হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ গী অপদেৎ
18 APR 2020 6:19PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোইননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্ননবা, নমথনবা অমসুং লাকশিন্ননবা খোংথাং কয়ামরুম অমা লৌখৎখ্রে। মসিবু চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমসুং অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি।
এক্সন প্লানশিং ইম্প্লিমেন্ত তৌবা অসিনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৩গী জিলা ৪৭তা অফবা ফল পুরকপা ঙমখ্রে। কুদাগ্গু (কর্নাতকা) জিলা অসি লিস্ত অসিগী মনুংদা য়াওরকপা অনৌবা জিলানি মসিগা লোইননা য়াওরক্লিবা মাহে (মহারাস্ত্রা) জিলা অসিদা হৌখিবা নুমিৎ ২৮নিদা অনৌবা কেসশিং অমত্তা থোরক্ত্রি। হৌখিবা নুমিৎ ১৪নিদা রাজ্য ১২গী জিলা ২২দা অনৌবা কেস থোরকপগী পাউ অমত্তা লৈত্রি,
হায়রিবশিং অদুদি:
• বিহারদা লখিসরাই, গোপালগঞ্জ, ভাগলপুর
• রাজস্থানদা ধোলপুর & উদয়পুর
• জে. & কে.দা পুলৱামা
• মনিপুরদা থৌবাল
• কর্নাতকাদা চিত্রদু্র্গা
• পঞ্জাবতা হোশিয়ার্পুর
• হরিয়ানাদা রোহতক & চর্খি দাদ্রী
• অরুনাচল প্রদেশতা লোহিত
• ওরিশাদা ভার্দক, পুরী
• অসমদা করিমগঞ্জ, গোলাঘাত, কামরুপ রুরেল, নলবারী & সালমরা
• ৱেস্ত বেঙ্গলদা জলপাইগুরী অমসুং কালিমপোং
• আন্ধ্র প্রদেশতা ৱিশাখাপতনম
হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯দগী শিবগী চাং অসি ৩.৩%নি। দেতা অদু মখা তানা নৈনবা মতমদা উৎলিবা অদুদি শিখ্রবশিং অদুগী মনুংদা:
• মীশিং অদুগী ১৪.৪%দি চহি ০-৪৫গী চহি কাংলুপ্তনি
• ১০.৩%দি চহি ৪৫-৬০গী চহি কাংলুপ্তনি
• ৩৩.১%দি চহি ৬০-৭৫গী চহি কাংলুপ্তনি
• ৪২.২%না চহি ৭৫ অমসুংঅসিগী মথক্কী চহি কাংলুপ্তগীনি
দেতা অসিনা উৎলি মদুদি কেসশিং অদুগী ৭৫.৩%দি চহি ৬০গী কেতেগোরী মনুং চন্না লৈবশিং অদুগীনি। অসিদা নত্তনা কেসশিং অদুগী ৮৩%দি হান্নদগী কো-মোর্বিদিতীশিং লৈবা কাংবুনি হায়নসু উবা ফংখি। মসিনা মমাংদা উৎখিবা ফেক্তশিং অদু, মরু ওইনা অহল ওইরবা মীওইশিং অমসুং কো-মোর্বিদিতীশিং লৈবা মীওইশিংনা হেন্না য়াম্না খুদোংথিনীংঙাই ওই হায়বদু ময়েক শেংনা তাক্লি।
ৱর্লদ ৱাইদ তেস্তিং মেথোদোলোজী নীংথিনা নৈনরবা মতুংদা, আই.সি.এম.আর.গী নেস্নেল তাস্কফোর্সনা রাজ্য পুম্বদা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে। গাইদলাইনশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/ProtocolRapidAntibodytest.pdfতা য়েংবা য়াগনি।
মসিগা লোইননা, রেপিদ তেস্ত হৌদ্রিঙৈদা, রাজ্যশিংনা কোবিদ-১৯গীদমক্তা তৌবা তেস্তশিংগা মরী লৈনবা দেতা খুদিংমক আই.সি.এম.আর.গী ৱেবসাইত (covid19cc.nic.in/ICMR)দা রেজিস্তর তৌগদবনি।
লেবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী অপুনবা কনফর্ম তৌরবা কেস ১৪,৩৭৮ রিপোর্ত তৌখি। য়াম্লবদা মীওই ১৯৯২, হায়বদি অপুনবা কেসশিংগী ১৩.৮২%দি লাইনা অসিদগী ফখ্রে/লাইনা অসিদগী ফগৎলবা মতুংদা দিসচার্জ তৌখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইলাইনশিং & এদভাইজরীশিংগী ওইবা তশেংবা & অপদেত তৌরবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/দা য়েংবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
18 APR 2020 6:19PM by PIB Delhi
Several steps for prevention, containment and management of COVID-19 are being taken by Government of India along with the States/UTs. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
The implementation of the Action Plan is yielding good results in 23 States/UTs across 47 districts. Kodaggu (Karnataka) is a new district that has been added to this list along with Mahe (Puducherry) that has not reported any fresh cases during the last 28 days. 22 new districts in 12 States have not reported any fresh cases during the last 14 days, which include:
• Lakhisarai, Gopalganj, Bhagalpur in Bihar
• Dholpur& Udaipur in Rajasthan
• Pulwama in J&K
• Thoubal in Manipur
• Chitradurga in Karnataka
• Hoshiarpur in Punjab
• Rohtak & Charkhi Dadri in Haryana
• Lohit in Arunachal Pradesh
• Bhardak, Puri in Odisha
• Karimganj, Golaghta, Kamrup Rural, Nalbari & South Salmara in Assam
• Jalpaiguri and Kalimpong in West Bengal
• Vishakapatnam in Andhra Pradesh.
As of now, the mortality rate for COVID-19 is of 3.3%. Further analysis of the data indicates that out of the deceased:
• 14.4% of people are 0-45 years age group
• 10.3% 45 -60 years age group
• 33.1% 60-75 years age group
• 42.2% are from 75 years and above age group
The data shows that 75.3% of the cases belong to above 60 yrs age category. Also it is seen that 83% of cases had co-morbidities. This brings to fore the earlier highlighted facts that elderly people and people with co-morbidities are at higher risk.
After reviewing the worldwide testing methodology, National Taskforce of ICMR has issued a Guideline to all states. Detailed Guideline can be seen at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/ProtocolRapidAntibodytest.pdf
Additionally, before starting any Rapid Test, States should register any data related to tests for COVID-19 on ICMR website (covid19cc.nic.in/ICMR).
A total of 14,378 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 1992 persons i.e. is 13.82% of total cases have been cured/discharged after recovery.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.