হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ ১৩নি থংন থংননা ভারতনা এক্তিব কেস লাখ ১০দগী হন্থনা লাকপগী ফিভম ঙাক্তুনা লাক্লি
শাংদোক্লবা ৱীকেন্দ লৈখ্রবসু ভারতনা নুমিৎ হুম্নি থংন থংননা সেম্পল লাখ ৩ হেন্না তেস্ত তৌখি
04 OCT 2020 11:14AM by PIB Imphal
নুমিৎ ১৩নি থংন থংননা ভারতনা এক্তিব কেস লাখ ১০দগী হন্থনা লাকপগী ফিভম ঙাক্তুনা লাক্লি।
ঙসি ফাওবগী মনুংদা লৈবা এক্তিব কেসকী মশিং অসি ৯,৩৭,৬২৫নি। অমসুং মসিনা ঙরাং লৈরম্বা মশিংদগী কেস মশিং ৭৩৭১ হন্থরি।
শাংদোকপা ৱীকেন্দ ওইরবসু ভারতনা শগোলশেল-ইরাই-থাংজগী মনুংদা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি ম্থংশিৎনা ১০,৯৭,৯৪৭, ১১,৩২,৬৭৫ অমসুং ১১,৪২,১৩১ তেস্ত ওইখি।
ভারতকী তেস্ত তৌবগী মতিক্তসু য়াম্না হেনগৎপগী ফিভম উখি। নুমিৎ খুদিংগী ওইনা তেস্ত লাখ ১৫দগী হেন্না পাঙথোকপা ঙম্লে।
হৌখিবা নুমিৎ ১০নিদা নোঙমগী ওইনা চাংচত্তা তেস্ত লাখ ১১.৫ তৌখি।
জনুৱারি ২০২০দা তেস্ত অমখক্তং তৌখিবা অদুদগী ঙসিদি ভারতকী অপুনবা তেস্ত মশিং অসি করোর ৭.৮৯ হেনখ্রে। পোজিতিব ওইবগী চাংদসু য়াম্না তাথরে। মসিগী চাং অসিদা চাং নাইনা তাথরকপগা লোয়ননা তেস্তিং তৌবগী থৌওং অসিনা কোবিদ-১৯গী লায়না শন্দোকপা থিংবগী কান্নবা খুৎলাই অমা ওইরক্লি।
তেস্ত তৌবগী চাং য়াম্না ৱাংবা অসিনা কেস নৌনা খঙদোকপা, খুদক্তা আইসোলেসন তৌদুনা থম্বা অমসুং কোবিদ-১৯গী অঙনবা লায়েংবগী থৌওং ওইথোকহল্লি। মসিগী থৌওং অসিনা অমুক ফেতালিতী রেৎ হন্থহনবদা তেংবাংলি।
ভারতকী ওইনা নাবা ফবগী চাং লেপ্তনা হেনগৎপগী মওং অসিসু লেপ্তনা চত্থরি অমসুং লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৮২,২৬০ নাবা ফখি। মসিগা ওন্ন-তৈনবা ওইনা অনৌবা কেস ৭৫,৮২৯ লাকখি। হন্দক্কী নুমিৎ কয়া অমদা অনৌবা নাবা ফবগী চাংনা অনৌবা কেস্তগী মশিং য়াম্না হেল্লি।
ভারতকী নাবা ফবগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৫৫ (৫৫,০৯,৯৬৬) হেল্লে। লৈবাক্কী অপুনবা নাবা ফবগী চাং ৮৪.১৩% লৈরিবা অসিদা নোঙমদা লাকপা নাবা ফবগী মশিং হেনগৎপগী ফিভমসু উবা ফংলি।
হৌখিবা পুং ২৪দা নাবা ফখিবশিংগী মনুংদগী ৭৫.৪৪%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী লাকখি।
অনৌবা নাবা ফবগী মশিং অসিদা মহারাস্ত্রানা মাংজিল থারি অমসুং করনাতকা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশনা তুং ইল্লি।
লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্তিব কেসকী ৭৭.১১%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। ঙসি ফাওবগী ওইনা মখোয়শিং অসিনা লৈবাক্কী পোজিতিব কেসকী শরুক ওইবসি ১৪.৩২%দা হন্থরে।
লৈবাক অসিগী অপুনবা অনৌবা কেসকী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি। মহারাস্ত্রাদা মমাংগী নুমিত্তগী তাথনা অনৌবা কেস চাউরাক্না ১৪,০০০ লাকখি। করনাতকা অমসুং কেরলানা অনৌবা কেস মথংশিৎনা ৯৮৮৬ অমসুং ৭৮৩৪ হেনবা লাক্তুনা অনিশুবা অমসুং অহুমশুবদা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১০০০দগী তাথনা (৯৪০) লৈখিদবগী পাউ লাক্লি।
মসিগী মনুংদগী ২৯.৫৭%তি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি অমসুং ঙরাং লাকখিবা কেস অসিগী মনুংদগী মহারাস্ত্রানা ২৭৮ অমসুং করনাতকানা তুং ইন্দুনা ১০০ লৈখি। মহারাস্ত্রাগী মী শিবগী চাং অসি হন্থরক্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains steady trend of less than 10 lakh Active Cases for 13th Consecutive Day
Despite Extended Weekend, India Tests more than 10 lakh samples for 3 Successive Days
04 OCT 2020 11:14AM by PIB Delhi
For the 13th day in an unbroken string, India has maintained its steady trend of clocking less than 10 lakh active cases.
The number of active cases today is 9,37,625. This is 7371 cases less than yesterday.
Despite the extended weekend, India has posted high daily testing numbers over Thurday-Friday-Saturday with 10,97,947, 11,32,675 and 11,42,131 tests respectively.
There has been an exponential rise in India’s daily testing capacities. More than 15 lakhs tests can be conducted every day.
An average of 11.5 lakh tests were done on a daily basis during the past ten days.
From merely one in Janauary 2020, India’s total tests have crossed 7.89 crore so far. There has been a commensurate dip in the Positivity Rate. With progressively falling Positivity Rate, testing has worked as a highly effective tool to limit the spread of COVID-19 infection.
Very high levels of testing lead to early identification, prompt isolation & effective treatment of COVID-19 cases. These have eventually resulted in a sustained low Fatality Rate.
India’s steady trend of posting high level of daily recoveries also continues with 82,260 recoveries registered in the last 24 hours in the country. In contrast, 75,829 new cases have been reported. The new recoveries have exceeded the new cases in the recent days.
India’s total recoveries have crossed 55 lakh (55,09,966) today. Higher number of single day recoveries is reflected in the continuous increase in the national recovery rate, which is at present 84.13%.
75.44% of the newly recovered cases are recorded in 10 States/UTs.
Being the leading State with highest number of active cases, Maharashtra has also contributed the highest number to the newly recovered cases followed by Karnataka and Andhra Pradesh.
10 States/UTs account for 77.11% of the active cases in the country. As on date, the percent contribution of active cases to the positive caseload of the country has reduced to only 14.32%.
78% of the new cases are concentrated in ten States/UTs. Maharashtra contributed more than 14,000 to the new cases. Karnataka and Kerala reported 9886 and 7834 new cases, respectively.
Less than a 1000 deaths (940) have been registered in the last 24 hours.
80.53% of new reported fatalities are from 10 States and UTs. 29.57% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 278 deaths followed by Karnataka with 100 deaths. Maharashtra’s contribution to death toll has been on a decline.