ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଚଳିତ ପରୀକ୍ଷା ଋତୁରେ ସାଙ୍ଗସାଥୀ ଏବଂ ପିତାମାତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସନ୍ତୁଳନ ପରିବେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରି ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
14 JAN 2026 1:53PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରି ଏହି ପରୀକ୍ଷା ଋତୁରେ ସାଙ୍ଗସାଥୀ ଏବଂ ପିତାମାତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସନ୍ତୁଳନ ପରିବେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜୟନ୍ତ ଚୌଧୁରୀଙ୍କ ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ପିଏମଓ ଇଣ୍ଡିଆ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ କହିଛି:
"ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଚାପ ଉପରେ ଧୈର୍ଯ୍ୟର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା!
ମାର୍କ ଏବଂ ମୂଲ୍ୟାଙ୍କନଗୁଡ଼ିକର ସ୍ଥାନ ଗନ୍ତବ୍ୟ ନୁହେଁ, ମାର୍ଗଦର୍ଶନ ଭାବେ ରହିଛି। କେନ୍ଦ୍ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜୟନ୍ତ ଚୌଧୁରୀ ଏହି ଲେଖାଟି ଲେଖି ସାଥୀ ଏବଂ ପିତାମାତାଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସନ୍ତୁଳନ ପରିବେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ପରୀକ୍ଷା ଋତୁରେ ଏହା ନିଶ୍ଚୟ ପଢ଼ିବା ଉଚିତ ! "

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article urging the creation of an atmosphere of balance among peers and parents during this exam season
14 JAN 2026 1:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article urging the creation of an atmosphere of balance among peers and parents during this exam season.
Responding to a post on X by Union Minister Shri Jayant Chaudhury, the PMO India handle said:
“Let us celebrate patience over pressure in education!
Marks and assessments have their place, as guidance, not destinations. Union Minister of State Shri @jayantrld writes this piece urging the creation of an atmosphere of balance among peers and parents.
A must-read in this exam season!”