প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভগৱান বুদ্ধৰ আদৰ্শক প্ৰশংসা কৰে
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ২০২৪ চনৰ ২৩ ফেব্ৰুৱাৰীৰ পৰা ৩ মাৰ্চলৈকে বেংককত ভগৱান বুদ্ধ আৰু তেওঁৰ শিষ্য অৰহন্ত সৰিপুত্তা আৰু অৰহন্ত মহা মোগ্গল্লানাৰ পবিত্ৰ স্মৃতিক থাইলেণ্ডৰ লাখ লাখ ভক্তই প্ৰণাম জনোৱাৰ সময়ত ভগৱান বুদ্ধৰ আদৰ্শক প্ৰশংসা কৰে।
তেওঁ ভক্তসকলক চিয়াং মাই, উবন ৰাটচাথানি আৰু ক্ৰাবিত প্ৰণাম জনাবলৈ আহ্বান জনায়, য’ত অনাগত দিনত এই স্মৃতিথলীবোৰ সন্নিবিষ্ট কৰা হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত কয় :
"ভগৱান বুদ্ধৰ আদৰ্শই ভাৰত আৰু থাইলেণ্ডৰ মাজত থকা গভীৰ সংযোগ প্ৰতিফলিত কৰা এক আধ্যাত্মিক সেতু হিচাপে কাম কৰে। ভক্তসকলে আধ্যাত্মিকভাৱে সমৃদ্ধ অভিজ্ঞতা লাভ কৰাত মই আনন্দিত আৰু মই ভক্তসকলক চিয়াং মাই, উবন ৰটচাথানি আৰু ক্ৰাবিত প্ৰণাম কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছো, য'ত অনাগত দিনত স্মৃতিস্থলবোৰ সন্নিৱিষ্ট কৰা হ'ব।"

Prime Minister's Office
PM hails ideals of Lord Buddha
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today hailed the ideals of Lord Buddha as millions of devotees in Thailand paid obeisance to the sacred relics of Lord Buddha and his disciples Arahant Sariputta and Arahant Maha Moggallana in Bangkok from 23 February onwards till 3 March, 2024.
He urged devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days.
The Prime Minister posted on X:
"The ideals of Lord Buddha serve as a spiritual bridge between India and Thailand, fostering a deep-rooted connection. I am glad the devotees had a spiritually rich experience and I urge devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days."