प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
प्रधानमन्त्रीद्वारा प्रधानमन्त्री जनधन योजनाको 11 परिवर्तनकारी वर्ष पूरा भएको उल्लेख
28 AUG 2025 1:20PM by PIB Gangtok
प्रधानमन्त्री नरेन्द्र मोदीले आज प्रधानमन्त्री जनधन योजनाको (पीएमजेडीवाई) 11 औं वर्षगाँठको उल्लेख गरेका छन्। यो एउटा परिवर्तनकारी पहल हो, जसले सम्पूर्ण भारतमा वित्तीय समावेशनलाई नयाँ रूप दिएको छ, उनले भनेका छन्। पीएमजेडीवाईले मानिसहरूको सम्मान बढाउनका साथमा अन्तिम व्यक्तिसम्म वित्तीय समावेशनको सुविधा पुऱ्याएर आफ्नो नियति स्वयं लेख्ने शक्ति दिएको श्री मोदीले बताएका छन्।
माइगभइण्डियाको एक्स पोस्टमा प्रतिक्रिया व्यक्त गर्दै श्री मोदीले भनेका छन् :
“वित्तीय बहिष्करणदेखि सशक्तिकरणसम्म! कसरी पीएम जनधन योजनाले सम्पूर्ण भारतमा जीवन परिवर्तन गरेको छ भन्ने यो एउटा झलक हो।”
#11YearsOfJanDhan “
“जब अन्तिम व्यक्ति आर्थिक रूपले जोडिन्छ, तब सम्पूर्ण देश एक साथ अघि बढ्दछ। प्रधानमन्त्री जनधन योजनाले यही हासिल गरेको छ। यसले मानिसहरूको गरिमा बढाउनका साथै उनीहरूलाई आफ्नो भाग्य स्वयं लेख्ने शक्ति दिएको छ।
#11YearsOfJanDhan “

Prime Minister's Office
Prime Minister marks 11 transformative years of Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana
28 AUG 2025 1:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today marked the 11th anniversary of the Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY), a transformative initiative that has reshaped financial inclusion across India. Shri Modi affirmed that PMJDY has enhanced dignity and gave people the power to script their own destiny by achieving the financial inclusion of the last mile.
Responding to posts by MyGovIndia on X, Shri Modi stated:
"From financial exclusion to empowerment! Here is a glimpse of how PM Jan Dhan Yojana has transformed lives across India.
#11YearsOfJanDhan “
“When the last mile is financially connected, the entire nation moves forward together. That is exactly what the PM Jan Dhan Yojana achieved. It enhanced dignity and gave people the power to script their own destiny.
#11YearsOfJanDhan”