Ministry of Science & Technology
Research proposals invited for COVID-19 for bilateral collaboration in science between India & Australia
05 JUN 2020 3:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi and the Prime Minister of Australia, Scott Morrison MP, jointly announced a Special COVID-19 Collaboration in 2020 during an India-Australia Leaders’ Virtual Summit on 04 June 2020.
Accordingly, Department of Science & Technology (DST), Ministry of Science & Technology, GOI and Department of Industry, Science, Energy and Resources (DISER), Australia have invited joint research projects on COVID-19 from interested scientists and researchers under the Australia-India Strategic Research Fund (AISRF), a platform for bilateral collaboration in science, jointly managed and funded by the governments of India and Australia.
The research proposals are expected to focus on antiviral coatings, other preventive technologies, data analytics, modeling, AI applications, and screening and diagnostic testing as priority areas. The project duration would be for 12 months with maximum extension of 6 months.
The objective of the grant opportunity is to fund short collaborative research projects with tangible outcomes focused on responding to the COVID-19 pandemic. The intended outcomes of the grant opportunity are to bring together leading research institutions and industry in both Australia and India currently working on areas relevant to COVID-19 such as vaccines, therapeutics, and diagnostics, and projects of a mutually beneficial nature whose outcomes contribute to the global response to the COVID-19 pandemic.
The details are available on onlinedst.gov.in. The last date for submission of online application is 2nd July 2020.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী মরক্তা সাইন্সতা পুন্না খুৎশম্নদুনা তেংবাং পীগদবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা রিসর্স তৌননবা কৌখ্রে
05 JUN 2020 3:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী প্রধান মন্ত্রী স্কোত মোরিসন্না পুন্না জুন ৪, ২০২০দা পাংথোকখিবা ভারত-ওস্ত্রেলিয়াগী ভর্চুএল সম্মীৎ চত্থরিঙৈগী মতমদা অখন্নবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা খুৎশম্নবা তেংবাং অমা লাওথোকখ্রে।
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজী(দি.এস.তি.) অমসুং ওস্ত্রেলিয়াগী দিপার্তমেন্ত ওফ ইন্দস্ত্রী, সাইন্স, ইনর্জী এন্দ রিসোর্সেস(দি.আই.এস.ই.আর.)না পুন্না খুৎশম্নদুনা ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়া সরকারনা পুন্না খুৎশম্নদুনা নাকল অনিমক্না সাইন্সতা শীল-লাংবা অমসুং ফন্দিং তৌবা প্লেতফোর্ম অমা ওইরিবা ওস্ত্রেলিয়া-ইন্দিয়া স্ত্রেতিজিক ফন্দ(এ.আই.এস.আর.এফ.)কী মখাদা সাইন্তিস্ত অমসুং রিসর্সরশিংদা কোবিদ-১৯গী রিসর্স প্রোজেক্কীদমক তৌনিংবশিং কৌখ্রে।
রিসর্সকী প্রোপোজেলশিং অদু এন্তিভাইরেল কোতিংশিং, অতৈ ঙাকথোক্নিংঙাই ওইবা তেক্নোলোজীশিং, দেতা এনালাইতিক্সশিং, মোদেলিং, এ.আই. এপ্লিকেসনশিং অমদি স্ক্রীনিং অমসুং দাইগ্নোস্তিক তেস্তিংশিং মরুওইবা মওংদা পাংথোক্নবদা পান্দমদা ৱাখল্লোন থম্লি। প্রোজেক্কী মতম অসি য়াম্লবদা থা ৬ শাংদোক্লগা থা ১২গী ওইগনি।
গ্রান্তকী খুদোংচাবা পীবা অসিগী পান্দম অসি তমথিরবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী নান্থোরক্নবদা মীৎয়েং থম্বা মরিক চুম্বা ৱারোইশিনশিংগা কোন্ননা অপীকপা তেংবাংনিংঙাইগী ওইবা প্রোজেকশিংদা শেলগী তেংবাং পীনবনি। গ্রান্তকী খুদোংচাবা অসিনা পাম্লিবা অসি ভারত অমসুং ওস্ত্রেলিয়া লৈবাক অনিমক্তা কোবিদ-১৯গা মরি লৈনবা তীকা, থেরাপ্যুতিক্স, অমসুং দাইগ্নোস্তিক্সনচিংবগী লমদা অমসুং অমগা-অমগা তেংবাংনদুনা কান্নগদবা মওং অমদা হৌজিক-হৌজিকমপ্রোজেকশিং তৌবদা মকোক থংলিবা রিসর্স ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং পুনশিন্নরক্তুনা তমথিরবা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসি মালেমগী ওইবা থাক্তা তৌরিবা থবকশিংদা মতেং পীবা ঙম্ননবনি।
মরিক চুম্বা ৱারোলশিং onlinedst.gov.inদা ফংবিগনি। ওনলাইন্দা ফোর্ম থাজিনবগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ২, ২০২০নি।