প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী গুরু তেগ বাহাদুরজীবু পরকাশ পুরবকী থৌরমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
07 APR 2026 10:52AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পরকাস পুরবকী শেংলবা থৌরমদা ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী অৱাংবা থাক্কী স্পিরিচুএল লুচিংবা অমা ওইরিবা শ্রী গুরু তেগ বাহাদুরজীগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা ইখি:
"শ্রী গুরু তেগ বহাদুরজীগী পরকাস পুরবকী থৌরমদা ঐহাক্না ঐখোয়গী সিভিলাইজেসন অসিগী অৱাংবা থাক্কী স্পিরিচুএল লুচিংবা অমা ওইরিবা অসিগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি। মহাক্কী পুন্সি অসি মীওইবা খুন্নাইগীদমক্তা মপাঙ্গল কনবা, কত্থোকপা অমসুং অচেৎপা পুক্নিং চিংশিনবগী মশক থোকপা খুদম অমনি। মহাক্না অৱাবা কয়া মায়োক্নরবসু অচুম্বা, ইকাই খুম্নবা অমসুং থাজবা ঙাকপদা অচেৎপা থাজবা থমখি। মহাক্কী মতম চুপ্পগী ওইনা লৈহৌরগদবা পাউজেল অসিনা অচুম্বা, নুংশিজবা অমসুং নুংশি চাননা লৈবা খুন্নাই অমা শেমগৎপদা ঐখোয়বু লমজিংগনি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister offers respectful homage to Sri Guru Tegh Bahadur Ji on the occasion of Parkash Purab
07 APR 2026 10:52AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today offered his respectful homage to Sri Guru Tegh Bahadur Ji, a towering spiritual great of our civilisation, on the sacred occasion of Parkash Purab.
on the sacred occasion of Parkash Purab.
The Prime Minister wrote on X:
"On the sacred occasion of the Parkash Purab of Sri Guru Tegh Bahadur Ji, I offer my respectful homage to a towering spiritual great of our civilisation. His life was a radiant example of fearlessness, sacrifice and deep concern for humanity. He stood firm in defence of truth, dignity and faith, even in the face of grave adversity. May his eternal message guide us in creating a just, compassionate and harmonious society."