PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
08 APR 2020 6:51PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
হৌজিক ফাওবদা কোভিদ-১৯গী কেস ৫১৯৪ লৈরে অমসুং মীওই ১৪৯ শিরে । অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ৪০২ ময়ুমদা হনখ্রে । কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা মাইপাক্না থিংনবা মীয়াম মপুংফানা লাপ্না লৈনবা অমসুং অথিংবা মপুংফানা পায়খৎনবা সরকারনা অকনবা মীৎয়েং চংলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612300
রাজনিতি দলশিংগী লুচিংবশিংগা পি এমগা ৱারি শানখি
মহাক্না রাজনিতি দলশিংগী লুচিংবশিংগা ৱারি শানবদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি সরকারগী মরুওইবদি মী খুদিংমক্কী থৱায় কনবনি । হৌজিক থেংনরিবা ফিবম অসি মীওইবা খুন্নাইগী পুৱারিদা তাংনা থোকপা থৌদোক্নি অমসুং মসিগী চৈথেং অসি ঐখোয় পুন্না থেংনমিন্নগদবনি । লাইচৎ অসি থেংননবা কেন্দ্রগা লোয়ননা পুন্না থবক পায়খৎপগীদমক মহাক্না রাজ্য সরকারশিং থাগৎখি । মহাক্না হায়খি মসিগী লানফম অসিদা অপুনবা ফ্রন্ত অমগীদমক অফবা অমসুং অচুম্বা রাজিতিনিগী খুৎথাংদা খুন্নাইগী কাংলুপ খুদিংমক পুনশিনবা লৈবাক অসিনা উবা ফংলে ।
আই তি দিপার্তমেন্তনা লুপা লাখ ৫গী ইনকম তেক্স রিফন্দশিং খুদক্ত থাদোক্লে; জি এস তি অমসুং কস্তম রিফন্দসু থাদোক্লগনি; এম এস এম ইশিং য়াওনা চাউরাক্না ললোন-ইতিক্কী ফার্ম লাখ ১ রোম কান্নবা ফংলগনি
তেক্স থিবা মীওই লাখ ১৪ রোম আই তি রিফন্দগী কান্নবা ফংলগনি; লুপা ক্রোর ১৮,০০০গী রিফন্দ খুদক্ত পীরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612291
কোভিদ-১৯ থেংননবা ভারত রেলৱেজনা দোক্তর ২৫০০ অমসুং পেরামেদিক স্তাফ ৩৫০০০ শীজিন্নগনি
ভারত সরকারগী হকশেলগী থবকশিংদা ভারত রেলৱেজনা মতেং পাংলি । পায়খৎলিবা থবকশিং অসিদা রেলৱেজগী হৌজিক লৈরিবা হোস্পিতালশিং কোভিদ-১৯ থেংননবা শেমগৎপা, হোস্পিতালশিংগী ফম্মুংশিং খাক্তুনা থম্বা, অ্হেনবা দোক্তরশিং অমসুং পেরামেদিক স্তাফশিং হাপ্পা, পেসেঞ্জর কোচশিং আইসোলেসন কোচশিং ওইনা শেমগৎপা, মেদিকেলগী খুৎলায়শিং ফংহনবা, মশাগী ওক্নবা পি পি ইশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং পুথোকপনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612283
লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা ২০২০ এপ্রিল ৭দা লৈবাক শীনবা থুংনা তন ৩৯ হেনবগী মেদিকেলগী পোৎলমশিং য়ৌহনখি
লাইফলাইন উরান ফ্লাইতশিংনা ২০২০ এপ্রিল ৭দা লৈবাক শীনবা থুংনা তন ৩৯.৩ হেনবগী মেদিকেলগী পোৎলমশিং য়ৌহনখি । কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা হায়রিবা ফ্লাইতশিং অসিনা পুখিবা অপুনবা কার্গো অসি তন ২৪০ রোম্নি । হৌজিক ফাওবদা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইত ১৬১না কিলোমিতর ১,৪১,০৮০ পাইখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612275
অথুবা মতমদা এম এস পিদা মাইনর ফোরেস্তকী পোৎথোকশিং লৈনবা স্তেৎ নোদেল এজেন্সিশিংদা পাউতাক পীনবা অর্জুন মুন্দানা চীফ মিনিস্তরশিংদা অইবা ওইনা খঙহনখি
অথুবা মতমদা এম এস পিদা মাইনর ফোরেস্তকী পোৎথোকশিং লৈনবা স্তেৎ নোদেল এজেন্সিশিংদা পাউতাক পীনবা ত্রাইবেল এফেয়ার্স মিনিস্তর অর্জুন মুন্দানা রাজ্য ১৫গী চীফ মিনিস্তরশিংদা অইবা ওইনা খঙহনখি । হায়রিবা রাজ্যশিং অদুদি, য়ু পি, গুজরাত, এম পি, করনাতাকা, মহারাস্ত্রা, অসাম, এ পি, কেরলা, মনিপুর, নাগালেন্দ, ৱেস্ত বেঙ্গল, রাজা্স্থান, ওদিসা, ছতিসগর অমসুং ঝারখান্দনি ।
দিল্লিগী লায়রবা ইমুংশিংদা য়েন্থোক্নবা কেন্দ্রিয়া বান্দারনা পুথোকপা তঙাইফদবা পোৎলম ২২০০ দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা খুৎশীন্নখি
কোভিদ-১৯ লাকপদগী ফিবম চাদ্রবা দিল্লিগী লায়রবা ইমুংশিংদা য়েন্থোক্নবা কেন্দ্রিয়া বান্দারনা পুথোকপা তঙাইফদবা পোৎলম ২২০০ দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা খুৎশীন্নখি । কিতস অমমমদা ইমুং অমনা মতম খরা লেনবা য়ারবা পোৎলম ৯ য়াওরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612243
ইসেন্সিয়েল কম্মোদিতিস এক্ত, ১৯৫৫গী প্রোবিজনশিং শীজিন্নদুনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা এম ঐচ এনা রাজ্যশিংদা খঙহনখ্রে
ইসেন্সিয়েল কম্মোদিতিস এক্ত, ১৯৫৫গী প্রোবিজনশিং শীজিন্নদুনা তঙাইফদবা পোৎলমশিং লৈবাক অসিদা ফংহন্নবা অথুবা থবকশিং পায়খৎনবা য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরিনা রাজ্যশিংগী চীফ সেক্রেতরিশিংদা অইবা চেরোল থাদুনা খঙহনখ্রে । হায়রিবা থবকশিং অসিদা পৈশিন্দুনা থমগদবা পোৎশিং চাং লেপথোকপা, মমল লেপ্পা, পোৎথোক পুথোকপা হেনগৎহনবা, ললোনবশিংগী একাউন্তশিং য়েংশিনবা অমসুং অতোপ্পা থবকশিং য়াওরি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612154
কোরোনাভাইরস থেংননবা থবকশিংদা আই এ এফনা মখাতানা মতেং পাংলি
হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা আই এ এফনা তঙাইফদবা হিদাক-লাংথকশিং অমসুং পোৎলমশিং মনিপুর, নাগালেন্দ, গাঙতোক, জে অমসুং কে অমসুং লাদাখতা য়ৌহল্লি । ওদিসাদা তেস্তিং লেবশিং লিংখৎনবা , এন-৩২ এয়রক্রাফনা ২০২০গী এপ্রিল ০৬দা আই সি এম আরগী মীওইশিং অমসুং কে জি ৩৫০০০গী মেদিকেলগী খুৎলায়শিং চেন্নাইদগী ভুবনেশ্বর ফাওবা পুখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612013
অথিংবা মনুংদা লৌউ-শিংউগী থবকশিং চৎথনবা পায়খৎলিবা থবকশিং ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোক্তুনা এগ্রিকলচর মিনিস্তরনা অমুক হন্না য়েংশিনখি
চাংনাইনা য়েংশিন্নবা কন্ত্রোল রুমশিং হাংদোক্নবা এন এস তোমারনা য়াথং পীখি ; লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং পুবা অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং থবকশিংদা অপনবা পীদনবা খঙহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612069
অথিংবা মনুংদা জুত মিলশিং থবক লেপখিবদগী মহৈ-মরোং হান্নবা হোৎনবা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা ঐচ দি পি ই/পি পি বেগশিং শীজিননবগী তেক্সাতাইল মিনিস্ত্রিনা অয়াবা পীরে
অথিংবা মনুংদা জুত মিলশিং থবক লেপখিবদগী মহৈ-মরোং হান্নবা হোৎনবা থেংনরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা অমসুং গেহুগী লৌমীশিংদা অতোপ্পা বোরা শীজিন্নবগী খুদোংচাবা পীনবা ঐচ দি পি ই/পি পি বেগশিং ২০২০গী মার্চ ২৬দা বেল লাখ ১.৮০ শীজিন্নবা অয়াবা পীরে অমসুং মখা তানা ২০২০গী এপ্রিল ৬দা বেল লাখ ০.৮২ অয়াবা পীখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612055
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মরক্ত মার্চ ২৪দগী নুমিৎ ১৪দা লৈবাক শীনবা থুংনা এফ সি আইনা চানবা মহৈ-মরোং লাখ এম তি ২০.১৯গী রেকস ৭২১ পুখি
মার্চ ২৪দা কোভিদ-১৯ লাইচৎ থেংননবা অথিংবা লাউথোকপদগী হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা এফ সি আইনা নোংমদা চানবা মহৈ-মরোং এম তি লাখ ১.৪৪ পুখি , মসি অথিংবা মমাংদা নোংমদা এম তি লাখ ০.৮ পুরম্বা অদুগী মথক্তনি । ২০২০গী এপ্রিল ৬ ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংনা আইনা চানবা মহৈ-মরোং লাখ এম তি ১৮.৪২ গী রেকস ৬৫৮ পুখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612095
কোভিদ-১৯ অনাবা মীওশিং লায়েংনবা মহিক চংহন্দবা ঙম্লবা একজামিনেসন বুথ এস সি তি আই এম স তিগী সাইন্সতিস্তশিংনা পুথোক্লে
লায়না লৌনবা থিংনবা অনাবা মীওই অমা হকথেংননা নকশিন্নদুনা য়েংদবা য়ারবা তেলিফোন বুথ মানবা মহিক চংহন্দবা ঙম্লবা একজামিনেসন বুথ লৈরে । মসিদা মৈ অমা, তেবল ফেন, রেক অমসুং উলত্রাভাইওলেত লাইত য়াওরি।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1612160
পি আই বি ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা ই-পাউশিং
অৱাং-নোংপোক লমদম
- ক্বারেনতাইন তৌরিবা মীওইশিংগী অরুনাচল প্রদেস সরকারনা কোভিকিয়ার এপ্প হৌদোক্লে ।
- কোভিদ-১৯গী অৱাবা মরক্ত অসামগী ইস্লামিক লুপশিংনা মুস্লিমশিংদা মখোয়গী ময়ুমদা সাব-ই-বারাত পাংথোক্নবা হায়রি ।
- কোভিদ-১৯ থেংননবা অথিংবা শাংদোক্নবা মনিপুরগী সি এমনা প্রধান মন্ত্রীদা হায়জখি ।
- বন্দিশিং লাইচৎতগী কন্নবা মেঘলায়াদা জেলশিংদা আইসোলেসন সেলশিং হাংদোকলে ।
- হকশেল অমসুং পুলিসকী মীওইশিংগীদমক মিজোরমগী কোলাসিবতা অঙ্গনৱাদি থৌমীশিংনা মাক্স শাখি।
- এপ্রিল ১২দা থোকলিবা ইস্তর থৌরম পাংথোক্তনবা নাগালেগী চর্চশিংনা ৱারেপ লৌরে ।
- মহৈরোইশিং ই-ইজুকেসনগী থবক হোনবা রাজ্য সরকারগী ওনলাইন পোরতেলদা রেজিস্তার তৌনবা সিক্কিমগী স্কুলশিংদা খঙহনখ্রে ।
নোংচুপ লমদম
- কোভি-১৯ পোজিতিব ওইবদগী এপ্রিল ৫দা গুজরাতকী জামনাগরদা থা ১৪শুরবা অঙাং নুপামচা অমা লৈখিবদবা অদু লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী চহি নৌরিবা কোরোনা ভিক্তিম ওইরে । অঙাং অসি শিন্মি অমগী মচানি । গুজরাত্ত হৌজিক ফাওবদা মীওই ১৭৯ পোজিতিব ওইরে ।
- মৈধ্য প্রদেস সরকারনা ইসেন্সিয়েল সর্বিসেস মেনেজমেন্ত এক্ত ঙসিদগী চৎনবা হৌরে । এক্ত অসিনা রাজ্য অসিগী মফম শীনবা থুংনা তঙাইফদবা থবকশিং পাংথোকপদা রাজ্য সরকার মতেং পাংগনি ।
- রাজাস্থানদা অনৌবা কোরোনাভাইরস কেস ৪০ থেংনরে । মসি থারগা রাজাস্থানদা অপুনবা কোরোনাভাইরস কেস ৩২৮ য়ৌরে । পোজিতিব ওইবা কেস ৫৪ লৈদুনা জয়পুরনা খ্বাইদগী শাথিবা ওইরি ।
- কোভিদ-১৯ থেংন্নবা কোরোনা য়ুদধাস ওইনা থবক্তগী পোথারবা লান্মিগী মীওইশিং , পোথারবা নর্সশিং অমসুং ৱার্দশিং মেদিকেল কোরকী শরুক অমা ওইনবা মহারাস্ত্রাগী সি এমনা তকশিল্লি । কোভিদ-১৯ অনাবশিং লায়েংলিবা হোস্পিতালশিংদা তকশিনবা হন্থনবা মুম্বাই শীনবা থুংনা লাইহৌগী ক্লিনিকশিং হাংদোক্লগনি হায়না মহাক্না হায়খি ।
খা থংবা লমদম
- কেরলা : অথিংবা খর কোমথোকলে । শগোলশেল অমসুং নোংমাইজিংদা গারি ৱার্কশোপশিং হাংনবা সরকারনা ওর্দর থোক্লে । কাসারাগোদ এম সিগী অনৌবা ফম ২৭৩ লৌবা মন্ত্রীমন্দলনা য়ারে ।
- তামিলনাদু : ভেন্তিলেতরশিং, এন ৯৫ মাক্সশিং, এন্তি-ভাইরেল অমসুং এন্তি-মেলারিয়া হিদাকশিং , আর তি-পি সি আর তেস্ত কিতশিং অমসুং পি পি ইশিং শাবা এম এস এম ইশিংদা সবসিদি পীনবা সরকারনা লাউথোক্ল।
- অন্ধ্র প্রদেস : ঙসি অনৌবা কেস ১৫ থেংনখি । অপুনবা কেস ৩২৯ য়ৌরে; রাজ্যনা অরুবা মফম ৬৩ মশক খঙদোক্লে ।
- তেলাঙ্গানা : ভাইরস শন্দোকপা থিংনবা রাজ্যনা অরুবা মফম ১০০ খঙজিল্লে । হায়রিবা মফমশিং অসিদা হেন্না অথিংবা থম্লগনি । হায়দ্রবাদকী গাচিবাওলি স্পোর্তস ভিলেজদা ফম্মুং ১৫০০ লৈবা অনৌবা কোভিদ-১৯ হোস্পিতাল অমা শারগনি ।
- করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ৬ থেংনখি । অপুনবা কেস ১৮১; শিখিবা ৪; অনাবা ফরবা ২৮ ।
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
08 APR 2020 6:51PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
As of now, 5194 confirmed cases of Covid-19 and 149 deaths have been reported in the country. 402 persons have been cured/discharged after recovery.Government is focussing on ensuring the uniform implementation of effective lockdown measures by the States/UTs & good adherence in practicing social distancing by citizens which will help in successfully battling COVID-19 contagion.
For more details,
PM interacts with leaders of political parties
Prime Minister ShriNarendraModi, in his interaction with floor leaders of political parties in Parliament,said that Priority of the government is saving each and every life. He said that the present situation is an epoch changing event in mankind's history and we must evolve to counter its impact. He praised the efforts of state governments working together with the Centre in this fight against the pandemic. He noted that the country has witnessed constructive and positive politics through the coming together of all sections of polity to present a united front in this battle.Leaders provided feedback, suggest policy measures, discuss Lockdown and the way forward.
For more details
MHA writes to States to ensure availability of Essential Goods, by invoking provisions of the Essential Commodities Act 1955
As part of maintaining smooth supply of essential items in the country, Union Home Secretary has written to all State Chief Secretaries to take urgent steps to ensure availability of essential goods, by invoking provisions of the Essential Commodities (EC) Act 1955. These measures include fixing of stock limits, capping of prices, enhancing production, inspection of accounts of dealers and other such actions.
For more details,
IT Department to release all pending income tax refunds up to Rs 5 lakhs immediately; All GST & CUSTOM refunds also to be released; to provide benefit to around 1 lakh business entities including MSMEs
Around 14 lakh taxpayers to benefit from IT refund; Rs 18,000 crore of total refund granted immediately
For more details,
Indian Railways to deploy more than 2500 Doctors and 35000 paramedic staff to meet the COVID 19 challenge
Indian Railways is making an all-out effort to supplement the health care efforts of Government of India. The spectrum of steps include equipping the existing Railway Hospitals to meet the needs for COVID-19, earmarking of hospital beds to meet the contingencies, recruitment of additional doctors & paramedics, modification of passenger coaches as isolation coaches, availability of medical equipment, in-house production of PPEs and Ventilators, etc.
For more details,
IAF Continues its Support towards Fight Against Corona virus (COVID-19)
During the last few days, IAF airlifted essential medical supplies and commodities from nodal points to Manipur, Nagaland and Gangtok; and the Union Territories of J&K and Ladakh. In addition, An-32 aircraft, on 06 Apr 2020, airlifted personnel and 3500 kg of medical equipment of ICMR from Chennai to Bhubaneshwar for setting up of testing labs and facilities in Odisha.
For more details,
Over 39 tons of medical supplies delivered across the country on 7th April 2020 by Lifeline UDAN flights
Lifeline UDAN flights transported 39.3 tons of medical supplies across the country on 7th April 2020. Total cargo transported by these flights is around 240 tons during Covid-19 lockdown. 161 flights have been operated under Lifeline UDAN till date covering 1,41,080Kms.
For more details,
Textiles Ministry extends limit for HDPE/PP bags to tide over crisis of packaging of foodgrains due to closure of jute mills during lockdown
Ministry of Textiles has given dilution to the maximum permissible limit i.e. 1.80 lakh bales on 26th March, 2020 and further for 0.82 lakh bales on 6th April, 2020, for HDPE/PP bags to tide over the emergent crisis of packaging of foodgrains due to closure of jute mills during lockdown and with a view to protect the produce of wheat farmers by providing them alternate packaging bags.
For more details,
ShriArjunMunda writes to Chief Ministers to advise State Nodal Agencies for undertaking procurement of minor forest produce at MSP in right earnest
Tribal Affairs Minister has written a letter to the Chief Ministers of 15 States to advise the State Nodal Agencies for undertaking procurement of Minor Forest Produce (MFP) at Minimum Support Price (MSP) in right earnest. These States include Uttar Pradesh; Gujarat; Madhya Pradesh; Karnataka; Maharashtra; Assam; Andhra Pradesh; Kerala; Manipur; Nagaland; West Bengal; Rajasthan; Odisha; Chhatisgarh; and Jharkhand.
For more details,
Amidst the COVID-19 lockdown FCI moves 721 rakes carrying about 20.19 Lakh MT food grains across the country in 14 days since 24th March
In last 14 days since 24.03.2020 when the lockdown was announced to fight the COVID-19 pandemic, FCI moved an average of 1.44 Lakh MT food grain per day as against the pre-lockdown daily average of about 0.8 Lakh MT. A total of 658 rakes carrying about 18.42 Lakh MT food grains have been transported across the country till 06.04.2020.
For more details,
Agriculture Minister holds video conference with officials to review steps for facilitating farming activities during lockdown
Shri NS Tomar directs setting up of control rooms for regular monitoring; says transport of farm produce and farming related products should not be hampered.
For more details,
Dr. Jitendra Singh hands over 2200 Essential kits prepared by KendriyaBhandar for distribution to needy families in Delhi
DrJitendra Singh today handed over a consignment of 2200 Essential Kits for distribution to needy families in the wake of COVID-19. Each such Kit consisting of 9 items is meant to assist one needy family for some time.
For more details,
SCTIMST scientists develop disinfected barrier-examination booth for examining COVID-19 patients
The innovative disinfected examination booth is closed like a telephone booth for examining the patient without direct contact with the doctor to prevent transmission of infection. It is equipped with a lamp, table fan, rack, and Ultraviolet (UV) light.
For more details,
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
NORTH-EAST REGION
• Govt. of Arunachal Pradesh has launched COVIDcare app for people under quarantine.
• Amid COVID19 crisis, several Islamic organisations in Assam urged the entire muslim community in the State to observe Shab-e-Barat from home.
• Manipur CM requested the Prime Minister for an extension of the lockdown to tackle COVID-19.
• Isolation Cells set up in jails to keep inmates safe from pandemic in Meghalaya.
• Anganwadi workers at Kolasib, Mizoram are contributing by stitching protective masks for health and police functionaries.
• Churches in Christian-majority Nagaland have decided to forego Easter celebration, that falls on April 12.
• Schools in Sikkim directed to register with the State Government online portals to initiate e-education for the students.
WEST REGION
• A 14-month-old baby boy, who had tested positive for Covid-19 in Gujarat’s Jamnagar district on April 5, died of multiple organ failure to become the youngest Corona victim in India. The toddler, was a son of a migrant labourer couple. 179 people have tested positive in Gujarat so far.
• Madhya Pradesh government has invoked the Essential Services Management Act (ESMA) beginning today. The ESMA helps state governments maintain uniformity by providing minimum conditions of essential services across the state in the backdrop of disruption caused by the Covid-19 outbreak.
• 40 new coronavirus cases were reported in Rajasthan, according to data released by the Ministry of Health and Family Welfare. This brings the total reported cases of coronavirus in Rajasthan to 328.Jaipur is the worst affected with 54 positive cases.
• Maharashtra CM Uddhav Thackeray has urges retired Army personnel who worked as part of the medical corps, retired nurses and wards to join the fight against Covid-19 as Corona Yoddhas. He also announced opening of fever clinics across Mumbai, in a bid to reduce pressure on hospitals treating Covid-19 patients.
SOUTH REGION
• Kerala: Slight Relaxation in lockdown in State. Govt issues order for opening Vehicle workshops on Thursday, Sunday. Cabinet approves creation of 273 new posts at the Kasaragod MC.
• Tamilnadu : Govt. announces concessions & subsidies for MSMEs which manufacture medical needs like Invasive Ventilators, N95 Masks, Anti-Viral & Anti- Malarial drugs, RT-PCR Test Kits, PPEs, etc.
• Andhra Pradesh : 15 new cases today. Total cases rise to 329; deaths State identifies 63 hot spots.
• Telangana : State marks 100 hotspots to check virus spread; more restrictions to be imposed in these areas. New Covid hospital to come at the Gachibowli Sports Village in Hyderabad with about 1,500 beds.
• Karnataka : Today 6 new positive cases till now. Total confirmed cases 181;death 4;recovered 28.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500