PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
15 JUN 2020 6:28PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা মীওই ৭৪১৯ নাবা ফদুনা অপুনবা মশিং ১,৬৯,৭৯৭ য়ৌখ্রে অমসুং রিকোবরী রেৎনা ৫১.০৮% ওইখ্রে
• এক্তিব কেস ১,৫৩,১০৬ অসি হৌজিক লায়ংলি
• ভারত্তা দেদিকেতেদ লেব ৯০০ হেনবনা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌরি
• কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা লৈবাক্কী কোনুংগী কোবিদ-১৯গী ফিভম য়েংশিন্নবা দিল্লীগী রাজনিতী পারতী খুদিংমক্কী মীফম অমদা চেয়র তৌখ্রে
• কোবিদ-১৯ পব্লিক গ্রাইবেন্সকী ফীদবেক কোল সেন্তর হৌদোকখ্রে
• তমিল নাদু সরকারনা চেন্নই, তিরুভল্লুর, কাঞ্চিপুরম অমসুং চেঙ্গালপত্তু জিলাশিংদা জুন ১৯দগী ৩০ ফাওবদা তোতেল লোকদাউন লাউথোকখ্রে
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ; নাবা ফগৎপগী চাং চাদা ৫১.০৮ য়ৌখ্রে; হৌজিক্কী ওইনা কোবিদ-১৯গী তেস্তিং তৌনবা দেদিকেতেদ লেব ৯০০ হেন্না লৈরে
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই ৭৪১৯ ফগৎহনখিবগা লোয়ননা ফগৎহনখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুন্না কোবিদ-১৯না নারবা পুন্না মীওই ১,৬৯,৭৯৭ ফগৎখ্রে। পোজিতিব কেসশিংগী তঙ্খাই অমা হেন্না লায়না অসি ফগৎহনখ্রে হায়বা তাক্তুনা ফগৎলকখিবগী চাং অসি চাদা ৫০.০৮ হেনখ্রে। হৌজিক-হৌজিক এক্তিব ওইবা কেস ১,৫৩,১০৬ লায়েং চত্থরি। আই.সি.এম.আর.না মহীক মহীক চংলবা মীশিংদা নোভেল কোরোনাভাইরস অসি খংদোক্নবা আই.সি.এম.আর.গী তেস্ত তৌবগী চাং অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি। সরকারগী লেবশিং অসি ৬৫৩দা হেনগৎখ্রে অমসুং লন্নাইগী লেবশিংনা ২৪৮ য়ৌনা হেনগৎখ্রে (পুন্না ৯০১)। হৌখিবা পুং ২৪সিদা সেম্পল ১,১৫,৫১৯ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা পুন্না সেম্পল ৫৭,৭৪,১৩৩ তেস্ত তৌখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631689
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা দিল্লীগী রাজনিতী পারতী খুদিংগী মীফম অমদা চেয়র তৌখ্রে অমসুং মীফমদুদা লৈবাক্কী কোনুংদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভমগী মতাংদা খন্নখ্রে
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খিবদা ভারত সরকারনা দিল্লীদা কোবিদ-১৯ সশন্দোরকপা থিংনবা খোংথাং খুদিংমক লৌখৎকনি। লৈবাক্কী কোনুংদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভমগী মতাংদা খন্নবা ওইনা দিল্লীগী রাজনিতী পারতী খুদিংগী মীফম অমদা চেয়র তৌরদুনা মহাক্না হায়খিবদা লায়চৎ অসি থেংননবগীদমক্তা ঐখোয় পুম্নমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অমত্তা ওইবা তাবনি। ঙরাং মহাক্না লুচিংদুনা ফমখিবা পারতী পুম্নক্কী ওইবা মীফম অমদা মরু ওইবা ৱারেপ কয়া অমা লৌখি অমসুং পারতী খুদিংদা ৱারেপশিং অসি গ্রাউন্দ লেবেলদা অথুবা মতমদা থবক্তা ওথোক্নবসু হায়খি। শ্রী অমিৎ শাহনা পারতীগী থৌমী খুদিংবু কেন্দ্র সরকারনা লৌখিবা ৱারেপশিং অদুবু দিল্লীগী মীয়ামশিংগী য়াইফনবা মতেং পাংবা ওইনা থবক্তা ওন্থোক্নবা শিজিন্নৌ হায়খ্রে। অমগা অমগগী খেৎনবা কাউথোক্তুনা মীয়ামগী শাফনবা থবক তৌমিন্নরসি হায়না শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631667
সি.বি.আই.সি.না সি.জি.এস.তি. অমসুং কস্তম ওফিস খুদিংদা ই.-ওফিস শিজিন্নবা হৌখ্রে
সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্স এন্দ কস্তমস (সি.বি.আই.সি.)গী চেয়রমেন্না ঙসি ভারত পুম্বগী ওইনা সি.জি.এস.তি. অমসুং কস্তমস ওফিস ৫০০ হেনবগী ই.-ওফিস এপ্লিকেসন হৌদোকখ্রে। ই.-ওফিস হৌদোকখিবা অসিনা সি.বি.আই.সি.না ‘ফেসলেস, কন্তেকতলেস এন্দ পেপরলেস’ ইন্দাইরেক্ত এদ্মিনিস্ত্রেসন পীনবাগীদমক তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী খোংথাং অমনি। সি.জি.এস.তি. অমসুং কস্তমস ওফিস্না ই.-ওফিস শিজিন্নবদা থবক কয়া অমগী অথুবা ৱারেপ লৌবা ঙম্বা, ত্রান্সপরেন্সী লৈবা, একাউন্তেবিলিতী লৈবা অমসুং চে শিজিন্নবা হন্থদুনা অকোয়বদসু কান্নবা ওইগনি। হৌজিক্কী ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ইরাং অসিগী ওইনসু ই.-ওফিস অসি শিজিন্নবদা অমগা অমগা শোক্ন শম্নবগী চাং হন্থহন্দুনা ভাইরস শন্দোকপা থিংবদশু তেংবাংগনি। মসিদা নত্তনা ই.-ওফিস শিজিন্নবনা ফাইল অমা শেমদোকপা নত্ত্রগা বেক-দেতেদ তৌবা য়াহল্লোই অমসুং মসিনা অফবা সেক্যুরিতী অমসু পীরগনি। মসিগী মনুংদা য়াওবা ইন-বিল্ত মেকানিজম অমনা মফম কদায়দা ফাইল অমা পন্দুনা লৈরে খংহন্দুনা অথুবা মতমদা থবক পাংথোকহন্দুনা অথুবা ৱারেপ লৌহনবদসু মতেং পাংগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631668
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা “ফীদবেক কোল সেন্তর ওন কোবিদ-১৯ পব্লিক গ্রাইবেন্সস” হৌদোকখ্রে অমসুং মীয়ামগা লাইবতা ৱারী শানখ্রে
পরসোন্নেল, পি.জি. অমসুং পেন্সনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি “ফীদবেক কোল সেন্তর ওন কোবিদ-১৯ পব্লিক গ্রাইবেন্সস” হৌদোকখ্রে অমসুং কোবিদ-১৯ নেস্নেল মোনিতর ফোর পব্লিক গ্রাইবেন্সস্তা মায় পাক্না পীশিনখ্রবা মীয়ামগা লাইবতা ৱারী শান্নখ্রে। দাক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা দি.এ.আর.পি.জি.বু কোবিদ-১৯ পব্লিক গারিবেন্স লাখ ১ য়ৌবগী থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিনা কোবিদ-১৯গী মতমদা গ্রাইবেন্স ফাইল তৌখ্রবা মীয়ামগা সরকারগী সেনিয়র মন্ত্রী অমগা ৱারী শানবা অহানবনি অমসুং তুংদা অতোপ্পা মন্ত্রীশিংনসু ফীদবেক মেকানিজম অমগা লোয়ননা অফবা মওংদা মীয়ামগী গ্রাইবেন্সকা মরী লৈনবা থবকশিং পায়খৎনবা লম্বী শেমখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631668
ইমপ্লোয়ী প্রোবিদেন্ত ফন্দ ওর্গানাইজেসন্না মেম্বর ক্লেম পীথোক্নবা হায়দুনা মলতি লোকেসন ক্লেম সেতলমেন্ত হৌদোকখ্রে
লৈবাক শিনবা থুংনা সেবা পীবদা চাং মান্নবা থাক্তা পীবা য়াহন্না অচৌবা খোংথাং অমা থাংবা অমসুং কোবিদ-১৯গী লায়চত মনুংসিদা ৱর্কফোর্সশিং মতিক চানা শিজিন্ননবা হায়দুনা ই.পি.এফ.ও.না হন্দক্তা মলতি লোকেসন ক্লেম ফেসিলিতী অমা হৌদোকখ্রে। ফেসিলিতী অসিনা ই.পি.এফ.ও. ওফিসশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈবা মখোয়গী রিজনেল ওফিস অমা হেক্তদগী ক্লেমশিং ওনলাইন্দা সেতল তৌবা য়াহন্দুনা অচৌবা অহোঙবা অমা পুরক্লগনি। প্রোবিদেন্ত ফন্দ, পেন্সন, পারসিএল ৱিথদ্রোৱেল অমদি ক্লেম অমসুং ত্রান্সফর ক্লেমগুম্বা ওনলাইন্দা তৌবা য়াবা ক্লেম খুদিংমক মসিগী খোংথাং অসিগী মখাদা পাংথোকপা য়ারগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631691
মিসন সাগর : আই.এন.এস. কেসরি মোরিসসকী লুইস হিথাংফমদা হল্লকখ্রে
মিসন সাগরগী শরুক অমা ওইনা, ইন্দিয়ন নেভীগী জহাজ কেসরিনা মহাক্কী মমাংগী লুইস হিথাংফম খোংচৎতা ২০২০গী মে ২৩দা থম্লম্বা ইন্দিয়ন নেভীগী মেদিকেল তিম লৌরুনবগীদমক ২০২০গী জুন ১৪দা মোরিসসকী হিথাংফমদা হল্লকখ্রে৷ স্পিসিয়েলিস্ত দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিকেলশিং য়াওরিবা মীওই ১৪না শাবা মেদিকেল তিম অদুনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনবদা মতেং পাংনবগী ৱাখল্লোনদা অমসুং লাইনা শন্দোকপা থিংবদা অমসুং পুন্সিগী খুদোংথিবশিং হন্থহনবদা মতেং পাংনবগীদমক্তা হৈ শিংলবা মীওই কয়া লুইস হিথাংফমদা থুংখিবনি৷ তিম অদুনা লেবেল খুদিংমক্তা লৈরিবা হেল্থকেয়র লান্থেংনরিবশিংগা তাথোক তাশিন তৌখ্রে অমসুং কোবিদ-১৯ লাইয়েংবদা করম্বা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং তৌগদগে হায়বা হিরম অসিদা য়াম্না চেকশিন্না তাথোক তাশিন তৌখ্রে৷
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631562
পঞ্জাবকী ফিরোজপুরদা এম./ও. সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পাৱরমেন্তগী মখাদা লৈবা এ.দি.আই.পি. স্কিমনা দিব্যাংগঞ্জশিং মতেং পীনবা এদশিং অমসুং দিভাইজশিং ভর্চ্যুয়ল প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা অহানবা ওইনা য়েন্থোকপা
কোবিদ-১৯গী লায়না লাইচৎনা মরম ওইদুনা সমাজ অসিদা তংদু লৈতদ্রবা ফীভম ওইহল্লিবা অসিগী চৈরক্তা, মীমান্নদ্রবা মীওইশিং (দিবয়াঙ্গজন)গীদমক য়াইফ থৌরাং স্কিমনা লেপ্পা লৈতনা কান্নবা ফঙহন্নবা ভারত সরকারনা অখন্নবা থৌরাংশিং লৌখৎলি। মসি ফঙহন্নবা হোৎনবদা চেকশিন থৌরাং পুম্নমক লৌখৎতুনা, ভারত সরকারগী এ.দি.আই.পি. স্কিমগী মখাদা ব্লোক লেবেলগী থক্তা দিবয়াঙ্গজনশিংগীদমক পঞ্জাবকী ফিরোজপুর জিলাগী তালৱান্দি ভাই ব্লোকতা এ.দি.আই.পি.গী ভর্চ্যুয়ল কেম্প অমা পাঙথোক্তুনা মতেং পীনবা এদশিং অমসুং দিভাইজশিং লেম্না য়েন্থোকখ্রে। মসি ভারত সরকারগী এ.দি.আই.পি. স্কিমগী মখাদা এম./ও. সোসিএল জস্তিস অমসুং এম্পাৱর্মেন্তগী দি.ই.পি.দবল্যু.দি.গী মখাদা লৈবা এ.এল.আই.এম.সি.ও.না ভারত সরকারনা পীবা স্তেনদর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যুর (এস.ও.পি.)গা লোয়ননা লোকদাউন কোমথোক্লবা মতুংগী অহানবা ওইনা শীনবা কেম্পনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631647
এস.ই.আর.না লৈবাক শিনবা থুংনা লোকদাউন লৈরিঙৈ মরক্তা তঙাই ফদবা পোৎলমশিং মীয়ামদা ফংহন্নবা পারসেল এক্সপ্রেস ত্রেনগী ত্রিপ ১৭৩৯ চেনখি
লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ লানথেংনবগী শরুক অমা ওইনা সাউথ ইস্তর্ন রেলৱে (এস.ই.আর.)না লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা তাইম তেবল্দ পারসেল এক্সপ্রেস ত্রেন চেন্নবা শেম শাবা লোয়দুনা লৈরে। এস.ই.আর.না চানবা চিঞ্জাক, গ্রোসরী, হিদাক-লাংথক, পি.পি.ই., মাস্ক, সেনিতাইজর, কোবর ওল, গ্লোব য়াওনা মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, ঙা, উহৈ, লশিং, বোরা, মনা-মশিং, তিলহৌ, শিঙ, চনম অমসুং নোংমদা চংবা অতোপ্পা পোৎ-লমশিং পুদুনা লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা এপ্রিল ২, ২০২০দগী জুন ১৩, ২০২০ ফাওবা খোংচৎ ১৭৩৯ চৎখ্রবনি। এস.ই.আর.না পল্লিবা মতম অসিদা লৈবাক শিনবা থুংনা পেকেজ ৯৯৭১৪৫ য়াওবা পারসেল ত্রাফিক তোন ২৬৩৩৫ পুখ্রবনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1631560
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• পঞ্জাবঃ কোবিদকী ইরাং অসিগী য়েংলদুনা নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্তকী মখাদা বেনিফিসরীশিংদা গেহু অমসুং হ্ৱাই লেম্না ফংহন্নবা প্রধান মন্ত্রী গরীব কলয়ান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.)গী মখাদা কান্নবা ফংলিবসি থা তরুক অমগা শাংথহন্নবা মুখ্য মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা হায়জখ্রে।
• হরয়ানাঃ রাজ্য সরকারনা হোম আইসোলেসন তৌদুনা লৈরিবা কেসশিংদা মতম চানা হকশেলগী সেবাশিং ফংলিবরা, হোম আইসোলেসনগী ওইনা ইনদগবা কাংলোনশিং ইল্লিবরা, খুদোংচাদবা করি থেংনবগে, হকশেল বিভাগতগী করি তেংবাং পাম্বগে, হিদাক চরিবরা, মাস্ক উপ্লিবরা হায়বগী ফীদবেক লৌনবা খোংথাং অমা পায়খৎপা হৌখ্রে। মসিগী কেসশিং অসি কোল তৌনবগীদমক্তা হরয়ানা হেলপলাইন ১০৭৫কী কোল সেন্তর শিজিন্নরি। মখোয়দা কোল তৌদুনা ফীদবেক লৌবতা নত্তনা মখোয়গী খুদোংচাদবশিংগী ৱারোইশিন্সু পীরি। হৌজিক্কী কোবিদ ইরাং অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইরিবা কোবিদকা মরী লৈনবা স্ত্রেস অমসুং এংজাইতী হন্থহন্নবা কোল তৌরিবা মীওইশিংনা সাইকোলোজিকেল কাউন্সেলিংশু পীরি। মথংগী থা অহুমগী ৱাখলগী ওইবা হকশেলগী ফিভমদা তেংবাংনবা হয়দুনা রাজ্য সরকারনা ই.-সাইকিক (মতিক চারবা অমসুং হৈরবা সাইকোলোজিস্তশিংগী প্লেৎফোর্ম অমা)কা খুৎশম্নদুনা কোল সেন্তর ১০৭৫গী খুত্থাংদা কাউন্সেলিং পীনবা খুৎশম্নখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ চাউখৎ থৌরংগী থবকশিং য়াওনা শেন্মিৎলোন নৌনা অমুক শেমগৎপা হৌনবা জিলাশিংগী প্লানশিং অমসুং জিলাশিংদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংশিন্নবা রাজ্যসিগী জিলা খুদিংদা পাংথোক্কদবা য়েংশিনবগী মীফম ফম্বগী অয়াবা মুখ্য পন্ত্রীনা পীখ্রে। মসিগী য়েংশিনবগী মীফমশিং অসি স্পীকর, মন্ত্রীশিং, দিপ্যুতী স্পীকরশিং, দিপ্যুতী চেয়রমেনশিং অমসুং চীফ ৱ্হীপশিংনা চেয়র তৌগনি। জিলাগী থাক্ত ফমগদৌরিবা মীফমশিং অসিগী মরুওইবা পান্দমশিংগী মনুংদা অয়াবা পীখ্রবশিংদি কোবিদ-১৯ লাকশিন্ননবা পায়খৎলিবা থবকশিং, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা চলায়রিবা ফ্লেগশিপ প্রোগ্রামশিংগী হঙ্গৎনা য়েংবা, শিজিন্নদ্রিবা শেনফমশিং শিজিন্নথোকপা, মুখ্য মন্ত্রীনা লাউথোকখিবশিংগী স্তেতস, মুখ্য মন্ত্রীনা স্কিম কয়াগী উরুপ উয়ুং তৌখিবশিংগী হৌজিক্কী ওইবা ফিভম্নচিংবা য়াওরি।
• কেরলাঃ রাজ্য সরকারনা মপানগী মীওইশিংনা মফমসিদা লাকপগী অনৌবা গাইদলাইন ফোংখ্রে। মতম খরগী ওইনা লাকপা মীওইশিংনা নুমিৎ ৭নিদগী হেন্না লৈবা য়ারোই। রাজ্যসিদা লাকপা ওফিসিএলশিং অমসুং প্রোফেস্নেলশিংগী ওইনদি ক্বারেন্তাইন তৌরোই হায়না লাউথোকখ্রবনি। হৌজিক্তি মসিগী মনুংদা একজাম থাবা লাকপা মীওইশিংশু য়াওহনখ্রে। মখোয়না মখোয়গী লৈফমশিংদা হকথেংননা চৎকদবনি অমসুং অয়াবা য়াওদনা অতোপ্পা মফমশিংদা চৎপা য়ারোই। লোকদাউন মনুংদা স্তেত ইলেক্ত্রিসিতী বোর্দনা কস্তমরশিংদগী অৱাংবা তারিফ লৌবগী মায়োক্তা থাংগৎলক্লিবা ৱাকৎকী হাই কোর্তনা স্তেত ইলেক্ত্রিসিতী বোর্দত্তা শন্দোক্না তাক্নবা হায়খ্রে। য়ুমদা হনবগী ত্রেন তিকেৎ পীরি হায়বা অরানবা পাউ অমদগী কোচিগী মনাক্তা লৈবা পেরুম্বাভুরদা মাইগ্রেন্ত শিন্মী ময়াম অমা তান্থোক্নবা হোৎনবদা পুলিস্না মীয়ামদুদা চৈনা কনখ্রে। রাজ্যসিদা ঙরাং পোজিতিব কেস ৫৪ অমসুং নাবা ফখিবা মীওই ৫৬কী রিপোর্ত লাকখি। লায়নাসিনা নাবা মীওই ১৩৪০ হৌজিক লায়েংলি।
• তমিল নাদুঃ রাজ্য সরকারনা জুন ১৯দগী জুন ৩০ ফাওবা চেন্নই, তিরাভল্লুর, কাঞ্চিপুরম অমসুং চেঙ্গালপত্তু জিলাদা তোতেল লোকদাউন লাওথোকখ্রে। য়ু.তি. অসিওদা লাকপা অনৌবা কেস ৮গী মনুংদা পুদুচেরী আতস বস দ্রাইবর অমা য়াওদুনা অপুনবা মশিং ২০২ য়ৌখ্রে। কেস মশিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা সরকারনা ময়ায় ওইরপ্না নাবা মীওইশিংগী কোবিদ-১৯ কেয়র সেন্তর শেম্নবা মফম য়েংবা হৌখ্রে। ঙরাং রাজ্যসিনা নোংমদা কেস খ্বাইদগী ৱাংবা ওইখিঃ অনৌবা কেস ১৯৭৪ অমসুং লৈখিদবা ৩৮ ওইখি। চেন্নইদগী কেস ১৪১৫ লাকখি। অপুনবা কেস-৪৪৬৬১ , এক্তিব কেস-১৯৬৭৬ , লৈখিদবা-৩৮। চেন্নইগী এক্তিব কেস-১৪৬৬৭।
• করনাতকাঃ সি.এম.না শিবামোগাদা লুপা কোতি ২২০গী এয়রপোর্তকী ফাইন্দেসন স্তোন হাংদোকখ্রে। কোরোনা শন্দোকপা থিংনবা অমসুং ক্বারেন্তাইন ফেসিলিতীশিং য়েংশিন্নবা বুথ লেবেল তাস্কফোর্স ৮০০ শেম্নবা রাজ্যনা ৱারেপ লৌখ্রে। রাজ্যনা শগোলশেল নুমিত্তা সেলেব্রিতি অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মীওইশিং য়াওদুনা রাজ্য শিনবা থুংনা মাস্ক দে শিনগদৌরি। হৌজিক ফাওবদা তেস্ত ৪৪০৬৮৪ তৌখ্রে অমসুং এক্তিব কেস ২৯৫৬ লৈরে। অনৌবা কেস ১৭৬, দিসচার্জ তৌখ্রবা ৩১২ অমসুং লৈখিদবা ৫গী রিপোর্ত ঙরাং লাকখি। অপুনবা পোজিতিব কেস- ৭০০০, লৈখিদবা-৮৬ অমসুং দিসচার্জ-৩৯৫৫ ।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ ভিশাখাপত্নমগী কিং জোর্জ হোস্পিতাল (কে.জি.ঐচ.)গী ফোরেন্সিক মেদীকেল দিপার্তমেন্তকী পি.জি. দাক্তর অমস কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবদগী মতম খরগী ওইনা মোর্গ থিংজিনখ্রে। চিত্তুরগী কনিপকম বিনায়কা স্বামি লায়শংগী থোং ঙাকপা মীওই অমা কোবিদ পোজিতিব ওইবদগী নুমিৎ নিনিগী ওইনা লায়শং অসি থিংজিনখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১৫১৭৩ তেস্ত তৌবদা অনৌবা কেস ২৪৬, লৈখিদবা ২গী রিপোর্ত লাকখি অমসুং মীওই ৪৭ দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা কেস-৫০৮৭, এক্তিব-২২৩১, নাবা ফরবা-২৭৭০, লৈখিদবা-৮৬নি।
• তেলঙ্গানাঃ রাজ্য সরকারনা লন্নাইগী লেবতা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবগী মমল লুপা ২২০০, নোর্মেল আইসোলেসনগী লুপা ৪০০০, বেন্তিলেতর য়াওদনা কোবিদকী লায়েংবগী নোংমদা লুপা ৭৫০০ অমসুং বেন্তিলেতর য়াওরগনা লুপা ৯০০০দা লেপখ্রে। মসিগী মতাংগী অকুপ্পা গাইদলাইন কোন্না ফোংগনি। জুন ১৫ ফাওবগী অপুনবা কেস ৪৯৭৪গী মনুংদা ২৪১২দি এক্তিব কেসনি।
• মহারাস্ত্রাঃ রাজ্যসিদা অনৌবা কোবিদ-১৯ কেস ৩৩৯০গী রিপোর্ত লাক্তুনা অপুনবা কেস ১০৭৯৫৮ য়ৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা ৫৩০৩০দি এক্তিব কেসনি। হোৎস্পোৎ মুম্বাইদা অনৌবা কেস ১৩৯৫ লাক্তুনা শহরসিগী অপুনবা কেস ৫৮১৩৫ য়ৌখ্রে। ধারাবি স্লমদা কোবিদ-১৯ শন্দোকপগী চাং অসি তপথখিবগী মওংদা লৈরে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৩খক পোজিতিব ওইখি অমসুং মীওই অমত্তা শিখিদে। মুম্বাইদা অখন্নবা সবঅর্বান সর্বিস খরা ঙসি অয়ুক্তগী হৌখ্রে অমসুং ৱেস্তর্ন অমসুং সেন্ত্রেল রেলৱেজগী মথক অমসুং মখাদা চৎপা লম্বিশিংদি রাজ্য সরকারগী ইসেন্সিএল স্তাফখক্তগীনি। মসিগী অখন্নবা সবঅর্বান সর্বিস অসি মীয়ামশিংগী ওইনদি ফংখিরোই।
• গুজরাতঃ হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৫১১ লাক্তুনা কোবিদ-১৯না নাবা অপুনবা মীওই ২৩০১৭ য়ৌখ্রে। মীওই ২৯ লৈখিদবগা লোয়ননা অপুনবা মশিং ১৪৭৮ য়ৌখ্রে।
• রাজস্থানঃ ঙসি অনৌবা কেস ৭৮ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশিং ১২৭৭২ য়ৌখ্রে। ঙসি ফাওবদা মীওই ৯৬৩১ নাবা ফখ্রে অমসুং এক্তিব কেসনা ২৮৪৭ লৈরি। অনৌবা কেস অয়াম্বনা জয়পুর অমসুং ঝুনজুনু জিলাদগীনি।
• মধ্য প্রদেশঃ হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৬১ লাক্তুনা অপুনবা কেস ১০৮০৮ য়ৌখ্রে অমসুং মীওই ৪ লৈখিদ্রে। রাজ্যসিগী খ্বাইদগী শোকপা জিলা, ইন্দোরগী অপুনবা কেস মশিং ৪০৬৩ য়ৌখ্রে। রাজ্যগী কোনুং ভোপালদা হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯গী অনাবা ২১৯৫ লৈবগী রিপোর্ত লাক্লি। এম.পি. সরকারনা রাজ্যসিগী কোরোনাইভারিরসকী ইরাং থেংনবদা তেংবাংনবা ‘কোবিদ মিত্র’ হায়না মিংথোনবা ভোলুন্তিয়রশিং লৌনবা হৌদোকখ্রে। ‘কোবিদ মিত্র’শিংদা মীয়ামগী ওক্সিজেনগী থাক খংনবা ওক্সিমীতর পীগনি। চহী ৪৫ ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওই নত্ত্রগা অর্বানগী মফমদগী সোসিএল/ভোলুন্তরী ওরগানাইজেসনগী মীওই অমা হেক্তনা ‘কোবিদ মিত্র’ ওইবা য়াগনি।
• ছতিসগরঃ নোংমাইজিং নুমিত্তা অনৌবা কেস ১১৩ লাকখি। নুমিৎসিদা তোঙান তোঙানবা হোস্পিতালদগী মীওই ৮৪ নাবা ফরবা মতুংদা দিসচার্জ তৌখি। রাজ্যসিগী অপুনবা কেস মশিং ১৬৬২ ওইরি।
• গোৱা: নোংমাইজিং নুমিত্তা রাজ্যসিদা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ৪১ লাক্তুনা অপুনবা মশিং ৫৬৪ য়ৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা মীওই ৭৪ নাবা ফগৎখ্রে।
ফেক্ত চেক

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
15 JUN 2020 6:28PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from the Ministry of Health and Family Welfare;:RECOVERY RATE IMPROVES TO 51.08%; CURRENTLY MORE THAN 900 DEDICATED LABS TESTING FOR COVID-19 IN INDIA
During the last 24 hrs, 7419 COVID-19 patients were cured. A total of 1,69,797 patients, so far, have been cured of COVID-19. The recovery rate rises to 51.08%, which is indicative of the fact that more than half of positive cases have recovered from the disease.Currently, 1,53,106 active cases are under medical supervision.
ICMR‘s testing capacity for detecting the novel Coronavirus in infected persons is continuously being ramped up. The number of government labs has been increased to 653 and private labs has been increased to 248 (a total of 901). In the last 24 hours, 1,15,519 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 57,74,133
For details:
Union Home Minister Shri Amit Shah chairs meeting of all political parties in Delhi on the COVID-19 situation in the national capital
Union Home Minister Shri Amit Shah has said the Government of India will take all necessary steps to check the spread of COVID-19 in Delhi. Chairing a meeting of all political parties in Delhi on the COVID-19 situation in the national capital, Shri Amit Shah said we all have to stand united under the leadership of the Prime Minister Shri NarendraModi in this fight against the pandemic.The Union Home Minister informed the all-party meeting of key decisions taken during a meeting convened by him yesterday and appealed to all political parties to ensure that decisions are implemented in earnest at the ground level. Shri Amit Shah called on the parties to mobilise their party workers to help implement the decisions taken by the Central Government for the welfare of the people of Delhi. Shri Amit Shah appealed all parties to rise above political differences in the interest of the people.
For details:
CBIC Begins Using e-Office in all CGST and Customs offices
Chairman, Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) launched the e-Office application in over 500 CGST and Customs offices across India today.The launch of e-Office is one more measure taken by the CBIC in leveraging technology for providing a ‘Faceless, Contactless and Paperless’ indirect Tax administration.The use of e-Office by the rank and file of the CGST and Customs officers in their day to day work would lead to speedier decision making, transparency, accountability, and positive impact on the environment by cutting down the use of paper and printing. Of particular relevance in the present-day challenging situation arising due to COVID-19 is that e-Office would help avoid contact with physical files thereby preventing possible transmission of any virus. Also, e-Office ensures enhanced security as no file or document can be altered or destroyed or backdated. An in-built monitoring mechanism would identify where the files are held up enabling quick disposal and faster decision making.
For details:
Union Minister Dr. Jitendra Singh launches “Feedback Call Centres on COVID -19 Public Grievances and Interacts Live with Citizens”
Union Minister of State for Personnel, PG and Pensions Dr. Jitendra Singh todaylaunched the “Feedback Call Centres on Public Grievances” and interacted live with citizens whose grievances have been successfully redressed on the COVID-19 National Monitor for Public Grievances. Dr. Jitendra Singh complimented DARPG on reaching the milestone of redressing One Lakh COVID-19 Public Grievances so far.This is the first time that a Senior Minister of Government has interacted live with Citizens who had filed grievances during COVID-19 and also paved way for other Ministries to take up citizen grievances in an effective manner along with a feedback mechanism.
For details:
Employees Provident Fund Organisationlaunches multi location claim settlement to expedite member claims
Taking a big leap towards ensuring uniform standards of service delivery across the country and optimum utilisation of its workforce during COVID-19 Pandemic, EPFO has recently launched a multi-location claim settlement facility. This facility will bring a paradigm shift by allowing EPFO offices to settle online claims from any of its regional offices, across the country. All types of online claims i.e. provident fund, pension, partial withdrawal and claims and transfer claims can be processed under this novel initiative.
For details:
Mission Sagar: INS Kesari Returns to Port Louis, Mauritius
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari returned to Port Louis, Mauritius, on 14 June 2020, to embark the Indian Navy Medical Team, which was disembarked during its last visit to Port Louis on 23 May 2020. The 14-member medical team comprising specialist doctors and paramedics was disembarked at Port Louis with an aim to assist in management of COVID-19 pandemic, share expertise to help contain the spread of the disease and minimize risk to life.During their deployment at Port Louis, the team interacted with healthcare warriors at all levels and held meaningful discussions towards sharing best practices on COVID-19 management.
For details:
First ever distribution of assistive aids & devices to divyangjan through virtual platform under ADIP Scheme of M/O Social Justice & Empowerment in Firozpur, Punjab
Amidst the prevailing unprecedented situation faced by the society due to Pandemic COVID-19, special measures have been taken by Government of India so that the benefit of welfare scheme for Persons with Disabilities (Divyangjan) continue uninterrupted. In this endeavor adopting all the preventive measures, a Virtual ADIP Camp for free distribution of assistive aids and devices at Block level for Divyangjans under the ADIP scheme of Government of India was organized at TalwandiBhai Block of Firozpur District in Punjab today. This is the first camp being organized by the ALIMCO under DEPwD, M/o Social Justice and Empowerment under the ADIP Scheme of the Government of India after opening of lockdown with the Standard Operating Procedure (SOP) approved by the Government of India.
For details:
SER RUNS 1739 TRIPS OF PARCEL EXPRESS TRAINS FOR UNINTERRUPTED SUPPLY OF ESSENTIAL COMMODITIES DURING NATIONWIDE LOCKDOWN
As a part of commitment to the nation to fight COVID-19, South Eastern Railway (SER) has already geared up its entire network to runTime Tabled Parcel Express Trains towards different destinations in the country. SER has already run 1739 trips of Time Tabled Parcel Express Trains carrying essential commodities viz., fooditems, groceries, medicines, medical equipment including PPE masks, sanitizers coveralls, gloves, fish, fruits, cotton goods, gunny bags, vegetables, onion, ginger, garlic and other daily need items to different parts of the country from 2nd April to 13th June, 2020. SER during the above period, has already carried 26,335 tonnes of parcel traffic containing 9,97,145 number of packages to different places in the country.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Punjab: Punjab Chief Minister has urged Prime Minister NarendraModi to extend the benefits under the Pradhan Mantri GaribKalyan Anna Yojana (PMGKAY) for another six months, in view of the Covid crisis, to facilitate free wheat and pulses to the beneficiaries of National Food Security Act.
• Haryana: The state government has taken initiative to start calling the cases which are in home isolation to take feedback from them on various issues like availability of regular health services to them, whether they are following all the instruction given to them during home isolation, any difficult faced by them, any support required from the health department, whether they are taking medicines, wearing masks, sanitizing as per instructions etc. For calling these cases, services of Haryana Help line 1075 call centre are being utilized.By calling these cases not only feedback is taken from them but their issues are also being resolved. Further psychological counselling is being given by the calling agents to decrease their stress and anxiety related to COVID, which is the need of the day during COVID pandemic. Haryana Govt. has also tied up with ePsyclinic (A platform of experienced and qualified Psychologists) to give counselling related to mental health through call centre 1075 for next 3 months.
• Himachal Pradesh: Chief Minister has approved review meetings to be held in each district of the State to make an assessment of the arrangements made in the districts for containing the spread of COVID-19 as well as district plans towards re-starting the economic activities including development works. These review meetings will be chaired by the Speaker, Ministers, Deputy Speaker, Deputy Chairman and Chief Whip. The agenda approved by the Chief Minister for these meetings at the District level include review of arrangements made for containment of COVID-19, review of implementation of all flagship programmes started by the central and state governments, utilization of unspent amount, status of Chief Minister's announcements, progress of schemes on which foundation stones were laid by the Chief Minister.
• Kerala: The state government has issued new guidelines for outsiders visiting Kerala. Those arriving for short trips should not stay for more than 7 days. Earlier quarantine concession was announced for officials and other professionals arriving in the state. Now it also applies to candidates coming to attend exams. They should directly go to their accommodation and should not make any other travel without permission. Kerala High Court has sought an explanation from the State Electricity Board on the plea against the unprecedented hike in the electricity tariff from consumers during the lockdown. Film shooting has resumed in the state after lockdown. Police resorted to lathi charge to disperse a group of migrant labourers gathered in Perumbavoor near Kochi following a fake news circulated that train tickets to return are being distributed. A total of 54 positive cases and 56 recoveries were reported in the state yesterday. 1,340 people are still under treatment for the infection.
• Tamil Nadu: Tamil Nadu Government announces total lockdown again from 19th June to 30th June in Chennai, Thiruvallur, Kanchipuram and Chengalpattu districts. Puducherry RTC bus driver among the eight new cases of Covid-19 in the UT, tally reaches 202. As cases mount, T.N. govt. begins identifying places to set up Covid-19 care centres for moderately ill patients. State recorded highest single day yesterday: 1,974 fresh cases & 38 deaths. 1415 cases from Chennai. Total cases: 44661, Active cases: 19676, Deaths: 435, Active cases in Chennai: 14667.
• Karnataka: CM lays foundation for Rs 220 crore airport project in Shivamogga. State decides to constitute 800 booth level taskforce to contain spread of corona and to oversee quarantine facilities. State to organise mask day throughout the state on Thursday, involving celebrities and sports persons. So far 4,40,684 tests have been conducted and 2956 are active cases. 176 new cases, 312 discharges & five deaths recorded yesterday. Total positive cases: 7000, Deaths: 86, Discharges: 3955.
• Andhra Pradesh: King George Hospital (KGH) Visakhapatnam closed its morgue temporarily after a PG doctor with the Forensic Medical Department tested positive for Covid-19. KanipakamVinayakaSwamy temple in Chittoor cancels darshans for two days after a home guard posted at the temple tests positive. 246 new cases after testing 15,173 samples with two deaths reported during last 24 hours, 47 discharged. Total cases: 5087, Active: 2231, Recovered: 2770, Deaths: 86.
• Telangana: State govt fixes ₹2,200 for Covid19 tests in private labs, ₹4,000 for normal isolation, ₹7,500 per day for Covid treatment without ventilator & ₹9,000 per day with ventilator. Government to issue detailed guidelines on this later in the day. Total cases as of 15th June 4,974, of which 2,412 are active cases.
• Maharashtra: 3,390 new COVID-19 cases have been reported in the state, taking the tally of coronavirus infection to 1,07,958, out of which 53,030 are active cases. Hotspot Mumbai recorded 1,395 new cases, which takes the total number of COVID-19 patients in the city to 58,135. The number of patients testing positive for corona in Dharavi slums appears to be getting under control, with only 13 patients testing positive while no death has been reported from the area in the last 24 hours. In Mumbai, selected suburban services resumed early this morning, on up and down routes over Western and Central Railways for essential staff of State Government only. These special suburban services will not be available for general passengers/public.
• Gujarat: The number of Covid-19 cases has gone up to 23,017 with 511 new cases reported during the last 24 hours. 29 patients have also lost their lives taking the death toll to 1,478. On
• Rajasthan: 78 new cases have been reported today, taking the state tally of positive cases to 12,772. Out of this, 9631 patients have also been cured till date, whereas the number of active cases stands at 2847. Most of the new cases have been reported from Jaipur and Jhunjhunu districts.
• Madhya Pradesh: The coronavirus case count reached 10,808 with 161 new patients and 4 deaths coming up in the last 24 hours. The number of cases in Indore, the worst-hit district in the state, rose to 4063.The state capital Bhopal has so far reported 2195 COVID-19 patients. The Madhya Pradesh health department has proposed to rope in volunteers as 'Covid Mitra' to help the government in containing the spread of coronavirus in the state. The 'Covid Mitra' will be equipped with an oximeter to check the oxygen levels of people. Any healthy individual up to 45 years of age, or a social/voluntary organisation in an urban area can be made Covid Mitra'.
• Chhattisgarh: 113 new positive cases have been reported on Sunday. Also, 84 patients were discharged from various hospitals in the state after recovery on Sunday. The total number of COVID-19 cases in the state stand at 1662.
• Goa: 41 COVID-19 cases have been reported in Goa on Sunday, taking the total number of cases to 564 including 74 recoveries.