প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অহোংবা পুরকপা অমসুং মখল-মখা য়াম্বা অসি ঐখোয়গী স্তার্তঅপশিংগী অচৌবা য়ু.এস.পি. অনিনিঃ পি.এম. মোদী
16 JAN 2021 9:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে মদুদি স্তার্তঅপকী তাইবঙগী খ্বাইদগী চাউবা য়ু.এস.পি. অসি অহোংবা পুরকপা অমসুং মখল-মখা য়াম্বগী মতিক অসিনি। মহাক্না ঙসি ‘প্রারম্ভঃ সতার্তঅপ ইন্দিয়া ইন্তর্নেস্নেল সমিৎ’তা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা ৱা ঙাংখি।
অহোংবা অসিনা স্তার্তঅপশিংবু অনৌবা থৌওং, অনৌবা তেক্নোলোজী অমসুং অনৌবা লম্বীদা চংশিনবা ঙমহল্লি। মসিনা ঐখোয়গী ৱাখল্লোন অসিবু হোংদোকহল্লি।
মখল-মখা য়াম্বনা মরম ওইদুনা, মশিং য়াম্না তোঙান তোঙানবা ৱাখল্লোন হেনগৎলক্লি, মদুনা তোঙান তোঙানবা লমশিংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা য়াওলগী মায়কৈদা পুশিল্লি। মসিনা লম কয়াদা অনৌবা য়াওল পুরক্লি। ইকোসিস্তেমগী খ্বাইদগী চাউবা কান্নবদি, ওইরিবা ফিভম অদুগা চান্নহনবগী মহুত্তা মদুদা হেন্না পুক্নীং লুপশিনহনবা ওইহল্লি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ভারতনা ঙসি তৌরিবা থবক মওং অসিদা মসিগী ‘তৌবা ঙমগনি’ হায়বা ৱাখল্লোন অসি উৎথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা, দিসেম্বর ২০২০দা পেমেন্ত সিস্তেমদা অনৌবা য়াওল অমা পুরকখিবা, ভিম য়ু.পি.আই.গী খুদম পনখি, ভারত্তা য়ু.পি.আই.গী থোংদা লুপা করোর লাখ ৪গী শেনফম ত্রান্সেক্সন তৌখি। মতৌ অসুম্না ভারত অসি সোলর অমসুং এ.আই.সেক্তরদসু মাংজিল থারি।

Prime Minister's Office
Disruption and diversification are the two big USPs of our start-ups: PM Modi
16 JAN 2021 9:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister said that the biggest USP of the startup world is its disruption and diversification capacity. He was addressing ‘Prarambh: Startup India International Summit’ today via video conferencing today.
Disruption, as startups are giving rise to new approaches, new technology and new ways. They are changing the time-worn ways of thinking.
Diversification because a large number are coming up with diverse ideas bringing revolution is diverse sectors with unprecedented scale and substance. They are revolutionizing multiple sectors The greatest feature of this ecosystem is that it is guided more by passion than pragmatism. This ‘can-do’ spirit is evident in the way India is working today, said Shri Modi.
The Prime Minister gave example of BHIM UPI which has revolutionized the payment system as only in December 2020, 4 lakh crore worth of transections took place through UPI in India. Similarly India is leading in solar and AI sector.