Prime Minister's Office
PM pens thoughts on completion of India’s G20 Presidency
30 NOV 2023 5:30PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has penned his thoughts on the completion of India’s G20 Presidency and the reinforcement of the principles of Vasudhaiva Kutumbakam- One Earth, One Family, One Future in various ways through the year gone by.
The Prime Minister posted on X:
“As India completes the G20 Presidency, penned a few thoughts on how the principles of Vasudhaiva Kutumbakam- OneEarth, One Family, One Future were reinforced in various ways through the year gone by. India focused on furthering sustainable development, empowering women, strengthening multilateralism and more. https://nm-4.com/Fy2eo6

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଶେଷ ହେବା ନେଇ ନିଜ ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
30 NOV 2023 5:30PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଶେଷ ହେବା ଏବଂ ବିଗତ ବର୍ଷରେ ‘ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମ୍‌-ଗୋଟିଏ ପୃଥିବୀ, ଗୋଟିଏ ପରିବାର, ଗୋଟିଏ ଭବିଷ୍ୟତ’ର ସିଦ୍ଧାନ୍ତ କିପରି ସୁଦୃଢ଼ ହୋଇଛି ସେ ଉପରେ ନିଜ ବିଚାର ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଭାରତର ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ଶେଷ ହୋଇଥିବାବେଳେ ବସୁଧୈବ କୁଟୁମ୍ବକମ୍‌-ଗୋଟିଏ ପୃଥିବୀ, ଗୋଟିଏ ପରିବାର, ଗୋଟିଏ ଭବିଷ୍ୟତର ସିଦ୍ଧାନ୍ତ କିପରି ବିଗତ ବର୍ଷରେ ସୁଦୃଢ଼ ହୋଇଛି ସେ ଉପରେ କିଛି ବିଚାର ଲେଖିଛି । ନିରନ୍ତର ବିକାଶ, ମହିଳା ସଶକ୍ତୀକରଣ, ବହୁପେକ୍ଷୀୟବାଦ୍‌କୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ଆହୁରି ଅନେକ କିଛି ଉପରେ ଭାରତ ଧ୍ୟାନ କେନ୍ଦ୍ରୀଭୂତ କରିଛି ।’
https://nm-4.com/Fy2eo6