ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧକୁ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ନିରନ୍ତର ପ୍ରଗତିର ଏକ ସ୍ତମ୍ଭ ଭାବରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଭାରତର ଦୃଢ଼ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଆଲେଖ୍ୟ ଶେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 NOV 2025 2:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରତାପରାଓ ଜାଧବଙ୍କ ଏକ ଲେଖା ଶେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧକୁ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ପ୍ରଗତି ପାଇଁ ଏକ ସ୍ତମ୍ଭ ଭାବରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ଭାରତର ଅଟଳ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଛି।
ପିଏମ୍‌ଓ ଇଣ୍ଡିଆ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରାଯାଇଛି;
“ଏହି ନିହାତି ପଠନୀୟ ଲେଖାରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରତାପରାଓ ଭାରତର ସେହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡିକୁ ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରିଛନ୍ତି ଯାହା କେବଳ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧର ଐତିହ୍ୟର ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରିବା ପାଇଁ ନୁହେଁ ବରଂ ଏହାକୁ ଭବିଷ୍ୟତରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ମଧ୍ୟ କରାଯାଇଛି
ସେ ଦେଶର ଏହି ଗଭୀର ବାର୍ତ୍ତାକୁ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଯତ୍ନ ରଖିବା ଉଚିତ, ଏହାର କ୍ଷତି କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟର ଉନ୍ନତି ବଜାୟ ରଖିବା ଉଚିତ, ଉପଭୋଗ ନୁହେଁ ଏବଂ ବିଜ୍ଞାନର ସେବା କରିବା ଉଚିତ, ପୃଥକ କରିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ ।”

Prime Minister's Office
PM shares an article emphasising India’s unwavering commitment to advancing traditional medicine as a pillar of holistic health and sustainable progress
24 NOV 2025 2:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article by Union Minister Shri Prataprao Jadhav underscoring India’s unwavering commitment to advancing traditional medicine as a pillar of holistic health and sustainable progress.
The PMO India handle on X posted:
“In this must-read article, Union MoS Shri @mpprataprao explains India’s initiatives that are designed not only to celebrate traditional medicine’s heritage but also to propel it into the future.
He highlights India’s profound message that health must heal, not harm; progress must sustain, not consume; and science must serve, not separate.”