স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতৰ ক’ভিড পৰীক্ষণ লক্ষ্যণীয়ভাৱে বৃদ্ধি
মুঠ পৰীক্ষা ১৫ কোটি অতিক্ৰম
বিগত ১০ দিনত ১ কোটি পৰীক্ষা সম্পন্ন
বিগত ১১ দিন ধৰি একেৰাহে দৈনিক নতুন ঘটনা ৪০,০০০ ৰ কম হৈ আছে
বিগত পাঁচ দিন ধৰি, ৫০০ তকৈ কম দৈনিক মৃত্যুৰ ঘটনাৰে অভিলেখ
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Guwahati
বিশ্ব মহামাৰীটোৰ বিৰুদ্ধে যুঁজখনত ভাৰতে আন এক মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে। মুঠ পৰীক্ষণ ১৫ কোটি অতিক্ৰম কৰিছে।
বিগত ২৪ ঘন্টাত ৯,২২,৯৫৯ টা নমুনা টেষ্ট কৰাত ভাৰতৰ মুঠ টেষ্ট ১৫,০৭,৫৯,৭২৬ লৈ বৃদ্ধি পায়।
অন্তিম এক কোটি মাত্ৰ ১০ দিনত সম্পন্ন কৰা হয়।
ক্ৰমাগতভাৱে বিস্তৃত আৰু প্ৰসাৰিত পৰীক্ষা ব্যৱস্থাই পজিটিভিটি হাৰ নিম্ন কৰাত অৰিহণা যোগায়।
আন এটা লক্ষ্যণীয় সফলতা হিচাপে বিবেচিত হৈছে বিগত এঘাৰ দিন ধৰি একেৰাহে নতুন দৈনিক ঘটনাৰ সংখ্যা ৪০,০০০ ৰ নিম্ন হৈ ৰৈছে। বিগত ২৪ ঘন্টাত, দেশখনৰ ৩১,৫২১ জন লোকৰ দেহত ক’ভিড পজিটিভ ধৰা পৰিছে।
একে সময়তে ভাৰতত নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ৩৭,৭২৫ টা। যাৰ জৰিয়তে চিকিৎসাধীন ৰোগীক্ৰমান্বয়ে হ্ৰাস পাই আছে। ভাৰতৰ বৰ্তমান চিকিৎসাধীন ৰোগী হৈছে ৩,৭২,২৯৩ টা।
যাৰ হাৰ হৈছে ভাৰতৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ মাত্ৰ ৩.৮১%। আজি মুঠ আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই ৯২.৫ লাখ (৯২,৫৩,৩০৬) অতিক্ৰম কৰে। আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯৪.৭৪% লৈ বৃদ্ধি পাইছে। আৰোগ্য লাভৰ ঘটনা আৰু সক্ৰিয় ঘটনাৰ মাজৰ ব্যৱধান ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাই গৈ আছে আৰু বৰ্তমান ইয়াৰ পৰিমাণ হৈছে ৮,৮৮১,০১৩ টা।
নতুন আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ ৭৭.৩০% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫,০৫১ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে। ইয়াৰ পাছতেই থকা কেৰালা আৰু দিল্লীত আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ক্ৰমে ৪,৬৪৭ আৰু ৪,১৭৭ টা।
নতুন ঘটনাৰ ৭৪.৬৫% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ। বিগত ২৪ ঘন্টাত মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৪,৯৮১ টা নতুন ঘটনা চিনাক্ত কৰা হৈছে। কালি কেৰালাত নতুন ঘটনাৰ সংখ্যা ৪,৮৭৫ টা। পশ্চিম বংগত ইয়াৰ পৰিমাণ হৈছে ২,৯৫৬ টা।
বিগত ২৪ ঘন্টাত সংঘটিত হোৱা ৪১২ টা মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ৭৭.৬৭% হৈছে দহ ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
নতুন মৃত্যুৰ ঘটনাৰ ১৮.২০% মহাৰাষ্ট্ৰত সংঘটিত হৈছে। ইয়াত উক্ত সময়ছোৱাত ৭৫ জন লোকৰ মৃত্যু ঘটে। দিল্লীত মৃত্যুৰ ঘটনাৰ হাৰ হৈছে ১২.১৩%।
ইয়াত ৫০ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে। বিগত ৫ দিন ধৰি দৈনিক নতুন মৃত্যুৰ ঘটনা ৫০০ ৰ নিম্ন হৈ আছে।

Ministry of Health and Family Welfare
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests cross 15 Cr
1 crore Tests conducted in the last 10 days
Less than 40,000 Daily New Cases since the last 11 days continuously
For the last Five days, less than 500 daily deaths recorded
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Delhi
India has crossed yet another landmark milestone in the fight against the global pandemic. The cumulative testing has crossed 15 Cr.
9,22,959 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 15,07,59,726.
The past one crore tests were added in just 10 days. Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate.
In another significant achievement, India has reported less than 40,000 new daily cases for eleven continuous days. In the last 24 hours, only 31,521 persons were found to be COVID positive in the country.
India also registered 37,725 new recoveries in the same duration which has led to a further contraction of the Active Caseload. India’s present active caseload of 3,72,293 consists of just 3.81% of India’s Total Positive Cases.
The total recovered cases have surpassed 92.5 lakh (92,53,306) today. The Recovery Rate has improved to 94.74%. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 8,881,013.
77.30% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Maharashtra saw 5,051 persons recovering from COVID. Kerala and Delhi reported 4,647 and 4,177 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 74.65% of the new cases.
Maharashtra reported 4,981 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 4,875 new cases while West Bengal reported 2,956 daily cases yesterday.
77.67% of the 412 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
18.20% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 75 deaths. Delhi also saw a figure fatality count of 50 contributing another 12.13% of the fatalities.
The daily new deaths have been less than 500 from the last five days.