কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
রসিয়াগী রাস্ত্রপতি পুতিন্না পি.এম. মোদীগী “ইন্দিয়া-ফার্স্ত” পোলিসী অমসুং “মেক ইন ইন্দিয়া” ইনিসিএতিব অসি মোস্কোগী VTB রসিয়া কোল্লিং ইনভেস্তমেন্ত ফোরমদা শীংথাখ্রে
রাস্ত্রপতি পুতিন্না রসিয়ানা ভারত্তা মেন্যুফেকচরিং ওপরেসনশিং লিংখৎপগী অপাম্বা ফোংদোকখ্রে
রাস্ত্রপতি পুতিন্না SMEশিংগী গ্রোথকীদমক রসিয়া-ইন্দিয়া কোওপরেসনদা মীৎয়েং থমখি
রাস্ত্রপতি পুতিন্না BRICS ইনভেস্তমেন্ত প্লেৎফোর্ম অসি গ্লোবেল সাউথ ইকনোমীশিং সপ্পোর্ত তৌনবা মরু ওইনা লৌই
05 DEC 2024 12:48PM by PIB Imphal
15শুবা VTB রসিয়া কোল্লিং ইনভেস্তমেন্ত ফোরমদা রাস্ত্রপতি ভ্লাদিমির পুতিন্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী "ইন্দিয়া ফার্স্ত" পোলিসী অমসুং "মেক ইন ইন্দিয়া" ইনিসি‌এতিবপু শীংথাখ্রে। রাস্ত্রপতি পুতিন্না ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগীদমক স্তেবল এনভাইর্নমেন্ত অমা শেমগৎনবা ভারতকী খোঙথাংশিং অদু শকখঙখি।
মেনুফেকচরিং হেনগৎহনবা অমসুং ফোরেন ইনভেস্তমেন্ত লাকহন্নবা পান্দম থম্লিবা "মেক ইন ইন্দিয়া" ইনিসিএতিব অসিনা মালেমগী শেন্মিৎলোনদা ভারতকী থাক অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। রাস্ত্রপতি পুতিনগী ৱারোল অসিনা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা ভারতকী শেন্মিৎলোনগী খুমাং চাউশিল্লকপগী মশক তাক্লি। মহাক্না ভারত সরকারবু অমসুং স্মোল এন্দ মেদিয়ম-সাইজ ইন্তরপ্রাইজ (SME)শিংগীদমক "মরোমদোম লেপচাবা ঙম্বা ফিভম" শেমগৎনবা হোৎনরিবা অদু থাগৎপা ফোংদোকখি। "মেক ইন ইন্দিয়া" প্রোগ্রামদা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা ইকোনোমিক ইনিসিএতিবশিং অদু মহাক্না মরুওইনা পনখি।
রাস্ত্রপতি পুতিন্না রসিয়াগী ইম্পোর্ত সবস্তিত্যুসন প্রোগ্রাম অমসুং ভারতকী "মেক ইন ইন্দিয়া" ইনিসিএতিব চাংদম্নখি অমসুং ভারত্তা মেনুফেকচরিং ওপরেসনশিং লিংখৎনবা রসিয়াগী অপাম্বা ফোংদোকখি। ভারত্তা ইনভেস্তমেন্ত তৌবা অসি কান্নবা ফংই হায়না মহাক্না মখা তাখি। ভারতকী লুচিংবশিংনা মাগী নেস্নেল ইন্তরেস্তপু মরুওইনা লৌবদা মীৎয়েং চংলি হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি।
“প্রধান মন্ত্রী মোদীনা মেক ইন ইন্দিয়া কৌবা মান্নবা প্রোগ্রাম অমা লৈরি। ঐখোয়না ভারত্তা ঐখোয়গী মেনুফেকচরিং ওপরেসনশিং লিংখৎনবা শেম-শারি। প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ভারত সরকারনা ইন্দিয়া ফার্স্ত পোলিসীনা লমজিংদুনা স্তেবল ওইবা এনভাইর্নমেন্ত অমা শেমগৎলি। ঐখোয়না থাজৈ মদুদি ভারত্তা শেল থাদবনা কান্নবা ফংগনি," হায়না রসিয়াগী রাস্ত্রপতিনা হায়খি। মহাক্না মসিসু হায়খি মদুদি রসিয়ন কম্পনী রোসনেফ্তনা লৈবাক অসিদা দোল্লর বিলিয়ন 20 ইনভেস্ত তৌখ্রে।
BRICSকী ইভোলুসনগী মতাংদা রসিয়াগী ইম্পোর্ত সবস্তিত্যুসন প্রোগ্রামগী মরুওইবা অদুসু রাস্ত্রপতি পুতিন্না ফোংদোকখি। মহাক্না SMEশিংগী গ্রোথতা মীৎয়েং থমখি অমসুং BRICS+ লৈবাকশিংদা SMEশিংগীদমক্তা অফবা বিজিনেস ত্রাঞ্জেক্সনশিং পাংথোক্নবগীদমক রেপিদ দিস্প্যুৎ রিজোল্যুসন মেকানিজম অমা মথৌ তাই হায়না ফোংদোকখি।
মহাক্না মার্কেৎতগী থোকখ্রবা নোংচুপ্লোমগী ব্রান্দশিংগী মহুৎ শিনবা অনৌবা রসিয়ন ব্রান্দশিং থোরকপগী মতাংদা পনখি অমসুং কঞ্জ্যুমর গুদস, IT, হাই-তেক, অমসুং লৌউ-শিংউগুম্বা সেক্তরশিংদা লমদমসিগী রসিয়ন মেনুফেকচররশিংনা মায় পাকপগী মতাংদা পনখি।
"ঐখোয়গীদমক্তদি, মসি ঐখোয়গী ইম্পোর্ত সবস্তিত্যুসন প্রোগ্রামগী শরুক অমা ওইনা মরুওই। অনৌবা রুসিয়ন ব্রেন্দশিং থোরকপনা ঐখোয়গী কৈথেলদগী মশাগী ইথিলগী মতুং ইন্না থোকখ্রবা নোংচুপলোমগী কম্পনীশিংবু মহুৎ শিনবদা মতেং পাংলি। ঐখোয়গী লোকেল মেনুফেকচররশিংনা কঞ্জ্যুমর গুদসতা নত্তনা IT অমসুং হাই-তেক ইন্দস্ত্রীশিংদসু মশক থোকপা মায় পাকপা অমা ফংলে," হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
BRICS লৈবাকশিংগী মরক্তা SMEশিং চাউখৎহনবদা মতেং পাংনবা অমসুং মথং চহিদা ব্রাজিলদা পাংথোক্কদৌরিবা মীফমদা মরুওইবা লমশিং মশক খঙদোক্নবা মেম্বর লৈবাকশিংবু রাস্ত্রপতি পুতিন্না তকশিনখি। BRICSকা লোয়ননা রসিয়ানা শেমগৎলিবা ইনভেস্তমেন্ত প্লেৎফোর্মগী মতাংদা পল্লদুনা রাস্ত্রপতি পুতিন্না হায়খি মদুদি মসিনা পার্তনর লৈবাক পুম্নমক্তা কান্নবা পীবা ঙম্মি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী ইকোনোমীদা মতেং পাংনবা অমসুং গ্লোবেল সাউথ অমসুং ইস্তকী লৈবাকশিংদা শেলগী মতেং পীনবগী মরুওইবা খুৎলাই অমা ওইরকপা য়াই হায়না পানরি।
"মহাক্না মখা তাখি, "ঐহাক্না BRICSকী ঐহাক্কী মরুপশিংবু মরুওইবা লমশিংদা হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসি য়েংশিন্নবা হায়জরি, অমসুং ঐখোয়না ব্রাজিলগী ঐখোয়গী মরুপশিং, মথং চহিদা BRICSপু লুচিংগদৌরিবা অসিগী মরমদা খঙহনগনি," হায়না মহাক্না মখা তাখি
অকুপ্পা মারোল মসিদা য়েংবীয়ূ http://en.kremlin.ru/events/president/news/75751

Ministry of Commerce & Industry
Russian President Putin praises PM Modi's "India-First" Policy and "Make in India" Initiative at VTB Russia Calling Investment Forum in Moscow
President Putin highlights Russia's willingness to set up manufacturing operations in India
President Putin emphasizes Russia-India cooperation for growth of SMEs
President Putin sees BRICS investment platform as key to supporting Global South economies
05 DEC 2024 12:48PM by PIB Delhi
President Vladimir Putin praised Prime Minister Shri Narendra Modi's "India-first" policy and the "Make in India" initiative at the 15th VTB Russia Calling Investment Forum. President Putin acknowledged India's efforts to foster a stable environment for growth, emphasising how these policies have contributed to India's development.
The "Make in India" initiative, aimed at boosting manufacturing and attracting foreign investment, has played a key role in strengthening India's position in the global economy, he stressed. President Putin's remarks underscored India's economic progress under PM Modi's leadership. He lauded the Indian government and its efforts in creating "stable conditions" for small and medium-sized enterprises (SMEs), particularly highlighting the economic initiatives spearheaded by Prime Minister Narendra Modi, with a special focus on the "Make in India" program.
President Putin drew parallels between Russia's import substitution program and India's "Make in India" initiative, expressing Russia's willingness to establish manufacturing operations in India. Investments in India are profitable, he added. He also emphasised that India's leadership has focused on prioritising its national interests.
"Prime Minister Modi has a similar program called Make in India. We are also ready to set up our manufacturing operations in India. The Indian government, under the Prime Minister's leadership, has been creating stable conditions, driven by a policy of putting India first. We believe that investing in India is profitable," stated the Russian President. He also said that Russian company Rosneft invested $20 bn in the country recently.
President Putin also highlighted the significance of Russia's import substitution program in the context of BRICS's evolution, focusing on the growth of SMEs and the necessity for a rapid dispute resolution mechanism to facilitate smooth business transactions for SMEs in BRICS+ countries.
He pointed out the rise of new Russian brands that are replacing Western brands that have exited the market, noting the success of local Russian manufacturers in sectors such as consumer goods, IT, high-tech, and agriculture.
"For us, this is particularly important as part of our import substitution program. The emergence of new Russian brands is helping replace those of Western companies that have voluntarily left our market. Our local manufacturers have achieved significant success, not only in consumer goods but also in IT and high-tech industries," he said.
President Putin also urged for greater cooperation among BRICS nations to support the growth of SMEs and encouraged member countries to identify key areas for collaboration at the upcoming summit in Brazil next year. Referring to the investment platform Russia is developing with BRICS, President Putin said that it has the potential to benefit all partner countries and is expected to become an important instrument for supporting our economies and providing financial resources to the countries of the Global South and East.
"I urge my BRICS colleagues to evaluate the current situation in key areas of cooperation, and we will certainly bring this to the attention of our Brazilian counterparts, who will be leading BRICS next year," he added.
See for details http://en.kremlin.ru/events/president/news/75751