Ministry of Health and Family Welfare
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests cross 15 Cr
1 crore Tests conducted in the last 10 days
Less than 40,000 Daily New Cases since the last 11 days continuously
For the last Five days, less than 500 daily deaths recorded
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Delhi
India has crossed yet another landmark milestone in the fight against the global pandemic. The cumulative testing has crossed 15 Cr.
9,22,959 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 15,07,59,726.
The past one crore tests were added in just 10 days. Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate.
In another significant achievement, India has reported less than 40,000 new daily cases for eleven continuous days. In the last 24 hours, only 31,521 persons were found to be COVID positive in the country.
India also registered 37,725 new recoveries in the same duration which has led to a further contraction of the Active Caseload. India’s present active caseload of 3,72,293 consists of just 3.81% of India’s Total Positive Cases.
The total recovered cases have surpassed 92.5 lakh (92,53,306) today. The Recovery Rate has improved to 94.74%. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 8,881,013.
77.30% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Maharashtra saw 5,051 persons recovering from COVID. Kerala and Delhi reported 4,647 and 4,177 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 74.65% of the new cases.
Maharashtra reported 4,981 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 4,875 new cases while West Bengal reported 2,956 daily cases yesterday.
77.67% of the 412 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
18.20% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 75 deaths. Delhi also saw a figure fatality count of 50 contributing another 12.13% of the fatalities.
The daily new deaths have been less than 500 from the last five days.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି, 15 କୋଟି ଟପିଲା ମୋଟ ପରୀକ୍ଷା
● ଗତ 10 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଏକ କୋଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା
● ଗତ 11 ଦିନ ଧରି କ୍ର୍ରମାଗତ ଭାବେ ଦୈନିକ 40 ହଜାରରୁ କମ୍ ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ଆସୁଛି
● ଗତ ପାଞ୍ଚ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ 5 ଶହରୁ କମ୍ ରହିଛି
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Bhubaneswar
କରୋନା ଲଢ଼େଇରେ ଭାରତ ଆଉ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଅତିକ୍ରମ କରିପାରିଛି । ଦେଶରେ ମୋଟ କରୋନା ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା 15 କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 9,22,959 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି । ଏହାଫଳରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା 15,07,59,726କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗତ 10 ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଏକ କୋଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଦେଶବ୍ୟାପୀ ବ୍ୟାପକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ଯୋଗୁ ପଜିଟିଭ୍ ହାର ହ୍ରାସ ପାଇପାରିଛି ।
ଅନ୍ୟ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତା ସ୍ୱରୂପ ଗତ 11 ଦିନ ଧରି କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ଭାରତରେ ଦୈନିକ 40 ହଜାରରୁ କମ୍ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସୁଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ କେବଳ 31,521 ଜଣ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ 37,725 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହାଯୋଗୁ ପୁଣି ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଘଟିଛି । ଭାରତରେ ଏବେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 3,72,293 ରହିଛି, ଯାହାକି ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 3.81% ।
ଆଜି ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 92.5 ଲକ୍ଷ (92,53,306) ଅତିକ୍ରମ କରିଯାଇଛି । ସୁସ୍ଥତା ହାର ଇତି ମଧ୍ୟରେ 94.74%କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଓ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 88,81,013 ହୋଇଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ 77.30% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 5,051 ଜଣ କୋଭିଡରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳ ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 4,647 ଓ 4,177 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 74.65% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 4,981 ମାମଲା ଆସିଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 4,875 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 2,956 ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 412 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ 77.67% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 18.20% ମୃତ୍ୟୁ ଅର୍ଥାତ୍ 75 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ଦିଲ୍ଲୀରେ 12.13% ଅର୍ଥାତ୍ 50 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଗତ ପାଞ୍ଚ ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 5 ଶହରୁ କମ୍ ରହିଛି ।