Prime Minister's Office
PM attends the Ground Breaking Ceremony @3.0 of the UP Investors Summit at Lucknow
Lays foundation stone of 1406 projects worth more than Rs 80,000 crores
“Only our democratic India has the power to meet the parameters of a trustworthy partner that the world is looking for today”
“Today the world is looking at India's potential as well as appreciating its performance”
“We have laid emphasis on policy stability, coordination and ease of doing business in the last 8 years”
“For faster growth of Uttar Pradesh, our double engine government is working together on infrastructure, investment and manufacturing”
“As a MP from the state, I have felt the capability and potential in the administration and government of the state that the country expects from them”
“We are with development by policy, decisions and intention”
03 JUN 2022 1:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi attended the Ground Breaking Ceremony @3.0 of the UP Investors Summit at Lucknow today. During the Ground Breaking Ceremony, the Prime Minister laid the foundation stone of 1406 projects worth more than Rs 80,000 crores. The projects encompass diverse sectors like Agriculture and Allied, IT and Electronics, MSME, Manufacturing, Renewable Energy, Pharma, Tourism, Defence & Aerospace, Handloom & Textiles etc. The ceremony was attended by top industry leaders of the country. Chief Minister of Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, Union Minister Shri Rajnath Singh were among those present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister thanked the investors for showing their faith in the capability, dedication, hard work and understanding of the youth of Uttar Pradesh. He also asked the industrialists to visit Kashi. “As a representative of Kashi, I would urge you to visit my Kashi. Fact that Kashi, along with its ancient glory can emerge into a new version of itself, is a living example of the capabilities of Uttar Pradesh”, he added.
The Prime Minister said that proposals that were entered into today will create new possibilities in Uttar Pradesh and reflect the growing confidence in the growth story of Uttar Pradesh. “Only our democratic India has the power to meet the parameters of a trustworthy partner that the world is looking for today. Today the world is looking at India's potential as well as appreciating India's performance”, he said. The Prime Minister informed that India is the fastest growing of the G20 economies and is at number two in the Global Retail Index. India is the third largest energy consumer country in the world. Last year, a record FDI of $84 billion came from more than 100 countries of the world. India has created a new record by exporting merchandise worth more than $ 417 billion i.e. 30 lakh crore rupees in the last financial year, he informed.
Referring to the completion of 8 years of the NDA government at the centre, the Prime Minister pointed out that “over the years we have moved ahead with the mantra of Reform-Perform-Transform. We have laid emphasis on Policy Stability, Emphasis on Coordination, Emphasis on Ease of Doing Business”. He illustrated the point further by talking about the reforms that are uniting the entire country as one nation. He said “we have worked to strengthen India as one nation with our reforms. One Nation-One Tax GST, One Nation-One Grid, One Nation-One Mobility Card, One Nation-One Ration Card. These efforts are a reflection of our solid and clear policies”, he added.
Speaking about the strides made in Uttar Pradesh after 2017, the Prime Minister said “for faster growth, our double engine government is working together on infrastructure, investment and manufacturing. The allocation of unprecedented capital expenditure of Rs 7.50 lakh crore in this year's budget is a step in this direction”, he said. He said that the improved law and order situation has restored the confidence of the business community, created a proper atmosphere for industry and improved the administrative systems in the state. He said that as a MP from the state, he has felt the capability and potential in the administration and government of the state that the country expects from them. He complimented the changed mood and work culture of the state machinery. Uttar Pradesh is home to one fifth or one sixth population of the country, therefore it has a huge bearing on the development of the country. Describing the inherent strengths of Uttar Pradesh the Prime Minister said that nothing can stop the state from moving on the path of development. He informed that in the latest Budget, there was an announcement of a 5 KM chemical-free natural farming corridor on both the banks of Ganga. Uttar Pradesh has 1100 KM of Ganga River covering 25-30 districts. This will create huge opportunities for natural farming. He said for the corporate world now is the golden opportunity to invest in the agriculture sector. He said that PLI schemes and allocation of 7.5 lakh crore rupees for capital expenditure will also benefit the state. He also mentioned the defence corridor in the state as a harbinger of new opportunities. Steps like modern PowerGrid, gas pipeline, multi model connectivity, record number of expressways, strengthening of connectivity of economic zones, modern railway infrastructure, Eastern and western Dedicated Freight Corridor all are converging in Uttar Pradesh with a promise of giving a new push to the development of Uttar Pradesh.
The Prime Minister said that in the last few years a new culture of delivering projects on time has developed in the country. Citing the digital revolution as an example of this tendency the Prime Minister reiterated the growth story of the country in recent years. He Informed that in 2014, there were only 65 million broadband subscribers in our country. Today their number has exceeded 78 crores. In 2014, one GB of data used to cost around Rs 200. Today its price has come down to Rs 11-12. India is one of the countries in the world where data is so cheap. In 2014, less than 100 gram panchayats in the country were connected with optical fiber. Today the number of gram panchayats connected with optical fiber has also crossed two and a half lakhs. Before 2014, we had only a few hundred start-ups. But today the number of registered start-ups in the country is also reaching around 70 thousand. Recently, India has also made a record of 100 unicorns. “We are with development by policy, decisions and intention. We will all be with you in your every endeavour and will support you every step of the way”, the Prime Minister assured the investors and industrialists.
The UP Investors Summit 2018 was held on 21st -22nd February 2018, with the first Ground Breaking Ceremony being held on 29 July, 2018 and second Ground Breaking Ceremony on 28 July 2019. During the first Ground Breaking Ceremony, foundation of 81 projects worth more than Rs 61,500 crore was laid, while in the second Ground Breaking Ceremony, foundation of 290 projects with investments of more than Rs 67,000 crore was laid.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লক্ষনৌদা পাংথোকপা য়ু.পি.গী ইনভেস্তরশিংগী গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনী @৩.০দা শরুক য়াখ্রে
লুপা করোর ৮০,০০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ১৪০৬কী উরেপ উয়ুং তমখি
“মালেম্না ঙসি পাম্লিবা থাজবা য়াবা খোঙলোই অমা ওইবগী তঙাই ফদবা হীরমশিং য়ৌবা ঙম্বগী মতিক গনতন্ত্রা চৎপা ঐখোয়গী ভারত খক্তদা লৈ”
“মালেম্না ঙসিদি ভারতকী তৌবা ঙম্বগী মতিক য়েংবতা নত্তনা থবক পাংথোকপগী মতৌবুসু থাগৎলি”
“ঐখোয়না থৌশিল-থৌরাংনা তংদু লৈতাবা, তেংবাংনদুনা থবক তৌমিন্নবা অমসুং কারবার তৌবদা লাইথোকহনগী হীরমদা মমাংগী চহি ৮দগী মিৎয়েং চঙখি”
“উত্তর প্রদেশনা য়াঙনা চাউখৎনবগীদমক্তা, ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিংদা ঐখোয়গী দবল ইঞ্জিন সরকারনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি”
“ঐহাক্না রাজ্যসিগী এম.পি. অমা ওইনা লৈবাক অসিনা পাম্লিবা রাজ্যসিগী লৈঙাকপা অমসুং সরকারগী থবক পাংথোকপা ঙম্বগী মতিক ঐহাক্না খঙলে”
“ঐখোয়না থৌশিল-থৌরাং, ৱারেপ লৌবা অমসুং করিগুম্বা অমা পাংথোক্কে হায়বগী অনীংবগা লোয়ননা চাউখৎপগী মাইকৈদা লৈরি”
03 JUN 2022 1:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লক্ষনৌদা পাংথোকপা য়ু.পি.গী ইনভেস্তর সম্মিৎকী গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনী @৩.০দা শরুক য়াখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনী অসিদা লুপা করোর ৮০,০০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ১৪০৬কী উরেপ উয়ুং তমখি। প্রোজেক্তশিং অসিদা লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবা, আই.তি. অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স, এম.এস.এম.ই., মেন্যুফেকচরিং, রিন্যুএবল ইনর্জী, ফার্মা, তুরিজম, দিফেন্স অমসুং এরোস্পেস, হেন্দলুম অমসুং তেক্সতাইলনচিংবা সেক্তর মনুং চল্লি। থৌরম অসিদা লৈবাক্কী ইন্দস্ত্রীগী মরু ওইবা লুচিংবা কয়ানা শরুক য়াখি। থৌরম অসিদা শরুক য়াবশিংগী মনুংদা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, য়োগী অদিত্যনাথ, কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী রাজনাথ সিংহসু য়াওখি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ৱা ঙাঙবদা উত্তর প্রদেশকী নহাশিংগী থবক তৌবা ঙম্বগী মতিক, পুক্নিং চঙবা, হোৎনবা কনবা অমসুং লৌশিংদা থাজবা থম্বগীদমক্তা ইনভেস্তরশিংবু থাগৎখি। মহাক্না ইন্দস্ত্রীএলিস্তশিংনা কাশীদসু চৎলুনবা হায়খি। “ঐহাক্না কাশীগী মীহুত অমা ওইনা, অদোম খুদিংনা ঐহাক্কী কাশীদা অমুক্তা চৎপীয়ু হায়জরি। কাশীনা মশাগী অরিবা মতমগী নীংথিজবগা লোয়ননা মশামক্কী ওইবা হৌজিক্কী মতমগী শক্তম অমদা ওনবা ঙম্বগী ৱাফম অসিমক্না উত্তর প্রদেশকী তৌবা ঙম্বগী মতিক্কী অহিংবা খুদম্নি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
ঙসিগী নুমিত্তা থমখিবা অনৌবা ৱাহৌদোকশিংনা উত্তর প্রদেশকী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শেমগনি অমসুং উত্তর প্রদেশকী চাউখৎপগী ৱারীদা থাজবা হেনগৎলকপগী মতৌবুসু উৎকনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “মালেম্না ঙসি পাম্লিবা থাজবা য়াবা খোঙলোই অমা ওইবগী তঙাই ফদবা হীরমশিং য়ৌবা ঙম্বগী মতিক গনতন্ত্রা চৎপা ঐখোয়গী ভারত খক্তদা লৈ। মালেম্না ঙসিদি ভারতকী তৌবা ঙম্বগী মতিক য়েংবতা নত্তনা থবক পাংথোকপগী মতৌবুসু থাগৎলি”, হায়না মহাক্না হায়খি। ভারতনা জি.২০ শেন্মিৎলোন মরক্তগী খ্বাইদগী খোঙজেল য়াঙনা শাহৌ লৌবা ওইরি অমসুং গ্লোবেল রিতেল ইন্দেক্সতা অনিশুবা ফমদা হৌজিক লৈরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। ভারতনা ইনর্জী শিজিন্নবদা মালেমগী খ্বাইদগী অহুমশুবা চাউবা লৈবাক ওইরি। মালেমগী লৈবাক ১০০ হেনবদগী বিলিয়ন $৮৪গী রেকোর্দ ওইরবা এফ.দি.আই. মমাংগী চহিদা লাকখি। ভারতনা মমাংগী শেনবা চহিদা বিলিয়ন $৪১৭, হায়বদি, লুপা করোর লাখ ৩০ হেনবগী শেনফমগী পোত্থোক মীরমদা থাদোক্তুনা অনৌবা রেকোর্দ থমখি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কেন্দ্রদা এন.দি.এ. সরকারনা চহি ৮ মপুং ফারকপগী ৱাফম পল্লদুনা “ঐখোয়না চহিশিং অসিদা রিফোর্ম-পরফোর্ম-ত্রান্সফোর্মগী মন্ত্রগা লোয়ননা তুংলমচৎকীদমক্তা খোঙদাখি। ঐখোয়না থৌশিল-থৌরাংনা তংদু লৈতাবা, তেংবাংনদুনা থবক তৌমিন্নবা অমসুং কারবার তৌবদা লাইথোকহনগী হীরমদা মমাংগী চহি ৮দগী মিৎয়েং চঙখি” হায়না ফোংদোকখি। মহাক্না লৈবাকপু অমত্তা ওইনা পুন্দুনা থম্বদা তেংবাংলিবা রিফোর্মশিংগী মতাংদা হায়দুনা পনখ্রিবা ৱাফম অসিবু শন্দোক্না তাকখি। “ঐখোয়না ঐখোয়গী রিফোর্মশিংগা লোয়ননা ভারতপু লৈবাক অমা ওইনা মপাঙ্গল লৈহন্নবা হোৎনখি। ৱান নেসন- ৱান তেক্স জি.এস.তি., ৱান নেসন – ৱান গ্রিদ, ৱান নেসন – ৱান মোবিলিতী কার্দ, ৱান নেসন – ৱান রাসন কার্দ। অসিগুম্বা হোৎনরিবা কয়াদা ঐখোয়গী মপুং ওইবা অমসুং অশেংবা থৌশিল থৌরাংগী মমি তারি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
উত্তর প্রদেশতা ইং ২০১৭কী মতুংদগী হোৎনদুনা লাক্লিবা কয়াগী মতাংদা ৱা ঙাঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “উত্তর প্রদেশনা য়াঙনা চাউখৎনবগীদমক্তা, ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিংদা ঐখোয়গী দবল ইঞ্জিন সরকারনা পুন্না থবক তৌমিন্নরি। হন্দক্কী চহিগী বজেত্তা, মমাংদা হান্না তৌখিদবগুম্না, লুপা করোর লাখ ৭.৫০বু কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক্তা কাইথোকপা অসিনা মাইকৈ অসিদা পায়খৎপা খোঙথাং অমনি”। লো অমসুং ওর্দরগী ফিভম হেন্না ফগৎলক্লিবা অসিনা কারবারগী খুন্নাইগী থাজবা হেনগৎহল্লে, ইন্দস্ত্রীগী অকোয়বগী ফিভম অমা শেম্লে, অমসুং রাজ্যসিগী লৈঙাকপগী পথাপ্পু হেন্না ফগৎহল্লে হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না রাজ্যসিগী এম.পি. অমা ওইনা লৈবাক অসিনা পাম্লিবা রাজ্যসিগী লৈঙাকপা অমসুং সরকারগী থবক পাংথোকপা ঙম্বগী মতিক খঙলে হায়খি। রাজ্যগী মেছিনরীগী অহোংবা লাক্লবা ৱাখল্লোন অমসুং থবক তৌবগী চৎনবীবু মহাক্না থাগৎখি। উত্তর প্রদেশনা লৈবাক্কী অপুনবা মীশিংগী শরুক মঙা নত্ত্রগা তরুক থোকপগী অমগী ময়ুম ওইরিবনি, মরম অদুনা লৈবাক চাউখৎপদা রাজ্যসিগী থৌদাং য়াম্না চাওই হায়না মহাক্না হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী নুংগী পাঙ্গলগী মতাংদা হায়রদুনা রাজ্য অসিনা চাউখৎ-থৌরাংগী লম্বীদা খোঙদারকপা মতমদা কনা অমত্তনা থিংবা ঙম্লোই হায়খি। হন্দক্কী খ্বাইদগী নৌবা বজেত্তা, গঙ্গা তুরেলগী তোর্বান নাকল অনিমক্তা কেমিকেল শিজিন্নদবা, নেচরেল ফার্মিংগী কিলোমিতর ৫ শাংবা কোরিদোর অমা লাউথোকখিবা লৈরে হায়না মহাক্না পাউদমখি। মসিনা নেচরেল ফার্মিংগা মরী লৈননা অচৌবা খুদোংচাবা অমা লৈহনগনি। কোর্পোরেত মালেমগী ওইনা হৌজিক্কী মতম অসি লৌউ-শিংউগী সেক্তরদা শেল থাদবগী খ্বাইদগী খুদোংচাবা মতম্নি হায়না মহাক্না হায়খি। পি.এল.আই. স্কিম অমসুং কেপিতেল এক্সপেন্দিচরগীদমক্তা লুপা করোর লাখ ৭.৫ খাইদোকপা অসিনা রাজ্যদা কান্নবা য়াম্না পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি। মতমগা চুনবা পাৱর গ্রিদ, গ্যাস পাইপ্লাইন, মলতি মোদেল কন্নেক্তিবিতী, এক্সপ্রেসৱেগী রেকোর্দ ওইরবা মশিং, শেন্মিৎলোনগী মফমশিংগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহনবা, রেলৱেগী মতমগা চুনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোরগুম্বা খোঙথাং কয়া অমা উত্তর প্রদেশতা পুল্লি অমসুং মসিনা উত্তর প্রদেশকী চাউখৎ থৌরাংদা অনৌবা শাফু পীগনি হায়বগী ৱাফম লৈহল্লি।
লৈবাক অসিদা প্রোজেক্তশিংনা মতম চানা লোইশিনবগী চৎনবী অমা হৌখিবা চহি খরদগী লৈবা হৌরক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। দিজিতেল রিভোল্যুসনবু থৌওং অসিগা মরী লৈনবা খুদম ওইনা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মমাংগী চহি খরদা ওইরক্লিবা লৈবাক্কী চাউখৎপগী ৱারীবু অমুক হন্না নীংশিংখি। ইং ২০১৪দা লৈবাক অসিদা ব্রোদবেন্দ সবস্ক্রাইবর মিলিয়ন ৬৫ খক লৈরম্মি হায়না মহাক্না পাউদমখি। ঙসিদি, মশিং অসিনা করোর ৭৮ হেল্লে। দেতাগী জি.বি. অমনা ইং ২০১৪দা লুপা ২০০ পীরম্মি। ঙসিদি, মমল অসিনা লুপা ১১-১২দা হন্থরে। ভারত অসি দেতা য়াম্না হোংবা লৈবাক অমা ওইরে। ইং ২০১৪দা, ওপ্তিকেল ফাইবর শম্বা লৈবাক্কী গ্রাম পঞ্চায়ত মশিংনা ১০০ য়ৌরমদে। ঙসিদি, ওপ্তিকেল ফাইবর শম্বা লৈবাক্কী গ্রাম পঞ্চায়ত মশিং অসি লাখ অনি মখাই হেল্লে। ইং ২০১৪গী মমাংদা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা শুপ্নগী স্তার্ত-অপ চাম্মা খরতমক লৈরম্মি। ঙসিদি, লৈবাক অসিদা লৈবা রেজিস্তর তৌরবা স্তার্ত-অপ মশিংনা চাউরাক্না লিশিং ৭০ য়ৌরে। ভারতনা, হন্দক্তসু, য়ুনিকোর্ন ১০০ পুথোকখ্রে। “ঐখোয়না থৌশিল-থৌরাং, ৱারেপ লৌবা অমসুং করিগুম্বা অমা পাংথোক্কে হায়বগী অনীংবগা লোয়ননা চাউখৎপগী মাইকৈদা লৈরি। ঐখোয়না অদোমগী থবক খুদিংদা অদোমগীদমক্তা লৈগনি অমসুং লম্বী অসিগী থাক খুদিংদা ঐখোয়না তেংবাংগনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ইনভেস্তর অমসুং ইন্দস্ত্রীএলিস্তশিংদা থাজবা পীখি।
য়ু.পি. ইনভেস্তর সম্মিত ২০১৮ অসি ফেব্রুৱারী ২১-২২, ২০১৮দা পাংথোকখি অমসুং মসিগী অহানবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনীনা জুলাই ২৯দা পাংথোকখি। মসিগী মথং তারকপা অনিশুবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনীনা জুলাই ২৮, ২০১৯দা পাংথোকখি। অহানবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনীগী মনুংদা লুপা করোর ৬১,৫০০ হেনবা শেনফমগী প্রোজেক্ত ৮১গী উরেপ উয়ুং তমখি। অমসুং অনিশুবা গ্রাউন্দ ব্রেকিং সেরেমোনীদা লুপা করোর ৬৭,০০০ হেনবা শেনফমগী প্রোজেক্ত ২৯০গী উরেপ উয়ুং তমখি।