প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ক’ভিড-১৯ৰ ১০০নিযুত পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদানৰে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দ্ৰুতগতিত টীকাকৰণ কৰা দেশ হ’ল ভাৰত
10 APR 2021 9:02PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ ১০০নিযুত পালি প্ৰতিষেধক প্ৰদানৰে পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দ্ৰুতগতিত টীকাকৰণ কৰা দেশ হিচাপে পৰিগণিত হৈছে ভাৰত। ভাৰতে এই সাফল্য অৰ্জন কৰিলে ৮৫দিনত। ইয়াৰ বিপৰীতে আমেৰিকাই এই সাফল্য অৰ্জন কৰিবলৈ লৈছিল ৮৯দিন আৰু চীনে লৈছিল ১০২দিন।
এই সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ে কৰা টুইটত উল্লেখ কৰে
“এক সুস্থ আৰু ক’ভিড-১৯ মুক্ত ভাৰত সুনিশ্চিত কৰিবলৈ সবল কৰা হৈছে প্ৰয়াস”।

Prime Minister's Office
India is the fastest country to administer 100 million doses of Covid-19 vaccine
10 APR 2021 9:02PM by PIB Delhi
India is the fastest country in the world to administer 100 million doses of Covid-19 vaccine. India achieved the feat in 85 days whereas USA took 89 days and China reached the milestone in 102 days.
The Prime Minister Office tweeted
“Strengthening the efforts to ensure a healthy and COVID-19 free India” along with the details.