Ministry of Commerce & Industry
Russian President Putin praises PM Modi's "India-First" Policy and "Make in India" Initiative at VTB Russia Calling Investment Forum in Moscow
President Putin highlights Russia's willingness to set up manufacturing operations in India
President Putin emphasizes Russia-India cooperation for growth of SMEs
President Putin sees BRICS investment platform as key to supporting Global South economies
05 DEC 2024 12:48PM by PIB Delhi
President Vladimir Putin praised Prime Minister Shri Narendra Modi's "India-first" policy and the "Make in India" initiative at the 15th VTB Russia Calling Investment Forum. President Putin acknowledged India's efforts to foster a stable environment for growth, emphasising how these policies have contributed to India's development.
The "Make in India" initiative, aimed at boosting manufacturing and attracting foreign investment, has played a key role in strengthening India's position in the global economy, he stressed. President Putin's remarks underscored India's economic progress under PM Modi's leadership. He lauded the Indian government and its efforts in creating "stable conditions" for small and medium-sized enterprises (SMEs), particularly highlighting the economic initiatives spearheaded by Prime Minister Narendra Modi, with a special focus on the "Make in India" program.
President Putin drew parallels between Russia's import substitution program and India's "Make in India" initiative, expressing Russia's willingness to establish manufacturing operations in India. Investments in India are profitable, he added. He also emphasised that India's leadership has focused on prioritising its national interests.
"Prime Minister Modi has a similar program called Make in India. We are also ready to set up our manufacturing operations in India. The Indian government, under the Prime Minister's leadership, has been creating stable conditions, driven by a policy of putting India first. We believe that investing in India is profitable," stated the Russian President. He also said that Russian company Rosneft invested $20 bn in the country recently.
President Putin also highlighted the significance of Russia's import substitution program in the context of BRICS's evolution, focusing on the growth of SMEs and the necessity for a rapid dispute resolution mechanism to facilitate smooth business transactions for SMEs in BRICS+ countries.
He pointed out the rise of new Russian brands that are replacing Western brands that have exited the market, noting the success of local Russian manufacturers in sectors such as consumer goods, IT, high-tech, and agriculture.
"For us, this is particularly important as part of our import substitution program. The emergence of new Russian brands is helping replace those of Western companies that have voluntarily left our market. Our local manufacturers have achieved significant success, not only in consumer goods but also in IT and high-tech industries," he said.
President Putin also urged for greater cooperation among BRICS nations to support the growth of SMEs and encouraged member countries to identify key areas for collaboration at the upcoming summit in Brazil next year. Referring to the investment platform Russia is developing with BRICS, President Putin said that it has the potential to benefit all partner countries and is expected to become an important instrument for supporting our economies and providing financial resources to the countries of the Global South and East.
"I urge my BRICS colleagues to evaluate the current situation in key areas of cooperation, and we will certainly bring this to the attention of our Brazilian counterparts, who will be leading BRICS next year," he added.
See for details http://en.kremlin.ru/events/president/news/75751

বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
মস্কোৰ ভিটিবি ৰাছিয়া কলিং ইনভেষ্টমেণ্ট মঞ্চত ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ "ইণ্ডিয়া-ফাৰ্ষ্ট" নীতি আৰু "মেক ইন ইণ্ডিয়া" উদ্যমৰ প্ৰশংসা কৰে
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে ভাৰতত উৎপাদন আন্তঃগাঁথনি স্থাপনৰ বাবে ৰাছিয়াৰ আগ্ৰহ সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে এছএমইৰ বিকাশৰ বাবে ৰাছিয়া-ভাৰত সহযোগিতা সন্দৰ্ভত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে ব্ৰিকছ বিনিয়োগ মঞ্চক গ্লোবেল ছাউথ অৰ্থনীতিৰ প্ৰতি সমৰ্থন আগবঢ়োৱাৰ মূল চাবিকাঠি হিচাপে অভিহিত কৰিছে
05 DEC 2024 12:48PM by PIB Guwahati
১৫ সংখ্যক ভিটিবি ৰাছিয়া কলিং ইনভেষ্টমেণ্ট মঞ্চত ৰাষ্ট্ৰপতি ভ্লাদিমিৰ পুটিনে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ "ভাৰত-প্ৰথম" নীতি আৰু "মেক ইন ইণ্ডিয়া" উদ্যমৰ প্ৰশংসা কৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে বিকাশৰ বাবে এক সুস্থিৰ পৰিবেশ গঢ়ি তোলাৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰচেষ্টাৰ কথা স্বীকাৰ কৰে আৰু এই নীতিসমূহে ভাৰতৰ উন্নয়নত কেনেদৰে অৰিহণা যোগাইছে, সেই সন্দৰ্ভত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
উৎপাদন বৃদ্ধি আৰু বিদেশী বিনিয়োগ আকৰ্ষিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে "মেক ইন ইণ্ডিয়া" উদ্যমে বিশ্ব অৰ্থনীতিত ভাৰতৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে বুলি তেওঁ মন্তব্য কৰে। ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনৰ মন্তব্যই প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰতৰ অৰ্থনৈতিক প্ৰগতিক প্ৰতিফলিত কৰিছে। তেওঁ ভাৰত চৰকাৰে ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া আকাৰৰ উদ্যোগসমূহৰ (এছএমই) বাবে "স্থিৰ পৰিস্থিতি" সৃষ্টি কৰা প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰশংসা কৰে, বিশেষকৈ "মেক ইন ইণ্ডিয়া" কাৰ্যসূচীৰ লগতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আগবঢ়োৱা অৰ্থনৈতিক পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।।
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে ভাৰতত উৎপাদন আন্তঃগাঁথনি স্থাপনৰ বাবে ৰাছিয়াৰ ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰি দেশখনৰ আমদানি প্ৰতিস্থাপন কাৰ্যসূচী আৰু ভাৰতৰ "মেক ইন ইণ্ডিয়া" উদ্যমৰ মাজত থকা সামঞ্জস্য সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে। ভাৰতত বিনিয়োগ লাভজনক বুলিও পুটিনে দোহাৰে। তেওঁ লগতে কয় যে ভাৰতৰ নেতৃত্বই ইয়াৰ ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়াত গুৰুত্ব দিছে।
"প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ মেক ইন ইণ্ডিয়া শীৰ্ষক একেধৰণৰ কাৰ্যসূচী আছে। আমি ভাৰতত আমাৰ উৎপাদন আন্তঃগাঁথনি স্থাপন কৰিবলৈ সাজু। প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত ভাৰত চৰকাৰে দেশখনক প্ৰথম স্থান দিয়াৰ নীতিৰ দ্বাৰা চালিত হৈ সুস্থিৰ পৰিবেশৰ সৃষ্টি কৰি আহিছে। আমি বিশ্বাস কৰো যে ভাৰতত বিনিয়োগ কৰাটো লাভজনক," ৰাছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে কয়। ৰাছিয়ান কোম্পানী ৰোচনেফ্টে শেহতীয়াকৈ দেশখনত ২০ বিলিয়ন ডলাৰ বিনিয়োগ কৰা বুলি তেওঁ লগতে কয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে ব্ৰিকছৰ বিৱৰ্তনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৰাছিয়াৰ আমদানি প্ৰতিস্থাপন কাৰ্যসূচীৰ তাৎপৰ্য, ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া উদ্যোগৰ বিকাশ আৰু ব্ৰিকছ+ দেশসমূহত এই উদ্যোগসমূহৰ ব্যৱসায়িক লেনদেনৰ সুবিধাৰ বাবে দ্ৰুত বিবাদ নিষ্পত্তি প্ৰণালীৰ প্ৰয়োজনীয়তাত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
তেওঁ গ্ৰাহক সামগ্ৰী, তথ্য প্ৰযুক্তি, উচ্চ-প্ৰযুক্তি আৰু কৃষিৰ দৰে ক্ষেত্ৰত স্থানীয় ৰাছিয়াৰ নিৰ্মাতাসকলৰ সফলতাৰ কথা উল্লেখ কৰি বজাৰৰ পৰা প্ৰস্থান কৰা পশ্চিমীয়া ব্ৰেণ্ডসমূহৰ স্থান লোৱা নতুন ৰাছিয়ান ব্ৰেণ্ডৰ উত্থানৰ কথা উল্লেখ কৰে।
"আমাৰ বাবে আমদানি প্ৰতিস্থাপন কাৰ্যসূচীৰ অংশ হিচাপে ই বিশেষভাৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ। নতুন ৰাছিয়ান ব্ৰেণ্ডৰ উত্থানে পশ্চিমীয়া কোম্পানীসমূহৰ স্থান লোৱাত সহায় কৰিছে, যিবোৰে স্বেচ্ছাই আমাৰ বজাৰ ত্যাগ কৰিছে। আমাৰ স্থানীয় নিৰ্মাতাসকলে কেৱল উপভোক্তা সামগ্ৰীৰ ক্ষেত্ৰতে নহয়, তথ্য-প্ৰযুক্তি আৰু উচ্চ প্ৰযুক্তিৰ উদ্যোগতো গুৰুত্বপূৰ্ণ সফলতা অৰ্জন কৰিছে," তেওঁ কয়।
ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া উদ্যোগৰ বিকাশত সহায় কৰিবলৈ ব্ৰিকছ ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ মাজত অধিক সহযোগিতাৰ বাবে আহ্বান জনায় আৰু সদস্য দেশসমূহক অহা বছৰ ব্ৰাজিলত অনুষ্ঠিত হ'বলগীয়া সন্মিলনত সহযোগিতাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰসমূহ চিনাক্ত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। ব্ৰিকছৰ সৈতে ৰাছিয়াই বিকশাই তোলা বিনিয়োগ মঞ্চৰ কথা উল্লেখ কৰি ৰাষ্ট্ৰপতি পুটিনে কয় যে ইয়াৰ সকলো অংশীদাৰ দেশক লাভান্বিত কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে আৰু আমাৰ অৰ্থনীতিক সমৰ্থন কৰা আৰু গ্লোবেল ছাউথ আৰু পূবৰ দেশসমূহক বিত্তীয় সম্পদ প্ৰদান কৰাৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সঁজুলি হ'ব বুলি আশা কৰা হৈছে।
তেওঁ লগতে কয়, "মই মোৰ ব্ৰিকছ সহযোগীসকলক সহযোগিতাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ক্ষেত্ৰত সাম্প্ৰতিক পৰিস্থিতিৰ মূল্যাংকন কৰিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো আৰু আমি নিশ্চিতভাৱে আমাৰ ব্ৰাজিলৰ সমকক্ষসকলৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰিম, যিসকলে অহা বছৰ ব্ৰিকছৰ নেতৃত্ব দিব।"
অধিক তথ্যৰ বাবে চাওক: http://en.kremlin.ru/events/president/news/75751