য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গৃহ মন্ত্রালয়না হেল্থ ফেসিলিতীশিং, মরু ওইনা কোবিদ-১৯ ফেসিলিতীশিংদা মৈহৌ-লাংপোক্কী থৌদোক অমত্তা থোক্তনবা প্লান ওফ এক্সন অমা থম্বা মথৌ তাই হায়না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী পুক্নিং চিংশিনখ্রে
এম.ঐচ.এ.না কোবিদ দেদিকেতেদ ফেসিলিতীশিং য়াওনা হোস্পিতালশিং অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতীশিংদা পাৱর সপ্লাই লেপ্পা লৈতনা পীনবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা হোৎনবা মথৌ তাই হায়নসু থমখ্রে
05 MAY 2021 1:04PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না হন্দক হোস্পিতালশিং অমসুং নর্সিং হোমশিংদা শোর্ত-সর্কিৎনা মরম ওইরগা মৈহৌ-লাংপোক্কী থৌদোকশিং থোকখিবা অসিগী মতাংদা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী সরকারশিংগী পুক্নিং চিংশিনখ্রে।
ঙসি রাজ্যশিংগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী এদমিনিস্ত্রেতরশিংগা পাউ ফাওনবদা কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরীনা হন্দক থোকখিবা মৈহৌ-লাংপোক্কী থৌদোকশিং অসিগী হীরমদা অমদি মরু ওইনা লাক্কদৌরিবা কালেন থা অসিগী য়েংলগা তেম্পরেচর ৱাংখৎলকপা, ফেসিলিতীশিংগী মনুংদা লৈরিবা ইন্তর্নেল ৱায়রিংদা মেন্তেনেন্স ৱাৎপা নত্ত্রগা লোদ ৱাংবা অসিনা মরম ওইরগা শোর্ত সর্কিৎ থোক্তুনা মৈহৌ-লাংপোক্কী থৌদোকশিং থোকহল্লি অমসুং মীওইবগী পুন্সি মাংবা অমদি তঙাই ফদবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অমাংবা থোকহল্লিবা অসিদা মীৎয়েং চংবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে।
পাউ ফাওনবা অদুনা প্লান ওফ এক্সন অমা থমদুনা সরকার অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তর অনিমক্তা লৈরিবা হেল্থ ফেসিলিতী অমা হেক্তদা (মরু ওইনা কোবিদ-১৯ দেদিকেতেদ ফেসিলিতীশিং) মৈহৌ-লাংপোক্কী থৌদোক অমত্তা থোকহনদনবা হোৎনবা তাই হায়না মখা তানা ফোঙদোকখ্রে।
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা হেল্থ, পাৱর অমসুং ফায়র দিপার্তমেন্তশিংগী ওফিসিএলশিংগা লোইননা কুপ্না য়েংশিন্নবা অমসুং হোস্পিতালশিং অমসুং হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা মৈহৌ-লাংপোক থোকপদগী ঙাকথোক্নবা খোঙথাংশিং লৌখৎনবা প্লান ওফ এক্সন অমা শেম্নবা খঙহনখ্রে।
রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা তোঙান তোঙানবা থাকশিংদা লৈরিবা মরী লৈনবা ওফিসিএলশিংদা য়াথং পীদুনা হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা চৎতুনা ফেসিলিতীশিং অসিগী মনুংদা মৈহৌ-লাংপোক্তগী ঙাকথোক্নবা কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না ইন্তর্নেল ৱায়রিংশিং অমসুং ফঙ্কস্নেল সেফতী ইক্বিপমেন্ত লৈবরা য়েংশিন্নবা অমসুং অৱাৎপশিং লৈরম্বা তারবদি খুদক্তা মথৌ তাবা তঙাই ফদবা থবক পাইৎনবসু খঙহনখ্রে।
গৃহ মন্ত্রালয়না হন্দক্তা দিরেক্তর জেনরেল (ফায়র সর্ভিসেস, সিভিল দিফেন্স অমসুং হোম গর্দস), এম,ঐচ.এ.না হোস্পিতালশিং অমসুং নর্সিং হোমশিংদা মৈহৌ-লাংপোক ঙাকথোক্নবগী চেকশিল-থৌরাংগী মতাংদা এদভাইজরী থোকখিবা অদুগী মতাংদসু পুক্নিং চিংশিনখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা কোবিদ-দেদিকেতেদ হেল্থ ফেসিলিতীশিংদা মশিং য়াম্লবা কোবিদ-১৯ কেসশিং লায়েং চত্থদুনা লৈরি হায়নসু পাউ ফাওনবা অদুদা থমখ্রে। অয়াম্বা কেসশিংদা ওক্সিজেন য়াওবা বেদশিং, আই.সি.য়ু. বেদশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং অসি য়াম্না মরু ওই মরম অসিনা হোস্পিতাল অমসুং মেদিকেল ফেসিলিতী পুম্নমক্তা চাং নাইনা পুং ২৪ পাৱর সপ্লাই লেপ্তনা ফংহনবা মরু ওই।
পুন্সি খুদিংমক কনবা মরু ওইনা লৌবা অমসুং অনাবা মীওইশিংদা অফবা হেল্থ কিয়র দেলিভরী তৌবদা অপনবা থোকপা য়াবা থৌদোক মখল অমত্তা থোকহন্দনবা মথৌ তাবা খোঙথাংশিং মাংজৌননা লৌখৎতুনা কোবিদ-১৯ মেনেজ তৌরিবা হেল্থ ফেসিলিতী পুম্নমক্তা মথৌ তাবা তেংবাং পীবা য়াম্নমক মরু ওই হায়না পাউ ফাওনখিবা অদুদা অকনবা ৱাফম ফোঙদোকখ্রে।

Ministry of Home Affairs
MINISTRY OF HOME AFFAIRS (MHA) DRAWS ATTENTION OF STATES & UTs ON NEED TO HAVE PLAN OF ACTION TO ENSURE FIRE INCIDENTS DO NOT OCCUR IN HEALTH FACILITIES, PARTICULARLY COVID-19 FACILITIES
MHA ALSO HIGHLIGHTS NEED FOR STATES & UTs TO ENSURE UNINTERRUPTED POWER SUPPLY IN HOSPITALS AND MEDICAL FACILITIES INCLUDING COVID DEDICATED FACILITIES
05 MAY 2021 1:04PM by PIB Delhi
The Ministry of Home Affairs (MHA) has drawn the attention of State and Union Territory Governments towards the occurrence of fire incidents, caused by short-circuiting, in hospitals and nursing homes in the recent past.
In a communication today to Chief Secretaries of States and Administrators of Union Territories, the Union Home Secretary has said that in the context of recent fire incidents and particularly in view of the impending summer season it needs to be highlighted that either because of high temperature, lack of maintenance or high load on the internal wirings within the facilities, short circuiting takes place, leading to fire incidents and consequential loss of life and essential infrastructure.
The communication further states that care should be taken to put in place a plan of action, to ensure that no fire incident occurs in any of the health facilities (particularly COVID-19 dedicated facilities) both in the government and private sector.
The States and UTs have been requested to conduct a detailed review with officials from the Health, Power and Fire Departments, and prepare a detailed plan of action to ensure that fire safety measures are in place in all hospitals and health facilities.
The States & UTs have also been requested to issue directions to the concerned officials at various levels, that heath facilities should be visited by field level officials, to examine internal wirings and availability of functional safety equipment as per fire safety guidelines, within these facilities, and necessary remedial action be taken immediately in case any deficiencies are found.
The Ministry of Home Affairs has also drawn attention to the recently issued advisory of the Director General (Fire Services, Civil Defence and Home Guards), MHA on fire safety in hospitals and nursing homes.
The communication also highlights that a large number of COVID-19 cases are under treatment in COVID-dedicated health facilities across the country. In most of the cases, oxygen supported beds, ICU beds, and ventilators are critical interventions, and therefore, it is important to ensure that there is uninterrupted power supply on regular 24x7 basis, in all the hospitals and medical facilities.
The communication further emphasizes that saving every life is a priority, and it is critical to ensure that required support is provided to all health facilities managing COVID-19 by taking requisite actions in advance to avert any incident, which could hamper effective health care delivery to patients.