প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
২০২৩-২৪ দা ভারতনা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
05 JUL 2024 12:34PM by PIB Imphal
হৌখিবা শেনবা চহিদা পুথোকখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চাদা ১৬.৮ হেনগৎতুনা, ২০২৩-২৪ দা ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং পুথোকপা হেনগৎতুনা লুপা করোর ১,২৬,৮৮৭ য়ৌরক্তুনা ভারতনা খ্বাইদগী য়াম্না পোৎথোক পুথোকপা ঙম্লকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
য়ুনিয়ন দিফেন্স মিনিস্তর শ্রী রাজনাথ সিংহগী এক্স পোস্ত অমা সিয়ার তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“পুক্নিং থৌগৎনিঙাই ওইবা অফবনি। মাইপাকপা অসিদা শরুক য়াখিবা মীওই খুদিংমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মখা তানা ঐখোয়গী তৌবা ঙম্বা হেনগৎহন্নবা অমসুং ভারত মালেমদা মাংজিল থাবা দিফেন্স মেনুফেকচরিংগী মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা অফবা ফিবম অমা শেমগৎনবা ঐখোয়না মপুংফানা থবক পায়খৎলে। মসিনা ঐখোয়গী ঙাক-শেনগী খুৎলায়শিং হেনগৎহনগনি অমসুং ঐখোয় অত্মানির্ভর ওইহনগনি!”

Prime Minister's Office
PM lauds India’s highest ever growth registered in defence production in 2023-24
05 JUL 2024 12:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded India’s highest ever growth registered in 2023-24 in defence production rising to Rs 1,26,887 crore, a 16.8% rise compared to the value of production of previous financial year.
Sharing a post on X by Union Minister of Defence, Shri Rajnath Singh, the Prime Minister wrote:
“Very encouraging development. Compliments to all those who have contributed to this feat. We are fully committed to nurturing a supportive environment to further enhance our capabilities and establish India as a leading global defence manufacturing hub. This will enhance our security apparatus and make us Aatmanirbhar!”