Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate fast moving to touch 60%
Difference between recovered and active cases increases to 1,32,912
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Delhi
Coordinated efforts at all levels of government for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results with consistently increasing gap between recoveries and active cases. As on date, there are 1,32,912 recovered cases more than the active COVID-19 cases.
Timely clinical management of COVID-19 cases has resulted in more than 10,000 daily recoveries. During the last 24 hours, a total of 11,881 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,59,859. This further takes the recovery rate to 59.52%.
Presently, there are 2,26,947 active cases and all are under medical supervision.
The top 15 States in terms of absolute numbers of COVID-19 recovered cases are:
S.No.
State/UT
Absolute Recovery
1
Maharashtra
93,154
2
Delhi
59,992
3
Tamil Nadu
52,926
4
Gujarat
24,030
5
Uttar Pradesh
16,629
6
Rajasthan
14,574
7
West Bengal
12,528
8
Madhya Pradesh
10,655
9
Haryana
10,499
10
Telangana
8,082
11
Karnataka
8,063
12
Bihar
7,946
13
Andhra Pradesh
6,988
14
Assam
5,851
15
Odisha
5,353
The top 15 states in terms of recovery rate are:
S.No.
State / UT
Recovery Rate
1
Chandigarh
82.3%
2
Meghalaya
80.8%
3
Rajasthan
79.6%
4
Uttarakhand
78.6%
5
Chhattisgarh
78.3%
6
Tripura
78.3%
7
Bihar
77.5%
8
Mizoram
76.9%
9
Madhya Pradesh
76.9%
10
Jharkhand
76.6%
11
Odisha
73.2%
12
Gujarat
72.3%
13
Haryana
70.3%
14
Ladakh
70.1%
15
Uttar Pradesh
69.1%
As per the “Test, Trace, Treat” strategy, there has been a steady rise in the samples tested every day with more than 90 lakh samples being tested till date. During the last 24 hours 2,29,588 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 90,56,173.
The testing lab network in the country is further strengthened. With 768 labs in the government sector and 297 private labs, there are as many as 1065 labs in the country. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 578 (Govt: 366 + Private: 212)
• TrueNat based testing labs: 398 (Govt: 370 + Private: 28)
• CBNAAT based testing labs: 89 (Govt: 32 + Private: 57)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া তথ্য
৬০শতাংশৰ দিশে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে আৰোগ্যৰ হাৰ
আৰোগ্য আৰু আক্ৰন্তৰ ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ১,৩২,৯১২ লৈ বৃদ্ধি
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ প্ৰতিৰোধ, আক্ৰান্তৰ আবদ্ধকৰণ আৰু চিকিত্সা প্ৰবন্ধনৰ বাবে চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থালীৰ সু-সমন্বিত প্ৰয়াসৰ সুবাদত আৰোগ্য আৰু আক্ৰান্তৰ মাজৰ ব্যৱধান দিনে দিনে বৃদ্ধি পাবলৈ ধৰিছে। আজিৰ তাৰিখত দেশত আক্ৰান্ত ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ আৰোগ্যৰ সংখ্যাৰ ব্যৱধান ১,৩২,৯১২গৰাকী হৈছেগৈ।
তত্কালীন ভাবে ক’ভিড-১৯ আক্ৰন্তৰ চিকিত্সাৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ ফলত দিনৌ ১০,০০০ৰৰো অধিক আক্ৰান্তই আৰোগ্য লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মুঠ ১১,৮৮১গৰাকী লোকে আৰোগ্য হৈ চিকিত্সালয় এৰাৰ অনুমতি লাভ কৰিছে। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত আৰোগ্য লোকৰ সংখ্যা ৩,৫৯,৮৫৯গৰাকী হৈছেগৈ। শেহতীয়া হিচাপত আৰোগ্যৰ হাৰ ৫৯.৫২শতাংশ।
এই মুহূৰ্তত ২,২৬,৯৪৭গৰাকী লোক চিকিত্সাধীন হৈ আছে।
আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যাৰ হিচাপত দেশৰ শীৰ্ষৰ ১৫খন ৰাজ্য আৰু আৰোগ্যৰ সংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা হ’ল-
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য
কেন্দ্ৰীয় শাসিত
অঞ্চল
সম্পূৰ্ণ
সুস্থ হোৱা
লোকৰ সংখ্যা
1
মহাৰাষ্ট্ৰ
93,154
2
দিল্লী
59,992
3
তামিল নাডু
52,926
4
গুজৰাট
24,030
5
উত্তৰ প্ৰদেশ
16,629
6
ৰাজস্থান
14,574
7
পশ্চিম বংগ
12,528
8
মধ্য প্ৰদেশ
10,655
9
হাৰিয়াণা
10,499
10
তেলেংগাণা
8,082
11
কৰ্ণাটকা
8,063
12
বিহাৰ
7,946
13
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ
6,988
14
অসম
5,851
15
ওড়িশা
5,353
আৰোগ্য লাভৰ হাৰৰ হিচাপত শীৰ্ষৰ ১৫খন ৰাজ্য
ক্ৰ. নং
ৰাজ্য
কেন্দ্ৰীয় শাসিত
অঞ্চল
Recovery Rate
1
চণ্ডীগড়
82.3%
2
মেঘালয়
80.8%
3
ৰাজস্থান
79.6%
4
উত্তৰাখণ্ড
78.6%
5
চত্তিশগড়
78.3%
6
ত্ৰিপুৰা
78.3%
7
বিহাৰ
77.5%
8
মিজোৰাম
76.9%
9
মধ্য প্ৰদেশ
76.9%
10
ঝাৰখণ্ড
76.6%
11
ওড়িশা
73.2%
12
গুজৰাট
72.3%
13
হাৰিয়াণা
70.3%
14
লাডাখ
70.1%
15
উত্তৰ প্ৰদেশ
69.1%
পৰীক্ষণ, অনুসন্ধান আৰু চিকিত্সা প্ৰদান-ৰ কৌশল অৱলম্বন কৰি অব্যাহত ৰখা অভিযানৰ সুবাদত দেশত নমুনা পৰীক্ষণৰ সামগ্ৰিক সামৰ্থ্য দ্ৰুত গতিত বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে আজি পৰ্যন্ত ৯০লাখৰো অধিক নমুনাৰ পৰীক্ষণ সম্পূৰ্ণ কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত মুঠ ২,২৯,৫৮৮টা নমুনাৰ পৰীক্ষা সম্পন্ন কৰা হয়। ইয়াকে ধৰি এই পৰ্যন্ত দেশত মুঠ ৯০,৫৬,১৭৩টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
আজিৰ তাৰিখত দেশত ১০৬৫টা পৰীক্ষাগাৰৰ এক শৃংখল গঢ়ি তোলা হৈছে। ইয়াৰে ৭৬৮টা চৰকাৰীখণ্ডত স্থাপনৰ বিপৰীতে ২৯৭টা পৰীক্ষাগাৰ স্থাপিত হৈছে ব্যক্তিগত খণ্ডত। পৰীক্ষাগাৰসমূহৰ বিস্তৃত বিৱৰণ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ:
‘ৰিয়েল টাইম আৰটি পিচিআৰ’ পৰীক্ষণ পৰীক্ষাগাৰ- ৫৭৮টা(চৰকাৰী-৩৬৬টা+ব্যক্তিগত খণ্ডত-২১২টা)
‘ট্ৰুনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ- ৩৬৩টা(চৰকাৰী-৩৭০টা+ব্যক্তিগত-২৮টা)
‘চিবিনাট’ ভিত্তিক পৰীক্ষাগাৰ- ৯৮টা (চৰকাৰী-৩২টা+ব্যক্তিগত-৫৭টা)
ক’ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় সবিশেষ, শুদ্ধ আৰু বিশ্বাসযোগ্য তথ্যৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA ত লগ ইন কৰিব পাৰে।