হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা তেস্ত তৌবা অসি য়াম্না য়াংনা হেনগৎলক্লি; অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি করোর ১৫ লানখ্রে
হৌখিবা নুমীৎ ১০দা তেস্ত করোর ১ তৌখি
হৌখিবা নুমীৎ ১১দগী লেপ্তনা নুমীৎ-নুমীৎকী ওইবা অনৌবা কেস মশিং অসি ৪০,০০০দগী হন্থনা লৈরি
হৌখিবা নুমীৎ মঙানিগী ওইনা নুমীৎ-নুমীৎকী শিবগী রেকোর্দ অসি ৫০০দগী হন্থরে
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Imphal
মালেম অসিগী ওইবা তমথিরবা লায়চৎ অসি লান্থেংনবদা ভারতনা অনৌবা মশক থোকপা মায় পাকপা অমা পুরকখ্রে। অপুনবা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি করোর ১৫ লানখ্রে।
ভারতকী অপুনবা তেস্ত তৌবা অসি ১৪,০৭,৫৯,৭২৬ ওইবা অসিদা হৌখিবা পুং ২৪সিদী সেম্পল ৯,২২,৯৫৯ তেস্ত তৌখি।
অকোনবগী করোর অমা অসি নুমীৎ ১০নিদা হেনগৎখিবনি। তুং কোইবা মওংদা নিংথিনা অমদি পাক-শন্না তেস্ত তৌখিবা অসিনা পোজিতিব ওইবগী চাং অসি হন্থহল্লে।
অতোপ্পা অখন্নবা মায়কপা অমা ওইনা ভারত্তা নুমীৎ-নুমীৎকী ওইবা অনৌবা কেস অসি নুমীৎ তরামাথোইনি লেপ্তনা ৪০,০০০দগী হন্থবগী পাও ফংলি। হৌখিবা নুমীৎ ২৪নিসিদা লৈবাক অসিদা মীওই ৩১,৫২১ কোবিদ পোজিতিব ওইখি।
ভারত্তসু হায়রিবা মতম অসিদা ৩৭,৭২৫ নৌনা ফগৎলকখিবগী রেজিস্তর তৌখিবা অসিনা এক্তিব কেসলোদ অসি হন্থহল্লে। ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেস চাদা ৩.৮১ খক্তমক ওইদুনা ভারতকী ওইনা হৌজিক এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৭২,২৯৩ ওইরি।
অপুনবা ফগৎলকখিবা কেস অসি ঙসি লাখ ৯২.৫(৯২,৫৩,৩০৬) লানখ্রে। লায়েংদুনা ফগৎলকখিবা কেসশিং অমদি এক্তিব ওইবা কেসশিংগী মরক্কী খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমদি হৌজিক ৮,৮৮১,০১৩দা লৈরি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরাগী অনৌবা ফগৎলকখিবা কেস মশিং অসি চাদা ৩০ ওইরে।
মহারাস্ত্রদা কোবিদনা নাবদগী মীওই ৫,০৫১ উখি। কেরলা অমসুং দিল্লীদা মথংশিৎনা ৪,৬৪৭ অমদি ৪,১৭৭ অনৌবা ফগৎলকখিবগী পাও ফংখি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরাদা অনৌবা কেস চাদা ৭৪.৬৫ ওইখি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ৪,৯৮১ রিপোর্ত তৌরকখি। নুমীৎ-মুমীৎকী ওইবা কেস অসি ঙরাং কেরলাগী ওইনা ৪,৮৭৫ ওইখিবা মতমদা নোংচুপ-বঙ্গালগী ওইনা ২,৯৫৫ রিপোর্ত তৌরকখি।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরাদা হৌখিবা পুং ২৪সিদা শিখিবগী কেস ৪১২গী চাদা ৭৭.৬৭ ওইবগী পাও ফংখি।
মহারাস্ত্রদা মীওই ৭৫ শিখিবগী রিপোর্ত পীরকখিবা অসিদগী অনৌবা শিখিবগী চাদা ১৮.২০ ওইরি। দিল্লীদসু অতোপ্পা মীওই ৫০ শিখিদুনা শিখিবা মী মশিংগী চাদা ১২.১৩ ওইরি।
হৌখিবা নুমীৎ মঙানিসিদা নুমীৎ-নুমীৎকী ওইবা শিখিবা মী মশিং অসি ৫০০দগী হন্থরে।

Ministry of Health and Family Welfare
Exponential rise in India’s testing; Cumulative tests cross 15 Cr
1 crore Tests conducted in the last 10 days
Less than 40,000 Daily New Cases since the last 11 days continuously
For the last Five days, less than 500 daily deaths recorded
10 DEC 2020 10:35AM by PIB Delhi
India has crossed yet another landmark milestone in the fight against the global pandemic. The cumulative testing has crossed 15 Cr.
9,22,959 samples were tested in the last 24 hours which has increased India’s total cumulative tests to 15,07,59,726.
The past one crore tests were added in just 10 days. Comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate.
In another significant achievement, India has reported less than 40,000 new daily cases for eleven continuous days. In the last 24 hours, only 31,521 persons were found to be COVID positive in the country.
India also registered 37,725 new recoveries in the same duration which has led to a further contraction of the Active Caseload. India’s present active caseload of 3,72,293 consists of just 3.81% of India’s Total Positive Cases.
The total recovered cases have surpassed 92.5 lakh (92,53,306) today. The Recovery Rate has improved to 94.74%. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 8,881,013.
77.30% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
Maharashtra saw 5,051 persons recovering from COVID. Kerala and Delhi reported 4,647 and 4,177 new recoveries, respectively.
Ten States/UTs have contributed 74.65% of the new cases.
Maharashtra reported 4,981 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 4,875 new cases while West Bengal reported 2,956 daily cases yesterday.
77.67% of the 412 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
18.20% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 75 deaths. Delhi also saw a figure fatality count of 50 contributing another 12.13% of the fatalities.
The daily new deaths have been less than 500 from the last five days.