ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୩୦ ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡ଼ାର ଶତବାର୍ଷିକୀ ଆୟୋଜନ ଭାରତକୁ ମିଳିଥିବାରୁ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
26 NOV 2025 7:58PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୩୦ ମସିହାରେ ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡ଼ାର ଶତବାର୍ଷିକୀ ଆୟୋଜନ ପାଇଁ ଭାରତ ଡକାଯାଇଥିବା ନିଲାମରେ ବିଜୟୀ ହୋଇଥିବାରୁ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ସଫଳତା ଭାରତର ସାମୂହିକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ମନୋଭାବକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି, ଯାହା ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱ କ୍ରୀଡ଼ା ମାନଚିତ୍ରରେ ଦୃଢ଼ ଭାବେ ସ୍ଥାନିତ କରିଛି।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
"ଆନନ୍ଦିତ ଯେ ଭାରତ ୨୦୩୦ ମସିହାର ଶତବାର୍ଷିକୀ ରାଜ୍ୟଗୋଷ୍ଠୀ କ୍ରୀଡ଼ାର ଆୟୋଜନ ପାଇଁ ନିଲାମ ଡାକ ଜିତିଛି!
ଭାରତର ଜନସାଧାରଣ ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ା ଇକୋସିଷ୍ଟମକୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ଏହା ହେଉଛି ଆମର ସାମୂହିକ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଏବଂ କ୍ରୀଡ଼ାବିତ୍ ମନୋଭାବ ଯାହା ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱ କ୍ରୀଡ଼ା ମାନଚିତ୍ରରେ ଦୃଢ ଭାବରେ ସ୍ଥାନିତ କରିଛି।
ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମର ନୈତିକତା ସହିତ, ଆମେ ଏହି ଐତିହାସିକ ଖେଳଗୁଡ଼ିକୁ ବହୁତ ଉତ୍ସାହର ସହିତ ପାଳନ କରିବାକୁ ଆଗ୍ରହୀ।
ଆମେ ବିଶ୍ୱକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛୁ!
https://www.commonwealthsport.com/news/4408937/commonwealth-sport-confirms-amdavad-india-as-host-of-the-2030-centenary-games

Prime Minister's Office
Prime Minister Congratulates Nation as India Wins Centenary Commonwealth Games 2030 Bid
26 NOV 2025 7:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has expressed delight at India winning the bid to host the Centenary Commonwealth Games in 2030.
The Prime Minister emphasized that this achievement reflects India’s collective commitment and spirit of sportsmanship which has placed India firmly on the global sporting map.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“Delighted that India has won the bid to host the Centenary Commonwealth Games 2030!
Congratulations to the people of India and the sporting ecosystem. It is our collective commitment and spirit of sportsmanship that has placed India firmly on the global sporting map.
With the ethos of Vasudhaiva Kutumbakam, we are eager to be celebrating these historic games with great enthusiasm.
We look forward to welcoming the world!
https://www.commonwealthsport.com/news/4408937/commonwealth-sport-confirms-amdavad-india-as-host-of-the-2030-centenary-games