ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଆଦର୍ଶକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଆଦର୍ଶକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଥାଇଲାଣ୍ଡରେ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଭକ୍ତ ୨୩ ଫେବୃଆରୀରୁ ୩ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବ୍ୟାଙ୍କକରେ ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଶିଷ୍ୟ ଅରହନ୍ତ ସରିପୁଟ୍ଟା ଏବଂ ଅରହନ୍ତ ମହା ମୋଗଲାନାଙ୍କ ପବିତ୍ର ଅବଶେଷକୁ ଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି ।
ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଚିଆଙ୍ଗ ମାଇ, ଉବନ ରତ୍ନଚାଥାନୀ ଓ କ୍ରାବିରେ ପୂଜାର୍ଚ୍ଚନା କରିବାକୁ ସେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଳୁଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ବିଟରରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଭଗବାନ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଭାରତ ଓ ଥାଇଲାଣ୍ଡ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ସେତୁ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରେ, ଯାହା ଏକ ଗଭୀର ସମ୍ପର୍କକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛି। ମୁଁ ଖୁସି ଯେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଳୁମାନେ ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ଭାବରେ ସମୃଦ୍ଧ ଅନୁଭୂତି ପାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ମୁଁ ଭକ୍ତମାନଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ଯେ ସେମାନେ ଚିଆଙ୍ଗ ମାଇ, ଉବନ ରତ୍ନଚାଥାନୀ ଏବଂ କ୍ରାବିରେ ଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ, ଯେଉଁଠାରେ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଅବଶେଷ ସ୍ଥାପନ କରାଯିବ।

Prime Minister's Office
PM hails ideals of Lord Buddha
05 MAR 2024 9:47AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today hailed the ideals of Lord Buddha as millions of devotees in Thailand paid obeisance to the sacred relics of Lord Buddha and his disciples Arahant Sariputta and Arahant Maha Moggallana in Bangkok from 23 February onwards till 3 March, 2024.
He urged devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days.
The Prime Minister posted on X:
"The ideals of Lord Buddha serve as a spiritual bridge between India and Thailand, fostering a deep-rooted connection. I am glad the devotees had a spiritually rich experience and I urge devotees to pay obeisance at Chiang Mai, Ubon Ratchathani, and Krabi, where the relics will be enshrined in the coming days."