প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বৃটেইনৰ সাংসদ, বিদেশ, কমনৱেলথ আৰু উন্নয়ন উপসচিব মিঃ ডমিনিক ৰেবৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বাৰ্তালাপ
16 DEC 2020 1:18PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে বৃটেইনৰ সাংসদ তথা বিদেশ, কমনৱেলথ আৰু উন্নয়ন বিভাগৰ উপসচিব মিঃ ডমিনিক ৰেবৰ সৈতে আলোচনাত মিলিত হয়।
শ্ৰী মোদীয়ে বৃটিছ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিঃ বৰিছ জনচনৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপত মিলিত হোৱাৰ কথাও এই সাক্ষাৎত উল্লেখ কৰে। এই সাক্ষাৎকালত ক’ভিডৰ পৰৱৰ্তী সময়ত ভাৰত আৰু বৃটেইনৰ মাজত অংশীদাৰীত্বৰ গুৰুত্ব সন্দৰ্ভত বিশদভাৱে আলোচনা কৰে। দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কৰ পূৰ্ণ সম্ভাৱনাক ব্যৱসায় বাণিজ্য, বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, গৃহ আৰু যাতায়াত, শিক্ষা, বিদ্যুৎ, জলবায়ু পৰিৱৰ্তন আৰু স্বাস্থ্য ক্ষেত্ৰক কামত লগোৱাৰ ওপৰত শ্ৰী মোদীয়ে গুৰুত্ব দিছে।
বিদেশ সচিবগৰাকীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী জনচনৰ শুভেচ্ছা বাৰ্তাও প্ৰেৰণ কৰে শ্ৰী মোদীলৈ। জলবায়ু পৰিবৰ্তনেৰ ওপৰত যি উচ্চপৰ্যায়ৰ সন্মিলন সম্প্ৰতি বৃটেইনে আয়োজন কৰিছিল, তাত ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ বাবে তেওঁ ধন্যবাদ জনায়। পাৰস্পৰিক মূল্যবোধ, স্বাৰ্থ তথা অভিন্ন আন্তৰ্জাতিক সমস্যাবোৰ একেলগে সমাধানৰ বাবে বৃটিছ চৰকাৰে ভাৰতৰ সৈতে সম্পৰ্ক উন্নয়নত আগ্ৰহী বুলিও তেওঁ জনায়।
বিদেশ সচিব ৰেব - এ ২০২১ চনত ব্ৰিটেইনৰ সভাপত্বিতত জি-৭ বৈঠকত মিঃ জনচনে প্ৰেৰণ কৰা এক আমন্ত্ৰণমূলক চিঠিও ভাৰতৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ হাতত অৰ্পন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়েও এই আমন্ত্ৰণপত্ৰ দিয়াৰ বাবে ধন্যবাদ জনায় আৰু কয় যে তেওঁ এই আমন্ত্ৰণ গ্ৰহণ কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনায় যে ভাৰতৰ ৭২ তম গণতন্ত্ৰ দিৱস উদযাপনত অহা মাহত তেওঁ বৃটিছ প্ৰধানমন্ত্ৰীক স্বাগতম জনাবৰ বাবে অধীৰ আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰিছে।

Prime Minister's Office
Call on the Prime Minister by the Rt Hon Dominic Raab MP, UK Secretary of State for Foreign, Commonwealth and Development Affairs
16 DEC 2020 1:18PM by PIB Delhi
The Rt Hon Dominic Raab MP, UK Secretary of State for Foreign, Commonwealth and Development Affairs called on Prime Minister Shri Narendra Modi.
Recalling his recent telephone conversation with Prime Minister Boris Johnson, Prime Minister stressed the importance of the India-UK partnership in the post-COVID world. He called for an ambitious and outcome-oriented 360-degree roadmap covering trade and investment, defence and security, migration and mobility, education, energy, climate change and health, in order to tap the full potential of the bilateral relationship.
Foreign Secretary Raab conveyed greetings of Prime Minister Boris Johnson to the Prime Minister and thanked the Prime Minister for participating in the recently held Climate Ambition Summit co-hosted by UK. He also stressed the priority that the UK Government’s attaches to elevating relations with India, based on shared values and interests and the potential to address common global challenges together.
Foreign Secretary Raab took the opportunity to hand over a letter from Prime Minister Boris Johnson, inviting the Prime Minister to the G7 meeting to be chaired by UK in 2021. The Prime Minister thanked him and accepted the invitation.
The Prime Minister conveyed his keenness to receive Prime Minister Boris Johnson in New Delhi next month, on the occasion of India's 72nd Republic Day celebrations.