ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆସନ୍ତା ୨୧.୦୧.୨୦୨୨ ଦିନ ସୋମନାଥଠାରେ ନୂତନ ସର୍କିଟ ହାଉସର କରିବେ ଉଦଘାଟନ
20 JAN 2022 12:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆସନ୍ତା କାଲି ସୋମନାଥଠାରେ ଦିନ ୧୧ଟା ବେଳେ ଏକ ନୂତନ ସର୍କିଟ ହାଉସ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ଜରିଆରେ ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଉଦଘାଟନ କରିସାରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଅବସରରେ ଉଦବୋଧନ ଦେବେ ।
ଦେଶ ବିଦେଶରୁ ପ୍ରତିବର୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଭକ୍ତ ସୋମନାଥ ମନ୍ଦିର ଦର୍ଶନରେ ଆସିଥାନ୍ତି । ମନ୍ଦିରଠାରୁ ସରକାରୀ ଆବାସସ୍ଥଳୀ ବହୁ ଦୂରରେ ଥିବା ଯୋଗୁଁ ଏହି ନୂତନ ସର୍କିଟ ହାଉସର ଆବଶ୍ୟକତା ବହୁଦିନରୁ ଉପଲବଧ ହେଉଥିଲା । ଏହି ନୂତନ ସର୍କିଟହାଉସ ୩୦ କୋଟି ଅର୍ଥରେ ସୋମନାଥ ମନ୍ଦିର ନିକଟରେ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ସୁଟ୍, ଭିଆଇପି ଓ ଡିଲକ୍ସ ପ୍ରକୋଷ୍ଠ, ସମ୍ମିଳନୀ କକ୍ଷ ଓ ପ୍ରୋକ୍ଷାଳୟ ମଧ୍ୟ ରହିଛି । ଏହାର ଗଠନ ପରିପାଟ୍ଟୀ ଏପରି ହୋଇଛି ଯେ ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଠରୀରୁ ସମୁଦ୍ରକୁ ଦେଖିପାରିବେ ।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate new Circuit House at Somnath on 21st January
20 JAN 2022 12:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the new Circuit House at Somnath on 21st January, 2022 at 11 AM via video conferencing. The inauguration will be followed by the Prime Minister’s address on the occasion.
Somnath Temple is visited by lakhs of devotees from India and abroad every year. The need for the new Circuit House was felt as the existing government facility was located far off from the temple. The new Circuit House has been built at a cost of over Rs 30 crore and is located near the Somnath Temple. It is equipped with top class facilities including suites, VIP and deluxe rooms, conference room, auditorium hall etc. The landscaping has been done in such a manner that sea view is available from every room.