ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରକାଶ ପରବ ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୂର ଜୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
07 APR 2026 10:52AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପବିତ୍ର ପ୍ରକାଶ ପରବ ଅବସରରେ ଆମ ସଭ୍ୟତାର ମହାନ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଗୁରୁ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୂର ଜୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି।
ପବିତ୍ର ପର୍ବ ପ୍ରକାଶ ପରବ ଅବସରରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ଲେଖିଛନ୍ତି:
‘‘ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୂର ଜୀଙ୍କ ପବିତ୍ର ପ୍ରକାଶ ପର୍ବ ଅବସରରେ, ମୁଁ ଆମ ସଭ୍ୟତାର ଜଣେ ମହାନ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ମହାନଙ୍କୁ ମୋର ସମ୍ମାନଜନକ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରୁଛି। ତାଙ୍କର ଜୀବନ ନିର୍ଭୀକତା, ବଳିଦାନ ଏବଂ ମାନବତା ପ୍ରତି ଗଭୀର ଚିନ୍ତାର ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଉଦାହରଣ ଥିଲା। ସେ ସତ୍ୟ, ମର୍ଯ୍ୟାଦା ଏବଂ ବିଶ୍ୱାସର ସୁରକ୍ଷାରେ ଦୃଢ ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଥିଲେ, ଏପରିକି ଗୁରୁତର ପ୍ରତିକୂଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ। ତାଙ୍କର ଚିରନ୍ତନ ବାର୍ତ୍ତା ଆମକୁ ଏକ ନ୍ୟାୟପୂର୍ଣ୍ଣ, ସହାନୁଭୂତିଶୀଳ ଏବଂ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟପୂର୍ଣ୍ଣ ସମାଜ ଗଠନ କରିବାରେ ମାର୍ଗଦର୍ଶନ କରୁ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister offers respectful homage to Sri Guru Tegh Bahadur Ji on the occasion of Parkash Purab
07 APR 2026 10:52AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today offered his respectful homage to Sri Guru Tegh Bahadur Ji, a towering spiritual great of our civilisation, on the sacred occasion of Parkash Purab.
on the sacred occasion of Parkash Purab.
The Prime Minister wrote on X:
"On the sacred occasion of the Parkash Purab of Sri Guru Tegh Bahadur Ji, I offer my respectful homage to a towering spiritual great of our civilisation. His life was a radiant example of fearlessness, sacrifice and deep concern for humanity. He stood firm in defence of truth, dignity and faith, even in the face of grave adversity. May his eternal message guide us in creating a just, compassionate and harmonious society."