প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
তিনি কু-কৰ্ম ‘দুৰ্নীতি’, ‘স্বজনপ্ৰীতি’ আৰু ‘তুষ্টিকৰণ’ৰ বিৰুদ্ধে আমি সৰ্ব শক্তিৰে যুঁজ দিব লাগিব: প্ৰধানমন্ত্ৰী
15 AUG 2023 12:33PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭৭ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱস উপলক্ষে লালকিল্লাৰ প্ৰাচীৰৰ পৰা ভাষণ প্ৰদান কৰি আজি কয়, "যদি সপোনবোৰ পূৰণ কৰিব লগা হয়, তেন্তে দুৰ্নীতি, স্বজনপ্ৰীতি আৰু তুষ্টিকৰণ এই তিনিটা কুকৰ্মৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাটো হৈছে সময়ৰ আহ্বান"।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে প্ৰথমটো কুকৰ্ম হৈছে দুৰ্নীতি যি আমাৰ দেশৰ সকলো সমস্যাৰ মূলতে আছে। "দুৰ্নীতিৰ পৰা মুক্তি, প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে আৰু প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াটো হৈছে সময়ৰ আহ্বান। আৰু দেশবাসী, মোৰ মৰমৰ পৰিয়ালৰ সদস্যসকল, এয়া মোদীৰ প্ৰতিশ্ৰুতি; এইটো মোৰ ব্যক্তিগত প্ৰতিশ্ৰুতি যে মই দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ অব্যাহত ৰাখিম", প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
দ্বিতীয়তে, বংশবাদী ৰাজনীতিয়ে আমাৰ দেশ ধ্বংস কৰিছে, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ আৰু কয়, "এই পৰিয়ালবাদী ব্যৱস্থাই দেশখনক গ্ৰাস কৰি ৰাখিছে আৰু দেশৰ জনসাধাৰণৰ অধিকাৰ কাঢ়ি লৈছে।"
শ্ৰী মোদীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰা তৃতীয়টো প্ৰসংগ হ'ল তোষণ। "এই তোষণে দেশৰ মৌলিক চিন্তাধাৰা, আমাৰ সুসংগত ৰাষ্ট্ৰীয় চৰিত্ৰকো কলংকিত কৰিছে। এই মানুহবোৰে সকলো ধ্বংস কৰিছে। আৰু সেয়েহে, আমি আমাৰ সকলো শক্তিৰে এই তিনিটা অশুভ শক্তিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিব লাগিব। দুৰ্নীতি, স্বজনপ্ৰীতি আৰু তোষণ; এই প্ৰত্যাহ্বানবোৰ বিকশিত হৈছে যিয়ে আমাৰ দেশৰ জনসাধাৰণৰ আশা-আকাংক্ষাক দমন কৰিছে।"
তেওঁ কয় যে এই কুকৰ্মবোৰে আমাৰ দেশৰ কিছুমান লোকৰ যি প্ৰতিভা আছিল সেয়া নষ্ট কৰিলে। "এইবোৰ বস্তুৱে আমাৰ জনসাধাৰণৰ আশা আৰু আকাংক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰশ্নৰ অৱতাৰণা কৰে। আমাৰ দৰিদ্ৰই হওক, দলিতেই হওক, পিছপৰাই হওক, পাচমাণ্ডা সম্প্ৰদায়েই হওক, সেয়া আমাৰ জনজাতীয় ভাই-ভনীয়েই হওক, বা আমাৰ মাতৃ বা ভগ্নীয়েই হওক, আমি সকলোৱে তেওঁলোকৰ অধিকাৰৰ বাবে এই তিনিটা কুকৰ্মৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পাবই লাগিব।
দুৰ্নীতি ব্যাধিক আক্ৰমণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "আমি দুৰ্নীতিৰ প্ৰতি বিতৃষ্ণাৰ পৰিৱেশ সৃষ্টি কৰিব লাগিব। ৰাজহুৱা জীৱনত ইয়াতকৈ ডাঙৰ লেতেৰা আৰু কোনো হ'ব নোৱাৰে।" প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ জনাই যে কেনেকৈ বিভিন্ন আঁচনিৰ পৰা ১০ কোটি ভুৱা হিতাধিকাৰীক আঁতৰোৱা হৈছে আৰু লগতে বিত্তীয় পলাতকসকলৰ ২০ গুণ মূল্যৰ সম্পত্তি জব্দ কৰা হৈছে।
স্বজনপ্ৰীতি আৰু বংশবাদ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দুখ প্ৰকাশ কৰি কয় যে পৰিবাৰবাদী ৰাজনৈতিক দলসমূহ পৰিয়ালৰ, পৰিয়ালৰ দ্বাৰা আৰু পৰিয়ালৰ বাবে, আৰু ই প্ৰতিভাক হত্যা কৰে। তেওঁ কয়, "গণতন্ত্ৰই এই দুষ্টতাৰ পৰা মুক্তি পোৱাটো অতি প্ৰয়োজনীয়।"
একেদৰে, তোষণে সামাজিক ন্যায়ৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰিছে। "তোষণৰ এই চিন্তা আৰু ৰাজনীতি, তোষণৰ বাবে চৰকাৰী আঁচনিৰ পদ্ধতিয়ে সামাজিক ন্যায়ক হত্যা কৰিছে। আৰু সেইকাৰণে আমি বিচাৰি পাওঁ যে তোষণ আৰু দুৰ্নীতি হৈছে উন্নয়নৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শত্ৰু। যদি দেশখনে উন্নয়ন বিচাৰে আৰু ২০৪৭ চনৰ ভিতৰত উন্নত ভাৰতৰ সপোন পূৰণ কৰিব বিচাৰে, তেন্তে আমাৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় যে আমি কোনো পৰিস্থিতিতে দেশত দুৰ্নীতি সহ্য নকৰোঁ, আমি এই মনোভাৱৰ সৈতে আগবাঢ়ি যোৱা উচিত", শ্ৰী মোদীয়ে কয়।
भ्रष्टाचार, परिवारवाद और तुष्टिकरण, हमें इन तीन बुराइयों के खिलाफ पूरे सामर्थ्य के साथ लड़ना होगा। pic.twitter.com/4It6AuWvlC
— Narendra Modi (@narendramodi) August 15, 2023

Prime Minister's Office
We must fight against three evils of corruption, nepotism and appeasement with all our might: PM
15 AUG 2023 12:33PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, speaking from the ramparts of the Red Fort on the occasion of 77th Independence Day, today said “If the dreams are to be fulfilled, the resolutions are to be achieved, then it is the need of the hour to fight the three evils of corruption, nepotism and appeasement”
The first evil, the Prime Minister said, is corruption that is at the root of all the problems of our country. “Freedom from corruption, fight against corruption in every area and in every sector is the need of the hour. And countrymen, my dear family members, this is Modi’s commitment; it is my personal commitment that I will continue to fight against corruption”, said the Prime Minister.
Secondly, dynastic politics has destroyed our country, said the Prime Minister. He continued “this dynastic system had gripped the country and snatched away the rights of the people of the country.”
The third evil, Shri Modi emphasized, is appeasement. “This appeasement has also stained the basic thinking of the country, our harmonious national character. These people destroyed everything. And therefore, we must fight against these three evils with all our might. Corruption, nepotism and appeasement; these challenges have flourished which suppressed the aspirations of the people of our country.”
These evils, he said, rob our country of whatever abilities some people have. “These are the things that put a question mark on the hopes and aspirations of our people. Be it our poor, be it Dalit, be it backward, be it Pasmanda communities, be it our tribal brothers and sisters, or be it our mothers or sisters, we all have to get rid of these three evils for their rights.
Attacking corruption menace, the Prime Minister said “we must create an atmosphere of aversion towards corruption. There can be no bigger filth than this in public life.” The Prime Minister talked about using technology to combat corruption. He informed how 10 crore fake beneficiaries were removed from various schemes and also the confiscation of the 20 times worth of property of financial absconders.
Regarding nepotism and dynasties, the Prime Minister lamented that dynastic political parties are of the family, by the family and for the family and this kills talent. “It is imperative that democracy gets rid of this evil, " he said.
Similarly, appeasement has damaged social justice a great deal. “This thinking and politics of appeasement, method of government schemes for appeasement, has killed social justice. And that's why we find appeasement and corruption are the biggest enemies of development. If the country wants development and wants to fulfil the dream of developed India by 2047, then it is necessary for us that we do not tolerate corruption in the country under any circumstances, we should move forward with this mood”, Shri Modi said.