Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Paul Kagame, President of Rwanda
05 JUN 2020 7:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with H.E. Paul Kagame, President of Rwanda.
The Prime Minister expressed satisfaction at the progress achieved in bilateral ties since his memorable visit to Rwanda in 2018. The President of Rwanda warmly recalled the 200 Indian cows gifted by Prime Minister Modi during his 2018 visit, and explained that they had helped in improving availability of milk for Rwandan children and also increased the income of farmers.
The leaders discussed the challenges posed to their healthcare systems and economies by the COVID-19 pandemic. They shared information about the steps taken in the respective country to manage the crisis and ensure well-being of citizens. The leaders agreed to extend all possible support to each other’s expatriate citizens during the present crisis.
The Prime Minister assured the Rwandan President of India’s steadfast support to Rwanda’s efforts to combat the Coronavirus, including through medical assistance. He appreciated the effective management of the crisis under President Kagame’s leadership, and the firm resolve of the people of Rwanda in combating this challenge.
The Prime Minister conveyed his best wishes for the health and well-being of the people of Rwanda during the present crisis.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং রৱান্দাগী রাস্ত্রপতি পোল কাগামেগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
05 JUN 2020 7:05PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রৱান্দাগী রাস্ত্রপতি পোল কাগামেগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
মহাক্না ২০১৮দা রৱান্দাদা চৎলুরবা মতুংদা নাকল অনিগী মরীশিং ফগৎলকপদা প্রধান মন্ত্রীনা অপেনবা ফোংদোকখি। মহাক্কী ২০১৮গী খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী শনবী ২০০ খুদোল পীখিবা অদু রৱান্দাগী রাস্ত্রপতিনা নিংশিংখি অমসুং শনবীশিং অদুনা রৱান্দাগী অঙাংশিংদা শঙ্গোম মরাং কাইনা ফংহনবদা মতেং পাংলে অমসুং লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহল্লে হায়না ফোংদোকখি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অনা-লায়েংগী থবকশিং অমসুং শেন-থুমগী থবকশিংদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং লুচিংবা অনিনা খন্নখি। লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা অমসুং মীয়ামগী য়াইফনবা মখোয়গী লৈবাকশিংগী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা ই-পাউশিং মখোয়না ফোংদোক্নখি। হৌজিক মায়োক্নরিবা অৱাবা মনুং অসিদা লৈবাক অনিগী মীওইশিং মাগী মাগী লৈবাকশিংদা হল্লক্নবা হোৎনবদা পাংবা য়াবা মতেং পাংনবা হায়না লুচিংবা অনিনা য়ানখি।
কোরোনাভাইরস থেংননবা রৱান্দাদা পায়খৎলিবা থবকশিংদা মেদিকেলগী মতেং য়াওনা ভারতনা পাংবা য়াবা মতেং পাংগনি হায়না রৱান্দাগী রাস্ত্রপতিদা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা পীখি। রাস্ত্রপতি কাগামেগী লুচিং মখাদা লাইচৎ অসি নিংথিনা থেংনরিবা অমসুং মসিগী লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা রৱান্দগী মীয়াম্না অচেৎপা ফিরেপ লৌবদা মহাক্না থাগৎখি।
লাইচৎ মনুংদা রৱান্দাগী মীয়ামগী য়াম্না হকচাং ফনা অমসুং নুংঙাই-য়াইফনা লৈনবা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।