হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লেপ্তনা মথং-মথং নুমীৎ ৫শুবা ওইনা ভারতকী ওইনা লিশিং ৫০দগী তানা নুমীৎ খুদিংগী ওইবা অনৌবা কেসকী রিপোর্ত তৌরক্লি
অপুনবা কেস মশিং অসি চাদা ৫.৬৩দা হন্থরক্তুনা এক্তিব কেসলোদ অসি লাখ ৪.৫গী মনুংদা লৈরে
12 NOV 2020 11:10AM by PIB Imphal
লেপ্তনা মথং-মথং নুমীৎ ৫শুবা ওইনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা অনৌবা কেস মশিং অসি লিশিং ৫০দগী লানখিদ্রে। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবদা মীওই ৪৭,৯০৫ পোজিব ওইখি।
নুমীৎ খুদিংগী মশিং য়াম্না ফগৎনরকপগী নুমীৎ ৪০নি শুবগী ওইনা হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা মীওই ৫২,৭১৮ ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌরকখ্রে।
মসিগী মওং অসিদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি লেপ্তনা কাখৎলক্তুনা হৌজিক-হৌজিক লাখ ৪.৯৮ ওইরি। ভারতকী অপুনবা পোজিতিব ওইবগী মশিং অসি চাদা ৫.৬৩খক্তমক ওইরদুনা ভারতকী এক্তিব ওইবগী কেসলোদ অসি ৪,৮৯,২৯৪দা লৈদুনা লাখ ৫দগী হন্থনা লৈরে।
ফগৎলকখিবগী চাং অসিসু খংহেন হেনগৎলক্তুনা অনৌবা কেসশিংগী মশিংদগী অদুম্মক হন্থনা লৈবগী মওংদা লৈরি। হৌজিক-হৌজিক মসি চাদা ৯২.৮৯ ওইরি। অপুনবা ফগৎলকখিবগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি ৮০,৬৬,৫০১দা লৈরে। নারম্বদগী ফগৎলকখিবা অমদি এক্তিব কেসশিংগী খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা ৭৫,৭৭,২০৭দা লৈরে।
রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১০দা নৌনা ফগৎলকখিবগী মশিং অসি চাদা ৭৮ ওইরি।
কেস মশিং ৯,১৬৪ নৌবা ফগৎলক্তুনা মহারাস্ত্রনা নোংমখক্তংদা খ্বাইদগী কেস মশিং য়াম্না ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখি। দিল্লীদা মীওই ৭,২৬৪ নৌনা ফগৎলকখিদুনা কেরলানা য়াম্না নক্না মনিং থাদুনা নৌনা মীওই ৭,২৫২ ফগৎলকখ্রে।
রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১০না চাদা ৭৮কী অনৌবা কেসকী রিপোর্ত তৌরকখি।
দিল্লীদা অতোপ্পা খংহেন-হেনগৎলকপা অমা থেংনখ্রে অমদি নোংমদা অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী য়াম্না অদুগা হৌজিক ফাওবগী ওইনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্বা তেল্লী ওইনা অনৌবা কেস ৮,৫৯৩গী রিপোর্তসু তৌরকখ্রে। দিল্লীগী মথংদা লৈদুনা কেরলাগী কেস মশিং অসি ৭,০০৭ ওইরি অদুগা মহারাস্ত্রগী কেস মশিং ৪,৯০৭ ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা কেস ফেতেলিতী ৫৫০গী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেস ফেতেলিতীগী চাং অসি ঙসি চাদা ১.৪৮দা লৈরে। মসিগীশিং অসিগী মনুংদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী তরাদা নৌনা শিখিবগী মশিং অসি চাদা ৮০ ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মীওই ১২৫ শিখিদুনা অপুনবা শিখিবা মশিংগী চাদা ২২.৭ ওইরি। দিল্লী অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা মথংশিৎনা ৮৫ অমদি ৪৯ শিখিদুনা মথংদা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 50K Daily New Cases for the 5th continuous day
Active Caseload under 4.9 lakhs, share in Total Cases drops to 5.63%
12 NOV 2020 11:10AM by PIB Delhi
For the successive fifth day, new cases reported in the last 24 hours did not cross the 50,000 mark. 47,905 persons have tested positive for COVID-19 in the last 24 hours.
The trend of daily new recoveries outnumbering daily new cases continues for the 40th Day with 52,718 new recoveries registered in the last 24 hours.
This trend has continued to compress the active caseload of India which is presently 4.98 lakhs. With a contribution of only 5.63% of India’s total positive cases, India’s active caseload stands at 4,89,294, well below the 5 lakh mark.
The Recovery Rate has also been boosted with the trend of recoveries exceeding new cases. It presently stands at 92.89%. Total Recoveries today are 80,66,501. The gap between Recovered cases and Active cases has steadily widened to75,77,207.
78% of the new recovered cases are concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra reported the maximum number of single day recoveries with 9,164 newly recovered cases. 7,264 people recovered in Delhi followed closely by Kerala which reported 7,252 new recoveries.
10 States and UTs reported 78% of the new cases.
Delhi observed another spike and reported the highest daily new cases, also its highest tally so far with 8,593 new cases. Delhi is followed by Kerala with 7,007 cases and Maharashtra with 4,907 cases.
550 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Case Fatality Rate stands at 1.48% today.
Of these new deaths, ten States/UTs account for 80%. Maharashtra accounted for 22. 7% share with 125 fatalities. Delhi and West Bengal follow with 85 and 49 new deaths, respectively.