্নইদগীনি।
• করনাতকাঃ মেঙ্গালুরুদা কোবিদ-১৯গী দ্যুতী তাবা পি.জি. দাক্তর ৫ কোবিদ পোজিতিব ওইরে। লায়চৎ অসিগী মনুংদা করনাতকা শিনবা থুংবদা সেন্তর ২৮৭৯দা এস.এস.এল.সি. একজাম ঙসি হৌখ্রে। অয়াবা পীরবা খুদিংমক্কী সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়ারেন্স পীবা য়ানবা করনাতকা ইন্দস্ত্রী ফেসিলিতেসন এক্ত ২০২০ শেমদোকপগী রাজ্যগী কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রে। রেবিন্যু মন্ত্রীনা বেঙ্গালোর শহরদা অমুক হন্না লোকদাউন থম্বগী ৱাফম লৈতে হায়খ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ৩৯৭, দিসচার্জ তৌখিবা ১৪৯ অমসুং মীওই ১৪ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। অপুনবা পোজিতিব কেস-১০১১৮, এক্তিব কেস-৩৭৯৯, লৈখিদ্রবা-১৬৪ অমসুং দিসচার্জ তৌখ্রবা-৬১৫১নি।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ হাই কোর্তকী জস্তিস জে.কে. মহেশ্বারিনা জুন ২৮ ফাওবা হাই কোর্ত অমসুং বিজয়াৱাদা মেত্রোপোলিতান কোর্তকী হিয়ারিং খুদিংমক য়ৈথোকখ্রে। তমিল নাদুগা ঙমখৈ অউনবা চিত্তুরগী নাগারি এসেম্বলী কন্সতিত্যুএন্সিদা কোবিদ পোজিতিব কেস মশিং হেনগৎলকপা অসিদা কোবিদ-১৯ তাস্ক ফোর্সকী ওফিসিএলশিং মীপায়নরে। ইস্ত গোদাবরী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্না মফমসিদা কোবিদকী কেস হেনগৎলকপদগী জিলা শিনবা থুংনা লোকদাউন থমখ্রে। স্রিকাকুলম জিলাদা কেস মশিং হেনগৎলকপা অসিগা মরী লৈননা দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্না হেলথ ওফিসিএলশিংদা ফীবর সর্বে তৌনবা হায়খ্রে। হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ১৯০৮৫ তেস্ত তৌবদা অনৌবা কেস ৫৫৩, দিসচার্জ ১১৮ অমসুং মীওই ২৪ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। অপুনবা কেস-১০৮৮৪, এক্তিব কেস-৫৭৬০, দিসচার্জ তৌখিবা-৪৯৮৮ উমসুং লৈখিদবা-১৩৬নি।
• তেলঙ্গানাঃ ভারত্তা কোবিদ-১৯গী হিদাক রেমদেসিবির শাবা অমসুং য়োনবগী দ্রগ কন্ত্রোল্লর জেনেরেল ওফ ইন্দিয়া (দি.সি.জি.আই.)দগী অয়াবা ফংবগী নুমিৎ খরনিগী মতুংদা হাইদ্রবাদতা লৈবা ফার্মা কম্পেনী হেতেরোনা হায়খিবদা অহানবা ভাইল ২০,০০০ পীথোকপগী শেম শাবা লোয়রে হায়খ্রে। অপুনবা কেস মশিং ১০৪৪৪গী মনুংদা এক্তিব কেস ৫৮৫৮ লৈরি।
• অসমঃ রাজ্যসিগী ওইনা গুৱাহাতিগী মীয়ামগী ওইনা মখোয়না কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌনবা গুৱাহাতি ম্যুনিসিপাল কাউন্সিলগী ৱার্দ খুদিংদা কোবিদ কাউন্সেলিং সেন্তর ৩১ থবক তৌবা হৌখ্রে।
• নাগালেন্দঃ দিমাপুর দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্না মাস্ক উপ্তবা মীওইশিংদা চৈরাক পীরগনি হায়খ্রে। নাগালেন্দগী ওইনা জি.এস.তি.গী মখাদা স্ক্রীনিং কম্মিতী ওন এন্তি-প্রোফিত্যরিং শেমখ্রে।
• মনিপুরঃ রাজ্য সরকারনা লৌউবশিংদা হারগী অৱাৎপা লৈরোয় অমসুং মখোয়না পাখৎপা তৌগনু হায়খ্রে। কোবিদ-১৯গী অনাবশিংদা দাইলায়সিস তৌবদা তেংবাংনবা হায়দুনা স্তেৎ মিসন দাইরেক্তরনা দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতাল ৫দা মখোয়গী দাইলায়সিস য়ুনিৎ মথৌ তৌহন্নবা পীবা গাইদলাইনগী মনুং চনবা ওইনা চুরাচান্দপুর দিস্ত্রিক্ত হোস্পিতালনা অহানবা ওইরে।
• মিজোরমঃ রাজ্যসিদা মীওই ৩ নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবগী এক্তিব কেস ১১৮ অমসুং নাবা ফরবা ২৭ লৈরে।
ফেক্ত চেক

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
25 JUN 2020 6:25PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare:Cumulative tests cross 75 lakhs; Recovery rate improves to 57.43%
In a significant ramping of the testing facilities across the country, India now has 1007 diagnostic labs. This includes 734 in the government sector and 273 private labs.From limited COVID-19 tests in Jan 2020, 2,07,871 tests were conducted in the last 24 hours, taking the cumulative tests to 75,60,782. During the last 24 hours, a total of 13,012 COVID-19 patients have been cured. So far, a total of 2,71,696 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 57.43% amongst COVID-19 patients.Presently, there are 1,86,514 active cases and all are under active medical supervision.Cases per lakh in India currently stand at 33.39 against the world’s 120.21 cases/lakh. Also, death/lakh in the country is currently amongst the lowest in the world with 1.06 deaths/lakh against the world average of 6.24 deaths/lakh.
A Central Team from Union Ministry of Health and Family Welfare will visit Gujarat, Maharashtra and Telangana on 26th-29th June, 2020. The team will interact with the State officials and coordinate with them to strengthen ongoing efforts for management of COVID-19.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634228
Dr. Harsh Vardhan launches Indian Red Cross Society’s ‘eBloodServices’ Mobile App
This application is developed by the E-Raktkosh team of Centre for Development of Advanced Computing (CDAC). The Minister said, “Many people require blood related services on regularly because of certain medical conditions in their families. Through this App, four units of blood can be requisitioned at a time and the blood bank will wait for as long as 12 hours for the person to collect it. This app makes it easy for those in need to request for Blood units at IRCS NHQ.” At a time when the country is facing such a pandemic, the Mobile App will provide succor to all those who direly require blood, he stated.Dr. Harsh Vardhan praised all the voluntary blood donors who have donated blood during the ongoing COVID-19 outbreak. Red Cross has facilitated donation by voluntary blood donors by either providing transport or sending blood collection mobile vans for on-site blood donation.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634231
India Fights Covid: BMC adopts ‘Dharavimodel’ to contain the virus in Mumbai’s northern suburbs
Drawing on the lessons learnt during fight against Corona Virus in Dharavi - described as Asia’s largest slum -the BMC (Brihanmumbai Municipal Corporation) – is now implementing a Rapid Action Plan for the city’s northern suburbs.While Mumbai’s major Covid-19 hotspots such has Dharavi and Worli have shown significant improvement, some of the northern suburbs such as Mulund, Bhandup, Malad, Kandivli, Borivli, and Dahisar continue to register high cases on a daily basis.The Rapid Action Plan has been modelled on the lines of the strategy that helped contain the spread in Worli and Dharavi. As part of the plan, BMC has pressed into service 50 mobile fever clinics in ambulances in these areas. The mobile clinics drive around through the day with a team of doctors, who carry out door-to-door screening of residents, check for fever and other symptoms, co-morbidities, and collect swabs, if there is any suspected person.
Prime Minister to launch ‘AtmaNirbhar Uttar Pradesh RojgarAbhiyan’ on 26th June
COVID-19 pandemic has had an adverse impact on workforce in general and migrant workers in particular. A large number of migrant workers returned to several states. The challenge of containing Covid-19 was compounded by the need to provide basic amenities and means of livelihood to migrants and rural workers. Government of India announced the AatmaNirbhar Bharat Package to stimulate various sectors. In order to generate employment with thrust towards creating infrastructure in backward regions of the country GaribKalyanRojgarAbhiyan was launched on 20th June 2020.In Uttar Pradesh, nearly 30 lakh migrant workers returned. 31 districts of Uttar Pradesh have more than 25,000 returnee migrant workers. These include 5 aspirational districts. Prime Minister will launch this Abhiyan on 26th June, 2020 at 11 am through Video-Conference in presence of the Chief Minister of Uttar Pradesh.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634226
Extension of various time limits under Direct Tax &Benami laws
In view of the challenges faced by taxpayers in meeting the statutory and regulatory compliance requirements across sectors due to the outbreak of COVID-19, the Government brought the Taxation and Other Laws (Relaxation of Certain Provisions) Ordinance, 2020 on 31st March, 2020 which extended various time limits. In order to provide further relief to the taxpayers for making various compliances, the Government has issued a Notification on 24th June, 2020. The time for filing of original as well as revised income-tax returns for the FY 2018-19 has been extended to 31st July, 2020.Due date for income tax return for the FY 2019-20 has been extended to 30th November, 2020. In order to provide relief to small and middle class taxpayers, the date for payment of self-assessment tax in the case of a taxpayer whose self-assessment tax liability is upto Rs. 1 lakh has also been extended to 30th November, 2020. However, it is clarified that there will be no extension of date for the payment of self-assessment tax for the taxpayers having self-assessment tax liability exceeding Rs. 1 lakh.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634070
5th Anniversary of Urban Missions- Pradhan Mantri AwasYojana (Urban), Smart Cities Mission and Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation
Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State for Housing and Urban Affairs(I/C), in the webinar organized on the occasion, stated that“India has undertaken one of the most comprehensive planned urbanization programmes in the history of the world.47 operational integrated control and command centres (ICCC) became War-rooms & played an effective role in COVID response. Smart Roads, Smart Solar, Smart Water, PPPs and Vibrant Public Spaces projects heading towards progressive paths.Under AMRUT – 11, reforms comprising 54 milestones implemented during four years--aimed at strengthening capacities of city level institutions for effective governance and citizen service delivery. Houses sanctioned under PMAY(urban) almost eight times more than those sanctioned under earlier urban housing schemes. Multiplier effect in employment generation due to construction activity under PMAY(U) with employment for approximately 1.65 cr citizens generated through forward and backward linkages
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634268
Union Home Ministerhails Union Cabinet decisions, terms them “landmark”
Union Home Minister, Shri Amit Shah hailed the decisions of Union Cabinet as “landmark”. Congratulating Prime Minister, Shri NarendraModi, he said “these decisions are yet another manifestation of Modi Government's commitment towards self-reliance, welfare of poor and strengthening the economy in these challenging times.”
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634061
Indian Railways produce 1.91 lakh PPE gowns, 66.4 kl sanitizer, 7.33 lakh masks till 24/06/2020
Indian Railways, in coordination with other Ministries and State Governments, is totally geared up to meet the challenge of providing protection to its frontline medical workers and other operational staff persons, from the COVID 19 pandemic. It is using all its resources in coordinated manner to create/upgrade its facilities.Railway workshops took up the challenge and manufactured PPE coveralls, sanitizer, masks, cots in-house. Raw material for manufacturing of these items was also procured by the field units. 1.91 lakh PPE gowns, 66.4 kl sanitizer, 7.33 lakh masks etc have been manufactured by Indian Railways till 24/06/2020. PPE coverall target for the month of June and July are fixed as 1.5 lakhs each
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634280
MSDE-IBM Partnership Unveils Free Digital Learning Platform “Skills Build Reignite” to Reach More Job Seekers & Provide New Resources to Business Owners in India
Directorate General of Training (DGT), under Ministry of Skill Development & Entrepreneurship, is playing a key role in the execution of vocational training schemes and in making ‘Digital India’ dream become a reality.DGT has in the past one year, collaborated with many digital industry front-liners to enable the students to become industry-ready. Even in the current scenario of the continuous impact of COVID-19, DGT is lining up with the industry partners in its efforts for enabling blended /e-learning with a combination of multimedia and similar digital resources for the students/ trainees, trainers and the administrators, by providing anytime, anywhere online digital content through its BharatSkills learning platform. SkillsBuild Reignite tends to provide job seekers and entrepreneurs, with access to free online coursework and mentoring support designed to help them reinvent their careers and businesses.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1633965
Shri Mandavia acknowledges the contribution of Seafarers in continuing the wheels of economy moving during the pandemic
Shri MansukhMandaviya, Minister of State (I/C) for Shipping, today participated in the celebration of International Seafarers Day. The minister appreciated the role of seafarers for moving the wheels of economy during the pandemic and wished safe sailing in the future for the serving and building New India.He acknowledged the contribution of Indian seafarers in the economy and development of the country.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1634278
Shri Gowda holds meeting with pharmaceutical officers to review various aspects of proposed Bulks drugs and medical device parks
Minister of Chemicals and Fertilizers Shri DV SadanandaGowda held a meeting with senior officers of Department of Pharmaceuticals yesterday to review various aspects of proposed development of three Bulk Drug Parks and four Medical Device Parks across the country. MoS, Shri MansukhMandaviya also attended the meeting. Shri Gowda and Shri Mandaviya suggested that the modalities of selection of locality of parks as well as of beneficiaries under PLI scheme should be based on some well-defined objective criteria to ensure orderly development of the parks. Shri Gowda further said that these schemes will increase competitiveness of domestic production of bulk drugs and medical devices due to benefits available in clusters in the form of state of art common infrastructure and logistics facilities.
For details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1633977
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: State Health Minister K KShailaja has warned that there will be community transmission of Covid-19 at any moment in the state. She said six districts including the capital city have been put on high alert. DGP LokanathBehera stated that those who do not follow Covid protocol will not be advised anymore and strict action will be taken against them. Two Keralites died due to Covid outside the state. Kerala recorded its highest single-day spike of 152 Covid cases yesterday. The total number of Covid cases confirmed in the state so far is 3,603 and 1,691 patients are still under treatment. 1,54,759 persons are currently being monitored in various districts of the state;
• Tamil Nadu: 700 fishermen from various districts of Tamil stranded in Iran due to Covid-19 board INS Jalashwa to return home. State suspends intra-zone transport till June 30. To keep cops safe, DGP issues SOPs for arrests during Covid-19 outbreak. 29 Naval personnel at Naval Air Station INS Parundu - in Ramanathapuram district test Covid-19 positive. 2865 new cases & 33 deaths reported yesterday taking the Covid tally to 67468 and death toll to 866. There are 28836 active cases in the State with 18673 of them Chennai.
• Karnataka: Five PG doctors on Covid-19 duty test positive for virus in Mangaluru. SSLC exams began today at 2879 centres across Karnataka amid coronavirus pandemic. State cabinet approves amendments to Karnataka Industry Facilitation Act 2020 which would provide single window clearance for all types of approvals. Revenue minister rules out imposition of lockdown again in Bangalore city. 397 new cases, 149 discharges & 14 deaths reported yesterday. Total positive cases: 10118, Active cases: 3799, Deaths: 164, Discharges:6151.
• Andhra Pradesh:High Court Chief Justice J K Maheshwari issued orders suspending all hearings in the High Court and Vijayawada Metropolitan Courts till June 28. The Covid-19 Task Force officials expressed concern at the growing number of positive cases in Nagari Assembly Constituency in Chittoor which borders Tamil Nadu. The East Godavari district administration has imposed lockdown in the entire district from today due to increase in Covid cases. In the wake of growing number of Covid positive cases in Srikakulam district, the district administration has alerted the health officials for conducting fever survey.553 new cases, 118 discharged and seven deaths reported during last 24 hours after testing 19,085 samples. Total cases: 10,884, Active cases: 5760, Discharged: 4988, Deaths: 136.
• Telangana: Days after getting approval from Drug Controller General of India (DCGI) to manufacture and sell Covid-19 drug Remdesivir in India, Hyderabad-based pharma player Hetero said it is all set to deliver the first set of 20,000 vials. Total no of cases 10,444 of which 5,858 are active cases.
• Assam: In Assam, 31 COVID counselling centres in each and every ward of Guwahati Municipal Corporation has been activated for the citizens in Guwahati for voluntary testing for COVID19.
• Nagaland: Dimapur district administration imposes penalty for not wearing mask.Screening Committee on Anti-profiteering under GST constituted for Nagaland.
• Manipur: Manipur State Govt assures that there will be no shortage of fertiliser and appealed the farmers to not to panic.Churachandpur district hospital becomes the first among 5 district hospitals instructed to make dialysis units operational in a guideline by the State Mission Director to assist dialysis of COVID-19 patients.
• Mizoram: In Mizoram, 3 more recovered patients discharged. Active cases 118 and 27 recovered so far.