Ministry of Health and Family Welfare
India records lowest daily New Cases after 3 months
Total Active Cases stand at 6.25 lakh, lowest after 11 weeks
27 OCT 2020 11:41AM by PIB Delhi
India has achieved several significant milestones in its fight against COVID. The new confirmed cases in the last 24 hours have fallen below 36,500 (36,470) for the first time in three months. The new cases were 34,884 on 18th July, 2020.
With a high number of COVID patients recovering every day and the sustained fall in the mortality rate, India’s steady trend of registering dipping active cases continues.
In another achievement, the active cases have drastically declined to 6.25 lakh. The total positive cases of the country are 6,25,857 and now comprise merely 7.88% of the total cases.
These encouraging outcomes are the result of a collaborative, focussed and effective implementation by States/UTs under the Centre's strategy of comprehensive and consistently high countrywide testing, prompt and effective surveillance and tracking, quick hospitalization and effective adherence of the Standard Treatment Protocol issued by the Union Government. This success also owes to the selfless service and dedication of doctors, paramedics, frontline workers and all other COVID-19 warriors across all parts of the country.
35% of the total Active Cases in the country today are being reported from only 18 districts.
The slide in active cases in supplemented by an exponential rise in the recoveries. The total recovered cases have crossed 72 lakhs (72,01,070). This has widened the gap between active cases and recovered cases and stands at 65,75,213 today.
63,842 patients have recovered and discharged in the last 24 hours. The national Recovery Rate has further grown to 90.62%.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra is leading with more than 9,000 single day recoveries followed by Karnataka with more than 8,000 recoveries.
76% of the new confirmed cases are from 10 States and UTs.
Kerala and West Bengal have contributed the maximum to the new cases with more than 4,000 cases each. Maharashtra, Karnataka follow with more than 3,000 new cases.
488 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 80% are concentrated in ten States/UTs. The deaths are below 500 for second consecutive day.
Maharashtra has reported the maximum single day deaths (84 deaths).
India’s case Fatality Rate stands at 1.50%.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা থা ৩গী মতুংদা নোংমগী অনৌবা কেস মশিং খ্বাইদগী নেম্বগী রেকোর্দ লাকখ্রে
অপুনবা এক্তিব কেস মশিং লাখ ৬.২৫তা লৈরি, মসি চয়োল ১১গী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি
27 OCT 2020 11:41AM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদ-১৯ লান্থেংদা তোঙান-তোঙানবা মশক থোকপা মায় পাকপা কয়া ফংবা ঙমখ্রে। অনৌবা কনফার্ম্দ কেস মশিং অসি হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা থা অহুমগী মনুংদা ইহান হানবা ওইনা ৩৬,৫০০ (৩৬,৪৭০)গী মখাদা লৈরে। জুলাই ১৮, ২০২০দা অনৌবা কেস মশিং ৩৪,৮৮৪ ওইখি।
নুমিৎ খুদিংগী ওইনা কোবিদ অনাবা মশিং ৱাংনা ফগৎলকপনা মরম ওইদুনা অমসুং শিবগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থরকপনা, ভারতকী এক্তিব কেস মশিং হন্থরকপগী খোংজেল অসি লেপতনা মখা চত্থরি।
অতোপ্পা মায় পাকপা অমদনা, এক্তিব কেস মশিং অসি লাখ ৬.২৫তা হন্থরে। লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস অসি ৬,২৫,৮৫৭ ওইরে অমসুং অপুনবা কেসকী চাদা ৭.৮৮তমক ওইরি।
হায়রিবা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা ফলশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা কেন্দ্রগী ওইবা অপুনবা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত তৌবা, মতীক চানা য়েংশিনবা অমসুং ত্রেকিং তৌবা, অথুবদা হোস্পিতালদা পুখৎপা অমসুং কেন্দ্র সরকারনা পীবা স্তেন্দার্দ ত্রিৎমেন্ত প্রোতোকোলশিংদা ঙাক্না চৎপগা লোইননা অপুনবা ওইনা হোৎনবনা ফংবা ঙমখিবনি।
মায় পাকপা অসি দোক্তর, পেরামেদিক, ফ্রন্তলাইন ৱার্কর অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা অতোপ্পা কোবিদ-১৯ ৱারিয়রশিংনা কত্থোকপগা লোইননা হোৎনবনা ফংলিবনি।
এক্তিব কেস মশিংদা হন্থরক্লিবসি নাবা ফগৎলকপগী মশিং খম থেংনা ৱাংখৎলকপননি। অপুনবা নাবা ফখ্রবা কেস মশিং অসি লাখ ৭২ লানখ্রে (৭২,০১,২১৩)। মসিনা এক্তিব কেস অমসুং নাবা ফখ্রবা কেস মশিংগী মরক্তা লৈরম্বা খেন্নবদু হেনগৎহল্লে অমসুং ঙসিদি ৬৫,৭৫,২১৩ খক্তমক ওইরে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৬৩,৮৪২না নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখি। লৈবাক্কী ওইবা নাবা ফখ্রবগী চাং অসি মখা তানা চাদা ৯০.৬২দা হেনগৎলে।
অনৌবা নাবা ফখিবগী চাং চাদা ৭৮না রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখিবনি।
মহারাস্ত্রনা নোংমগী মনুংদা ৯,০০০ নাবা ফদুনা মকোক থংলি অমসুং কর্নাতাকানা ৮,০০০ নাবা ফদুনা অনিশুবদা লৈরি।
কনফার্ম্দ কেসকী চাদা ৭৬না রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি।
কেরলা অমসুং নোংচুপ বেঙ্গাল মখোয় অমমম্না অনৌবা কেস মশিং ৪,০০০ লাক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রা, কর্নাতাকানা অনৌবা কেস ৩,০০০ লাক্তুনা মতুংদা ইল্লি।
শিবগী মশিং ৪৮৮ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাকখি। মসিগী মনুংদগী চাদা ৮০ রোম্না রাজ্য/য়ু.তি.দগী ওইরি। থংন-থংননা অনিশুবা নুমিৎ ওইনা মীওই ৫০০দগী তানা শিরি।
মহারাস্ত্রনা নোংমগী মনুংদা খ্বাইদগী য়াম্না শিরি (৮৪ শিবা)।
ভারতকী শিংবগী চাং অসি চাদা ১.৫০ ওইরি।