Prime Minister's Office
Ministry of Defence approves 4th Positive Indigenisation List of 928 strategically-important Line Replacement Units/Sub-systems/Spares & Components
PM calls it a positive development for the defence sector
16 MAY 2023 9:39AM by PIB Delhi
In a tweet, Union Minister of Defence, Shri Rajnath Singh has informed that 4th Positive Indigenisation List (PIL) of 928 strategically-important Line Replacement Units (LRUs)/Sub-systems/Spares & Components has been approved. The list includes high-end materials & spares, with import substitution value worth Rs 715 crore.
Responding to the tweet by Shri Rajnath Singh, the Prime Minister said;
“A positive development for the defence sector. This will add strength to our resolve towards an Aatmanirbhar Bharat and encourage local entrepreneurial talent.”
More details can be found here;
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1923971

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ে ৯২৮টা কৌশলগতভাৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ লাইন ৰিপ্লেচমেণ্ট ইউনিট/ছাব-চিষ্টেম/স্পেয়াৰ আৰু কম্পোনেণ্টৰ চতুৰ্থ পজিটিভ ইণ্ডিজেনাইজেচন লিষ্ট (পি আই এল)ত অনুমোদন জনায়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াক প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডৰ বাবে এক ইতিবাচক উন্নয়ন বুলি অভিহিত কৰিছে
16 MAY 2023 9:39AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজনাথ সিঙে এক টুইটযোগে জনাইছে যে ৯২৮ টা কৌশলগতভাৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ লাইন ৰিপ্লেচমেণ্ট ইউনিট (এল আৰ ইউ)/ছাব-চিষ্টেম/স্পেয়াৰ এণ্ড কম্পোনেণ্টৰ চতুৰ্থ পজিটিভ ইণ্ডিজেনাইজেচন লিষ্ট (পি আই এল) অনুমোদন কৰা হৈছে। তালিকাখনত হাই-এণ্ড মেটেৰিয়েলছ এণ্ড স্পেয়াৰছ অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে, যাৰ আমদানি প্ৰতিস্থাপনৰ মূল্য ৭১৫ কোটি টকা।
শ্ৰী ৰাজনাথ সিঙে কৰা টুইটৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়; “প্ৰতিৰক্ষা খণ্ডৰ বাবে এক ইতিবাচক খবৰ। ইয়াৰ দ্বাৰা আত্মনিৰ্ভৰ ভাৰতৰ প্ৰতি আমাৰ সংকল্প অধিক শক্তিশালী হ’ব আৰু স্থানীয় উদ্যোগী প্ৰতিভাক উৎসাহিত কৰা হ’ব।”
এই বিষয়ে অধিক বিৱৰণ ইয়াত পোৱা যাব;
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1923971