প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পোলেন্দগী ৱারসোদা কোলহাপুর মেমোরিএলদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
21 AUG 2024 10:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পোলেন্দগী ৱারসোদা কোলহাপুর মেমোরিএলদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মসিগী মেমোরিএল অসি কোলহাপুরগী নিংথৌগী ইমুং-মনুংদা ইকায়খুম্নবা উৎপা অমনি। মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউনা মরম ওইদুনা লৈফম লৈত্রবা পোলিস নুপীশিং অমসুং অঙাংশিং চঙজফম পীবদা নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুং অসিনা মাঙজিল থাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ছত্রপতি সিবাজী মহারাজগী অচু্ম্বা ফিদমশিংনা ইথিল পীদুনা কোলহাপুরগী নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুংনা মীওইবগী য়াইফনবা থবক তৌবনা অতৈ থবকশিংদগী মাঙজিল থাখি অমসুং পোলিস নুপীশিং অমসুং অঙাংশিংগী ইকায়খুম্নবা পুন্সি অমা ফংহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“ৱারসোদা কোলহাপুর মেমোরিএলদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে। মেমোরিএল অসি কোলহাপুরগী নিংথৌগী ইমুং-মনুংদা ইকায়খুম্নবা উৎপা অমনি। মালেমগী অনিশুবা লাঞ্জাউনা মরম ওইদুনা লৈফম লৈত্রবা পোলিস নুপীশিং অমসুং অঙাংশিং চঙজফম পীবদা নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুং অসিনা মাঙজিল থাখি। ছত্রপতি সিবাজী মহারাজগী অচু্ম্বা ফিদমশিংনা ইথিল পীদুনা কোলহাপুরগী নিংথৌকোনগী ইমুং-মনুংনা মীওইবগী য়াইফনবা থবক তৌবনা অতৈ থবকশিংদগী মাঙজিল থাখি অমসুং পোলিস নুপীশিং অমসুং অঙাংশিংগী ইকায়খুম্নবা পুন্সি অমা ফংহনখি। মীওইবগী অৱাবদা মতেং পাংবা থবক অসিনা মীরোল কয়াদা ইথিল পীরগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to Kolhapur Memorial in Warsaw, Poland
21 AUG 2024 10:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Kolhapur Memorial in Warsaw, Poland. Shri Modi said that this Memorial is a tribute to the great Royal Family of Kolhapur. This Royal Family was at the forefront of giving shelter to Polish women and children displaced due to the horrors of World War II, Shri Modi further added.
The Prime Minister also said that inspired by the ideals of Chhatrapati Shivaji Maharaj, the great Royal Family of Kolhapur put humanity above everything else and ensured a life of dignity for the Polish women and children.
The Prime Minister posted on X;
“Paid homage at the Kolhapur Memorial in Warsaw. This Memorial is a tribute to the great Royal Family of Kolhapur. This Royal Family was at the forefront of giving shelter to Polish women and children displaced due to the horrors of World War II. Inspired by the ideals of Chhatrapati Shivaji Maharaj, the great Royal Family of Kolhapur put humanity above everything else and ensured a life of dignity for the Polish women and children. This act of compassion will keep inspiring generations.”