প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
পোলেণ্ডৰ ৱাৰ্ছৰ কলহাপুৰ স্মৃতিসৌধত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
21 AUG 2024 10:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে পোলেণ্ডৰ ৱাৰ্ছৰ কলহাপুৰ স্মৃতিসৌধত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এই স্মৃতিসৌধ কোলহাপুৰৰ মহান ৰাজপৰিয়াললৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ ভয়াবহতাৰ বাবে স্থানচ্যুত হোৱা পোলেণ্ডৰ মহিলা আৰু শিশুসকলক আশ্ৰয় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত এই ৰাজপৰিয়ালটোৱেই আগৰণুৱা আছিল বুলি শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কথাও উল্লেখ কৰে যে ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজৰ আদৰ্শৰে অনুপ্ৰাণিত হৈ কোলহাপুৰৰ সন্মানীয় ৰাজপৰিয়ালে সকলোতকৈ ওপৰত অগ্ৰাধিকাৰ দিছিল মানৱতাক, লগতে ইয়াৰ জৰিয়তে তেওঁলোকে পোলেণ্ডৰ মহিলা আৰু শিশুসকলৰ বাবে এক মৰ্যাদাপূৰ্ণ জীৱন নিশ্চিত কৰিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰি লিখিছে;
“ৱাৰ্ছৰ কোলহাপুৰ স্মৃতিসৌধত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনালোঁ। এই স্মৃতিসৌধ কোলহাপুৰৰ মহান ৰাজপৰিয়াললৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ ভয়াবহতাৰ বাবে স্থানচ্যুত হোৱা পোলেণ্ডৰ মহিলা আৰু শিশুসকলক আশ্ৰয় দিয়াৰ ক্ষেত্ৰত এই ৰাজপৰিয়ালটোৱেই আগৰণুৱা আছিল। ছত্ৰপতি শিৱাজী মহাৰাজৰ আদৰ্শৰে অনুপ্ৰাণিত হৈ কোলহাপুৰৰ মহান ৰাজপৰিয়ালে মানৱতাক সকলোতকৈ ওপৰত ৰাখি পোলেণ্ডৰ মহিলা আৰু শিশুসকলৰ বাবে মৰ্যাদাৰ জীৱন নিশ্চিত কৰিছিল। এই মমতাৰ কাৰ্য্যই অনাগত প্ৰজন্মবোৰক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Kolhapur Memorial in Warsaw, Poland
21 AUG 2024 10:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Kolhapur Memorial in Warsaw, Poland. Shri Modi said that this Memorial is a tribute to the great Royal Family of Kolhapur. This Royal Family was at the forefront of giving shelter to Polish women and children displaced due to the horrors of World War II, Shri Modi further added.
The Prime Minister also said that inspired by the ideals of Chhatrapati Shivaji Maharaj, the great Royal Family of Kolhapur put humanity above everything else and ensured a life of dignity for the Polish women and children.
The Prime Minister posted on X;
“Paid homage at the Kolhapur Memorial in Warsaw. This Memorial is a tribute to the great Royal Family of Kolhapur. This Royal Family was at the forefront of giving shelter to Polish women and children displaced due to the horrors of World War II. Inspired by the ideals of Chhatrapati Shivaji Maharaj, the great Royal Family of Kolhapur put humanity above everything else and ensured a life of dignity for the Polish women and children. This act of compassion will keep inspiring generations.”