প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভাগবান বুদ্ধগী অচুম্বা ফিদমশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২৩ দগী মার্চ৩,২০২৪ ফাওবা বেঙ্গোক্তা ভাগবান বুদ্ধ অমসুং মহাক্কী অচানবা মনাইশিং অরাহন্ত সারিপুত্তা অমসুং অরাহন্ত মোগগাল্লানাগী শেংলবা হকচাংগী শরুকশিংদা থাইলেন্দা ভক্ত মিল্লিয়ন কয়ানা ইকায়খুম্নবা উৎখিবদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভাগবান বুদ্ধগী অচুম্বা ফিদমশিং থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
লাক্লিবা নুমিৎশিংদা শেংলবা হকচাংগী শরুকশিং থমগদৌরিবা চিয়াং মাই, উবোন রাতচাথানি অমসুং ক্রাবিদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা মহাক্না ভক্তশিংদা তকশিনখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
ভাগবান বুদ্ধগী অচুম্বা ফিদমশিংনা ভারত অমসুং থাইলেন্দগী মরক্তা অধ্যাতিক্কী থোং অমা ওইরে, অচেৎপা মরী হেন্না চেৎশিনহল্লে। অধ্যাতিক্কী অচৌবা নুংঙাইবা অমা ফংবগীদমক ঐনা ভক্তশিংদা হরাওবা ফোঙদোকচরি অমসুং লাক্লিবা নুমিৎশিংদা শেংলবা হকচাংগী শরুকশিং থমগদৌরিবা চিয়াং মাই, উবোন রাতচাথানি অমসুং ক্রাবিদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা ঐনা ভক্তশিংদা হায়জরি”।

Prime Minister's Office
PM hails ideals of Lord Buddha
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today hailed the ideals of Lord Buddha as millions of devotees in Thailand paid obeisance to the sacred relics of Lord Buddha and his disciples Arahant Sariputta and Arahant Maha Moggallana in Bangkok from 23 February onwards till 3 March, 2024.
He urged devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days.
The Prime Minister posted on X:
"The ideals of Lord Buddha serve as a spiritual bridge between India and Thailand, fostering a deep-rooted connection. I am glad the devotees had a spiritually rich experience and I urge devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days."