প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নই দিল্লীগী জ্বাহরলাল নেহরু স্তেদিয়মদা পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাবদা থমখিবা ৱারোল
14 MAR 2024 7:49PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলদা ঐহাক্কী মরূপ হরদীপ সিংহ পুরীজী, ভাগবত কারাদজী, দিল্লীগী লেফতেনেন্ত গবর্নর, ভি কে সক্সিনাজী, মফম অসিদা লৈরিবা অতৈ অথোইবা মীহুৎশিং অমসুং ঙসিগী থৌরম অসিগী অখন্নবা ৱাফমদি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী সহর কয়াদা লৈরিবা ঐখোয়গী ইচিল-ইনাওশিংগা ঐখোয়গা কন্নেক্ত তৌরি। ঐহাক্না মখোয় পুম্নমকপু তরাম্না ওকচরি।
ঙসিগী পি.এম. স্বনিধি মহোৎসব অসি ঐখোয়গী অকোয়বদা লৈবা মীওইশিং অমসুং মখোয় য়াওদনা ঐখোয়গী নুমিৎ খুদিংগী পুন্সি ওইথোকপা ঙমদবা মীওইশিং অদুদা কত্থোকচরি। অমসুং কোবিদকী মতম অসিদা মীপুম খুদিংমক্না স্ত্রীত ভেন্দরশিংগী পাঙ্গল অদু উবা ফংখি। ঙসিগী থৌরম অসিদা ঐখোয়গী লম্বীদা চত্তুনা পোৎচৈ য়োনবা, লম্বীগী নাকলদা দুকান হাংলিবা ঐখোয়গী মরূপ খুদিংমকপু ঐহাক্না থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। ঙসি লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা লৈরিবা মরুপশিং অসিসু পি.এম. স্বনিধিগী অখন্নবা কান্নবা অমা ফংলি। ঙসি মীওই লাখ অমদা পি.এম. স্বনিধি স্কিমগী মখাদা মখোয়গী বেঙ্ক একাউন্তশিংদা শেল হকথেংননা ত্রান্সফর তৌখ্রে। ঙসি, দিল্লী মেত্রোগী লাজপত নগরদগী সাকেতজী ব্লোক অমসুং ইন্দ্রপ্রস্থতগী ইন্দ্রলোক ফাওবগী মেত্রো প্রোজেক্তকী শঙ্গাবগী থৌরমসু পাংথোকখ্রে। মসি দিল্লীগী মীয়ামগীদমক অনিরকশুবা খুদোলনি। ঐহাক্না ময়াম পুম্নমকপু হন্না-হন্না থাগৎচরি।।
মরুপশিং,
ঐখোয়গী লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা শহরশিংদা ফুতপাথ, লম্বী অমসুং থেল্লা গারীদা স্ত্রী ভেন্দর লাক্ষ কয়াগী মরূপ-মপাংশিংনা থবক তৌরি। মখোয়শিং অসি ঙসি মফম অসিদা লৈরিবা মরুপশিং অসিনি। মখোয়গী ইমুং মনুংগীদমক শিংথানীংঙাই ওইবা মওংদা থবক তৌরি। মখোয়গী থবকশিং, মখোয়গী দুকানশিং অদু পীক্লবসু, মখোয়গী মঙলানশিং অদু পীক্তে, মখোয়গী মঙলানশিং অদুসু চাউই। মমাংগী সরকারশিংনা মরুপশিং অসিবু য়েংশিনবীরমখিদে। মখোয়না ইকাই খুম্নবা ফংদবা, খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্ননবা তাখি। লম্বীদা পোৎচৈ য়োল্লিবশিংনা পোৎ য়োন্নবা হোৎনবদা শেল চঙলম্মি, মরম অদুনা শেল পুবা তারমখি, মদুসু শেন্দোইগী চাং ৱাংনা পুবা তারমখি। অদুগা করিগুম্বা শেল অদু শীংগৎপদা নুমিৎ খরনি, নৎত্রগা পুং খরনি থংখিদ্রবদি, ইকাইবা নংবগা লোয়ননা শেল হেন্না শীংবা তারমখি। অমসুং বেঙ্কতা একাউন্ত অমত্তা লৈরমদে, বেঙ্কতা চঙবা ঙমদে, মরম অদুনা লোন ফংনবগী পাম্বৈ লৈরমদে। একাউন্ত অমা হাংদোক্নবা কনাগুম্বা অমনা অয়াবা লৌরবসু, মহাক্না গেরেন্তী অমা পীবা মথৌ তাই। অদুগা বেঙ্কতগী লোন লৌবা হায়বসিসু ওইথোক্লোইদবা অমনি। বেঙ্ক একাউন্ত লৈবা মীওইশিংনা ত্রেদকী রেকোর্দ অমত্তা লৈতে। খুদোংচাদবা কয়া অসিগী মরক্তা কনাগুম্বা অমনা করম্না মাংদা চংশিন্নবা ৱাখল খনবা ঙমগনি? ঐনা হায়রিবা অসিগুম্বা খুদোংচাদবশিং অসি অদোম্না থেংনখিবরা? মীপুম খুদিংমক্কী ওইরমগদ্রা? মমাংগী সরকারনা অদোমগী অৱাবাশিং অসি তাখিদে, খঙখিদে, অমসুং খুদোংচাদবশিং অসি কোকহন্নবা খোঙথাং অমত্তা লৌখৎখিদে। অদোমগী সেবা তৌরিবা মীওই অসি লাইরবদগী থোরকখিবনি। ঐহাক্না লাইরবগী পুন্সিদা হিংলকখি। মরম অদুনা কনাগুম্বা অমত্তনা হংখিদবশিংদু মোদীনা হংখি অমসুং মোদীনা পূজা তৌখি। গেরেন্তী পীনবা করিসু লৈতবশিংদা, মোদীনা বেঙ্কশিংদসু অমসুং স্ত্রীত ভেন্দর, ঐগী ইচিল-ইনাওশিংদসু হায়খি মদুদি করিগুম্বা অদোম্না গেরেন্তী পীনবা করিসু লৈত্রবদি ৱাখল ৱাগনু, মোদীনা অদোমগী গেরেন্তী ওইগনি, অমসুং ঐনা অদোমগী গেরেন্তী ওইরি। ঙসি ঐহাক্না চাউথোকচবা ফাওই মদুদি ঐহাক্না অচৌবা মীওইশিংগী পুকচেল শেংদবা অমসুং অপীকপা মীওইশিংগী পুকচেল শেংবা উবা ফংলে। পি.এম. স্বনিধি যোজনা অসি মোদীগী অসিগুম্বা গেরেন্তী অমনি, মসি ঙসি স্ত্রীত ভেন্দরশিং, থেল্লা গারী ইনবশিং অসিগুম্বা অপীকপা থবক তৌরিবা ইমুং লাখ কয়াগী শক্তি ওইরে। মোদীনা মখোয়বু বেঙ্কশিংদগী শেল চংদবা লোন ফংহন্নবা অমসুং মোদীগী গেরেন্তীদা লোন ফংহন্নবা ৱারেপ লৌখি। পি.এম. স্বনিধিগী মখাদা অহানবা ওইনা লোন লৌবদা অদোমদা লুপা 10,000 পীগনি। করিগুম্বা নহাক্না মদু মতম চানা শীংগৎলবদি বেঙ্কনা অদোমদা লুপা 20,000 পীগনি। অমসুং শেল অসি মতম চানা শীংগৎলবা অমসুং দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন তৌবদা বেঙ্কশিংনা লুপা 50,000 ফাওবগী মতেং পাংগনি। ঙসি অদোম্না উখিবা মীওই খরনা 50,000গী ইন্সতোলমেন্ত ফংখি। পি.এম. স্বনিধি স্কিমনা অপীকপা ললোন-ইতিক চাউথোকহনবদা অচৌবা মতেং পাংলি। হৌজিক ফাওবদা, লৈবাক অসিগী কান্নবা ফংলবা মীওই লাখ 62 হেনবদা চাউরাক্না লুপা করোর 11,000 ফংখ্রে। মোদীনা মখোয়গী খুৎতা লুপা করোর 11,000 পীদুনা মখোয়গী মপান্দা লৈবা ইচিল-ইনাওশিং অমসুং ইচিল-ইনাওশিংদা থাজবা থম্লি। অমসুং হৌজিক ফাওবদা ঐহাক্না থেংনরিবা অসিদি, মখোয়না শেল অদু মতম চানা পীরি। অমসুং ঐহাক্না হরাওজৈ মদুদি পি.এম. স্বনিধিগী কান্নবা ফংলবশিংগী তংখাইদগী হেন্না ঐখোয়গী ইমা অমসুং ইচিল-ইনাওশিংনি।
মরুপশিং,
কোরোনাগী মতম অসিদা সরকারনা পি.এম. স্বনিধি যোজনা হৌদোকখিবা মতমদা, মসি কয়া য়াম্না চাউবা স্কিম অমা ওইগদৌরি হায়বসি কনা অমত্তনা খল্লমদে। মতম অদুদা, মীওই খরনা হায়রম্মি মদুদি স্কিম অসিনা কান্নবা অমত্তা পীবা ঙম্লোই। অদুবু পি.এম. স্বনিধি যোজনাগী মতাংদা নৌনা থোকখিবা স্তদীনা অসিগুম্বা মীওইশিংবু মীকপ থোকহনখি। স্বনিধি স্কিমনা মরম ওইদুনা স্ত্রীত ভেন্দর, ফুতপাথতা ফম্মিবা মীওইশিংগী শেন্দোং হেনগৎলক্লি। পোৎ-চৈ য়োনবগী দিজিতেল রেকোর্দ লৈবনা মরম ওইদুনা হৌজিক বেঙ্কশিংদগী মতেং লৌবা অসিসু য়াম্না লায়থোক্লে। মসি খক্তা নত্তে, দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন তৌবদা মরুপশিং অসিনা চহি অমদা লুপা 1200 ফাওবগী কেশবেক ফংগনি। অদোম্না শেলগী মনা অমা ফংলগনি, শেলগী মনা অমা ফংলগনি।
মরুপশিং,
অদোমগুম্বা লম্বীদা থবক তৌরিবা স্ত্রীত ভেন্দর লাখ কয়ানা সহরশিংদা অৱা.বা ফিভমদা হিংদুনা লাক্লি। অদোম অয়াম্বনা খুঙ্গংদগী সহরশিংদা থবক তৌনবা লাক্লি। পি.এম. স্বনিধি যোজনা অসি বেঙ্কশিংগা শম্নহনবগী থৌরাং খক্তমক নত্তে। মসিগী কান্নবা ফংলবশিংনা সরকারগী অতোপ্পা স্কিমশিংগীসু হকথেংননা কান্নবা ফংলি। নখোয়গুম্বা মরূপ পুম্নমক্না লেম্না রেশন, লেম্না লায়েং অমসুং লেম্না গ্যাস কনেক্সন ফংলি। সহরশিংদা অনৌবা রেশন কার্দ অমা শাবা অসি শিন্মী মরূপশিংগীদমক য়াম্না চাউবা শিংনবনি হায়বসি অদোম্না খংই। অদোমগী খুদোংচাদবশিং অসি কোকহন্নবা মোদীনা য়াম্না মরু ওইবা খোংথাং অমা লৌখৎলে। মরম অদুনা, ৱান নেসন ৱান রেশন কার্দ স্কিম শেম্লে। হৌজিক্তি লৈবাক অসিগী মফম অমহেক্তদা রেশন কার্দ অমখক্তনা য়ারে।
মরুপশিং,
স্ত্রীত ভেন্দর অয়াম্বা স্লমশিংদা লৈ। মোদীনা মসিগীদমক্তসু ৱাই। লৈয়াক অসিদা শাখিবা য়ুম করোর মরি হেনবগী মনুংদা য়ুম করোর অমদা সহরগী লায়রবশিংদা পীখি। লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা সহরশিংদা লায়রবশিংনা চাউনা কান্নবশিং ফংলি। ভারত সরকারনা কোংনুং দিল্লীগী স্লমগী মফমশিংদা পর্মিনেন্ত ওইবা য়ুমশিং পীনবা অচৌবা কেম্পেন অমা চত্থরি। দিল্লীদা য়ুম লিশিং অহুম শাখ্রে অমসুং অথুবদা য়ুম লিশিং অহুম মখাই শাবা লোইরগনি। ওথোরাইজ তৌদবা কোলোনীশিং খোঙজেল য়াংনা রিগ্যুলরাইজেসন তৌরি অমসুং লুপা 75,000গী এল্লোকেসনগা লোয়ননা পি.এম. সর্য়ঘর মুফ বিজলি য়োজনা হৌদোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা কেন্দ্র সরকারনা য়ুমথক্তা সোলর পেনে ইনস্তোল তৌনবা মপুং ফানা তেংবাং পীখি। মসিনা লেম্না মৈ য়ুনিৎ 300 ফংহনগনি। লেমহৌরিবা মৈ অদু সরকারদা য়োন্দুনা শেল তানবা ফংহনগনি। সরকারনা স্কিম অসিদা লুপা করোর লিশিং 75 চাদিং তৌরি।
মরুপশিং,
কেন্দ্রদা লৈরিবা BJP সরকারনা দিল্লীদা লৈরিবা লায়রবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী হিংবদা লাইহন্নবা অয়ুক নুমিদাং হোৎনরি। নাকল অমরোমদা মিদ্দল ক্লাস লোয়ননা সহরগী লায়রবগীদমক পক্কা য়ুম শাখি। য়ুমশিং অসি শানবা লৈবাক শিনবা থুংবদা মিদ্দল ক্লাসকী ইমুং লাখ 20রোমদা লুপা করোর 50,000গী সবসিদী অমা পীখি। সহর কয়াদা মেত্রো সর্ভিসকী থবক খোঙজেল য়াংনা পাইখৎপা অমসুং পোলুসন অমদি ত্রাফিক কঞ্জেসনগী সমস্যাশিং লাকশিন্নবা ইলক্ত্রিক বসশিং চেলহল্লি। দিল্লী মেত্রো নেৎৱার্ক অসি হৌখিবা চহি 10দা শরুক অনি এক্সপান্দ তৌখ্রে। দিল্লীগী মেত্রোগী অচৌবা নেৎৱার্ক অসি মালেমগী সহর খরা খক্তগী মনুং চল্লি। দিল্লী NCR রিজনগীদমক নমো ভারত রেপিদ রেল কন্নেক্তিতী চেলহল্লি। কেন্দ্র সরকারনা সহর অসিদা পোলুসন লাকশিন্নবা দিল্লীদা ইলেক্ত্রিক বস 1000 হেন্না চেলহল্লি। পোলুসন হন্থহন্নবা অমসুং ত্রাফিক কঞ্জেসন লৈতনবা দিল্লীগী অকোইবদা এক্সপ্রেসৱে কয়ামরুম শাখি অসমুং চয়োল অসিদা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱে শঙ্গাখি। মসিনা দিল্লীগী য়াম্লবা মীশিং অসিগীদমক পুন্সি লাইথোকহল্লগনি।
মরুপশিং,
নহারোলগী মরক্তা স্পোর্তস থৌগৎনবা BJP সরকারনা লেপ্পা লৈতনা খোঙথাংশিং পাইখৎতুনা লাকখি। মসিগীদমক ঐখোয়না হৌখিবা চহি তরা অসিদা থাক খুদিংমক্তা এনভাইর্নমেন্ত শেমখি। খেলো ইন্দিয়া স্কিমগী খুত্থাংদা অচম্বা ইমুংশিংদগী নহারোলদা অমুক্তা ফংখিদ্রিবা খুদোংচাবশিং পীরি অমদি ফেসিলিতীশিং লৈরকপগা লোয়ননা শান্নরোয়শিং অসিগীদমক ক্বালিতী ত্রেনিং পীবদা মতেং পাংলি। মরম অসিনা লায়রবা ইমুংদগী শান্নরোয়শিং থোরক্তুনা তিরঙ্গাবু চাউথোকপা পোকহল্লি।
মরুপশিং,
মোদীনা লায়রবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসশিংগী পুন্সি ফগৎহন্নবা চোকথবা লৈতনা হোৎনরি। নাকল অমরোমদা দিল্লীদা শেমখিবা ইন্দি এল্লাইন্সনা মোদীবু মরাল শিন্নবা অয়ুক নুমিদাং হোৎনরি। ইন্দি এল্লাইন্সকী ৱাখল্লোন অসি করিনো?মখোয়গী ৱাখল্লোন অসি মিসগভর্নান্স, শেঞ্জা-থুমজা অমসুং এন্তি-নেস্নেল এজেন্দা প্রমোৎ তৌবনি। অমসুং মোদীগী ৱাখল্লোন অসি ‘মীয়ামগী য়াইফবা পুরক্তুনা লৈবাক্কী য়াইফবা পুরকপনি’, মখোঙদগী হৌনা শেঞ্জা-থুমজা অমসুং এপীজমেন্ত মুথৎপা অমসুং ভারতপু মালেমগী অহুমশুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকনোমী ওইহনবা অসিনি। মখোয়না হায় মোদীগী ইমুং মনুং লৈতে। মোদীগীদমক লৈবাক্কী ইমুং খুদিংমক মহাক্কী ইমুং মনুংনি। অমসুং ঙসি মসিনা মরম ওইরগা লৈবাক পুম্বনা হায়রি – ঐহাক মোদীগী ইমুংনি!
মরুপশিং,
লৈবাক্কী মীচম মীয়ামগী মঙলানশিং অমসুং মোদীগী ফিরেপ, মসিগী পার্তনরশিপ অসিনা অফবা তুংলমচৎকী গরেন্তী অমনি। অমুক হন্না ঐহাক্না দিল্লীগী মীয়াম অমসুং লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা স্বনিধি বেনিফিসরীশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি। য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি, থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during the interaction with the beneficiaries of PM SVANidhi scheme at Jawaharlal Nehru Stadium in New Delhi
14 MAR 2024 7:49PM by PIB Delhi
My colleagues in the Union Cabinet, Hardeep Singh Puri ji and Bhagwat Karad ji, Lieutenant Governor of Delhi, V.K. Saxena ji, all other dignitaries present here! The special feature of today's program is that our street vendor brothers and sisters in hundreds of cities across the country have joined us through video conferencing. I also welcome all of them.
Today's PM SVANidhi Mahotsav is dedicated to those people who not only live around us but imagining our daily life without them is difficult. And everyone saw the power of street vendors during COVID. I heartily congratulate every companion such as street vendors, cart owners, roadside stall operators in this festival. Today, one lakh people who have joined this program from all corners of the country have got the special benefit under the PM SVANidhi scheme. Today one lakh people have got money transferred directly into their bank accounts under the PM SVANidhi scheme. And to add to the joy, today the foundation stone for the expansion of the Delhi Metro's Lajpat Nagar to Saket and Indraprastha to Inderlok Metro project has also been laid here in Delhi. This is a double gift for the people of Delhi. I congratulate all of you very much.
Friends,
In cities across our country, a large number of companions work on the streets, footpaths, and carts. Some of these companions are present here today. They work hard with pride to support their families. Though their carts, their shops may be small, their dreams are not small; their dreams are big too. Governments did not pay attention to these companions in the past. They had to endure insults and struggle to make ends meet. Those selling goods on the footpath were forced to take loans at high interest rates when they needed money. And if there was a delay in returning the money, even for a few days, even a few hours, they had to bear not only insults but also higher interest. They didn't even have bank accounts; they couldn't even enter banks, let alone getting a loan. Even if someone managed to go to the bank to open an account, they had to provide all sorts of guarantees. And in such a situation, getting a loan from the bank was impossible. Those who had bank accounts didn't have any business records. Amidst so many problems, how can anyone think of moving forward, no matter how big their dreams are? Tell me my friends, did you not face these problems? Everyone faced these problems. The previous governments neither listened to your problems nor understood them, nor took any steps to solve them. Your ‘sevak’ has risen from poverty. I have lived through poverty. And that's why those whom no one cared about, Modi took care of them and Modi has worshipped them. For those who had nothing to provide as collateral, Modi had said to the banks and to our street vendor brothers and sisters, "If you don't have anything to offer as collateral, don't worry, Modi will take your guarantee." And I have taken your guarantee. And today, I say with great pride that I have seen the dishonesty of big people and the honesty of small people. The PM SVANidhi scheme is one such guarantee of Modi which has become a support for millions of families who are engaged in small businesses on carts, running stalls, and are doing other small ventures. Modi ensured that they get loans at cheaper rates from banks, and loans are available based on Modi's guarantee. Under the PM SVANidhi scheme, when you go to take a loan for the first time, you get 10,000 rupees. If you repay it on time, the bank itself offers you a loan of 20,000 rupees. And by repaying this amount on time and engaging in digital transactions, assistance up to 50,000 rupees is ensured from the banks. And today, you have seen some people receiving the 50,000 rupee instalment. This means the PM SVANidhi scheme has been a great help in expanding small businesses. So far, more than 62 lakh beneficiaries across the country have received approximately 11,000 crore rupees. This figure is not small; it is the trust of Modi on our street vendor brothers and sisters that 11,000 crore rupees has been given to them. And my experience so far is that they return the money on time. And I am happy to say that more than half of the beneficiaries of the PM SVANidhi scheme are our mothers and sisters.
Friends,
When the government started the PM SVANidhi scheme during the time of Corona, no one imagined how big this scheme would become. At that time, some people used to say that this scheme would not be of much benefit. But recently, the study conducted on the PM SVANidhi scheme has opened the eyes of such people. Due to the SVANidhi scheme, the earnings of those working on carts, footpaths, and stalls have increased significantly. With the digital records of buying and selling, it has now become easier for all of you to receive assistance from banks. Not only this, these companions also get cash back of up to 1200 rupees per year for making digital transactions. In a way, they receive a kind of prize, they are rewarded.
Friends,
People like you, who work on carts, footpaths, and stalls, have endured very difficult circumstances in cities. Most of you come to cities from your villages to do this work. The PM SVANidhi scheme is not just a program to connect you with banks. The beneficiaries of this scheme are also benefiting directly from other government schemes. All companions like you are receiving the facility of free ration, free medical treatment, and free gas connections. You all know how challenging it was to make a new ration card for working companions in cities. Modi has taken a very important step to alleviate your concerns. Therefore, the One Nation One Ration Card scheme has been devised. Now, ration is available anywhere in the country on the same ration card.
Friends,
Most of the companions working on carts, footpaths, and stalls live in slums. Modi is also concerned about this. Out of the more than 4 crore houses built in the country, nearly one crore houses have been allocated to urban poor. This has been a significant benefit for the poor in different cities across the country. The Indian government is also running a major campaign to provide pucca houses instead of slums in the capital city, Delhi. Construction of more than 3,000 houses has been completed in Delhi, and more than another 3,500 houses are soon to be completed. The regularization of unauthorized colonies in Delhi is also being rapidly completed. Recently, the Indian government has also launched the PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana. Under this scheme, the central government will provide full assistance for installing solar panels on rooftops. This will provide free electricity up to 300 units. The remaining electricity will also generate revenue by selling it to the government. The government is planning to spend 75,000 crore rupees on this scheme.
Friends,
The BJP-led central government is working tirelessly day and night to improve the lives of the poor and middle class in Delhi. On one hand, we have built pucca houses for urban poor, and on the other hand, assistance has been provided for building homes for middle-class families as well. Nearly 20 lakh middle-class families across the country have been given a subsidy of around 50,000 crore rupees to build homes. We are committed to addressing the issues of traffic and pollution in the country's cities. For this purpose, work is underway on metro facilities and electric buses in dozens of cities across the country. The Delhi Metro network has nearly doubled in size in the last 10 years. Delhi has one of the largest metro networks which is available only a few countries in the world. Moreover, now Delhi-NCR is also being connected through rapid rail networks like Namo Bharat. Our government is continuously working to reduce pollution caused by traffic in Delhi. The Central Government has introduced more than a thousand electric buses in Delhi. The expressways built around Delhi are also reducing traffic and pollution. Just a few days ago, the Dwarka Expressway was inaugurated, which will make life easier for a large population of Delhi.
Friends,
The BJP government has been making constant efforts to empower youth from poor and middle-class backgrounds to excel in sports. Over the past 10 years, we have created an environment at every level to achieve this goal. Through the Khelo India scheme, sons and daughters of ordinary families from across the country are now coming forward, getting opportunities that were once deemed impossible. Today, good sports facilities are being developed around their homes, and the government is providing assistance for their training. As a result, athletes from humble backgrounds are also enhancing the pride of the nation.
Friends,
Modi is committed to improving the lives of the poor and middle class. On the other hand, there is the INDI alliance, which has come together in Delhi with a manifesto of hurling abuses at Modi day and night. What is the ideology of this INDI alliance? Their ideology is to promote misrule, corruption, and anti-national agendas. Modi's ideology, on the other hand, is aimed at national welfare through public welfare, eradicating corruption and nepotism from the roots, and making Bharat the world's third-largest economic power. They say Modi doesn't have a family. For Modi, every family in the country is his own family. And that's why today the whole country is also saying - 'I am Modi's family!’
Friends,
The partnership between the common aspirations of the people and Modi's resolve is the guarantee of a glorious future. Once again, congratulations to the residents of Delhi and to the beneficiaries of SVANidhi scheme across the country. Many best wishes, thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.