নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
নিং-খা তম্লকপা চহি ৭৫ শুরকপা অসিগা মরী লৈননা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী মন্ত্রী শ্রী অনুরগ সিংহ থাকুরনা নেসনৱাইদ ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০ লোঞ্চ তৌখ্রে
নহা ওইবগী ৱাখল্লোন, হকচাং অমসুং থৱাই অসি অফবা অমসুং ফিৎ ওইবা ভারত অমা শেম্নবগী মরু ওইবা মচাক্নি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
জিলা ৭৫০রোমদা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রনশিং পাংথোক্লগনি, লৈবাক অসিদা লৈরিবা জিলা খুদিংমক্কী খুঙ্গং ৭৫দা পাংথোক্কনি: স্পোর্তস মন্ত্রী
13 AUG 2021 3:13PM by PIB Imphal
মরু ওইবশিং:
• অজাদি কা অমিৃত মাহোতসবকী শরুক অমা ওইনা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন পাংথোক্লি
• অনৌবা ভারত অসি ফিৎ ওইবা ভারত অমা ওইহন্নবগী ফিৎনেস প্লেজ অদু শ্রী অনুরগ থাকুরনা লৌখি
• ফিৎ ওইবা ভারতনা ‘হিত ওইবা ভারত অমা শেমগনি: শ্রী অনুরগ থাকুর
• য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী(এম.ও.এস.) শ্রী নিসিথ পার্মনিকসু পার্তিসিপেন্তশিং অদুগা আইকোনিক লোকেসনশিংদা ৱারি-ৱতায় শানখি
লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপা অসিগা মরী লৈননা পাংথোক্কদৌরিবা অজাদি কা অমিৃ মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরগ থাকুর অমসুং য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী(এম.ও.এস.) শ্রী নিসিথ পার্মনিকনা ওগস্তকী তাং ১৩দা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০গী নেসনৱাইদ প্রোগ্রাম অদু লোঞ্চ তৌখি৷ স্পোর্তস দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী, শ্রী রবি মিত্তল, য়ুথ এফিয়র্স দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী শ্রীমতি উশা শর্ম থৌরম অসিদা শরুক য়াখিবা মীওইশিংগী মনুংদা পনবা য়াবা খরনি৷
কেন্দ্রগী মন্ত্রী অদুনা ফ্রীদম রন অদু দিল্লীগী মেজর দ্যান চান্দ নেস্নেল স্তেদিয়মদগী লমথাখি অমসুং স্তেদিয়ম অদুদা পাংথোকখিবা ফ্রীদম রন অদুদা শরুক য়াখি, ইভেন্ত অদু আইকোনিক ওইবা মফমশিং খুদম ওইনা পোর্ত ব্লেয়রগী সেল্লুলর জেল; লাহোল স্পিতিদা লৈরিবা কাজা পোস্ত; মু্ম্বাইগী গেতৱে ওফ ইন্দিয়া অমসুং পঞ্জাবকী অতারি ঙমখৈ য়াওনা লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফম ৭৫দসু পাংথোকখি৷
শ্রী অনুরগ সিংহ থাকুরনা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন অদুদা শরুক য়াশিন্দুনা অনৌবা ভারত অসি ফিৎ ওইবা ভারত অমা ওইহন্নবগী ফিৎনেস প্লেজ অদু লৌখি৷ অজাদি কা অমিৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০ লোঞ্চ তৌখিবা অসিদা স্পোর্তস মন্ত্রীনা শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুগা লোইননা রাস্ত্রগন শকখি৷
ঐখোয়গী নিংতম লান্মীশিং অদুদা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা মার্শেল দান্স পর্ফোমেন্ত অমা উৎতুনা থৌরম অদু কল্চর মন্ত্রালয়না হৌদোকখি অমসুং মতুং তারকপদা মন্ত্রীশিং অসিনা ভর্চুএল্লী ওইনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা নেহরু য়ুভ কেন্দ্র সঙ্গথান(এন.ৱাই.কে.এস.) ভোলুন্তিয়রশিং, আর্ম অমসুং পেরামিলিতরী ফোর্সশিংগী মেম্বরশিংগা ৱারি-ৱতায় শানখি অমসুং মখোয়না লৈবাক অসি ঙাক-শেনবতা নত্তনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা নহাশিংনা মখোয়গী পুন্সিগী শরুক অমা ওইনা মখোয়গী হকচাং অদু ফনা থম্নবা নহাশিং অসিবু হেন্না পুক্নিং থৌগৎনবসু মন্ত্রী অসিনা হায়খি৷
লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা আইকোনিক লোকেসনশিংদা পার্তিসিপেন্তশিং অসিগা উন্নখিবদা, স্পোর্তস মন্ত্রীনা অসুম্না ফোংদোকখি মদুদি ভারতনা মনিং-মখা তম্বা চহি ৭৫ মপুং ফারকপা অসিদা, ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০ কেম্পেন্দ অসি অজাদি কা অমিৃত মহোতসবকী শরুক অমা ওইনা পাংথোক্লিবনি৷ ফ্রীদম রন ইভেন্ত অসিনা ভারতপু মনিং-মখা তমহনখিবা নেস্নেল হিরোশিং অসিগা লৈবাক অসিগসু কন্নেক্ত তৌরগনি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ লাক্কদৌরিবা চহি ২৫ অসিদা ঐখোয়গী লৈবাকনা করম্বা শেপ অমসুং দিরেক্সন লৌরক্কদগে হায়বসি ঐখোয় ইশা ফিৎ ওইবগী মখা পোল্লি হায়না মন্ত্রী অসিনা পনখি৷ নহা ওইবগী ৱাখল্লোন, হকচাং অমসুং থৱাই অসি অফবা অমসুং ফিৎ ওইবা ভারত অমা শেম্নবগী মরু ওইবা মচাক্নি হায়না মন্ত্রী অসিনা হঞ্জিন-হঞ্জিন পনখি৷ ফিৎ ওইবা ভারত খক্তনা ‘হিত ওইবা ভারত অমা শেমগনি হায়না মন্ত্রী অসিনা মখা তাখি৷ মীয়াম পুম্নমক ইহৌ অসিদা শরুক য়ানবা শ্রী অনুরগ থাকুরনা তকশিনখি, “ফিৎ ইন্দিয়া জন অন্দোলন অসি মীয়াম শরুক য়ারবা মতম খক্তদা ওইথোক্কনি হায়না প্রধান মন্ত্রীদা ময়ামদা ফোংদোকখ্রে৷ মীয়াম্না মখোয় মখোয়গী অপাম্বা লম্বী অমসুং মফম অমা খন্দুনা মসিগী ইতিহাসিক ওইরবা ইহৌ অসিগী শরুক অমা ওইনবা ঐনা মীয়ামদা তকশিল্লি৷”
অসামগী এস.এস.বি. পর্সোনেলগা ৱারি-ৱতায় শানখিবদা, ভারতনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী থৌরম পাংথোক্লগনি হায়না মন্ত্রী শ্রী অনুরগ থাকুরনা ফোংদোকখি, মফম ৭৫গী মীয়াম্না ইহৌ অসিদা শরুক য়ারগনি অমসুং মসি মীপুং খুদিংমক্তা য়ৌরগনি৷ অতারি ঙমখৈগী বি.এস.এফ. পর্সোনেলসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি অমসুং ভারতনা মহাক্কী অজাদি কা অমিৃত মহোতসব পাংথোক্কদৌরিবা অসিদা ফিৎ ইন্দিয়া অসি খুঙ্গং খুদিংদা য়ৌহন্নবা বি.এস.এফ. পর্সোনেলগা উন্নখিবগী থৌরম অদুদা মন্ত্রী অদুনা ফোংদোকখি৷ সি.আর.পি.এফ. পর্সোনেলনা অলাহবাদতা লৈরিবা অজাদ পার্কতগী জোইন তৌরকখি৷ ফিৎ ইন্দিয়া মুবমেন্ত অসিদা শরুক য়াখিবা অসিগীদমক পর্সোনেলশিংবু য়ুথ অমসুং স্পোর্তস এফিয়র্সকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী নিসিথ প্রামনিকনা মহাক্কা উন্নবদা থাগৎখি অমসুং অনৌবা ভারত, ফিৎ ওইবা ভারত অমা ওইহনবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদু মংফাওনহন্নবা হায়খি৷
মতুং তারকপা মেদিয়াগা উন্নখিবদা শ্রী অনুরগ থাকুরনা অসুম্না ফোংদোকখি “অজাদি কা অমিৃত মহোতসব পাংথোক্নবা অমসুং লৈবাক অসিদা লৈরিবা নহাশিংনা ফিৎনেস পাংথোকপদা হেন্না পুক্নিং হাপনবা ঙসি ঐখোয়না ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০ লো়ঞ্চ তৌখিবনি৷ লমজেল অসি লৈবাক অসিগী আইকোনিক লোকেসন ৭৫দা পাংথোক্লি, লমজেল অসি মখাতানা লৈবাক অসিগী জিলা ৭৫০রোমগী চাংদা জিলা অমমমগী খুঙ্গং ৭৫দা য়ৌহল্লগনি অমসুং ফিতনেস কি দোজ, আধা ঘুন্তা রোজ কেম্পেন্দ অদু য়োকখৎলগনি৷ মসিগা লোইননা, প্রধান মন্ত্রীগী ফিৎনেস ইহৌ অসি লৈবাক শিনবা থুংনা য়ৌহন্নবা অমসুং ইহৌ অসিবু অচৌবা ফিৎনেস ইহৌ অমা ওইহন্নবা ঐখোয়না পান্দম থম্লি৷ ফ্রীদম রন অসি ওগস্ত ১৫দা হৌরগনি অমসুং ২০২১গী ওক্তোবর ২ ফাওবা চত্থরগনি৷ মসিগা লোইননা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা নহা অমসুং প্রজা কোতি ৭.৫০ হেনবদা য়ৌহন্নবা ঐখোয়না পান্দম থম্লি৷”
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী নিসিথ প্রামনিকনা শরুক য়ারিবা মীওই পুম্নকপু থাগৎখি অদুগা অনৌবা ভারতপু ফিৎ ওইবা ভারত অমদা ওন্থোকপা অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মংলান ওইরি অমসুং মসিগী ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০ অসিনা মংলান অসি মংফাওনহনবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌরগনি হায়না ফোংদোকখি৷
চয়োল খুদিংগী ওইনা ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন অসি জিলা ৭৫দা পাংথোক্লগনি অমসুং ২০২১গী ওক্তোবর থা ফাওবদা জিলা অমমগী খুঙ্গং ৭৫দা পাংথোক্লগনি হায়না স্পোর্তসকী সেক্রেতরী শ্রী নবি মিত্তলনা ফোংদোকখি৷ মীয়াম্না মখোয় মখোয়গী পুন্সি মরেলদা চেনবা-চোংবা অমসুং শান্নবগুম্বা ফিৎনেস এক্তিবিতীশিং অসি হেন্না পাংথোক্নবা পুক্নিং থৌগৎপা অসিনা কেম্পেন্দ অসিগী পান্দম ওইরি৷
ফিৎ ইন্দিয়া ফ্রীদম রন ২.০গী মনুং চনখিবা মরু ওইবা এক্তিবিতীশিং অদুদি ৱাশক লৌবা, নেস্নেল এন্থেম শকখিবা, তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা কল্চরেল ফঙ্কসনশিং শিনখিবা, নহা ভোলুন্তিয়রশিংনা শরুক য়াহন্নবা অমসুং মখোয় মখোয়গী খুঙ্গংশিংদা অসিগুম্বা প্রীদম রনশিং অসি শিল্লুনবা এৱার্নেস পীখিবা অদুনি৷ মীয়াম্না মখোয় মখোয়না চেনখিবা অদু ফিৎ ইন্দিয়া পোর্তেল https://fitindia.gov.inদা রেজিস্তর তৌবা য়াগনি অমসুং অপলোদ তৌবা য়াগনি অমসুং মীয়ামশিংনা মখোয় মখোয়গী সোসিএল মেদিয়া চেনেলশিংদা # রন৪ইন্দিয়া অমসুং #অজাদি কা অমিৃত মহোতসব থাদুনা ফ্রীদম রন অসি প্রমোত তৌবা য়াগনি৷
তোঙান তোঙানবা লেবেলশিংদা পাংথোক্লিবা ইভেন্তশিং অসিগী মশক থোকহন্দুনা মীয়ামশিং হেন্না শরুক য়াহন্নবা, পুক্নিং থৌগৎনবা অমসুং মোতিবেত তৌনবা মশক নাইরবা মীওইশিং, পব্লিক রিপ্রজেন্তেতিবশিং, পি.আর.আই. লিদরশিং, সোসিএল ৱার্করশিং, স্পোর্তস শান্নরোইশিং, মেদিয়াগী মীওইশিং, দোক্তরশিং, লৌমীশিং অমসুং আর্মী পর্সোনেলদা হায়জরি৷ কোবিদ-১৯ প্রোতোকোলশিং নিংথিনা ইন্দুনা ইভেন্তশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা ফিজিকেল্লী অমসুং ভর্চুএল্লী ওইনা পাংথোক্লি৷

Ministry of Youth Affairs and Sports
Minister of Youth Affairs & Sports Shri Anurag Singh Thakur launches nationwide Fit India Freedom Run 2.0 to celebrate 75 years of Independence
A youthful mind, body and soul is key driver of a healthy and fit India: Shri Anurag Thakur
Fit India Freedom Runs will be organized in nearly 750 Districts, 75 villages in each of the Districts across the country: Sports Minister
13 AUG 2021 3:13PM by PIB Delhi
Key Highlight:
• Fit India Freedom Run being organized as part of Azadi ka Amrit Mahotsav
• Shri Anurag Singh Thakur administered the Fitness Pledge to make New India a Fit India
• A ‘Fit India’ will make a ‘Hit India’: Shri Anurag Thakur
• Minister of State for Youth Affairs & Sports (MoS) Shri NisithParmanik also interacted with participants at iconic locations
Union Minister of Youth Affairs & Sports Shri Anurag Singh Thakur and Minister of State for Youth Affairs & Sports (MoS) Shri NisithPramanik on August 13th launched the nationwide programme of Fit India Freedom Run 2.0 as part of Azadi ka Amrit Mahotsav which celebrates 75 years on India’s Independence. Secretary of Department of Sports, Shri Ravi Mittal and Secretary of Department of Youth Affairs Smt. Usha Sharma were among those present on the occasion.
While the Union Minister flagged off the Freedom Run from Delhi’s Major Dhyan Chand National Stadium and participated in the Freedom Run at the stadium, the event was also held at 75 other locations across the country, including iconic locations such as the Cellular Jail in Port Blair; Kaza Post in LahaulSpiti; Mumbai’s Gateway of India and the Attari Border in Punjab among many others.
Shri Anurag Singh Thakur administered the Fitness Pledge to make New India a Fit India by participating in Fit India Freedom Run.Sports Minister along with participants sang the RashtraGaan at the launch of Fit India Freedom Run 2.0as part of Azadi ka Amrit Mahotsav.
The event was kicked off by Culture Ministry putting up a Marshall dance performance celebrating the velour of our freedom fighters and followed by the ministers virtually interacting with the members of the armed and paramilitary forces and Nehru Yuva Kendra Sangathan (NYKS) volunteers across the country and appreciating them for not only protecting the country but also encouraging the youth to take up fitness as a regular part of their lives.
Interacting with participants at various iconic locations across the country, the Sports Minister said that as India celebrates 75 years of Independence, the Fit India Freedom Run 2.0 campaign is being organized as part of Azadi Ka Amrit Mahotsav. He added that the Freedom Run event will also connect the country with their national heroes who got India its freedom. In the next 25 years what shape and direction our nation will take depends upon how fit we are, the Minister opined. The Minister reiterated, “A youthful mind, body and soul is key driver of a healthy and fit India’.Only a ‘Fit India’ will make a ‘Hit India’, the Minister added. Shri Anurag Thakur urged every citizen to become a part of the movement, “The Prime Minister has exhorted all to make Fit India ajanandolan which is possible only through people’s participation. I urge everyone to choose a place and pace of their liking and become a part of this historic movement.”
While interacting with SSB personnel from Assam, Minister Shri Anurag Thakur said that as India is celebrating 75 years of independence, people from 75 places will join the movement and it will reach to every person.BSF personnel joined from Attari border and during interaction the Minister asked BSF personnel to take the Fit India movement to every village as India celebrates its Azadi Ka AmritMahotsav.The CRPF personnel joined from Azad Park in Allahabad. Minister of state for Youth and Sports Affairs, Shri NisithPramanik in his interaction thanked the personnel for participating in the Fit India Movement and called for realizing the Prime Minister’s dream of New India, aFit India.
Later while talking to the media Shri Anurag Thakur said “We launched the Fit India Freedom Run 2.0 today to celebrate the Azadi ka Amrit Mahotsav and to encourage the youth of the nation to take up fitness. The run is being organized at 75 iconic locations across the country, who will further take it to 75 villages in nearly 750 districts of the nation and promote the Fitness ki Doze, AadhaGhunta Roz campaign. With this, we aim to take the Prime Minister’s Fitness Movement to every part of the country and make it a mass fitness movement. The Freedom Run will start on August 15th and will go on till October 2nd, 2021. With this, we aim to reach more than 7.50 crore youth and citizens across the country.”
Speaking on the occasion Shri NisithPramanikthanked all the participants of the event and said that dream of Prime Minister Shri Narendra Modi’s is to make New India a Fit India and this Fit India Freedom Run 2.0 will play a pivotal rolein making the dream come true.
Secretary, Sports Shri Ravi Mittal said that each week Fit India Freedom Runis being held in 75 districts and at 75 villages in each district till 2nd October 2021. The aim of the campaign is to encourage people to take up fitness activities such as running andsports in their daily life.
The key activities of Fit India Freedom Run 2.0 include pledge, rendering of National Anthem,Freedom Run, cultural functions at venues, awareness among Youth Volunteers to participateand also organize similar Freedom Runs in their villages. People can register and upload theirrun on Fit India portal https://fitindia.gov.inand promote freedom run on their social mediachannels with #Run4India and #AzadikaAmritMahotsav.
Prominent people, Public Representatives, PRI leaders, social workers, sports persons, mediapersonalities, doctors, farmers and Army personnel are being requested to participate,encourage and motivate the people by gracing these events at various levels. Events are beingorganized physically and virtually all across the country by following the COVID-19protocols.