PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
02 JUL 2020 6:21PM by PIB Delhi
Text Box: • During the last 24 hours, 11,881 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,59,859, and recovery rate to 59.52%.• There are 2,26,947 active cases and all are under medical supervision.• COVID-19 testing can now be done on the prescription of any registered medical practitioner.• Government of India urges States to ramp up Testing.• Cumulative number of samples tested, as on date, is 90,56,173.• NPPA is monitoring price increase of Pulse Oximeter and Oyxgen Concentrators and also ensuring sufficient availability of the same in the country
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on Covid-19 from Ministry of Health and Family Welfare: Recovery rate fast moving to touch 60%; Difference between recovered and active cases increases to 1,32,912
As on date, there are 1,32,912 recovered cases more than the active COVID-19 cases.Timely clinical management of COVID-19 cases has resulted in more than 10,000 daily recoveries. During the last 24 hours, a total of 11,881 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,59,859. This further takes the recovery rate to 59.52%.Presently, there are 2,26,947 active cases and all are under medical supervision.During the last 24 hours 2,29,588 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 90,56,173.The testing lab network in the country is further strengthened. With 768 labs in the government sector and 297 private labs, there are as many as 1065 labs in the country.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635886
Removal of obstructions paves the way for ramped up COVID-19 testing; Now, Private Practitioner can also prescribe a COVID-19 test
Through a significant step announced by the Central Government, COVID-19 testing can now be done on the prescription of any registered practitioner, and not exclusively a Government doctor. The Centre has strongly advised States/UTs to take immediate steps to facilitate testing at the earliest by enabling all qualified medical practitioners, including private practitioners, to prescribe COVID test to any individual fulfilling the criteria for testing as per ICMR guidelines.Reiterating that ‘Test-Track-Treat’ is the key strategy for early detection and containment of the outbreak, the Centre has advised States/ UTs to take all possible steps to ensure full capacity utilization of all COVID-19 testing laboratories in the State/ UT. This shall ensure full capacity utilization of all labs, especially the private ones, thus hugely benefitting the people.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635869
Government of India removes Impediments in COVID-19 Testing; Urges States to Ramp up Testing
Ms. Preeti Sudan, Health Secretary and DrBalramBhargava, DG (ICMR) urged the States/UTs yesterday to take immediate steps to facilitate and ramp up testing. They have reiterated that ‘test-track-treat’ is the key strategy for early detection and containment of the pandemic.Pointing out that in some States/ UTs, the capacity utilization of the testing labs, particularly the ones in private sector, is grossly sub-optimal, They are also advised to facilitate testing at the earliest by enabling all qualified medical practitioners, including private practitioners, to prescribe COVID test to any individual fulfilling the criteria for testing as per ICMR guidelines. While RT-PCR is the gold standard for diagnosis of COVlD-19, ICMR has recently approved the use of a point-of-care Rapid Antigen Test for early detection of COVID-19.In order to facilitate testing, States/UTs have also been advised to make efforts in 'campaign mode' by setting up camps/ using mobiles vans in high incidence areas to collect samples of all symptomatic individuals as well as their contacts, and get those samples tested by using rapid antigen test. In addition to ramping up and facilitating testing, States/UTs have also been urged to pay attention to 'contact tracing' as it holds the key to containing the virus.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635746
ASHAs of Odisha: overcoming COVID related stigma and discrimination; More than 46,000 ASHAs working closely with local communities to fight COVID-19
About 46,627 ASHAs in Odisha have emerged as champions against COVID-19 in rural and urban areas, addressing local health needs. They are seen to be working closely with GaonKalyanSamitis in the rural areas and MahilaArogayaSamitis in the urban areas, community collectives within which ASHAs are embedded. They have used these forums to facilitate COVID preventive actions by promoting the use of masks/face covers when stepping out in public spaces, being attentive towards frequent hand washing, following physical distancing, enhancing awareness of COVID symptoms etc.The ASHAs have created wide awareness about these through IEC activities like distribution of leaflets and posters at SwasthyaKantha (wall at village level).
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635840
NPPA is monitoring price increase of critical medical equipment for COVID-19 Pulse Oximeter and Oyxgen Concentrators and also ensuring sufficient availability of the same in the country
Government is striving to ensure sufficient availability of critical medical equipment for clinical management of COVID-19 in the country. Ministry of Health & Family Welfare has identified list of critical medical equipment for the same and has requested National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) to ensure availability of the same in the country. The Government is committed for availability of life saving drugs/devices at affordable prices to the consumers. All the medical devices have been notified as Drugs and have come under regulatory regime. In order to keep check on the price rise of critical medical equipment, NPPA has called for price related data from manufacturers/importers of (i) Pulse Oximeter and (ii) Oxygen Concentrator to ensure that prices existing as on 1st April 2020 should not be increased more than 10% in a year.A Stakeholders Consultation with Medical Devices Industry Associations and Civil Society Group was held in NPPA on 1st July 2020 wherein it was stressed that all the manufacturers/importers of critical medical equipment shall ensure sufficient availability of the same in the country. The Medical Devices Industry Associations have been urged to bring down the retail price of critical medical equipment.
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635899
Telephone conversation between Prime Minister and the President of Russian Federation
Prime Minister Shri NarendraModi spoke on phone with President of the Russian Federation H.E. Mr Vladimir Putin on 2 July 2020.The leaders took note of the effective measures undertaken by the two countries to address the negative consequences of the Covid-19 global pandemic and agreed on the importance of closer India-Russia ties for jointly addressing the challenges of the post-COVID world.They agreed to maintain the momentum of bilateral contacts and consultations, leading to the annual bilateral Summit to be held in India later this year. Prime Minister conveyed his keenness to welcome President Putin in India for the bilateral Summit.
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635882
Union HRD Minister and Union Health Minister jointly launch the Drug Discovery Hackathon 2020
Union Minister for Human Resource Development Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’, and Union Minister for Health and Family Welfare &Science and Technology Dr. Harsh Vardhan today launched Drug Discovery Hackathon through online platform. This Drug Discovery Hackathon is a joint initiative of MHRD, AICTE and CSIR and supported by partners like CDAC, MyGov, Schrodinger and ChemAxon.Hackathon will primarily focus on computational aspects of drug discovery and will have three Tracks. Track-1 will deal with computational modelling for drug design or identifying ‘lead’ compounds from existing databases that may have the potential to inhibit SARS-CoV-2 while Track-2 will encourage participants to develop new tools and algorithms using data analytics and AI/ML approach for predicting drug-like compounds with minimal toxicity and maximal specificity and selectivity. A third track, named Track 3 is a Moon-shot approach which will only deal with novel and out-of-the-box ideas in this field.
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635913
Finance Minister: Strive to make GST Tax Administration simple ensuring Ease of Doing Business
GST Day, 2020 or third anniversary of introduction of GST was marked by CBIC and all its field offices across India on July 01, 2020. Union Minister for Finance& Corporate Affairs Smt. NirmalaSitharaman in her message on GST Day, highlighted that GST has come a long way in simplifying the GST Tax Administration based on feedback from stakeholders. Key points of FM’s message were:Focus on Hon’ble Prime Minister’s clarion call for AatmaNirbhar Bharat, strive to make the tax administration simple for taxpayers ensuring Ease of Doing Business in essence and foresee the issues faced by business community and proactively address them.The Finance Minister congratulated CBIC officers for the commendable job done by them during these testing times of COVID 19 and went beyond call of duty to help and handhold taxpayers. She also appreciated the record amount of refund disbursed to ease cash flow of taxpayers during this period.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635730
Shri Ram Vilas Paswanurges the States/UTs to pick the remaining food grains of previous months and speed up the distribution of food grains among beneficiaries
Union Minister for Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Ram Vilas Paswan held a media briefing yesterday to provide details of provision, preparedness and necessary steps taken by the ministry for providing additional food grains @ /month 5kg/person free of cost to all beneficiaries (AAY and PHH) covered under Targeted Public Distribution System as per provision of NFSA (including those covered under DBT).Shri Paswan also thanked Prime Minister Shri Narendra Modi for extending this scheme till November end, so that poor and needy persons will not go hungry and get free ration during the rainy and forthcoming festival seasons at the time of current Covid-19 pandemic. A total of 200 LMT grains will be distributed among 80 crore NFSA beneficiaries free of cost, as well as a total of 9.78 LMT gram will also be distributed among about 20 crore families.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635691
OPERATION SAMUDRA SETU- INS JALASHWA BRINGS BACK 687 INDIAN CITIZENS FROM IRAN
INS Jalashwa, deployed by the Indian Navy for “Operation SamudraSetu", entered Tuticorinharbour yesterday, with 687 Indian nationals embarked from Bandar Abbas, Iran. So far Indian Navy ships have brought back 920 Indian citizens from Iran.With this evacuation, the Indian Navy has now repatriated 3992 Indian nationals from Maldives, Sri Lanka and Iran during the ongoing pandemic.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635766
Digital journey has focused on empowerment, inclusion and digital transformation and its positive impact is being felt in all aspects of the lives of Indian citizens: Ravi Shankar Prasad, Meity celebrates 5 years of Digital India
Shri Ravi Shankar Prasad, the Union Minister for Electronics & IT, Communications and Law & Justice, has said that the digital journey has focused on empowerment, inclusion and digital transformation and its positive impact is being felt in all aspects of the lives of Indian citizens. While addressing a video conference marking celebration of 5 years journey of India's Digital India Programyesterday, he stated that in the current pandemic scenario, thanks to JAM trinity (Jan Dhan, Aadhaar and Mobile), people are able to work from home, people are able make digital payment, students are able to learn through TV, Mobile and Laptop, patients are able to take tele-consultation, and farmers in remote corner of India is able to get PM-KISAN benefits directly in their bank accounts. Digital India’s initiatives have played a pivotal role during the CoVID-19 situation, such as AarogyaSetu, E-Sanjeevani, sensitisation through MyGov and Social media platforms etc.
For details: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635683
SER RUNS 2266 TRIPS OF PARCEL EXPRESS TRAINS TO SUPPLY OF ESSENTIAL COMMODITIES IN THE WAKE OF COVID-19
South Eastern Railway (SER), during this national crisis, has already run 2266 trips of Time Tabled Parcel Express Trains carrying essential commodities viz., food items, groceries, medicines, medical equipment, fish, fruits, cotton goods, gunny bags, vegetables, onion, ginger, garlic and other daily need items to different parts of the country from April 2 to June 30, 2020. SER during the above period, has carried 36,532 tonnes of parcel traffic containing 13,73,645 packages to different places in the country.
For details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635687
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: State Agriculture Minister V.S. Sunil Kumar says, in the wake of transmission of Covid-19 in Ernakulam market, more caution is needed in Kochi. He said at present there is no community transmission in Ernakulam district and that action will be taken against those hiding the symptoms of the disease and violating the protocol. The condition of one patient undergoing treatment for the disease in the district after returning from Kuwait is very serious. Of the 12 confirmed of the virus yesterday, eight contracted it through contact. Meanwhile, the swab samples of 26 people have been collected after an employee of the market tested positive. A Keralite nun has succumbed to Covid-19 in Delhi. The state recorded 151 new Covid-19 cases and 132 recoveries yesterday. 2,130 patients are still undergoing treatment across the state.
• Tamil Nadu: Puducherry reported 63 new Covid-19 cases; presently 459 persons are undergoing treatment. Since elections cannot be held due to the Covid situation, the State government has promulgated another ordinance extending the term of the special officers in the urban local bodies in many districts from the earlier extended date of June 30 to December 31,2020. 3882 new cases, 2852 recoveries & 63 deaths reported yesterday. Total cases till now : 94049, Active cases: 39856, Deaths: 1264, Active cases in Chennai: 22777.
• Karnataka: To contain Covid, the state is planning to impose lockdown rules in containment zones from July 7, after completion of SSLC (10 standard) exams. Following complaints that burial of Covid patients was being carried out without following protocol, State has ordered all District Collectors to identify areas outside cities for burial of dead Covid patients. 1272 new cases, 145 discharges & 7 deaths reported yesterday. Total positive cases till now : 16,514, Active cases: 8194, Deaths: 253 Discharges: 8063.
• Andhra Pradesh:With speculation on for a possible 15-day complete lockdown in Hyderabad's GHMC limits and some adjoining districts of Telangana, people hailing from AP are rushing back to their native places. As a result, heavy traffic jams are being witnessed at several points along Andhra -Telangana border, with long queue line of vehicles stretching into several kilometers. State is contemplating to reduce the academic syllabus by 30% and working days to 180 from August 3, 2020 to the second week of May 2021. 845 new cases, 281 discharged and five deaths reported during last 24 hours after testing 14,285 samples. Of the 845 cases, 29 are inter-state cases and four from abroad. Total cases: 16,097, Active cases: 8586, Discharged: 7313, Deaths: 198.
• Telangana: Private hospitals line up for government nod to treat Covid-19 patients. The state government issued certain guidelines while permitting hospitals with a 100-bed capacity to treat Covid-19 patients. 1018 new cases, 788 recoveries & 07 deaths reported yesterday. Total cases reported till yesterday: 17357, Active cases: 9008, Deaths: 267, Discharges: 8082.
• Maharashtra: The current count of COVID19 patients in the state is 180298. 5537 new patients have been identified as positive and 2243 patients have recovered on Wednesday. In all, 93154 patients have been discharged from hospitals throughout the state after recovery till Wednesday. Total Active patients are 79075.
• Gujarat: In Gujarat, the total number of COVID-19 cases has reached to 33,318 with 675 new cases reported during the last 24 hours. Also, 21 patients have lost their lives taking the death toll due to the pandemic in the state up to 1,869.
• Rajasthan: The total cases stand at 18,427 with the report of 115 new cases and 5 deaths today morning. 3358 active cases exist in the state while 14,643 patients have recovered in the state so far. Udaipur reported the maximum – 21 cases, followed by Bikaner with 12 new cases, and then Rajsamand and Dholpur reporting 10 cases each today.
• Madhya Pradesh: 268 new cases have been reported at M.P. on Wednesday, which takes the state tally of COVID-19 to 13,861. While there are 2625 active cases, the total number of recovered patients is 10655 and 581 deaths have occurred so far. Hotspot Indore has reported 25 new cases and 3 deaths on Wednesday. The total cases stand at 4734 in Indore. Capital city Bhopal recorded 41 new cases and 4 deaths on Wednesday. Therefore, the total cases at Bhopal now stand at 2830. District Morena has reported the maximum number, that is, 73 new cases and also one death, while Gwalior recorded 25 cases and Bhind 22 cases on Wednesday.
• Chhattisgarh: 81 new cases have been identified and also 53 patients recovered and one death took place in the state on Wednesday. While the total count of positive cases till date stands at 2940, there are 623 active cases in the state at present.
• Goa: 72 new positives have been reported on Wednesday, which takes the state tally of COVID-19 patients to 1387. There are 713 active patients in the state. With the recovery of 74 patients as on Wednesday, the total number of recovered patients now stands at 670. One death of a co-morbid patient also occurred on Wednesday which takes the death toll to 4 in the state.
• Arunachal Pradesh: Total 24,856 samples collected for Covid-19 tests so far in Arunachal Pradesh. Out of this, results for 1669 are awaited. Currently 128 active cases and 66 people recovered and discharged. The bazar committee of Doimukh in Arunachal Pradesh has decided to go for four days of complete shutdown of all business establishments in the market till 5th July as a preventive measure to minimize the spread of COVID-19.
• Assam: Assam Health Minister HimantaBiswaSarma tweeted that 2 person died of COVID-19 today.
• Manipur: Churachandpur COVID-19 Care Centre inaugurated at NIELIT Churachandpur Extension Centre in Manipur. The 50 bed Centre will be supervised by the CMO Churachandpur.
• Mizoram: No new COVID19 cases found in last 24 hrs in Mizoram. 382 swab samples tested negative while results for 15 samples are awaited.Active cases in state stands at 37 while123 recovered. And the total COVID-19 cases in the state stands at 160.
• Nagaland: 34 new positive cases of COVID-19 have been detected in Nagaland. Total number of positive cases stands at 535 with 353 active cases while 182 have recovered so far. Health and Family Welfare Minister of Nagaland said the first batch of equipment for installation of BSL-2 Lab at Tuensang has arrived and technical work will be done on war footing.
• Chandigarh: The Administrator, UT Chandigarh, directed that all cases of fever, ILI, SARI, SARS, & vector be tested for covid. He also appealed to the residents to inform the authorities about any suspect case in neighbourhood, so that medical team could approach them and arrange testing. He stated that the Unlock 2 orders passed by the Ministry of Home Affairs have been adopted in Union Territory, Chandigarh. There will be strict implementation of mask-wearing, social distancing in public places and any person violating the guidelines/directions will be penalized.
• Punjab: In a bid to effectively tackle the increasing patient load in Government Hospitals due to spread of Coronavirus, Punjab Cabinet accorded approval to fill 3954 existing vacant regular posts in Health department and 291 posts in Medical Education & Research Department.
• Himachal Pradesh: While interacting with the beneficiaries of Mukhya Mantri Gram KaushalYojna through video conferencing, Chief Minister said that during the COVID-19 pandemic only the rural economy has survived, which was an indication of the fact that these areas have firm base to deal with any kind of eventuality. He said that efforts should be made to start rural development oriented schemes to benefit the youth so that they do not have to migrate from rural areas to urban areas in search of employment.
• Haryana: Amid COVID-19 Pandemic, Haryana Government has laid special emphasis on strengthening delivery facilities in both public and private health institutions across the State to ensure safe and uninterrupted institutional delivery facilities being given to pregnant women. In non-COVID Hospitals, a provision for separate LDR room i.e. (labour, delivery, and recovery) has been made. Along with this, a facility of an isolation ward for delivery and admission of COVID positive pregnant cases may be created, in cases where it is not possible to send pregnant women to special COVID hospitals.

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
02 JUL 2020 6:21PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী অনাবা মশিং ১১,৮৮১ নাবা ফদুনা অপুনবা মশিং ৩,৫৯,৮৫৯ নাবা ফখ্রে অমসুং রিকবরী রেৎ ৫৯.৫২% য়ৌখ্রে
• হৌজিক এক্তিব কেস ২,২৬,৯৪৭ লৈরি অমসুং কন্না লায়েংলি
• রেজিস্তর তৌরবা মেদিকেল প্রেক্তিস্নর অমনা চে ইদুনা কোবিদ-১৯ তেস্তিং তৌবা য়ারগনি
• ভারত সরকারনা রাজ্যশিইংদা তেস্ত তৌবা মশিং হেনগৎহন্নবা হায়খ্রে
• ঙসিফাওবদা অপুনবা ওইনা তেস্ত ৯০,৫৬,১৭৩ তৌখ্রে
• এন.পি.পি.এ.না পলস ওক্সিমীতর অমসুং ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরগী মমল হেনগৎপা য়েংশিল্লি অমসুং লৈবাক মনুংসিদা মতিক চানা ফংহন্নবা হোৎনরি
হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কোবিদ-১৯গী অপদেৎ ; নাবা ফগৎলকপগী চাং য়াংনা হেনগৎলক্তুনা চাদা ৬০ য়ৌরে; নাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা খেন্নবা হেনগৎলক্তুনা ১,৩২,৯১২ য়ৌরে
হৌজিক ফাওদবা, কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশিংদগী অনাবা ফগৎলকপা মশিংনা হেনদুনা অনাবা ফগৎলকপা মশিং ১,৩২,৯১২ য়ৌরে । মতম চানা কোবিদ-১৯ লায়েংবগী মহৈ ওইনা নোংমদা মীওই ১০,০০০ হেন্না অনাবা ফরে । হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না মীওই ১১,৮৮১ কোবিদ-১৯দগী অনাবা ফদুনা হৌজিক পু্ন্না মীওই ৩,৫৯,৮৫৯ অনাবা ফখ্রে । হৌজিক অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৫৯.৫২ য়ৌরে । হৌজিক এক্তিব কেস ২,২৬,৯৪৭ লৈরি অমসুং মখোয় পুম্নমক লায়েংলি। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ২,২৯,৫৮৮ চাংয়েং তৌখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা সেম্পল ৯০,৫৬,১৭৩ চাংয়েং তৌখ্রে । হৌজিক লৈবাক অসিদা চাংয়েং তৌনবা লেব মশিং লেপ্তনা হেনগৎলি । হৌজিক ভারত্তা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেব ১০৬৫ লৈরে ।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635886
কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌবদা লৈরম্বা অপনবশিং ভারত সরকারনা লৌথোক্লে; চাংয়েং তৌবগী থবক কনখৎহন্নবা রাজ্যশিংদা তকশিনখ্রে
চাংয়েং তৌবদা থেংনরিবা অপনবশিং লৌথোক্নবা, চাংয়েং তৌবগী থবকশিং হেনগৎহন্নবা খুদক্তা থবকশিং পায়খৎনবা ঙসি হেল্থ সেক্রেতরি প্রিতি সুদান অমসুং আই.সি.এম.আরগী দি জি দোক্তর বালরাম বারগাবানা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা তকশিনখ্রে। ‘চাংয়েং-খোঙ্গুল লিবা-লায়েংবা’ অসি ঙন্না লাইচৎ খঙদোক্নবা অমসুং লাকশিন্নবা মরুওইবনি হায়না মখোয়না অমুক হন্না খঙহনখি। রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেবোরেতোরিশিং মপুংফানা শীজিন্ননবা পায়খৎপা য়াবা থবকশিং পায়খৎনবা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা পাউতাক পীখি। আই.সি.এম.আরগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না চাংয়েং তৌবা য়ারবা লনাই মীওই অমা হেক্তা কোবিদ চাংয়েং তৌনবা পাউতাক পীনবা লনাই তেক্নিসিয়ানশিং য়াওনা মতিক চারবা মেদিকেলগী মীওইশিং থবক কনখৎহন্নবা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংদা পাউতাকশিং পীখি। পিতি-পিসিআর অসি কোবিদ-১৯ চাংয়েংগী খ্বাইদগী ফবা ওইরবসু , হন্দক আই.সি.এম.আরনা কোবিদ-১৯ চাংয়েং লৌনবা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত অয়াবা পীখ্রে। চাংয়েং অসি য়াম্না থুবা, লাইবা অমসুং অশোই-অঙাম থোক্তবা অমনি অমসুং লাইচৎ লৈরিবা মফমশিং অমসুং হোস্পিতালশিংদা শীজিন্নবা য়াগনি। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেবোরেতরি ১০৫৬ আই.সি.এম.আরনা অয়াবা পীরে অমসুং মসিগী মনুংদা লেব ৭৬৪না সরকারগী অমসুং লেব ২৯২না লনাইগীনি। চাংয়েং তৌবগী থবক কনখৎহনবগী মথক্তা, ভাইরস অসি লাকশিন্নবা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংনা খোঙ্গুল লিবগী থবক পুক্নিং চঙনা পায়খৎনবা তকশিনখি। কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিন্নবা পায়খৎপা য়াবা থবকশিং লেপ্তনা পায়খৎনবা অমসুং মিকুপ-নাহুম শিংনা লৈনবা রাজ্যশিংদা খঙহনখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635746
ওরিশাগী আশাশিং: কোবিদকা মরী লৈনবা অমকপা ৱাখল্লোন অমসুং তাথি-তাওইনা তৌবা মায়োক্নবা
আশা ৪৬,০০০ হেনবনা মফম অদুগী মীয়ামশিংগা লোয়ননা পুন্না কোবিদ-১৯ লান্থেংনরি
ওরিশাগী আশা ৪৬,৬২৭ রোমনা খুঙ্গং অমসুং সহরগী মফমশিংদা হকশেলগী মথৌ তাবশিং ফংহন্দুনা কোবিদ-১৯গী লান্থেংদা মাই পাক্লবশিং ওইখ্রে। আশানাশিং লৈবা মফমশিংদা মখোয়না খুঙ্গংগী মফমশিংদা গাও কল্যান সমিতিশিংগা লোয়ননা অমসুং সহরগী মফমশিংদা মহিলা অরোগ্যা সমিতিশিংগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌরি। হায়রিবা ফোরমশিং অসি শীজিন্নদুনা মখোয়না , মাস্কশিং/ফেস কভরশিং মীয়াম তীনবা মফমশিংদা থোকপদা শীজিন্নবা, তোয়না খুৎশা হামদোকপা, ফিজিকেল দিস্তেন্সিং ঙাকপা, কোবিদকী লাইওংশিংগী এৱের্নেস হনগৎপা অসিনচিংবা অসি থৌগৎতুনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা খোংথাংশিং লৌখৎপা হেনগৎহল্লি। লীফলেৎশিং অমসুং পোস্তরশিং স্বাস্থা কন্থাদা (খুঙ্গংগী থাক্কী ওইবা) য়েন্থোকপা অসিগুম্বা আই.ই.সি.গী থবক থৌরমশিংগী খুত্থাংদা মসিগী এৱের্নেস আশাশিংনা পীরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635840
প্রধান মন্ত্রী অমসুং রসিয়ান ফেদেরেসনগী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারি শানখ্রে
ইং ২০২০গী জুলাই ২দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তেলিফোন্দা রসিয়ান ফেদেরেসনগী রাস্ত্রপতি ব্লাদিমির পুতিনগা ৱারি শানখ্রে। কোবিদ-১৯গী মালেমগী লাইচৎ লাকশিন্নবা লৈবাক অনিনা মাইপাক্না পায়খৎলিবা অফবা থবকশিং লুচিংবশিংনা খঙজিনখি অমসুং কোবিদ মতুংদা মালেম অসিনা থেংনগদৌরিবা অৱাবশিং পুন্না থেংননবা ভারত-রসিয়া নকশিন্ননা থবক তৌমিন্নবা হায়না য়ানখি। চহি অসি লোইশিল্লকপদা ভারত্তা পাংথোক্কদৌরিবা লৈবাক অনিগী চহিগী মীফম অসিগীদমক নাকল অনিগী মরক্তা উনবা অমসুং ৱারী শানবা হেনগৎহনবা হায়না মখোয়না য়ানখি। লৈবাক অনিগী মীফম অদুদা ভারত্তা রাস্ত্রপতি পুতিন ওক্নবা মহাক্না খৌরাং ঙাইরিবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1635882
ফাইনান্স মিনিস্তর : ললোন-ইতিক্কী থবক নুংঙাইনবা জি.এস.তি তেক্স লৌবগী থবক লাইহন্নবা থবক পায়খৎলে
২০২০গী জুলাই ১দা ভারত শীনবা থুংনা জি.এস.তি নুমিৎ ২০২০ নৎত্রগা জি.এস.তি চৎনবা হৌখিবগী অহুমসুবা কুমওন থৌরম সি.বি.আই.সি অমসুং মসিগী ফিল্দ ওফিসশিংদা পাংথোকখ্রে। জি.এস.তি অসি অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা হোৎনবদা অপনবা পীরকপশিং থুগাইনবা খুৎলায় অমা ওইরে অমসুং লৈবাক অমা তেক্স অমা কৈথেল অমা হায়বা পান্দম অদু ফংনবা চঙশিল্লি। কোবিদ-১৯গী অৱাবা তারবা মতম অসিদা শিংথানিংঙাই ওইবা থবক কয়া পাংথোকপগীদমক ফাইনান্স মিনিস্তরনা সি.বি.আই.সি ওফিসারশিং থাগৎখি অমসুং তেক্স থিরিবশিং মতেং পাংনবা অমসুং পুন্না থবক তৌমিন্ননবা খঙহনখি। হায়রিবা মতম অসিদা তেক্স থিরবশিংদা য়াম্লবা শেনফম রিফন্দ তৌবগীদমক মহাক্না থাগৎখি। জি.এস.তি নুমিৎ ২০২০ লাকপদা মহাক্কী পাউজেলদা ফাইনান্স অমসুং কোরপোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমলা সিতারমন্না হায়খি মরী লৈনবশিংদগী ৱাফম কয়া তারবা মতুংদা জি.এস.তি তেক্স লৌবগী থবকশিং লাইথোকহন্নবা থবক কয়া পায়খৎলে। অদুবু তেক্স থিবগী থবক লাইহন্নবা থবক কয়া পায়খৎপা দরকার ওইরি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635730
শ্রী রাম বিলাস পাসৱান্না পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.গী মখাদা লেম্না রাসন ফংহনবগী স্কিম ২০২০গী নবেম্বর ফাওবা শাংদোকহনখিবদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাগৎখ্রে
কঞ্জুমর এফিয়ার্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী রাম বিলাস পাসৱান্না নফসা (দি.বি.তি.গী মখাদা কোনশিল্লিবা য়াওনা)গী প্রোবিজনগী মতুং ইন্না তার্গেতেদ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমগী মখাদা কভর তৌরিবা বেনিফিসরী পুম্নমক্তা (এ.এ.ৱাই. অমসুং পি.ঐচ.ঐচ.) থা খুদিংগী মীওই অমমমদা লেম্না চেং কিলোগ্রাম ৫ ফংহন্নবগীদমক প্রোবিজন, শেম-শারিবা অমসুং মন্ত্রালয়না লৌখৎলিবা দরকার ওইবা খোংথাংশিং ফংহন্নবা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা মীদিয়া ব্রিফিং অমা ঙসি পাংথোকখ্রে। শ্রী পাসৱান্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু স্কিম অসি নবেম্বরগী লোইরকপা ফাওবা শাংদোকখিবগীদমক থাগৎপসু ফোংদোকখি। শ্রী পাসৱান্না মীদিয়াদা খংহনখি মদুদি ঙসি ২০২০গী জুলাই ১দগী হৌগদৌরিবা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন্ন য়োজনাগী অনিশুবা ফেজ অসি ২০২০গী নবেম্বর লোইবা ফাওবা চৎনগনি। মতম অসিগী মনুংদা নফসা বেনিফিসরী কোতি ৮০দা পুন্না চেং লাখ মেত্রিক তন ২০০ লেম্না য়েন্থোক্লগনি, লোয়ননা ইমুং কোতি ২০গী ময়াদা হৱাই লাখ মেত্রিক তন ৯.৭৮সু য়েন্থোক্লগনি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635691
ওপরেসন সমুদ্র সেতু ; আই.এন.এস. জলশ্বনা ইরান্দগী ভারতকী নাগরিক ৬৮৭ পুরকখ্রে
ইন্দিয়ন নেভিনা ‘ওপরেসন সমুদ্র সেতু’গীদমক থবক পাংহনবা আই.এন.এস. জলশ্বনা ঙসি জুলাই ১, ২০২০গী অয়ুক অঙনবদা ভারতকী মীওই৬৮৭ ইরানগী বন্দর অব্বাসতগী পুরত্কুনা তুতিকোরিন হার্বরদা চংলকখ্রে। মতৌ অসুম্না ইন্দিয়ন নেভিগী জহাজশিংদা তোংহল্লগা ইরান্দগী ভারতকী মীওই৯২০ পুরকপা ঙমখ্রে। মসিগী মী হোল্লকপা অসিগা লোয়ননা হৌজিক থোক্লিবা লায়চৎ অসিগী মতমদা ইন্দিয়ন নেভিনা মালদিব্স, শ্রী লঙ্কা অমসুং ইরান্দগী ভারতকী মীওই ৩৯৯২ ময়ুমদা হল্লকহনখ্রে।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635766
এস.ই.আর. কোবিদ-১৯গী তাল্লক্তা চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং য়ৌহন্নবা অখন্নবা পার্সেল ত্রেনগী ত্রিপ ২২৬৬ চেনখি
সাউথ ইস্তর্ন রেলৱেজ (এস.ই.আর.)না হৌজিক চত্থরিবা লৈবাক্কী খুদোংচাদবা অসিদা চংদ্রবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং য়ৌহন্নবা অখন্নবা পার্সেল তাইম তেবল্দ এক্সপ্রেস ত্রেনগী ত্রিপ ২২৬৬ চেনখি। মখোয়শিং অসিনা গ্রোসরী, হিদাক-লাংথক, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং, ঙা, উহৈ, লশিংগী পোত্থোকশিং, গন্নি বোরাশিং, হেঞ্জাং নাপীশিং, তিলহৌ, শিং, চনম অমসুং নোংমদা চংবা পোৎলম কয়া লৈবাক শিনবা থুংনা এপ্রিল ২দগী জুন ৩০, ২০২০ ফাওবা চেনখি। হায়রিবা মতম অসিদা মখোয়না পেকেজ ১৩,৭৩,৬৪৫ য়াওবা পার্সেল তোন ৩৬,৫৩২ লৈবাক্কী মফম অমদগী মফম অমদা পুত্থোক পুশিন তৌখি।
অকুপ্পা মরোলগীদমকঃ https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1635687
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী লাকপা ইনপুৎশিং
• কেরলাঃ স্তেৎ এগ্রিকলচর মন্ত্রী ভি.এস. সুনিল কুমারনা এরনাকুলম কৈথেলদা কোবিদ-১৯ শন্দোরক্লিবা অসি য়েংলদুনা কোচিদা য়াম্না চেকশিনফম থোকই হায়খ্রে। এরনাকুলম জিলাদা হৌজিক ফাওবদি কম্ম্যুনিতী ত্রান্সমিসন লৈত্রী অদুবু লায়না অসিবু লোৎশিন্দুনা কাংলোন থুগায়বা মীওইশিংদি চৈরাক পীগনি হায়না মহাক্না হায়খ্রে। কুৱেত্তগী হল্লকপা কোবিদ নাবা মীওই অমদি অরুবা ফিভমদা লৈরি। ঙরাং কনফর্ম ওইখিবা মীওই ১২গী মনুংদা ৮দি অমগা অমগা শম্নবদগী শন্দোরকপনি। কৈথেল অমগী মীওই পোজিতিব ওইরকপদগী মীওই ২৬কী স্বাব সেম্পল লৌখৎখ্রে। দিল্লীদা কেরলাগী নন অমা লৈখিদ্রে। ঙরাং রাজ্যসিদা অনৌবা কেস ১৫১ অমসুং মীওই ১৩২ নাবা ফবগী রিপোর্ত লাকখি। রাজ্য শিনবা থুংনা মীওই ২১৩০ লায়েংলি।
• তমিল নাদুঃ পুদুচেরীদা অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ৬৩ লাকখি অমসুং হৌজিক হৌজিক মীওই ৪৫৯ লায়েংলি। হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসিনা মীখল পাংথোকপা য়ারোইদবনা রাজ্য সরকারনা অর্বান লোকেল বোদিশিংগী তর্ম্বু হান্না শাংদোকখ্রবা জুন ৩০দগী অমুক দিসেম্বর ৩১, ২০২০ ফাওবা শংদোক্নবা ৱারোল অমা থোকখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ৩৮৮২, নাবা ফবা ২৮৫২ অমসুং মীওই ৬৩ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা কেসঃ৯৪০৪৯, এক্তিব কেসঃ ৩৯৮৫৬, লৈখিদ্রবাঃ ১২৬৪ অমসুং চেন্নইগী এক্তিব কেসঃ ২২৭৭৭নি।
• করনাতকাঃ কোবিদ লাকশিন্নবা হায়দুনা রাজ্যসিনা এস.এস.এল.সি. (স্তেন্দর্দ ১০)গী পরিখা হেক লোয়বগা জুলাই ৭তগী হৌদুনা কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা লোকদাউনগী কাংলোন চৎনহন্নবা খন্নরি। কোবিদকী কাংলোন ইন্দনা লৈখিদবা মীওই ফুম্বগী ৱাকৎ লাকপদগী রাজ্যনা দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর খুদিংদা শহরগী মপান্দা লৈবা কোবিদতগী লৈখিদবা মীওইশিং ফুম্ফম খংদোক্নবা হায়খ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ১২৭২, দিসচার্জ তৌখিবা ১৪৫ অমসুং মীওই ৭ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা কেসঃ ১৬৫১৪, এক্তিব কেসঃ ৮১৯৪, লৈখিদ্রবাঃ ২৫৩ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবাঃ ৮০৬৩নি।
• আন্ধ্র প্রদেশঃ হাইদ্রবাদকী জি.ঐচ.এম.সি.গী অনকপদা লৈবা মফমশিং অমসুং তেলঙ্গানাগা থংনবা জিলাশিংদা নুমিৎ-১৫গী কমপ্লীৎ লোকদাউন লৈগনি তাবদগী এ.পি.দগী লাকপা মীওইশিংদি ময়ুমদা হন্নখ্রে। মসিগী মরম ওইদুনা আন্ধ্র-তেলঙ্গানাগী ঙমখৈদা গারীগী ক্যু শাংনা লৈদুনা অচৌবা ত্রাফিক জাম থোকখ্রে। রাজ্যসিনা একাদমিক সিলেবস অসি ৩০%দা ককথনবা অমসুং ৱর্কিং দেজ অসিনা নুমিৎ ১৮০নিদা হন্থহন্দুনা ওগস্ত ৩, ২০২০দগী ২০২১গী মেগী অনিশুবা চয়োলফাওবা ওইরগনি। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১৪২৮৫ তেস্ত তৌরবা মতুংদা অনৌবা কেস ৮৪৫, দিসচার্জ তৌখিবা ২৮১ অমসুং মীওই ৫ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। কেস ৮৪৫কী মনুংদা ২৯দি রাজ্য মনুংদগী শন্দোকপনি অমসুং মরি অমনা মপান্দগী শন্দোরকপনি। অপুনবান কেস মশিংঃ১৬০৯৭, এক্তিব কেসঃ ৮৫৮৬, দিসচার্জ তৌখিবাঃ ৭৩১৩ অমসুং লৈখিদ্রবাঃ১৯৮নি।
• তেলঙ্গানাঃ লন্নাইগী হোস্পিতালশিংনা কোবিদ-১৯গী অনাবা লায়েংনবা সরকারগী অয়াবা ঙাইরি। ফমুং ১০০ লৈবা হোস্পিতালশিংনা কোবিদ-১৯গী অনাবা লায়েংনবা লৌবদা ইনগদবা কাংলোনশিং সরকারনা হায়খ্রে। ঙরাং অনৌবা কেসঃ ১০১৮, নাবা ফখিবাঃ ৭৮৮ অমসুং মীওই ৭ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। ঙরাং ফাওবগী অপুনবা কেসঃ ১৭৩৫৭, এক্তিব কেসঃ ৯০০৮, লৈখিদ্রবাঃ ২৬৭ অমসুং দিসচার্জ তৌখিবাঃ ৮০৮২নি।
• মহারাস্ত্রাঃ রাজ্যসিগী হৌজিক্কী কোবিদকী অনাবগী মশিং অসি ১৮০২৯৮নি। য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ৫৫৩৭ পোজিতিব ওইখি অমসুং মীওই ২২৪৩না নাবা ফখি। রাজ্যসিগী অপুনবা ওইনা মীওই ৯৩১৫৪নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখ্রে। অপুনবা এক্তিব কেস ৭৯০৭৫ লৈরি।
• গুজরাতঃ রাজ্যসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা কেস মশিং ৩৩৩১৮ য়ৌখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৭৫ লাকখি। মসিগা লোয়ননা মীওই ২১ লৈখিদবদগী অপুনবা মশিং ১৮৬৯ য়ৌখ্রে।
• রাজস্থানঃ ঙসি অয়ুক ফাওবদা অনৌবা কেস ১১৫ অমসুং মীওই ৫ লৈখিদবদগী অপুনবা কেস মশিং ১৮৪২৭ য়ৌখ্রে। রাজ্যসিদা অপুনবা এক্তিব কেস ৩৩৫৮ লৈরি অমসুং অনাবা ১৪৬৪৩ নাবা ফখ্রে। উদয়পুরনা খ্বাইদগী য়াম্বা কেস (২১), মথংদা বিকানের (১২) অমসুং রাজাসমন্দ অমসুং ধোল্পুরনা (১০/১০) রিপোর্ত তৌরকখি।
• মধ্য প্রদেশঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ২৬৮ লাক্তুনা রাজ্যসিগী অপুনবা কেস মশিং ১৩৮৬১ য়ৌখ্রে। এক্তিব কেস ২৬২৫ লৈরিঙৈদা অপুনবা নাবা ফবা কেস মশিং ১০৬৫৫ অমসুং মীওই ৫৮১ লৈখিদ্রে। য়ুমশকৈশা নুমিত্তা হোৎস্পোৎ ওই রিবা ইন্দোরদা অনৌবা কেস ২৫ অমসুং মীওই ৩ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। ইন্দোরগী অপুনবা কেস ৪৭৩৪ লোইরি। রাজ্যগী কোনুং ভোপালদা য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ৪১ অমসুং মীওই ৪ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। মসিদগী ভোপালগী অপুনবা কেস মশিং ২৮৩০ লৈরে। মোরেনা জিলাদা খ্বাইদগী য়াম্বা অনৌবা কেস মশিং (৭৩) অমসুং মীওই ১ লৈখিদে, মথংদা গ্বালিওরদা অনৌবা কেস ২৫ অমসুং ভিন্দদা অনৌবা কেস ২২ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা লাকখি।
• ছতিশগরঃ রাজ্যসিদা য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা কেস ৮১, নাবা ফখিবা ৫৩ অমসুং মীওই ১ লৈখিদবগী রিপোর্ত লাকখি। রাজ্যসিগী হৌজিক্কী ওইবা অপুনবা কেস ২৯৪০ লৈবগী মনুংদা এক্তিব কেস মশিং ৬২৩নি।
• গোৱাঃ য়ুমশকৈশা নুমিত্তা অনৌবা পোজিতিব কেস ৭২ লাক্তুনা অপুনবা কোবিদ-১৯গী মশিং অসি ১৩৮৭ য়ৌখ্রে। হৌজিক এক্তিব কেস মশিং ৭১৩ লৈরি। নুমিৎশিদা মীওই ৭৪ নাবা ফদুনা অপুনবা নাবা ফবা মশিং ৬৭০ শুখ্রে। লোয়ননা কুইনদগী অনাবা লৈরক্লবা কোবিদকী অনাবা অমা লৈখিদগদগী রাজ্যসিগী অপুনবা লৈখিদবা মীওইগী মশিং ৪ শুখ্রে।
• অরুনাচল প্রদেশঃ হৌজিক ফাওবদা রাজ্যসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা সেম্পল ২৪৮৫৬ লৌখ্রে। মসিগী মনুংদা মীওই ১৬৬৯না রিজল্ত লাকপা ঙাইরি। হউজিক ফাওবদা এক্তিব কেস ১২৮ লৈরি অমসুং মীওই ৬৬ দিসচার্জ তৌখ্রে। রাজ্যসিগী দোইমুখকী বাজার কম্মিত্তীনা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা হায়দুনা জুলাই ৫ ফাওবা নুমিত মরিনিগী বাজার পুংথিন থিংজিনবা হায়না য়নখ্রে।
• অসমঃ রাজ্যগী মুখ্য মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯দগী মীওই অনি ঙসি লৈখিদ্রে হায়না ত্বীত তৌখ্রে।
• মনিপুরঃ চুরাচান্দপুরগী এন.আই.ই.এল.আই.তি. এস্কতেন্সন সেন্তরদা ঙসি চুরাচান্দপুর কোবিদ-১৯ কেয়র সেন্তর অমা শংগাখ্রে। ফমুং ৫০ থাবা সেন্তর অসি সি.এম.ও. চুরাচান্দপুরনা য়েংশিনগনি।
• মিজোরমঃ হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস অমত্তা লাকখিদে। স্বাব সেম্পল ৩৮২ তেস্ত তৌবদা লোয়নমক নেগেতিব ওই রে অমসুং সেম্পল ১৫গী রিজল্ত ঙাইরি। রাজ্যসিগী এক্তিব কেস মশিং ৩৭ লৈরি অমসুং মীওই ১২৩ নাবা ফখ্রে অমসুং অপুনবা কেস মশিংনা ১৬০ লৈরি।
• নাগালেন্দঃ রাজ্যসিদা জোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস মশিং ৩৪ লাক্তুনা অপুনবা কেস মশিং ৫৩৫ য়ৌখ্রে অমসুং মসিগী মনুংদা এক্তিব কেস ৩৫৩ অমসুং নাবা ফখিবা মশিং ১৮২নি। রাজ্যগী হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রীনা ত্যুন্সাংদা থমগদবা বি.এস.এল.-২ লেবকী খুৎলায়গী অহানবা বেৎচ য়ৌরকখ্রে অমসুং ৱার ফুতিংদা তেক্নিকেল থবকশিং পাংথোক্লগনি হায়খ্রে।
• চান্দিগরঃ য়ু.তি. চন্দিগরগী এদ্মিনিস্ত্রেতরনা লাইহৌ, আই.এল.আই., সারি, সারস অমসুং ভেক্তর খুদিংমক কোবিদকীদমক্তা তেস্ত তৌনবা খংহনখ্রে। য়ুম্লোন্নবদা চিংনবা হেক লৈরগা হায়রক্নবা হায়খ্রে অমসুং মসিগী মতুং ইন্না তেস্তিং তৌনবা শিনগনি হায়খ্রে। গৃহ মন্ত্রালয়না থোকখিবা অনলোক ২গী ওর্দরশিং অসি য়ুনিয়ন তেরিতরী চান্দিগরদা চৎনবা হৌখ্রে। মাস্ক উপ্পা, মীয়মা তিনবা মফমদা সোসিএল দিস্তেন্সিং তৌবগী অহকপা চৎনহনবা লৈগনি অমসুং কাংলোন ইন্দবা খুদিংমক মতিক চাবা চৈরাক পীগনি হায়খ্রে।
• পঞ্জাবঃ কোরোনাভাইরস শন্দোরকপদগী সরকারগী হোস্পিতালশিংদা অনাবগী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিবু নিংথিনা থেংননবা হায়দুনা পঞ্জাবকী কেবিনেৎনা হকশেল বিভাগতা হাংদুনা লৈরিবা রেগুলার পোস্ত ৩৯৫৪ অমসুং মেদিকেল ইদুকেসন এন্দ রিসর্চ দিপার্তমেন্তকী পোস্ত ২৯১ মেনশিন্নবা অয়াবা পীখ্রে।
• হিমাচল প্রদেশঃ মুখ্য মন্ত্রী গ্রাম কৌশল য়োজনাগী বেনিফিশরীশিংগা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পাউ ফাওনবদা মুখ্য মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎসিগী মনুংদা খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোনখক হিংবা ঙমখি অমসুং মসিনা হায়বদি মসিগী লমসিদা খুদোংথিবা পুম্নমক থেংনবা ঙম্বগী মতিক লৈ হায়খি। নহাশিংদা পান্দম থম্বা খুঙ্গং চাউখৎহন্নবগী খোংথাং কয়া লৌখৎফম থোকই অমসুং মসি ওইরবদি মখোয়শিং অসি শহরদা চত্তুনা থবক থীরুদ্রবসু য়ারে হায়না হায়খি।
• হরয়ানাঃ কোবিদ-১৯গী লায়চৎ মনুংসিদা হরয়ানা সরকারনা রাজ্য পুম্বদা লৈবা পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ হেলথ ইন্সতিত্যুসনশিংবু মপাঙ্গল হেনগৎহন্দুনা মীরোনবী নুপীশিংদা তেক্ত কায়দবা অমসুং অরেপ্পা লৈতবা ইন্সতিত্যুস্নেল দেলিবরী ফেসিলিতী লৈহন্নবদা অকনবা মিৎয়েং চংখ্রে। মসিগা লোয়ননা, কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবা নুপীশিং অসি অখন্নবা কোবিদ হোস্পিতালদা থাবা য়ারক্তবা মতমদা মখোয়গীদমক্তা দেলিবরী তৌনবা আইসোলেসন ৱার্দ অমা শেম্বসু য়াই।
ফেক্ত চেক