Ministry of Health and Family Welfare
India continues to maintain Active Cases below 7 lakh for the Second Day
Total Recoveries cross 70 lakh
61% of the Total Recovered cases are from 6 States/UT
24 OCT 2020 11:36AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases. The active cases are less than 7 lakh for the second consecutive day and stand at 6,80,680.
The active cases now comprise only 8.71% of the total positive cases of the country.
The active cases are on a continuous decline on a daily basis. This is a result of the successful TEST, TREAT, and TRACK strategy of the Union Government implemented by the States/UTs.
The change in the active cases across the States and UTs has been varied, indicating different stages in their fight against the global pandemic.
There has been a progressive dip in the day-on-day active cases during the past few weeks.
The declining trend of the active cases is complemented by the unbroken rising number of recovered cases. The total recovered cases have crossed the 70 lakh mark and stand at 70,16,046. The national Recovery Rate has further improved to 89.78%.
61% of the Total Recovered Cases are from 6 States/UT viz. Maharashtra, Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu, Uttar Pradesh and Delhi.
New recoveries have exceeded new cases in the recent days. 67,549 COVID patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 53,370.
77% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum with more than 13,000 single day recovery.
53,370 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours. 80% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala is reporting the maximum addition with more than 8,000 cases followed by Maharashtra with more than 7,000 cases.
650 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, ten States/UTs account for nearly 80%. Maharashtra has reported maximum with 184 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা নিনিশুবা ওইবা হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ৭কী মখাদা লৈরি
অপুনবা ফগৎখ্রবা মীশিং লাখ ৭০ হেল্লে
অপুনবা ফগৎখ্রবা মীশিংগী চাদা ৬১দি স্তেত/য়ু.তি. ৬তগীনি
24 OCT 2020 11:36AM by PIB Imphal
ভারত্তা হৌজিক নারিবা মীশিং তপ্না তপ্না হন্থরকপগী মওং অমা লেপ্তনা লৈরি‍। নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা হৌজিক নারিবা মীশিং লাখ ৭কী মখাদা লৈদুনা ৬,৮০,৬৮০ ওইরি‍।
হৌজিক নারিবা মীশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ৮.৭১খক্তমক ওইরি‍।
নুমিৎ খুদিংগী হৌজিক নারিবা মীশিং লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি‍। মসি স্তেত/য়ু.তি.শিংনা পায়খৎলিবা কেন্দ্র লৈঙাক্কী মায় পাক্লবা তেস্ত, ত্রীত অমসুং ত্রেক্তকী লাল্লোং অসিগী মহৈনি‍।
স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা ওইরিবা হৌজিক নারিবা মীশিংদো হোংলকপা ফীভমসি খেন্ননা চত্তুনা মালেমগী লাইচৎ অসি থেংনবদা মখোয়দা লৈরিবা খেন্নবা থাকশিং উৎলি‍।
হৌখিবা চয়োল খরসিদা নোংম-নোংমগী হৌজিক নারিবা মীশিং লেপ্তনা হন্থরক্লি‍।
হৌজিক নারিবা মীশিং হন্থরকপগী ফীভম অসি অতৎ অখম লৈতনা ফগৎলকপা মীশিং ৱাংখৎলকপসিনা মতেং পাংশিল্লি‍। অপুনবা ফগৎলক্লবা মীশিং লাখ ৭০ হেন্দুনা হৌজিক ৭০,১৬,০৪৬ ওইরি‍। লৈবাক্কী ফগৎলকপগী চাং মখা তানা হেনগৎলক্তুনা চাদা ৮৯.৭৮তা লৈরি‍।
অপুনবা ফগৎলক্লবা মীশিংগী চাদা ৬১দি স্তে্ত/য়ু.তি. ৬ হায়বদি মহারাস্ত্র, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং দিল্লীদগীনি‍।
হৌখিবা নুমিৎ খরসিদা নৌনা ফগৎলকপা মীশিংনা নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ অনাবা মশিং ৬৭,৫৪৯ ফগৎলক্তুনা ময়ুমদা থাদোকখ্রে অদুগা নৌনা নারকপা মীশিংনা ৫৩,৩৭০ ওইরি‍।
নৌনা ফগৎলকপা মীশিংগী চাদা ৭৭তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা নৈশিন্দুনা লৈবা থেংনৈ‍।
মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী য়াম্না নোংমদা মীওই ১৩,০০০ ফগৎলক্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা নারকপা মীশিং ৫৩,৩৭০ থেংনখি‍। নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৮০দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলানা মশিং খ্বাইদগী য়ামবা ওইদুনা নৌনা নারকপা মীশিং ৮,০০০ হেন্না হাপচিল্লকখি অমদি মহারাস্ত্রনা নৌনা নারকপা মীশিং ৭,০০০ হেন্না হাপচিল্লক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
WhatsApp Image 2020-10-24 at 10.03.49 AM.jpegহৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা শিখিবা মীশিং ৬৫০ থেংনখি‍।
মসিগী মনুংদা স্তেত/য়ু.তি. ১০না চাদা ৮০গী ময়াদা ওইরি‍। মহারাস্ত্রদা মী ১৮৪ শিদুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখি‍।