প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দা. পি. কে. মিশ্রা পি.এম.গী প্রিন্সিপাল সেক্তেতরিনা জি ২০ ন্যু দিল্লীগী লিদর্স দিক্লেরেসন থবক খুমাং চাউশিনবগী ফিভম য়েংশিনখ্রে।
নিংথিজনা শিজিন্ননবা অমসুং শন্দোক্ননবগীদমক্তা অচৌবা থিমশিং য়াওবা ৱেবিনার তরেৎ পাংথোক্কদৌরি।
লৈবাক শিনবদগী থিঙ্ক-তেঙ্কশিং য়াওনা সেমিনার অমা প্লান তৌখ্রে
জি ২০ ভর্চুএল সম্মিৎ অমসুং ভোইস ওফ গ্লোবেল সাউথ সম্মিৎ ২.০গী শিন লাংলিবশিং য়েংশিনখ্রে।
18 OCT 2023 7:27PM by PIB Imphal
দা. পি. কে. মিশ্রা, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপাল সেক্তেতরিনা ময়াই তাঙবল লৌদুনা ঙসি মীফম অমা ফমদুনা জি ২০ ন্যু দিল্লীগী লিদর্স দিক্লেরেসনগী থবক কদাই ফাওবা খুমাং চাওশিনলবগে হায়বদু য়েংশিনখ্রে। হায়রিবা মীফম অদুদা ভাইস-চেয়রমেন, নিতি আয়োগ, জি ২০ শেরপা, জি ২০ চিফ কোওর্দিনেতর অমসুং মপাল থৌরম পুবা মন্ত্রালয় (এম.ই.এ.), শেল থুম দিপার্তমেন্ত (দি.ই.এ.), অমসুং নিতি আয়োগকী মথক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াখি। চৎথরিবা থৌরাংশিংগী শরুক ওইনা, ৱেবিনার তরেৎকী সেরিজ অমা মখোয় মখোয়গী চান্নবা মন্ত্রালয়শিংনা লুচিংদুনা চান্নবা দিপার্তমেন্তশিং য়াওনা শিন লাংনবা খঙহনখ্রে। ৱেবিনারশিং অদু থিমশিং অসিদা ওইগদবনি ১) মপাঙ্গল কনবা, কুইনা চৎপা, চাং পুবা ঙম্বা অমসুং ইনক্লুসিপ গ্রোথ, ২) সস্তেনেবল দিবেলপমেন্ত গোলস (এস.দি.জি.এস)তা য়াংনা খুমাং চাউশিনবা ৩) সস্তেনেবল ওইবা তুংগী লম্বী অমগীদমক্তা গ্রীন দিবেলপমেন্ত পেক্ত ৪) ২১শুবা চহি চাগীদমক্তা মলতিলেতরেল ইন্সতিত্যুসনশিং, ৫) তেক্নোলোজিকেল ত্রান্সফোর্মেসন অমসুং দিজিতেল পব্লিক ইনফ্রাস্ত্রকচর, ৬) ৱুমেন-লেদ দিবেলপমেন্ত , অমসুং ৭) লালহৌবা অমসুং মনী লোন্দরিং থেংনবা।
মসিগী মথক্তা, লৈবাক শিনবদগী থিঙ্ক-তেঙ্ক কয়ামরুম শিজিন্নদুনা ন্যু দিল্লী লিদর্স দিক্লেরেসনবু মপুং ফানা থবক্তা ওন্থোক্নবা এরিয়া এক্সপর্তশিংগী লৌশিং খোমজিন্নবগীদমক সেমিনার অমা প্লান তৌরে।
প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা লাক্লিবা জি ২০ ভর্চুএল সম্মিৎ, প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ন্যু দিল্লী সম্মিৎতা হৌদোকখিবা ইনিসিএতিপ অদুগী মতাংদসু খন্নখি। মপুং ওইবা সম্মিৎকী মতুংদা লৈবাক অমা হেক্তনা অসিগুম্বা সম্মিৎ অমা হোস্ত তৌগদবা অসি অহানবা ওইবনা, প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীনা মেম্বর স্তেত অমসুং গেস্ত লৈবাকশিং পুম্নমক্তা পাউ নিংথিজনা খঙহনবগী তঙাই ফদবা অদু ফোংদোকখি।
মীফম অদুদা, ফোরেন সেক্রেতরী শ্রী ভিনে ক্বাত্রনা প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীদা নোভেম্বর ২০২৩দা পাংথোক্কদৌরিবা অনিশুবা ভোইস ওফ গ্লোবেল সাউথ সম্মিৎকী শিল লাংলিবশিং অদুগী মতাংদা খংহনখি।
মীফম অদুদা সরকারনা লিদর্স দিক্লেরেসনবু মায় পাক্না থবক্তা ওন্থোক্নবা হোৎনগনি অমসুং দিবেলপমেন্ত অমসুং ৱেলফেয়রদা মালেমগা মতেং য়াওহন্ননবগী অপাম্বা অদু উৎখি।

Prime Minister's Office
Dr P. K. Mishra Principal Secretary to PM reviews the progress made in implementation of the G20 New Delhi Leader’s Declaration.
Seven webinars covering major themes to be held for dissemination and effective implementation.
A Seminar planned involving think-tanks from across the country.
Preparations for G20 Virtual Summit and Voice of Global South Summit 2.0 reviewed.
18 OCT 2023 7:27PM by PIB Delhi
Dr P. K. Mishra, Principal Secretary to the Prime Minister chaired a meeting today to review the progress made in implementation of the G20 New Delhi Leader’s Declaration. The meeting was attended by the Vice-Chairman, Niti Aayog, G20 Sherpa, G20 Chief Coordinator and senior officers from the Ministry of External Affairs (MEA), the Department of Economic Affairs (DEA), and Niti Aayog.
As part of the ongoing efforts, a series of seven webinars are proposed to be organised with the respective Ministries taking the lead and involving all relevant departments. The webinars are proposed on the themes of (i) Strong, sustainable, balanced and inclusive growth, (ii) Accelerating progress on Sustainable Development Goals (SDGs) (iii) Green development pact for a sustainable future, (iv) Multilateral institutions for the 21st century, (v) Technological transformation and Digital Public Infrastructure, (vi) Women-led Development, and (vii) Countering terrorism and money laundering.
Additionally, a Seminar is being planned to engage various think-tanks from across the country to gather insights from area experts on the effective implementation of the New Delhi Leader’s Declaration.
Principal Secretary said that a high-level monitoring mechanism will be set up to regularly oversee the implementation of the Declaration.
The Principal Secretary also discussed the upcoming G20 Virtual Summit, an initiative proposed by the Prime Minister in his remarks during the New Delhi Summit. Since this is the first time that any country will host such a virtual Summit following the main Summit, the Principal Secretary emphasised the need for prompt dissemination of information to all member-states and guest countries.
During the meeting, Foreign Secretary Shri Vinay Kwatra briefed Principal Secretary on the preparations for the second Voice of Global South Summit, which is also scheduled to be held in November 2023.
The meeting highlighted the government’s commitment to ensuring the successful implementation of the Leader’s Declaration and its dedication to fostering global cooperation in development and welfare.