Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Central Team to visit Gujarat, Maharashtra and Telangana
Cumulative tests cross 75 lakhs
Recovery rate improves to 57.43%
25 JUN 2020 2:51PM by PIB Delhi
A Central Team led by Sh Lav Agarwal, Joint Secretary, Union Ministry of Health and Family Welfare will visit Gujarat, Maharashtra and Telangana on 26th-29th June, 2020. The team will interact with the State officials and coordinate with them to strengthen ongoing efforts for management of COVID-19.
In a significant ramping of the testing facilities across the country, India now has 1007 diagnostic labs. This includes 734 in the government sector and 273 private labs.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 559 (Govt: 359 + Private: 200)
• TrueNat based testing labs : 364 (Govt: 343 + Private: 21)
• CBNAAT based testing labs : 84 (Govt: 32 + Private: 52)
From limited COVID-19 tests in Jan 2020, 2,07,871 tests conducted in the last 24 hours, taking the cumulative tests to more than 75 lakhs at 75,60,782.
During the last 24 hours, a total of 13,012 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 2,71,696 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 57.43% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,86,514 active cases and all are under active medical supervision.
Cases per lakh in India currently stands at 33.39 against the world’s 120.21 cases/lakh. Also, death/lakh in the country is currently amongst the lowest in the world with 1.06 deaths/lakh against the world average of 6.24 deaths/lakh.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
কেন্দ্রগী তিম্না গুজরাত, মহারাস্ত্র অমসুং তেলঙ্গনাদা য়েংশিন খোংচৎ চৎলগনি
কমুলেতিব তেস্ত লাখ ৭৫ হেনখ্রে
ফগৎখিবগী চাং চাদা ৫৭.৪৩ য়ৌখ্রে
25 JUN 2020 2:51PM by PIB Imphal
হকশেল মসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী শ্রী লব অগর্ৱালনা লুচিংবা তীম অমা জুন ২৬, ২০২০দা গুজরাত, মহারাস্ত্র অমসুং তেলঙ্গনাদা য়েংশিন খোংচৎ চৎকদৌরি। তীম অসিনা রাজ্যশিং অদুগী ওফিসিএলশিংগা ৱারী শান্নগনি অমসুং কোবিদ-১৯গী শিল্লি-লাংলিবশিং অদু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী থবক্তা মতেং পাংগনি।
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবশিং অসি অখন্নবা মওং অমদা হেনগৎহনখিবদগী ভারত্তা হৌজিক দাইগ্নোস্তিক লেব ১০০৭ লৈরে। মসিদা সরকারগী সেক্তরগী ৭৩৪ অমসুং লন্নাইগী ২৭৩গী লেবশিং য়াওই। থোক্লকপশিং অসি মখাদা পীরিঃ
• রিএল-তাইম আর.তি., পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৫৫৯ (সরকারগী: ৩৫৯ + লন্নাইগী: ২০০)
• ত্রুনেত্তা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৩৬৩ (সরকারগী: ৩৪৩ + লন্নাইগী: ২১)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৮৪ (সরকারগী: ৩২+ লন্নাইগী: ৫২)
• জানুৱারী ২০২০দা অকক্নবা মওংদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌখি, হৌখিবা পুং ২৪সিদা তেস্ত ২,০৭, ৮৭১ পাংথোকখিদুনা কমুলেতিব তেস্ত অসি ৭৫,৬০,৭৮২ ওইদুনা লাক্ষ ৭৫ লানখ্রে।
কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎলকপগী মশিং অসিসু অসুম হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই পুন্না ১৩,০১২ ফগৎপা ঙমখ্রে। অপুনবা ওইনা পুন্না মীওই ২,৭১,৬৯৬ ফগৎখ্রে। কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎখিবগী চাং অসি চাদা ৫৭.৪৩ ওইরে।
হৌজিকক্কী ওইনা, এক্তিব ওইবা কেস মশিং অসি ১,৮৬,৫১৪নি অদুগা পুম্নমক নিংথিজনা লায়েং চত্থরি।
মালেমগী ওইনা কেস ১২০.২১/লাক্ষ ওইবা মতমদা ভারত্তা হৌজিক মী মশিং লাক্ষ অমদা ৩৩.৩৯ ওইরি। অশিবা/লাক্ষ অসিসু হৌজিক মালেমদা ১.০৬অশিবা/লাক্ষ ওইবদা ভারত্তা ১.০৬অশিবা/লাক্ষ ওইদুনা খ্বাইদগী চাং হন্থবশিংগী মরক্তা চল্লি।
মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইনা খুদোংচাদবশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীশিংগীদমক্তা চাং নাইনাঃ https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা য়েংবিয়ু।