ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୨୩-୩୪ରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉତ୍ପାଦନରେ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
05 JUL 2024 12:34PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ର୍ରତିରକ୍ଷା ଉତ୍ପାଦନରେ ୨୦୨୩-୨୪ରେ ପଞ୍ଜୀକୃତ ହୋଇଥିବାଭାରତର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ଗତ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷର ଉତ୍ପାଦନ ମୂଲ୍ୟ ତୁଳନାରେଚଳିତ ବର୍ଷ ଉତ୍ପାଦନ ୧୬.୮% ବୃଦ୍ଧି ପାଇ ୧,୨୬,୮୮୭ କୋଟି ଟଙ୍କାହୋଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଶେୟାରକରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି;
“ବହୁତ ଉତ୍ସାହଜନକ ବିକାଶ । ଏହି ଉପଲବ୍ଧି ହାସଲ କରିବାରେଯେଉଁମାନଙ୍କର ଯୋଗଦାନ ରହିଛି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଶୁଭକାମନା ।ଆମର ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ଆହୁରି ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ଭାରତକୁ ଏକ ଅଗ୍ରଣୀବିଶ୍ୱ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଉତ୍ପାଦନ ହବ୍ ଭାବରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବା ପାଇଁ ଏକସହାୟକ ପରିବେଶ ପ୍ରତିପୋଷଣ କରିବାକୁ ଆମେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।ଏହା ଦ୍ୱାରା ଆମର ସୁରକ୍ଷା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ ଏବଂ ଆମେ ଆତ୍ମନିର୍ଭରହୋଇପାରିବା ।”

Prime Minister's Office
PM lauds India’s highest ever growth registered in defence production in 2023-24
05 JUL 2024 12:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded India’s highest ever growth registered in 2023-24 in defence production rising to Rs 1,26,887 crore, a 16.8% rise compared to the value of production of previous financial year.
Sharing a post on X by Union Minister of Defence, Shri Rajnath Singh, the Prime Minister wrote:
“Very encouraging development. Compliments to all those who have contributed to this feat. We are fully committed to nurturing a supportive environment to further enhance our capabilities and establish India as a leading global defence manufacturing hub. This will enhance our security apparatus and make us Aatmanirbhar!”