প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জুন ৫দা ৱার্লদ এনভাইরোনমেন্ত দেগী থৌরমদা ৱা ঙাংগনি
04 JUN 2021 7:37PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী জুন ৫গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ৱার্লদ এনভাইরোনমেন্ত দেগী থৌরম ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শরুক য়াগনি। থৌরম অসি পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রালয় অমসুং এনভাইরোনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নদুনা শিনবনি। হন্দক্কী চহিগী থৌরমগী ওইবা থীম অসি ‘প্রোমোসন ওফ বাইওফ্যুল ফোর বেত্তর এনভাইরোনমেন্ত’নি।
থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা “২০২০-২০২৫দা ইন্দিয়াদা ইথানোল ব্লেন্দিংগী রোদ মেপ্তা এক্সপার্ত কমিতীগী রিপোর্ত” ফোংগনি। ৱার্লদ এনভাইরোনমেন্ত দেবু নিংশিনবা ভারত সরকারনা ওইল কম্পনীশিদা ২০২৩গী এপ্রিলগী ১দগী ইথানোল য়াওবা পেত্রোলশিং চাদা ২০ য়াওনা য়োন্নবা ই-২০ নোতিফিকেসন অমা থোকখ্রে; অমসুং হেন্না ইথানোল ওইবা ই.১২ অমসুং ই.১৫গী বি.আই.এস. স্পেসিফিকেসন। হোৎনরিবা অসিনা অহেনবা ইথানোল দিস্তিলেসন তৌবদা লায়থোকহল্লগনি অমসুং লৈবাক অসিদা ব্লেন্দেত তৌরবা ফ্যুল শেম্বগী তাইমলাইন অমা ফংলগনি। হায়রিবা অসিনা ২০২৫ চহিগী মমাংদা ইথানোল পুথোকপা রাজ্যশিং অমসুং থংনবা মফমশিংদা ইথানোল শিজিন্নবা হেনগৎলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা পুনেগী মফম অহুমদা ই. ১০০ দিস্পেন্সিং স্তেসনগী পাইলোৎ প্রোজেক্ত অমা হৌদোক্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ইথানোল ব্লেন্দেদ পেত্রোল অমসুং কমপ্রেস বাইওগ্যাস থৌরমগী ইনেব্লর অমা ওইনা লৌমীশিংগা উন্নদুনা মখোয়না অহানবা থেংনবগী মওং খঙদোক্কনি।

Prime Minister's Office
PM to address World Environment Day event on 5th June
04 JUN 2021 7:37PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in the World Environment Day event on 5th June 2021 at 11 AM via video conferencing. The event is being jointly organized by the Ministry of Petroleum & Natural Gas and the Ministry of Environment, Forest and Climate Change. The theme for this year’s event is ‘promotion of biofuels for better environment’.
During the event, Prime Minister will release the “Report of the Expert Committee on Road Map for ethanol blending in India 2020-2025”. To commemorate World Environment Day, Government of India is releasing E-20 Notification directing Oil Companies to sell ethanol blended petrol with percentage of ethanol up to 20% from 1st April 2023; and BIS Specifications for higher ethanol blends E12 & E15. These efforts will facilitate setting up of additional ethanol distillation capacities and will provide timelines for making blended fuel available across the country. This will also help increase consumption of ethanol in the ethanol producing states and the adjoining regions, before the year 2025 .
Prime Minister will launch a Pilot Project of E 100 dispensing stations at three locations in Pune. Prime Minister will also interact with farmers to gain insight on their firsthand experience, as enablers under the Ethanol Blended Petrol and Compressed BioGas Programmes.