স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত বিগত ৫ দিনত দৈনিক কৰোনাৰ সংক্ৰমণ ৫০ হাজাৰতকৈ কম হৈছে
সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৪.৯ লাখতকৈ কম, মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ৫.৬৩ শতাংশলৈ হ্ৰাস পাইছে
12 NOV 2020 11:10AM by PIB Guwahati
শেহতীয়া ৫ দিন, আনকি বিগত ২৪ ঘণ্টাতো দেশত ক’ৰোনা সংক্ৰমণৰ সংখ্যা ৫০ হাজাৰ হোৱা নাই। বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৪৭ হাজাৰ ৯০৫ জনৰ ক’ভিড-১৯ পজিটিভ ধৰা পৰিছে।
দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা সংক্ৰমিত ৰোগীৰ সংখ্যাতকৈ ক্ৰমা বৃদ্ধি পাইছে। বিগত ৪০ দিন ধৰি এই ধাৰাবাহিকতা পৰিলক্ষিত হৈছে। বিগত ২৪ ঘণ্টাত কৰোনাৰ পৰা আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৫২ হাজাৰ ৭১৮ জন লোকে।
ভাৰতত বৰ্তমান প্ৰকৃত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৪.৯৮ লাখ। দেশত মুঠ সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ৫.৬৩ শতাংশ। এতিয়া ভাৰতত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা ৫ লাখতকৈ কমিছে।
নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাতকৈ আৰোগ্যৰ হাৰ ক্ৰমা বৃদ্ধি পাইছে। বৰ্তমান দেশত সুস্থতাৰ হাৰ ৯২.৮৯ শতাংশ হৈছেগৈ। আজিলৈকে ক’ৰোনাৰ পৰা আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ মুঠ সংখ্যা হৈছে ৮০ লাখ ৬৬ হাজাৰ ৫০১ জন। আৰোগ্য লাভ আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ পাৰ্থক্য হৈছে ৭৫ লাখ ৭৭ হাজাৰ ২০৭ জন।
১০ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত নতুনকৈ আৰোগ্যৰ হাৰ ৭৮ শতাংশ হৈছে।
মহাৰাষ্ট্ৰত বহু সংখ্যক লোক সুস্থ হৈ উঠিছে। এদিনতে মহাৰাষ্ট্ৰত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৯ হাজাৰ ১৬৪ জন লোকে। দিল্লীত এদিনত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৭ হাজাৰ ২৬৪ জন লোকে আৰু কেৰেলাত সুস্থ হৈ উঠিছে ৭ হাজাৰ ২৫২জন লোক।
১০ খন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলত নতুনকৈ সংক্ৰমণৰ হাৰ হৈছে ৭৮ শতাংশ।
দিল্লীত দৈনিক সংক্ৰমণ আটাইতকৈ বেছি হৈছে। এদিনতে দিল্লীত সংক্ৰমিত হৈছে ৮ হাজাৰ ৫৯৩ জন লোক। ইয়াৰ পিছতে আছে কেৰেলা। কেৰেলাত ৭ হাজাৰ ৭ জন লোক নতুনকৈ সংক্ৰমিত হৈছে। মহাৰাষ্ট্ৰত এদিনতে সংক্ৰমিত হৈছে ৪ হাজাৰ ৯০৭ জন লোক।
বিগত ২৪ ঘণ্টাত দেশত ক’ৰোনাত মৃত্যু হৈছে ৫৫০ জন লোকৰ। আজি পৰ্যন্ত দেশত মৃত্যুৰ হাৰ হৈছে ১.৪৮ শতাংশ।
মহাৰাষ্ট্ৰত আৰু ১২৫ জনৰ মৃত্যু হৈছে। দিল্লীত ৮৫ আৰু পশ্চিমবঙ্গত আৰু ৪৯ জনৰ মৃত্যু হৈছে।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 50K Daily New Cases for the 5th continuous day
Active Caseload under 4.9 lakhs, share in Total Cases drops to 5.63%
12 NOV 2020 11:10AM by PIB Delhi
For the successive fifth day, new cases reported in the last 24 hours did not cross the 50,000 mark. 47,905 persons have tested positive for COVID-19 in the last 24 hours.
The trend of daily new recoveries outnumbering daily new cases continues for the 40th Day with 52,718 new recoveries registered in the last 24 hours.
This trend has continued to compress the active caseload of India which is presently 4.98 lakhs. With a contribution of only 5.63% of India’s total positive cases, India’s active caseload stands at 4,89,294, well below the 5 lakh mark.
The Recovery Rate has also been boosted with the trend of recoveries exceeding new cases. It presently stands at 92.89%. Total Recoveries today are 80,66,501. The gap between Recovered cases and Active cases has steadily widened to75,77,207.
78% of the new recovered cases are concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra reported the maximum number of single day recoveries with 9,164 newly recovered cases. 7,264 people recovered in Delhi followed closely by Kerala which reported 7,252 new recoveries.
10 States and UTs reported 78% of the new cases.
Delhi observed another spike and reported the highest daily new cases, also its highest tally so far with 8,593 new cases. Delhi is followed by Kerala with 7,007 cases and Maharashtra with 4,907 cases.
550 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Case Fatality Rate stands at 1.48% today.
Of these new deaths, ten States/UTs account for 80%. Maharashtra accounted for 22. 7% share with 125 fatalities. Delhi and West Bengal follow with 85 and 49 new deaths, respectively.