প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বন্দিপুর অমসুং মুদুমালাই তাইগর রিজার্বশিংগী মচঙ ওইবা শরুকশিং য়েংহনখ্রে
কৈ ঙাক-শেন্নবা মীওই খুদিংমক্না কন্না হোৎনরিবা অদু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
09 APR 2023 10:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মহাক্কী বন্দিপুর অমসুং মুদুমালাই তাইগর রিজার্বশিংদা চৎলুবা খোঙচৎকী মচঙ ওইবা শরুকশিং মীয়ামদা য়েংহনখ্রে। মহাক্না ফোরেস্ত ওফিসিএলশিং, গার্দশিং, তাইগর রিজার্বকী ফ্রন্তলাইন স্তাফ অমসুং তাইগর রিজার্ব অসিদা থবক তৌরিবা মীওই খুদিংমক্কী শুবা-নোম্বা কনবা অদু থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ত্বিৎশিংগী পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“তোঙান-তোঙানবা উ-ৱা অমসুং শা-উচেকশিংগী মরক্তা লৈবা অদু অখন্নবা নুমিৎ অমা ওইখি অমসুং কৈ মশিং হেনগৎলকপা অদু নুংঙাইবা পাউ ওইখি… ঙসিগী মচঙ ওইবা খর মফম অসিদা লৈরে”।
“বন্দিপুর অমসুং মুদুমালাই তাইগর রিজার্বশিংদা ঐগী নিংশিংদুনা লৈহৌরগদবা খোঙচৎ অমা লোইশিল্লকপদা, ঐনা ফোরেস্ত ওফিসিএলশিং, গার্দশিং, তাইগর রিজার্বকী ফ্রন্তলাইন স্তাফ অমসুং তাইগর রিজার্ব অসিদা থবক তৌরিবা মীওই খুদিংমক্কী শুবা-নোম্বা কনবা অদু থাগৎচরি। মখোয়গী কৎথোকপা অমসুং হোৎনবা কনবা অদু ৱাহৈশিংনা ফোঙদোকপদা ঙম্লরোই”।

Prime Minister's Office
PM shares highlights from Bandipur and Mudumalai Tiger Reserves
Acknowledges hardwork of everyone working towards tiger conservation
09 APR 2023 10:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister has shared highlights from his visit to Bandipur and Mudumalai Tiger Reserves. He also acknowledged the hardwork of all forest officials, guards, tiger reserve frontline staff and everyone else working on tiger conservation.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
“A special day, in the midst of floral and faunal diversity and good news on the tigers population…here are highlights from today.”
“As I conclude a memorable visit to the Bandipur and Mudumalai Tiger Reserves, I want to acknowledge the hardwork of all forest officials, guards, tiger reserve frontline staff and everyone else working on tiger conservation. Words can’t do justice to their passion and effort.”