Prime Minister's Office
PM interacts with leaders of pharma industry
19 APR 2021 8:08PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi interacted with leaders of pharmaceutical industry via video conferencing. The Prime Minister appreciated the crucial role of the pharma sector in the fight against the pandemic.
PM Modi appreciated the way the pharma industry is working even in such trying conditions.
PM Modi remarked that it is because of the efforts of the pharma industry that today India is identified as ‘pharmacy of world’. He said essential medicines were made available to more than 150 countries around the world during the pandemic. The Prime Minister stated that despite all the challenges, the Indian pharma industry has also registered a growth of 18 per cent in exports last year, which shows its potential.
Noting the second wave of the virus and rising number of cases, PM Modi commended the pharma industry for their efforts to increase production of several necessary drugs. He appreciated them for reducing the price of injections like Remdesivir. To keep the supply of medicines and essential medical equipment going smoothly, PM Modi urged the pharma industry to ensure seamless supply chains. PM Modi also extended government’s support for facilities like Logistics and Transportation.
He urged the industry to conduct more and more researches on threats which can occur in the future along with Covid. This, he said, would help us take the lead in combating the virus.
Seeking cooperation from the pharma industry, PM Modi assured that government is undertaking reforms for new drugs and regulatory processes.
The leaders of the Pharma industry appreciated the proactive help & support received from the Government. They highlighted the efforts made over the last one year in ensuring availability of drugs keeping manufacturing and logistics operational. Operations at the pharma hubs for manufacturing, transportation, logistics and ancillary services are being maintained at optimum levels. The participants also share inputs on the measures being undertaken to meet the overall medicine demand in the country despite the unprecedented increase in demand for some drugs the COVID Treatment Protocol.
The meeting was also attended by Union Health Minister Shri Harsh Vardhan, MoS (Health) Shri Ashwini Kumar Choubey, Union Minister Chemical and Fertilizer Shri D.V. Sadananda Gowda, MoS (C&F) Mansukh Mandaviya, Principal Secretary to PM, Dr V K Paul Member (H) NITI Aayog, Cabinet Secretary, Union Health Secretary, Union Pharmaceutical Secretary, Dr Balram Bharagava, DG ICMR, amongst other officers from Ministries / Departments of Central Government.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফার্মা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা ৱারী শাখ্রে
19 APR 2021 8:08PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা ফার্মাকোতিকেল ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংগা ৱারী শাখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা ফার্মা সেক্তরদা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অসিগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
পি.এম. মোদীনা অসিগুম্বা অৱাবা ফীভম অসিদসু ফার্মা ইন্দস্ত্রীনা মথৌ তৌরিবা মওং অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
পি.এম. মোদীনা ঙসি ভারতপু ‘মালেমগী ফার্মাসী’ হায়না শকখঙনরিবা অসি ফার্মা ইন্দস্ত্রীনা হোৎনখিবননি হায়না ফোঙদোকখ্রে। লাইচৎ মনুংদা মালেমদা লৈরিবা লৈবাক ১৫০ হেনবদা তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং ফংহনখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে। শীংনবশিং লৈরবসু ভারতকী ফার্মা ইন্দস্ত্রীনা হৌখিবা চহিগী এক্সপোর্ত্তা চাদা ১৮গী গ্রোথ লৈখি, মসিনা ভারতনা তৌবা ঙম্বা অদু উৎখি হায়নসু রেজিস্তর তৌখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থমখ্রে।
ভাইরস অসিগী অনিশুবা ৱেভ অমসুং কেসশিংগী মশিং ৱাংখৎলক্লিবা অসি য়েংলগা ফার্মা ইন্দস্ত্রীনা তোঙান তোঙানবা তঙাই ফদবা হীদাক-লাংথকশিং পুথোকপা হেনগৎরিবশিং অসিবু পি.এম. মোদীনা শীংথাখ্রে। রেমদেসিভিরগুম্বা ইঞ্জেক্সনশিংগী মমল হন্থহল্লিবা অসিগীদমক মখোয়বু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। পি.এম. মোদীনা ফার্মা ইন্দস্ত্রীদা অপনবা লৈতবা সপ্লাই চেনশিং লৈহন্নবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে। পি.এম. মোদীনা লোজিস্তিক্স অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন অসিগুম্বা ফেসিলিতীশিংগীদমক সরকারগী তেংবাংসু পীখ্রে।
মহাক্না ইন্দস্ত্রীদা ইন্দস্ত্রীদা কোবিদকা লোইননা তুংলমচৎতা থোরকপা য়াবা অকিবশিংদা রিসর্চশিং তৌবা হেন্না হেনগৎনবা হায়খ্রে। মসিনা ঐখোয়না ভাইরস অসি লাকশিনবদা মাংজিল থাবদা মতেং ওইগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে।
ফার্মা ইন্দস্ত্রীদগী মতেং নীরদুনা পি.এম. মোদীনা সরকার অসিনা অনৌবা দ্রগশিং অমসুং রিগুলেতরী প্রোসেসশিংগীদমক রিফোর্মশিং পাইখৎলি হায়না থাজবা পীখ্রে।
সরকার অসিদগী ফংলিবা প্রোএক্তিব ওইবা মতেং অমসুং তেংবাং অসিগীদমক ফার্মা ইন্দস্ত্রীগী লুচিংবশিংনা থাগৎপা ফোঙদোরকখ্রে। মখোয়না হৌখিবা চহি অমা অসিদা হীদাক-লাংথকশিং ফংহন্নবা মেন্যুফেকচরিং অমসুং লোজিস্তিক্স মথৌ তৌদুনা লৈহন্নবা হোৎনখিবশিং অদু পাউদমখি। মেন্যুফেকচরিং, ত্রান্সপোর্তেসন, লোজিস্তিক্স অমসুং এন্সিল্লরী সর্ভিসেসকীদমক ফার্মা হবশিংদা ওপরেসনশিং অৱাংবা থাক্তা মেন্তেন তৌদুনা থম্লি। কোবিদ লায়েংবগী প্রোতোকলকী হীদাল-লাংথক খরগী দিমান্দ অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা হেনগৎলবসু লৈবাক অসিদা অপুনবগী ওইনা লাক্লিবা হীদাক-লাংথক্কী দিমান্দ অসি থুংহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী ইনপুৎশিংসু শরুক য়ারিবশিং শিয়র তৌখি।
মীফম অসিদা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী হর্শ বর্ধন, এম.ও.এস. (হেল্থ) শ্রী অশ্বিনি কুমার চৌবে, কেন্দ্রগী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রী শ্রী দি.ভি. সদানন্দা গৌরা, এম.ও.এস. (সি এন্দ এফ) মনসুখ মন্দবিয়া, প্রিন্সিপল সেক্রেতরী তু পি.এম. দা. ভি.কে. পোল অমসুং কেন্দ্র সরকারগী মন্ত্রালয়শিং/বিভাগশিংগী অতোপ্পা ওফিসরশিংগী মরক্তা মেম্বর (ঐচ) নিতি আয়োগ, কেবিনেৎ সেক্রেতরী, কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরী, য়ুনিয়ন ফার্মাকোতিকেল সেক্রেতরী, দা. বালরাম ভারাগবা, দি.জি. আই.সি.এম.আর. হায়বরিবশিং অসিনা শরুক য়াখি।