PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
06 JUN 2020 6:27PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
During the last 24 hours, a total of 4,611 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,14,073 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.20% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,15,942 active cases and all are under active medical supervision. ICMR has further ramped up the testing capacity for detecting the novel Coronavirus in infected persons. The number of government labs has been increased to 520 and private labs has been increased to 222 (A total of 742).1,37,938 samples were tested in the last 24 hours. The total number of samples tested thus far is 45,24,317.
For details :
OP SamudraSetu - INS Jalashwa departs Male for Tuticorin with 700 Indians embarked
Indian Naval Ship Jalashwa, which reached Male, Maldives on 04 Jun 20 for her third trip under Op SamudraSetu - Indian Navy's contribution to India's national effort to bring home our citizens from foreign shores by sea, embarked 700 Indian nationals on 05 Jun 20 and departed for India late in the evening. The ship will observe strict COVID protocols onboard and is expected to reach Tuticorin on 07 Jun 20.
For details :
Phone call between Prime Minister Shri NarendraModi and H.E. Paul Kagame, President of Rwanda
Prime Minister Shri NarendraModi had a phone call with H.E. Paul Kagame, President of Rwanda. The leaders discussed the challenges posed to their healthcare systems and economies by the COVID-19 pandemic. They shared information about the steps taken in the respective country to manage the crisis and ensure well-being of citizens. The leaders agreed to extend all possible support to each other’s expatriate citizens during the present crisis.The Prime Minister assured the Rwandan President of India’s steadfast support to Rwanda’s efforts to combat the Coronavirus, including through medical assistance.
For details :
President promulgates two Ordinances with the aim of giving a boost to rural India and agriculture
After the announcement of the landmark decisions by the Government of India for reforms in the agricultural sector for raising the income of the farmers as part of the ‘Aatmanirbhar Bharat Abhiyan, the President of India has promulgated the following Ordinances with the aim of giving a boost to rural India for farmers engaged in agriculture and allied activities: The Farmers’ Produce Trade and Commerce (Promotion & Facilitation) Ordinance 2020; and The Farmers (Empowerment and Protection) Agreement on Price Assurance and Farm Services Ordinance 2020.
When the whole ecosystem of agriculture and its allied activities was tested during the COVID-19 crises, it reconfirmed the necessity for the Central Government to speed up the reform process and to come up with a national legal facilitative ecosystem to improve intra-state and interstate trade of agriculture produce. The Government of India also recognized the need for the farmer to sell agriculture produce at a place of his choice at a better price by increasing the number of prospective buyers. A facilitative framework was also considered necessary for farming agreements. Thus the two ordinances have been promulgated.
For details :
HRD Minister chairs Meeting to review the progress of works sanctioned under Institute of Eminence Scheme
Union Minister for HRD Shri Ramesh Pokhariyal ‘Nishank’ chaired a review meeting on the progress of works sanctioned under the Institute of Eminence Scheme (IoE). During the meeting the Ministersaid that a Project Management Unit should be established in MHRD for monitoring the works of the IOEs and HEFA in 15 days. Shri Nishank assured that a commitment letter from MHRD will be issued to various public institutions of IoEs that funds will be released for expenditure done as per the MOU of IoE. He also desired that construction activities have been open now and work may be expedited in IoEs which have stopped due to Covid-19.
For details :
Research proposals invited for COVID-19 for bilateral collaboration in science between India & Australia
Prime Minister Shri NarendraModi and the Prime Minister of Australia, Scott Morrison MP, jointly announced a Special COVID-19 Collaboration in 2020 during an India-Australia Leaders’ Virtual Summit on 04 June 2020.Accordingly, Department of Science & Technology,GOI and Department of Industry, Science, Energy and Resources (DISER), Australia have invited joint research projects on COVID-19 from interested scientists and researchers under the Australia-India Strategic Research Fund (AISRF), a platform for bilateral collaboration in science, jointly managed and funded by the governments of India and Australia.
For details :
Dr. Jitendra Singh launches Booklet and its e-version on one year achievements of Ministry of DoNER under Modi Government 2.0
Union MinisterDr.Jitendra Singh has said that North Eastern Region has emerged as a role model in more than one way. After emerging as a successful model for development in the last six years, the region has also become a role model in Corona management and again by reverting back to normal working conditions, it has presented a model for the entire country to emulate the same. Dr Singh said that this has become possible due to priority and patronage, the North Eastern Region received by Prime Minister NarendraModi Government in the last six years.
For details :
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunchal Pradesh:Total 10,790 samples have been collected for COVID19 tests. Active cases 46, recovered one. Results for more than 1700 tests are awaited.
• Assam: 38 patients have been discharged as they tested negative for COVID19 twice in Assam. Total discharged patients 547, active patients 1770.
• Manipur: 11 more persons test COVID19 positive taking total number of cases to 143 in Manipur. Recovered cases is 52 with a recovery rate of 36 percent.
• Mizoram: Mizoram has received RT-PCR testing machine for COVID19. It will be installed at Zoram Medical College, Aizawl
• Nagaland: In Nagaland, 12 more stranded citizens arrived by Air India flight from Guwahati. Returnees taken to Agri Expo for mandatory screening & segregation. Mokokchung Chamber of Commerce & Industry donates Rs 3 lakh to District Task Force on COVID19 for purchase of TRUE-NAT Machine accessories in Nagaland.
• Kerala: State recorded one more Covid-19 death, taking the disease toll to 15. Former footballer and Santhosh Trophy player Hamsakkoya (63) who had been under treatment at Manjeri MC in Malappuram, died today. He is the first person in the state to undergo plasma therapy for Covid. His 5 family members are also being treated for Covid. Among the 190 health workers who were quarantined after having close contact with a Covid-19 patient in Kozhikode MC, samples of 118 people tested negative. Six more Keralites have succumbed to the virus in the Gulf with the toll crossing 170. The number of Covid cases in the state rose to three-digit yesterday, with 111 more people testing positive. 973 patients are still under treatment.
• Tamil Nadu: Indira Gandhi MC in Puducherry to open for non-Covid patients from June 8. Meanwhile, five more persons tested positive in Puducherry taking the total number of cases to 104 in the UT. Tamil Nadu fixes per day rates for Covid-19 treatment at private hospitals: maximum of Rs 15,000 for ICU; for general ward, maximum of Rs 7500 in Grade 1 & 2 hospitals and Rs 5000 in Grade 3 & 4 hospitals. CM urges industries to use Tamil Nadu workers in place of migrants. Govt. hospitals in Chennai facing severe staff shortage because of surge in cases. 1438 new cases & 12 deaths reported yesterday with 1116 cases from Chennai. Total cases: 28694, Active cases: 12697, Deaths: 232, Discharged: 15762. Active cases in Chennai are 9437.
• Karnataka: State government permits to open hotels and restaurants with necessary precautionary measures and following union government guidelines. State issues new SOP for Maharashtra returnees: 21-day home quarantine with negative report. Chikkamagalur district becomes covid free after 16 confirmed cases get cured. State sets a new, single-day record of Covid-19 cases with 515 positives on Friday, and in a continuing trend, 482 of them have come from other states. Total positive cases: 4835, Active cases: 3088, Deaths: 57, Recovered: 1688.
• Andhra Pradesh: All set to conduct Darshan trial run in Tirumala temple from June 8; Alipri Check Post gets transformed as foolproof COVID-19 checkpoint. State tested a total number 4,36,335 samples with a positive rate of 1.02 per cent.161 new cases, 29 discharged and no death reported during last 24 hours after testing 12,771 samples. Total cases: 3588. Active: 1192, Recovered: 2323, Deaths: 73. Total number of migrants who tested positive is 741, with 467 of them active. 127 of the 131 cases from abroad remain active.
• Telangana: Dialysis patients and their primary contacts are falling prey to novel corona virus, with four such cases reported on Friday. Telangana tops the secondary infection rate charts in the South, while it stands sixth across India amid growing fears over a rapid surge in Covid-19 cases. Total cases as on 4th June are 3290. As on date 448 migrants and foreign returnees tested positive.
• Maharashtra: 2,436 new COVID-19 cases have been reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 80,229; while the number of active cases stand at 42,215. Hotspot Mumbai has reported 1,150 new infections, taking the total number of positive cases in the city to 45,854, out of which 25,539 patients have recovered so far. The recovery rate of Maharashtra stands at 43.81%, while case fatality rate is 3.55%.
• Gujarat: 510 new COVID-19 cases have been reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to more than 19,000. While 35 patients died due to COVID-19 on Friday, as many as 344 persons also recovered during the day. The recovery rate of the state is improving and it now stands at 68.05 per cent from 44.3 per cent in the last week of May.
• Madhya Pradesh: 234 new COVID-19 cases were reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 8996, while the number of active cases stands at 2734. Most of the new cases have been reported from hotspots Indore and Bhopal, followed by Neemuch district. So far, 384 people have died
• Rajasthan: 44 new COVID-19 cases have been reported today, taking the state tally of coronavirus positive cases to 10,128.Most of the new cases were reported from Pali and Churu districts. The doubling rate of cases has gone up to 20 days in the state. Recovery rate also has improved to more than 70%.
• Chhattisgarh: 127 new COVID-19 cases have been reported on Friday and 18 new cases have been reported today, taking the state tally of coronavirus positive cases to 894. It is the biggest spike in a single day in the state ever since the first case was detected on 18th of March. In last three days, 300 new cases were reported in the state.
• Goa: 30 new COVID-19 cases reported, taking the state tally of coronavirus positive cases to 196. 415 travellers to the state have been put in quarantine facilities.

PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
06 JUN 2020 6:27PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা, কোবিদনা নারবা মীওই পুন্না ৪,৬১১ নাবা ফরদুনা ফরবা মীওই মশীং ১,১৪,০৭৩ শুখ্রে; ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৮.২%নি।
• এক্তিব কেস ১,১৫,৯৪২না অকনবা মেদিকেলগী মিৎয়েং মখাদা লৈরি; কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শীবা মশীং ৬৬৪২ রিপোর্ত তৌখ্রে।
• হৌখিবা পুং ২৪ সেম্পল ১,৩৭,৯৩৮ তেস্ত তৌখ্রে; হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ৪৫,২৪,৩১৭ তেস্ত তৌখ্রে।
• লৌউ-শীংউ অমসুং মরী লৈনবা থবক থৌরমশিংদা লৌমীশিংনা মাই ওনশিন্দুনা ভারতকী খুঙ্গংশিং ফগৎহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা রাস্ত্রপতিনা ওর্দিনান্স অনি পুথোকখ্রে
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দগী কোবিদ-১৯গী খ্বাইদগী নৌবা পাও
হৌখিবা পুং ২৪দা, কোবিদনা নারবা মীওই পুন্না ৪,৬১১ নাবা ফখ্রে। মতৌ অদুম্না হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ১,১৪,০৭২ নাবা ফখ্রে। কোবিদ-১৯না নারবশিংগী মরক্তা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৮.২০% ওইরি। হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ১,১৫,৯৪২ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক অকনবা মেদিকেলগী মিৎয়েং মখাদা লৈরি। আই.সি.এম.আর.না অনাবা মীশিংদা নোভেল কোরোনাভাইরস খঙদোক্নবা তেস্ত তৌবা চাং হেনগৎখ্রে। হৌজিক সরকারগী লেব মশিং ৫২০ য়ৌরে অমদি প্রাইবেৎ লেব মশিং ২২২তা হেঙ্গৎলে (পুন্না লেব ৭৪২ লৈরে)। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১,৩৭,৯৩৮ তেস্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবা মশিং ৪৫,২৪,৩১৭ শুরে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1629839
ওপরেসন সমুদ্র সেতু – আই.এন.এস. জলশ্বা তুতিকোরিনগীদমক ভারত মচা ৭০০ পুদুনা মালে থাদোকখ্রে
মপাল লৈবাকক্কী সমুদ্র মপানশিংদগী ভারত মচাশিং সমুদ্রগী লম্বীদা য়ুমদা পুরক্নবগী লৌখৎলিবা ভারত লৈবাকসিগী ওইবা থৌরাংসিদা ইন্দিয়ন নেভীনা লৌরিবা থৌদাং – ওপরেসন সমুদ্র সেতুগী মখাদা মহাক্কী অহুমশুবা খোঙচত্তা জুন ০৪, ২০২০দা মালদিব্সকী মালেদা থুংখিবা ইন্দিয়ন নেভেল জহাজ জলাস্বানা ভারত মচা ৭০০ পুদুনা জুন ০৫, ২০২০গী নুমিদাংৱাইরম অথেংবদা ভারতকীদমক খোঙশাল্লকখ্রে‍। জহাজ অদুনা তোংলিবা মীশিংগী মরক্তা কোবিদকী চৎন-কাংলোন চপ চানা ঙাক্কনি অমদি জুন ০৭, ২০২০দা তুতিকোরিন য়ৌরক্কনি হায়না থাজরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629821
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং রৱান্দাগী রাস্ত্রপতি পোল কাগামেগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রৱান্দাগী রাস্ত্রপতি পোল কাগামেগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে। কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অনা-লায়েংগী থবকশিং অমসুং শেন-থুমগী থবকশিংদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি। লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা মখোয়গী লৈবাকশিংগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ই-পাউশিং মখোয়না ফোংদোক্নখি। হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা মনুং অসিদা লৈবাক অনিগী মীওইশিং মাগী মাগী লৈবাকশিংদা হল্লক্নবা হোৎনবদা পাংবা য়াবা মতেং পাংনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি। কোরোনাভাইরস থেংননবা রৱান্দাদা পায়খৎলিবা থবকশিংদা মেদিকেলগী মতেং য়াওনা ভারতনা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না রৱান্দাগী রাস্ত্রপতিদা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629677
ভারতকী খুঙ্গংশিং অমসুং লৌউ-শীংউবু ফগৎহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা রাস্ত্রপতিনা ওর্দিনান্স অনি পুথোকখ্রে
‘আত্মনির্ভর ভারত অভিয়ন’গী শরুক অমা ওইনা লৌউ-শীংউগী সেক্তরদা অওনবশিং পুরক্তুনা লৌমীশিংগী ইনকম হেনগৎহন্নবগীদমক ভারত সরকারগী ইতিহাসিক ওইরবা ৱারেপশিং লাউথোকখ্রবগী মতুংদা, লৌউ-শীংউ অমসুং মরী লৈনবা থবক থৌরমশিংদা লৌমীশিংনা মাই ওনশিন্দুনা ভারতকী খুঙ্গংশিং ফগৎহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা রাস্ত্রপতিনা মখাদা পীরিবা ওর্দিনান্সশিং অসি পুথোকখ্রে: দা ফার্মর্স’ প্রদ্যুস ত্রেদ এন্দ কম্মর্স (প্রমোসন & ফেসিলিতেসন) ওর্দিনান্স ২০২০; অমসুং দা ফার্মর্স )এম্পাৱর্মেন্ত এন্দ প্রোতেক্সন) এগ্রীমেন্ত ওন প্রাইজ এস্যুরেন্স এন্দ ফার্ম সর্ভিসেস ওর্দিনান্স ২০২০। লৌউ-শীংউগী অমসুং মসিগী মরী লৈনবা থবক থৌরমশিংগী ইকোসিস্তেমগী অপুনবা অসি কোবিদ-১৯গী অৱাবা তারবা মনুং অসিদা চাংয়েং তৌখিবা মতমদা কেন্দ্র সরকারনা অওনবা পুরক্নবা প্রোসেস অসি থুজিনবা মথৌ তাই অমসুং লৌউ-শীংউগী পোথোক স্তেৎ ৱাংমদা অমসুং মনুংদা ললোন-ইতিক হেনগৎনবা লৈবাক অসিগী আইনগী খুদোংচাবা পীবা ইকোসিস্তেম অমা লীংখৎনবা খঙহনখি। লৈগদবা মীগী মশীং হেনগৎহন্দুনা অপাম্বা মফম অমদা মতিক চাবা মমল অমদা লৌমী অদুনা মাগী পোথোকশিং য়োঞ্জনবা মথৌ তাবা অদু সরকারনসু উখি। অসুম তৌদুনা ওর্দিনান্স অনি অসি লাউথোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629750
ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইমিনেন্স স্কিমগী মখাদা পীথখিবা থবকশিংগী ফীভম য়েংশিন্নবা ঐচ.আর.দি. মন্ত্রীনা চ্যিয় লৌদুনা মীফম পাংথোকখ্রে।
ইন্সতিত্যুৎ ওফ ইমিনেন্স স্কিম (আই.ও.ই.)গী মখাদা পীথখিবা থবকশিংগী ফীভম য়েংশিন্নবা কন্দ্রগী ঐচ.আর.দি. মন্ত্রী শ্রী রামেশ পোখরিয়ল ‘নিশাঙ্ক’না চ্যিয় লৌদুনা মীফম পাংথোকখ্রে। নুমিৎ ১৫নিদা আই.ও.ই.শিং অমসুং ঐচ.ই.এফ.এ.গী থবকশিং মোন্তির তৌনবা এম.ঐচ.আর.দি.দা প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত য়ুনিৎ অমা লীংখৎনবা মীফম অদুদা মন্ত্রীনা হায়খি।আই.ও.ই.গী এম.ও.য়ু.গী মতুং ইন্না তোঙান তোঙানবা আই.ও.ই.শিংগী পব্লিক ইন্সতিত্যুসনশিংদা চাদিং তৌখ্রিবা অদুগী ফন্দশিং থাদোরক্কনি হায়বা থাজবা পীবা চীথি অমা এম.ঐচ.আর.দি.দগী থোক্কনি হায়না শ্রী নিশাঙ্কনা থাজবা পীখি।কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লেপ্পুরবা কন্সত্রকসনগী থবক থৌরমশিং হাংদোকপা অমসুং আই,ও.ই.শিংগী থবক শুবা হৌবা অসিবু মহাক্না অপাম্বা ফোংদোকখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629676
ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা সাইন্সতা পুন্না খুৎশম্নদুনা তেংবাং পীগদবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা রিসর্স তৌননবা কৌখ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী স্কোত মোরিসন্না পুন্না জুন ৪, ২০২০দা পাংথোকখিবা ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী ভর্চুএল সম্মীৎ চত্থরিঙৈগী মতমদা অখন্নবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা খুৎশম্নবা তেংবাং অমা লাওথোকখ্রে। ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী(দি.এস.তি.) অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী দিপার্তমেন্ত ওফ ইন্দস্ত্রী, সাইন্স, ইনর্জী এন্দ রিসোর্সেস(দি.আই.এস.ই.আর.)না পুন্না খুৎশম্নদুনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়া সরকারনা পুন্না খুৎশম্নদুনা নাকল অনিমক্না সাইন্সতা শীল-লাংবা অমসুং ফন্দিং তৌবা প্লেতফোর্ম অমা ওইরিবা ওস্ত্রেলিয়া-ইন্দিয়া স্ত্রেতিজিক ফন্দ(এ.আই.এস.আর.এফ.)কী মখাদা সাইন্তিস্ত অমসুং রিসর্সরশিংদা কোবিদ-১৯গী রিসর্স প্রোজেক্কীদমক তৌনিংবশিং কৌখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629605
মোদী সরকার ২.০গী মখাদা দোনর মন্ত্রালয়গী চহী অমদা মাইপাকখিবশিংগী বুকলেৎ অমসুং মসিগী ই-ভর্জন দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা লোঞ্চ তৌখ্রে
অৱাং নোংপোক্কী লমদম অসি হীরম অমদগী হেনবদা তমজনিঙৈ ওইরি হায়না কন্দ্রগী মন্ত্রী দোক্তর জিতেন্দ্রা সিংহনা ফোংদোকখি। হৌখিবা চহী তরুক অসিদা চাউখৎ থৌরাংদা মাইপাক্লবা তমজনফম অমা ওইরবগী মতুংদা, লমদম অসিনা কোরোনা লাকশিনবা অমসুং মহৌশাগী ওইবা পুন্সিগী ফীভমদা অমুক হন্না হঞ্জিনবা অসিদসু তমজনিঙৈ ওইরি, মসিনা লৈবাক পুম্বদা তমজনিঙৈ ওইরবা অসি মতৌ তমহন্নিংলি। মসি হৌখিবা চহী তরুক অসিদা প্রধান মন্ত্রাই নরেন্দ্রা মোদীগী সরকারদগী অৱাং নোংপোক্কী লমদমনা ফংলিবা খুদোংচাবশিং অমসুং শৌগৎপা অসিনা মরম ওইরগা ওইথোকপনি হায়না দোক্তর সিংহনা হায়খি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1629908
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• অরুনাচল প্রদেশ: কোবিদ১৯ তেস্ত তৌনবা পুন্না সেম্পল ১০,৭৯০ খোমজিনখী। এক্তিব কেস ৪৬, ফগৎপা অমা। তেস্ত ১৭০০ হেনবগী রিজলশিং ঙাইরি।
• অসাম: অনাবা মীওই ৩৮ অনিরক কোবিদ১৯গী তেস্ততা নেগেতিব ওইবদগী দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা দিসচার্জ তৌখিবা মীওই ৫৪৭, এক্তিব ওইরিবা মীওই ১৭৭০।
• মনিপুর: কোবিদ১৯ তেস্ত তৌবদা অনৌবা পোজিতিব কেস ১১ থেংন্দুনা মনিপুরদা অপুনবা কেস মশীং ১৪৩ শুখ্রে। ফগৎখ্রবা কেস ৫২নি লোয়ননা ফগৎপগী চাং চাদা ৩৬ ওইরে।
• মিজোরাম: কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌনবা আর.তি.-পি.সি.আর. মেচিন মিজোরমদা য়ৌখ্রে। মসি আইজোলগী জোরাম মেদিকেল কলেজতা ইন্সতোল তৌরগনি।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা, পন্দুনা লৈরুরবা প্রজা ১২ অমগা গুৱাহতিদগী এয়র ইন্দিয়াগী ফ্লাইৎ তোংদুনা হল্লকখ্রে। রিতর্নীশিং অদু মথৌ তাবা স্ক্রীনিং অমসুং সেগ্রিগেসনগীদমক এগ্রি এক্সপোদা পুখ্রে।নাগলেন্দদা ত্রু-নাৎ মেচিনগী মচাকশিং লৈনবগীদমক মোকোকচুং চেম্বর ওফ কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীনা কোবিদ১০গী দিস্ত্রিক তাস্ক ফোর্সতা লুপা লাখ ৩ দান তৌখ্রে।
• কেরেলা: স্তেৎ অসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা শীখিবা মীওই অমগা রেকোর্দ তৌদুনা লাইনা অসিনা শীখিবা অপুনবা মশীং ১৫ শুখ্রে।মলাপুরমগী মঞ্জেরি এম.সি.দা লাইয়েং চত্থাদুনা লাকখিবা হান্নগী ফুদবোল শানরোই অমসুং সনতোশ ত্রোফীগী শানরোই হমসক্কোয়া (৬৩)ঙসি লৈখিদ্রে। মহাক অসি স্তেৎ অসিগী ওইনা কোবিদকী প্লাসমা থেরাপী তৌবা অহানবা মীওইনি।মহাক্কী ইমুং-মনুংগী মীওই ৫সু কোবিদকী লাইয়েংলি। কোচিকোদ এম.সি.দা কোবিদ-১৯ নারবা মীওই অমগা হকথেংনরুবগী ক্বারন্তিন তৌদুনা লৈরকখিবা হেলথ ৱার্কর ১৯০গী মরক্তা মীওই ১১৮কী সেম্পলদি নেগেতিব ওইরে।ভািরস অসিনা মরম ওইদুনা গল্ফতা কেরেলা মচা তরুক শীখিদুনা অপুনবা মশীং ১৭০ হেনখ্রে। ঙরাং মীওই ১১১ পোজিতিব ওইবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোবিদ কেসকী মশীং অসি দিজিৎ অহুমদা হেনগৎখ্রে। মীওই ৯৭৩ হৌজিক লাইয়েং চৎথরি।
• তামিল নাদু:: জুন ৮দগী হৌদুনা নন-কোবিদকী অনাবা মীওইশিংগীদমক পুদুচেরীগী ইন্দিরা গন্ধী এম.সি. হাংদোক্লগনি। মরক অসিদা পুদুচেরীদা মীওই মঙা পোজিতিব ওইদুনা য়ু.তি. অসিগী অপুনবা মশীং ১০৪ শুখ্রে।তামিল নদুনা লনাই হোস্পিতালশিংদা কোবিদ-১৯ লাইয়েংবগী নোংমগী মমলশিং লেপখ্রে: আই.সি.য়ু.গী ওইনা খ্বাইদগী য়াম্লবদা লুপা ১৫,০০০; জেনরেল ৱার্দকী ওইনা গ্রেদ ১ অমসুং ২গী হোস্পিতালশিংদা খ্বাইদগী য়াম্লবদা লুপা ৭৫০০ অমসুং গ্রেদ ৩ অমসুং ৪গী হোস্পিতালশিংদা লুপা ৫০০০নি।সি.এম.না ইন্দস্ত্রীশিংদা মাইগ্রেন্তশিংগী মহুত্তা তামিল নাদুগী শীন্মীশিং শীজিন্নবা হায়খ্রে। কেস মশিং য়ামখৎলকপনা মরম ওইদুনা চেনাইগী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা স্তাফকী অৱাৎপা খমথেংনা মাইয়োক্নরে। অনৌবা কেস ১৪৩৮ অমসুং শীখিবা ১২গা লোয়ননা চেনাইদগী কেস ১১১৬ ঙরাং রিপোর্ত তৌরকখি।অপুনবা কেস: ২৮৬৯৭, শীখিবা: ২৩২, দিসচার্জ তৌখিবা: ১৫৭৬২। চেনাইগী এক্তিব কেস ৯৪৩৭ শুখ্রে।
• কর্নাতক: স্তেৎ সরকারনা তঙাইফদবা চেকশিন থৌরাংগী পাম্বৈশিং অমসুং কেন্দ্র সরকারগী গাইদলাইনশিংগা লোয়ননা হোতেলশিং অমসুং রেস্তোরেন্তশিং হাঙদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে। মহারাস্ত্রদগী হল্লকপাশিংগী স্তেৎনা অনৌবা এস.ও.পি. থোকখ্রে: নেগেতিব রিপোর্তকা লোয়ননা নুমিৎ ২১ হোম ক্বারিন্তিন। চিক্কামাগালুর দিস্ত্রিক অসি কনফর্ম কেস ১৬ ফখিবদগী কোবিদ লৈতবা ওইখ্রে। ইরাই নুমিৎতা স্তেৎ অসিনা ৫১৫ পোজিতিবকা লোয়ননা নোমদা অনৌবা কেস ফঙবগী কোবিদ-১৯ রেকোর্ত থমখ্রে অমসুং মখা চত্থরকপা চৎনবী ওইনা মখোয়গী মনুংদা ৪৮২না অতোপ্পা স্তেৎশিংদগী হল্লকপনি। অপুনবা পোজিতিব কেস: ৪৮৩৫, এক্তিব কেস: ৩০৮৮, শীবা: ৫৭, ফগৎখিবা: ১৬৮৮নি।
• আন্ধ্র প্রদেশ: জুন ৮দগী তিরুমালা তেম্পলগী দর্শন চাংয়েং তৌবা হৌনবা শেম্বা লোয়রে; অলিপ্রি চেক পোস্ত অসি কোবিদ-১৯গী ফুলপ্রুফ চেকপোইন্ত ওইনা ওন্থোকখ্রে। Andhra স্তেৎ অসিদা পোজিতিবকী চাং ১.০২ পর্সেন্তগা লোয়ননা অপুনবা সেম্পল মশীং ৪,৩৬,৩৩৫ তেস্ত তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১২,৭৭১ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ১৬১, দিসচার্জ তৌখিবা ২৯ অমসুং অমফাওবা শীদবগী রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা কেস: ৩৫৮৮নি: এক্তিব কেস ১১৯২, ফগৎলকপা: ২৩২৩, শীবা ৭৩নি। পোজিতিব ওইবা অপুনবা মাইগ্রেন্ত মশীং এক্তিব ওইবা ৪৬৭গা লোয়ননা ৭৪১নি। মপান্দগী লাকপা ১৩১গী মনুংদা ১২৭না এক্তিব ওইরি।
• তেলঙ্গনা: দাইলাইসিস অনাবশিং অমসুং মখোয়গা খ্বাইদগী নক্নবা মীওইশিং ইরাই নুমিৎতা কেস মরি রিপোর্ত তৌখিবগা লোয়ননা নোভেল কোরোনা ভাইরসকী খয়াৎতা তাখ্রে। খারোমদা তেলঙ্গনানা সেকেন্দরি ইন্ফেক্সন রেৎকী চার্ততা মকোক্কী অনিশুবদা লৈখ্রে অদুগা ভারত পুম্বদা তরুকশুবদা লৈদুনা কোবিদ-১৯ কেসশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপদগী অকিবা পোক্নরে। জুন ৪দা অপুনবা কেস ৩২৯০ শুখ্রে। হৌজিক ফাওবদা মাইগ্রেন্ত অমসুং মীরৈবাক্তগী হল্লকপা মীওই ৪৪৮ পোজিতিব ওইখ্রে।
• মহারস্ত্র: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২,৪৩৬ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা মশীং ৮০,২২৯ য়ৌখ্রে; অদুগা এক্তিব কেস মশীংনা ৪২,২১৫ শুখ্রে। হোৎস্পোৎ মুম্বাইদা অনৌবা অনাবা ১,১৫০ রিপোর্ত তৌরদুনা শহর অসিদা পোজিতিব কেস মশীং ৪৫,৮৫৪ য়ৌখ্রে, মসিগী মনুংদা অনাবা ২৫,৫৩৯না হৌজিক ফাওবদা নাবা ফখ্রে। মহারাস্ত্রগী ফগৎলকপগী চাং অসি ৪৩.৮১%নি অদুগা শীবগী চাংনা ৩.৫৫%নি।
• গুজরাত: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৫১০ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ অসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা কেস মশীং ১৯,০০০ হেনখ্রে। ইরাই নুমিৎতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা অনাবা ৩৫ শীখি, নুমিৎ অসিদা মীওই ৩৪৪দগী হেন্না নাবা ফগৎখি। স্তেৎ অসিদা ফগৎলকপগী চাং হেনগৎলক্লি অমসুং মেগী অরোইবা চয়োলদা ৪৪.৩ পর্সেন্ত ওইরম্বদগী হৌজিক ৬৮.০৫ পর্সেন্ত ওইখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ২৩৪ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ আসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা কেস মশীং ৮৯৯৬ য়ৌখ্রে অদুগা এক্তিব ওইবা কেস মশীংনা ২৭৩৫ য়ৌখ্রে। নীমুচনা মতুং ইল্লদুনা অয়াম্বা অনৌবা কেসশিং অসি হোৎস্পোৎ ইন্দোর অমসুং ভোপালদগী রিপোর্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবদা মীওই ৩৮৪ শীখ্রে।
• রাজস্থান: ঙসি অনৌবা কোবি-১৯ কেস ৪৪ রিপোর্ত তৌরদুনা স্তেৎ আসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা কেস মশীং ১০,১২৮ য়ৌখ্রে। অনৌবা কেস অয়াম্বা পালি অমসুং পুরু দিস্ত্রিকশিংদগী রিপোর্ত তৌখি। কেস মশীং শরুক অনি হেনগৎপা অসি হৌখিবা নুমিৎ ২০ অসিদা মখা চত্থরি। ফগৎলকপগী চাং অসিসু ৭০%দগী হেনগৎলক্লি।
• ছত্তিশগর: ইরাই নুমিৎতা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ১২৭ রিপোর্ত তৌখিবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা মশীং ৮৯৪ য়ৌখ্রে। মসি মার্চ ১৮দা অহানবা কেস ফঙখিবা নুমিৎ অদুদগী স্তেৎ অসিদা নোংমদা খ্বাইদগী মশীং হেনগৎপা অমনি। হৌখিবা নুমিৎ হুমনি অসিদা স্তেৎ অসিদা অণৌবা কেস ৩০০ রিপোর্ত তৌখ্রে।
• গোৱা: অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৩০ রিপোর্ত তৌবগা লোয়ননা স্তেৎ অসিদা কোরোনাভাইরস পোজিতিব ওইবা কেস মশীং ১৯৬ য়ৌখ্রে। ত্রাভেলর ৪১৫না স্তেৎ আসিদা ক্বারিন্তিন ফেসিলিতিশিংদা থমখ্রে।