Prime Minister's Office
PM to inaugurate International Dairy Federation World Dairy Summit 2022 on Sept 12
10 SEP 2022 9:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate International Dairy Federation World Dairy Summit (IDF WDS) 2022, being organised at India Expo Centre & Mart, Greater Noida, on 12th September, 2022 at around 10:30 AM.
The four day long IDF WDS 2022 being held from 12th to 15th September, is a congregation of global and Indian dairy stakeholders including industry leaders, experts, farmers and policy planners centring around the theme of ‘Dairy for Nutrition and Livelihood’. Around 1500 participants from 50 countries are expected to participate in IDF WDS 2022. The last such Summit was held in India about half a century ago in 1974.
The Indian dairy industry is unique in the sense that it is based on a cooperative model that empowers small and marginal dairy farmers, especially women. Driven by the vision of the Prime Minister, the government has taken multiple steps for the betterment of the dairy sector resulting in an increase of milk production by more than 44% in the last eight years. The success story of the Indian dairy industry, accounting for about 23% of global milk, producing around 210 million tonnes annually, and empowering more than 8 crore dairy farmers, will be showcased at the IDF WDS 2022. The summit will also help Indian dairy farmers to gain exposure about the global best practices.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সেপ্তেম্বর ১২দা ইন্তরনেস্নেল দেরী ফেদরেসন ৱর্ল্দ দেরী সম্মিৎ ২০২২ হৌদোক্কদৌরি
10 SEP 2022 9:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর ১২, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা গ্রেতর নোইদাগী ইন্দিয়া এক্পো সেন্তর এন্দ মার্ততা ইন্তরনেস্নেল দেরী ফেদরেসন ৱর্ল্দ দেরী সম্মিৎ (আই.দি.এফ. দব্লিউ.দি.এস.) ২০২২ হৌদোক্কদৌরি‍।
সেপ্তেম্বর ১২দগী ১৫ ফাওবা নুমিৎ মরিনি চুপ্না চত্থগদবা আই.দি.এফ. দব্লিউ দি.এস. ২০২২ অসি ‘দেরী ফোর ন্যুত্রিসন এন্দ লাইবলিহুদ’ হায়রিবা থীম অসিদা থবক পায়খৎলিবা ইন্দস্ত্রী লুচিংবশিং, এক্সপর্তশিং, লৌমীশিং অমসুং খুজিল থৌরাং য়াৎলিবশিং য়াওনা মালেমগী অমদি ভারতকী দেরীগী স্তেকহোল্দরশিংগী অপুনবা থৌরম অমনি‍। লৈবাক ৫০দগী মীওই চাওরাক্না ১৫০০রোম আই.দি.এফ. দব্লিউ.দি.এস. ২০২২দা শরুক য়ারগনি হায়না পানরি‍। মমাঙগী ইকোন কোনবা সম্মিৎ ভারত্তা চহিচা তঙ্খায় অমমুক্কী মমাঙদা ১৯৭৪দা পাঙথোকখিবনি‍।
ভারতকী দেরী ইন্দস্ত্রী অসি অপীকপা অমদি মার্জিনেল দেরীগী লৌমীশিং, মরুওইনা নুপীশিংবু মপাঙ্গল কনহল্লিবা কোওপরেতিব মোদেলদা য়ুম্ফম ওইবা মরম্না ৱাখল্লোন অমদা তোপ তোপ্পা ওইরি‍। প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান মতুং ইন্না, লৈঙাক অসিনা দেরী সেক্তর ফগৎহন্নবগীদমক খোঙথাঙ কয়া লৌখত্তুনা হৌখিবা চহি নিপানসিদা শঙ্গোম পুথোকপগী চাং ৪৪% হেনগৎলে‍। মালেমগী শঙ্গোমগী ২৩% পুথোক্লিবা, চহিদা মিলিয়ন তন ২১০রোম পুথোক্তুনা দেরী লৌমী করোর ৮ হেনববু মপাঙ্গল কনখৎহল্লিবা ভারতকী দেরী ইন্দস্ত্রীগী মায় পাকপগী ৱারী আই.দি.এফ. দব্লিউ.দি.এস. ২০২২দা উৎকদৌরি‍। সম্মিৎ অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিং ভারতকী দেরী লৌমীশিংদা উবা ফংহনবদসু মতেং ওইরগনি‍।